Bazz Sanyi, te melyik országról beszélsz?


„Tisztelt miniszterelnök úr! Jelentem, hogy az országban rend van” – kezdte beszédét tegnap Pintér Sándor, a Belügyminisztérium évértékelő értekezletén. A szavak hallatán többen riadtan néztek körbe a teremben. Még OV gyomra is összerándult talán egy pillanatra. A legtöbb szempár a mennyezetre tapadt. Mindenki azt találgatta, hogy az mikor szakad rájuk.

Azonban a födémszerkezet meglepő módon állta a megpróbáltatásokat, így a belügyminiszter tovább folytathatta a honi közbiztonságról szóló beszámolóját: „A közrend és a közbiztonság az ország teljes területén szilárd. Ez nemcsak a Belügyminisztérium és a szervezeteinek a megállapítása, hanem közvélemény-kutatók egyértelmű megállapítása. Ezentúl megkérdeztük az önkormányzati vezetőket, a polgármestereket, az iskolaigazgatókat és a szülőket is valamennyi iskolában, és egyértelmű választ kaptunk arra, hogy a közbiztonság javult, a közbiztonság szilárd, ezzel elégedettek.”

Ezen mondatok után a hallgatóság zömén az idegesség helyett egy másik érzés lett úrrá. Többen kezdték azt hinni, hogy a szemük előtt futó műsor nem komoly, hogy az egy vicc, kandikamera és mindjárt megjelenik valamelyik idióta az egyik kereskedelmi kanálisból és kioszt egy nagy üveg pezsgőt, ami után mindenki fellélegezhet, mondván véget ért ez a szürreális látomás.

De nem. Nem történt semmi ilyesmi. Pintér Sándor rendületlenül, teljes komolysággal folytatta tovább a szövegelést a BM elmúlt négyéves tevékenységéről.


A gyanútlan szemlélődő pedig csak néz, és miután túl van az első reakcióból jövő kurvaanyázáson felteszi magában a kérdést: Bazz Sanyi, te melyik országról beszélsz?

Milyen rend az, ahol a vidéki városokban és falvakban nap mint nap terrorizálják az embereket?

Milyen közbiztonság az, ahol öregeket vernek agyon és rabolnak ki 500 forintért tizenéves kancigányok?

Milyen rendről lehet beszélni abban az országban, amelyiknek a cigányfertőzött településein sötétedés után nem mernek kimenni az emberek az utcára, ahol nem merik üresen hagyni még egy órára sem a házaikat, mert azonnal szétlopják a portákat?

És lehetne még sorolni megállás nélkül a kérdéseket, lehetne sorolni a példákat arra, hogy Magyarországon folyamatosan romlik a közbiztonság. Hiába van több rendőr, ha azokat a trafipaxolni külditek az utakra, hiába van több egyenruhás, ha nincs kormányzati szándék a cigánybűnözés megállítására.

Pintér ódákat zeng a rendről, röhejes módon közvélemény-kutatási eredményeket hoz fel, hogy alátámassza a valósággal köszönő viszonyban sem lévő állításait. És miközben a miniszter évet értékel, az idő alatt Érden egy cigányhorda kardokkal támad rá a rendőrökre, mert néhányukat elő akarják állítani falopásért. Történik természetesen mindez a „szilárd közbiztonság” közepette.

Nem tudom, hogy a belügyminiszter a mondandójának az összeállítása kapcsán egyeztetett-e valakivel, nem tudom, hogy kikérte-e valamelyik vezető narancsos politikusnak a véleményét. Valószínűleg nem, vagy csak nagyon kevesekét. De hogy a pécsi fideszes polgármesterrel, Páva Zsolttal nem egyeztetett abban biztos vagyok. Pedig ő biztosan tudott volna mesélni egy s mást a honi közbiztonság valós állapotáról…

7 kommentek:

Zé írta...

A zsideszes bűnöző horda rablását semmi sem akadályozza, az igazságszolgáltatás is a kezükben, így a retorziótól sem kell tartaniuk.
Részükről a közbiztonság kérdése így tökéletesen rendben van, az olajgengszter nem hazudott. Ezt bemérték az állami és simicska pénzen tartott közvélemény-kutatóik, és megerősítették a saját polgármestereik is.
Ez lett Magyarországból 2014-re.

Névtelen írta...

Nem csak vidéken,Budapesten is ez a helyzet, öregeket követnek a lépcsőházakban, elzabrálják az értékeiket,ahol leütik őket, a kábel és a fatolvajok zavartalnul müködnek.Ezeknek csak a pénzbehajtás a lényeg, a bank előtti robbantót száz zsaru körözi. Azokat okvetlen meg kell védeni, hiszen még a fizetésünket amiért megdolgoztunk, sem akarják ingyen kiadni.Egyáltalán miértnem a munkaadó fizet a munkavállalónak? Fekete pénz mosás? ez csak egybaromság.Aki akar nyugodtan korumpálhat, betörhet, lophat amennyi belefér. .Apropó a mai napon a "nagyrendben"kábelopás miatt, Szigetszentmiklósi hév" csak egy vágányon közlekedik!

Anna írta...

Szíriához, Ukrajnához képest tényleg rend van nálunk. Csakhogy mi még nem vagyunk háborús övezet.

ProliProfil írta...

"Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet."
gyurcsótány

"Jelentem, hogy az országban rend van”
ragyás maffiozó

Ezt hívják überelésnek.

Névtelen írta...

Bolond lyukból bolond szél fúj.

Névtelen írta...

Mindaddig amíg nincs definiálva az, hogy mit jelent miszerint "... az országban rend van" addig ez a kijelentés értelmezhetetlen, és megmagyarázhatatlan, illetve bármi és bárminek az ellenkezője belemagyarázható. "Az országban rend van" - ez igaz lehet, ha a bekamerázott, őrzött lakóparkok népének, az állami vezetők lakhelyének biztonsága szempontjából vizsgáljuk, de egy borsodi, nyírségi vagy akár Pest megyei falu lakójának szempontjából árnyaltabb a kép. És persze felmerül a kérdés, hogy mekkora és milyen rend van abban az országban ahol aktuálisan a NAV disznóságait kirobbantó egykori alkalmazott ellen indul eljárás ahelyett, hogy az eltűnt ezer milliárdok után kajtatnának (legalább ugyanakkora erővel). Megint csak értelmezés kérdése, de Pintérnek akár igaza is lehet, már ha kijelentését nem bűnügyi kontextusban tette. A rendszert (demokráciát(?)) és ezzel a jelenlegi hatalmi berendezkedést látható módon nem fenyegeti különösebb veszély - így akár "rendnek" is lehet nevezni a jelenlegi állapotot.

Névtelen írta...

Ez a maffiózó úgy hazudik mintha olvasná

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló