Vajon miért fáj ez ennyire mindenkinek?


"S mégis megkérdem tőletek: Szabad-e sírni a Kárpátok alatt?" - Megoldás-e ez bármire is? Egy olyan népet ütni, vágni, gyalázni minden oldalról immáron 94 év óta, amely valójában a légynek sem ártott, egyszerűen csak szeretne megmaradni. Vajon miért fáj ez ennyire mindenkinek? Vajon miért érzik fenyegetésnek a létünket oly sokan? Semmi okot nem adtunk mi erre. Nélkülünk is szegényebb lenne a népek palettája, mint minden más nép nélkül. Ezért üzenjük minden gyújtogatónak, pingálónak és kőtörőnek, hogy nem fogjuk feladni, meg fogunk maradni.  Töretlen  hittel  embernek  és  magyarnak.  Nem  ellenükre,  hanem  velük  együtt.



Verecke

Ez hát a hon... Ez irdatlan
hegyek közé szorult katlan.
S az út... Kígyó vedlett bőre.
Hány népet vitt temetőre.
S hozott engem, ezer éve,
Árpád török szava, vére
bélyegével homlokomon...
Szerzett ellen, vesztett rokon
átka hull rám, mint a rontás.
Perli-e még ez hont más?
Fenyő sussan, lombja lebben:
besenyő-nyíl a mellemben,
szakadékok; szakadt sebek,
útpor-felleg: megy a sereg,
elmegy, s engem hagynak sírnak...
Ágyékomból most fák nyílnak,
fényes szemem kivirágzik,
szájam havas vihart habzik,
málló szirtbe temessetek,
fejem alatt korhadt nyereg,
két lábamnál lócsont sárgul -
ősi jognak bizonyságul,
mert ez az út, kígyó bőre,
s kit nem vitt már temetőre,
s ki tudja még, kit hoz erre,
menni vele ölre, perre.



Kovács Vilmos

2 kommentek:

Anna írta...

Azért, mert a magyar nép a világ egyik legtehetségesebb nemzetét alkotja!

Névtelen írta...

Ha Krimi parlament mostani döntése,ahol 91 % az elszakadásra voksolt, akkor mindez, tényleg semmissé válik az EU és azUSA nyomására ?A magyar kormány is az EU és az USA döntést támogatja. Akkor vajon mi várható a Székely autonomia megszerzése érdekében.? Nem az a félelem, ha Krimnek sikerül Oroszországhoz csatlakozni, akkor követi a többi is és leválik valahonnan? De Nyugat Európából Spanyol ország is, Belgium is követné a többfelé szakadást, (talán még az Olaszok is bár itt más gazdasági okok szerepelnek) hiszen nem csak Ukrajnában élnek un. más nemzetiségiek!Létre jönne egy" dominó "effektus? Vagy ez megint csak a nagyhatalmak játszmája?

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló