Luke Skywalker elfogása után, újabb nagyszerű hőstettet hajtott végre a TEK


Amióta az évente közel 13 milliárd forintból működő Terrorelhárítási Központ (TEK) szakemberei a múlt év szeptemberében egy nagyszabású elhárítási akció keretében, a Műszaki Egyetem egyik előadójában, műanyag pisztollyal az oldalán elfogták Luke Skywalkert, pontosabban azt a fiatalembert, aki egy egyetemi ökörködés apropóján a Csillagok háborúja című film egyik főhősének öltözött, azóta meg voltam győződve róla, hogy a magyar rendvédelmi elitegység ennél mélyebbre már nem nagyon fog tudni süllyedni.

Ma már be kell látnom, tévedtem. A TEK-nek a múlt héten sikerült alulmúlnia A birodalom visszavág honi verzióját is.

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy most meg Darth Vadert-t, vagy egyenes Yoda mestert tartóztatták le a símaszkos kommandósok a Halálcsillagon, azt ki kell, hogy ábrándítsam. A mostani történet persze hasonlóan megdöbbentő, de már messze nem ennyire vicces.


A TEK munkatársai egy hete, kedd hajnalban ugyanis kivételesen nem George Lucas hőseire vadásztak, hanem arra a 72 éves emődi bácsira, akit a szomszédja jelentett fel, mivel tudomására jutott, hogy az öregúr vásárolt egy agyonhasznált puskát magának.

A kommandósok még napfelkelte előtt, nagy erőkkel érkeztek a házhoz. Az utcai zajra felébredt a házigazda és pizsamában kicsoszogott az udvarra, hogy megnézze mi is történik odakint. „Amikor láttam, hogy rendőrök állnak a ház előtt, mondtam, hogy hozom a kulcsot, egyikük mégis szétrúgta a kaput” – mesélte később az öregúr, akire aztán azonnal ráugrottak a símaszkosok. A sárban hasra fektették, majd a hátára térdelve megbilincselték és bevitték a miskolci kapitányságra.

„Eddig kétszer törték fel a házamat, de loptak már el tőlem a pincéből bort és pálinkát is. Volt, hogy az éppen megfialt, szoptatós anyanyulat vitt el a tolvaj a kicsinyei fölül; mind elpusztult. Nyáron csak egy szúnyogháló van az ajtón, ablakon; ha azt kivágja valaki, már benn is van. Ezért végiggondoltam, hogyan is védekezhetnék” – mesélte a kihallgatás során az idős ember, majd így folytatta: „Áramot nem vezethetek a kerítésembe, mert úgy járok, mint az a kesznyéteni gazda, a borba se rakhatok fagyállót. Ha harapós kutyát veszek, az még a végén kárt tesz a gyerekekben, a riasztók meg nem érnek semmit; mire ideér a segítség, mindkettőnket, engem és a nemrég hozzám költözött, 93 éves édesanyámat is megölhetnek. Ezért döntöttem úgy, hogy veszek egy kispuskát az ónodi vásárban. Nem a hatalmat akartam megdönteni, csak védekezni akartam azzal a kispuskával.”

„Nem a hatalmat akartam megdönteni, csak védekezni akartam azzal a kispuskával” – mondja az idős ember, és mondhatja mindezt az a sokezer magyar, akiket a cigányhordák nap, mint nap rettegésben tartanak. Mert ma már nincs miben bízni, ma már nincs már semmi, ami reményt jelenthetne, nincs már bizalom semmilyen hivatalos szervben. Az emberek rájöttek, rádöbbentek arra, hogy csak magukra, vagy jobb esetben egymásra számíthatnak.

Mára eljutottunk oda, hogy az válik vádlottá, aki védi sajátját, mára eljutottunk oda, hogy a törvények, de legfőképp a törvényt alkalmazók a bűnözőket védik, és nem azokat, akik csak védekeznek, akik végső elkeseredésükben a saját családjuk, a saját javaik védelmében drasztikusabb lépésekre szánják el magukat.

A kormányzat, a jelenlegi hatalom pedig nem áll a kiszolgáltatottak, a cigánybűnözéstől szenvedők pártjára. És ez jól látszik akkor is, ha a narancsos propaganda ennek folyamatosan az ellenkezőjét harsogja. Jó példa erre ez a mostani eset is.

Vajon nem lehetett volna ezt az ügyet csendesen, mindenféle TEK-es felhajtástól mentesen elrendezni? A rendvédelmi szakemberek pontosan tudták, hogy egy 72 éves emberrel állnak szemben, aki még soha nem került összetűzésbe a törvénnyel. Akkor mire volt jó mindez? Mi értelme volt felvonultatni demonstrative egy ekkora harcászati csapatot?

Vajon mit vár a kormányzat ez ilyen médiafelhajtással fűszerezett akcióktól?

Azt hiszem, nem kell összeesküvés-elméleteket gyártanunk ahhoz, hogy lássuk. Az ilyen megmozdulások csak arra jók, hogy egyrészt megfélemlítsék azokat, akik tenni akarnak valamit a saját biztonságuk érdekében, másrészt újabb lovat adnak a cigányok alá, azt üzenvén, hogy nyugodtan lehet menni terrorizálni, hisz garantáltan nem lesz olyan, aki meg merné védeni önmagát.

A végére pedig csak egy kérdés marad: Vajon kinek jó ez? Vajon kinek az érdeke mindez?

9 kommentek:

Névtelen írta...

Nos engem pedig milyen ehhez hasonló eset megerősíti, hogy bizony minden áron meg fogom védeni a családomat és magamat, ha szükséges!
Remélem, egyre többen vagyunk így!

Névtelen írta...

"akit a szomszédja jelentett fel,"
" mivel tudomására jutott, hogy az öregúr vásárolt egy agyonhasznált puskát magának. "

Ez legalább annyira szörnyű, mint amit a TEK vagy az igazságszolgáltatás csinált.
Vagy még szörnyűbb. Kivéve, ha nemcsak az idejövő betörőktől hanem a szomszédjaitól is meg akarta magát védeni ez a férfi..

Mészáros Csaba írta...

Ebből a szempontból sajnos kicsiny hazánk nem Texas!

ProliProfil írta...

"...a törvények, de legfőképp a törvényt alkalmazók a bűnözőket védik..."

Nagy igazság.

Kérdés : - Kik hozzák a törvényeket, ráadásul újabban 2/3-os minősítéssel ?
Válasz : - Akik támogatják a bűnözést. Hiszen maguk a legnagyobb bűnözők. Nyilván saját magukat nem akarják börtönbe csukatni, nemhogy kivégeztetni.

Kérdés : - Mi a céljuk ?
Válasz : - A becsületes, munkából boldogulni vágyó magyarok megfélemlítése, ellehetetlenítése, elűzése hazájuk földjéről, végső soron a magyarok kiírtása.

Névtelen írta...

Megbüntettek a rendőrök, mert balra kanyarodtam, ahol nem lehet. Ez bevétel. A környéken nem fogják el a sorozatos betöréseket elkövető bandákat, mert ez költséggel jár.

EGYpolgár írta...

Lassan oda jutunk, hogy a TEK-töl kell magunkat megvédení?

anyád írta...

Ha jól gondolom,egy ilyen kivonulás nem veszélyes dolog a Tekikatonáknak...főleg egy idős úrral szenbe,de igen jó pénz a kasszába....és bizony minden a pénzről szól.

M72 írta...

Menyibe is került mindez az adófizetőknek? Vagy tán a KIRÁLY fizeti mindezt a MAGÁNVAGYONÁBÓL (és a sok hasonló esetet amik nem kaptak ekkora nyilvánosságot). Mert hát egy járőr vagy netán nyomozó kiküldése nem lett e volna olcsóbb és ésszerűbb???

Névtelen írta...

Bundás...
Orbán király hős vitézei megmutatták egy idős emberrel szemben az erejüket, aki csak magát és idős párját szerette volna megvédeni. Gondolom a jól végzett munka után felvették a jutalmat is amit a gazdi dobott nekik!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló