A nagy átverés show megállíthatatlanul folyik tovább


„Öt szakértő, Bócz Endre, Fleck Zoltán, Rytkó Emília, Szigeti Péter és Szoboszlai György részvételével, Választási Monitoring Bizottság néven megalakult az az alternatív választási bizottság, amelynek létrehozását a baloldali ellenzék kezdeményezte. A politikailag független bizottság szakmai ajánlások megfogalmazásával akar hozzájárulni a szabad és tisztességes választási elvek érvényre jutásához, célja, hogy külső ellenőrző testületként őrködjön a választások tisztasága, átlátható és tisztességes lebonyolítása felett” – tájékoztatta a közvéleményt az Együtt 2014 szóvivője még a múlt héten.


Mit mondhatnánk?

Igazán remek csapatot sikerült összehoznia Bajnainak. Ez aztán valóban „politikailag független” brigád.

Szigeti Péter, az OVB Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején újraválasztott elnöke vállaltan kommunista, az Eszmélet című újmarxista folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. Bócz Endre 2000-ben az MSZP legfőbbügyész-jelöltje, Szoboszlai György az OVB MSZP által delegált tagja, míg Fleck Zoltán rendszeres felszólalója volt a Gyurcsány Ferenc által életre hívott Magyar Demokratikus Charta rendezvényeinek. És végül itt van nekünk Trutymó Emília elvtársnő, az Országos Választási Iroda korábbi vezetője, aki mint a hétvégén kiderült, a nyolcvanas években besúgóként is segíttette az állampártot.

Azért valljuk meg, nem kicsit bicskanyitogató, hogy még ma is ezek az alakok akarják vigyázni a demokráciát, hogy még ma is ezek a figurák akarják felügyelni a választások tisztaságát. Hogy még ma is ők a felvilágosult demokraták, akikre figyel az EU, akiknek a véleménye mérvadó a nyugati lapokban.

És ez megy, immár több mint 20 éve.

Vajon kinek az érdeke ez?

Ha naivak lennénk, még fel is tehetnénk a kérdést: vajon a narancsos kormányzat miért nem takarította el őket már az első regnálásuk idején? És ha akkor nem, akkor vajon miért nem takarítja el őket most, kétharmaddal a hátuk mögött?

De nem teszünk fel ilyen kérdéseket, mert azért ennyire nem vagyunk naivak.

Pontosan tudható és látható, hogy a pártállami emberek mindegyik pártba beépültek a rendszerváltásnak hazudott folyamtok során. A fidesz ugyanúgy tele van régi elvtársakkal, mint ahogy a másik oldal. Így aztán senkinek sem érdeke, hogy a nyilvánosság elé kerüljenek az ügynöklisták, hisz az mindegyik ”rendszerváltó” pártnak komoly gondokat okozna.

És hogy ez mennyire így van, azt jól mutatja Trutymó Emília mostani esete is. A hírek szerint Rytkó elvtársnő 1982-ben, mint a XII. kerületi pártbizottság marxizmus–leninizmus esti egyetem levelező tagozatának vezetője részt vett és elmarasztaló jelentést adott arról az ELTE-n elhangzott előadásról, amelyet Hankiss Ágnes, a Fidesz jelenlegi európai parlamenti képviselője tartott.

Az ügy szépsége, hogy Hankiss Ágnes annak az Erdős Péternek a lánya, aki anno Aczél György kultúr-führer jobbkezeként vezette a Magyar Hanglemezgyártó Vállalatot meghatározva ezzel azt a zenei közeget, amit az elvtársak a köznépnek helyesnek gondoltak.

Aztán teltek az évek. Hankiss Ágnes időközben elvált Hankiss Elemértől, de a nevét megtartva hozzáment Vitézy Lászlóhoz. Közös gyermekük Vitézy Dávid, aki 27 évesen most éppen a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója.

Igen, jól érti mindenki. Anno az egyik elvtárs besúgott a másik elvtársról. Mára az egyik a narancsos, a másik a balos oldalra állt. Most pedig egymásra mutogatnak, és azon vitatkoznak, hogy melyikük a hiteltelenebb.

Így megy ez.

A nagy átverés show megállíthatatlanul folyik tovább.

7 kommentek:

Kistutyi írta...

Gabeebee! Minden egyes szavad igaz. Igy megy ez a" renszerváltás" óta.Egyik tetü banda váltja a másikat. Mi meg döglődünk!

EGY IDŐS VÁLASZTÓPOLGÁR KI NEM KÉR EBBŐL A BANDÁBÓL!!!! írta...

Na jól nézünk ki! Ismét hallatnak magukról,kik 2002-ben a választó polgárok a voksok újraszámlálását követelte,ez a szenny brigád azonnal megsemmisítette azt!!!!!!!!ELÉG VOLT A POSZTKOMMUNISTA ,CSALÓ ELVTÁRSAKBÓL!!!!! NYUGDÍJBA VELÜK, TRUTYKÓN IS LÁTSZIK A 80 ÉV! MENJEN PIHENNI!!!

Névtelen írta...

Tud valaki valamit arról, hogyan lett Rytkó Emília a Szlovák Statisztikai Hivatal elnöke? Vicces, hogy a tótok innen hoznak elnököt, vagy Rytkó tulajdonképpen tót?

Egyébként igaz, hogy Hankiss Ágnes Erdős Péter lánya, de hozzá kell tenni, hogy felnőtt korában elítélte az apját és nem tartották a kapcsolatot. A férje, Vitézy László pedig többek közt Biszkuról forgatott sorozatot (Biszku és a többiek / A legvidámabb barakk)

g írta...

Családban marad a kapcsolat nem tartás,Erdős Péter mostoha apja Csepelen volt sírköves,Erdős Lajos.Péterke,ahogy felmászott az uborkafára,mostoha apját soha nem látogatta meg,pedig ő finanszírozta a "tanulmányait",ritka buta gyerek volt.

Karina írta...

Ezek akkor nem tartják a "kapcsolatot" ha nincs már hasznuk belőle!Azután ott hagyják apjukat, anyjukat és "öregecskedő" asszonyaikat" (Gyurcsány, Megyesi stb.)Ez a libsi erkölcs. "Igazságos, legfeljebb nem etikus" !( Horn Gyula).

Névtelen írta...

"Az uralkodó réteg forradalma csak arra jó, vég nélkül fenntartsa saját uralmát!" Ezt rejtette Antall "Tetszettek volna forradalmat, (valódi felfüggesztést) csinálni!"

Anna írta...

Ez az írás annyira igaz, hogy hozzátenni nem kell. Ám ha engedik "ezeket" felügyelgetni, el is veszíthetik a választást, mert a rutinos elvtársak rendkívüli értenek az ilyesmihez. Volt szerencsém 2002-ben a saját szememmel is látni.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló