Ugye, megmondtam


Néhány  hete,  Szegedi  Csanád  pályafutásáról  értekezve  kicsit  cinikusan  azt vizionáltam, hogy  ebből  a  sztoriból  előbb-utóbb  még  halivúdi  szuperprodukció  lesz. Nem  kis megdöbbenésemre a jóslatom beválni látszik. Az izraeli Arutz Sheva hírportál  ugyanis  néhány  napja  az  egyik írásában  világgá  kürtölte  a  hírt,  miszerint  „az AJH Films  és  a  londoni  Roast Beef Productions közös filmet készít arról, hogy miként vált a magyar, antiszemita szélsőjobboldali politikus, vallásos ortodox zsidóvá.”

[nagyításért katt a fotóra]


„Furcsa, ellentmondásos érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Szerettem volna ugyanis, ha a múltam jóvátétele, feldolgozása, a zsidó hit felé fordulásom, s az ehhez vezető tanulási folyamat minél inkább a háttérben zajlik.” – mondta Csani a tervezett film kapcsán, majd így folytatta: „ám azt is megértem, hogy ilyen nagy az érdeklődés a történetem iránt. Reményeim szerint a dokumentumfilm, amely két éven belül elkészülhet, hatással lesz a szélsőséges nézeteket vallókra, s talán a zsidó közösség számára is tanulságos lesz. Bízom benne, hogy a filmmel lehetőségem nyílik részben jóvátenni a korábban elkövetett hibáimat.”

Nagyszerű produkció lesz, efelől ne legyenek kétségeink.

Abban mondjuk, nem nagyon vagyok biztos, hogy a képkockákon majd hosszasan taglalják, hogy hősünk miként akart megvesztegetni némelyeket azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a származásával kapcsolatos bizonyítékokat. Azonban abban egyátalán nem kételkedem, hogy az alkotás nagy karriert fog befutni. Ne nagyon lepődjünk meg azon, ha Szegedi története feltűnik majd a cannes-i fesztiválon, vagy a berlini filmszemlén. Sőt, ezek után már az sem lenne meglepő, ha viszont látnánk a film címét az Oscar-gálán, a legjobb dokumentumfilm kategóriában.

Így megy ez.

De a legszebb még hátra van. Csani, aki jól láthatóan felcsapott megélhetési zsidónak, nyilatkozatában válaszolt arra az újságírói kérdésre is, hogy „az alkotóktól kap-e pénzt a történetének megfilmesítéséért?”.

A reakció rövid volt és tömör: „a filmből befolyt összeget jótékony célra tervezem fordítani”…

4 kommentek:

Névtelen írta...

Saulusból - Paulus...Paulusból - Saulus?Hosszú a damaszkuszi út.,,,,

(NEVEM SENKI)

Egon írta...

Az is kimarad majd a felsorolásból, hogy még a pálfordulás kezdetén érett zsidóként nem tartotta be esküjét, hogy mandátumát visszaadja, ha kilép? Jól jött azóta is a magas tiszteletdíj az elárultak verítékéből?

Névtelen írta...

(Nevem senki)Dániel,Szegedi...és még sorolhatnám.Szerintem csak valami megélhetési ,szánalmas ,parttalan alakok.Kár időt pazarolni rájuk.

Anna írta...

A hírverés is elegendő, hogy vesztesből nyertest farigcsáljanak és mindebből jól megéljenek. Ehhez nagyon értenek.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló