Vona Ózdon


A 2010-es választások idején Ózd volt a Jobbik fellegvára, és a radikális párt valóban itt szerepelt legjobban, fajlagosan itt szerezte a legtöbb szavazatot. Jött aztán a Szegedi Csanád-ügy, amely nem egyszerűen csak önmagában okozott óriási károkat a Jobbiknak, hanem olyan problémákat hozott felszínre, amelyek korábban is jelen voltak, csak titokban, és azóta még jobban elburjánzottak. Nemcsak Borsodra hatnak ki, hanem az egész pártra.

Miklós Árpád borsodi megyei elnök, Vona Gábor, Janiczák Dávid ózdi elnök


Amikor a Csanád-ügy kipattant, a borsodi jobbikosok egyik leghangosabb követelése az volt, hogy Vona Gábor jöjjön el a helyszínre, és intézkedjen. Nem jött. Ezzel külön csalódást okozott sokaknak. Pontosan egy évet kellett várni rá – ezen a héten szerdán tartott Magyar Élet Menete elnevezésű rendezvényt Ózdon. „Most már minek jön?” – ez volt a kitúrt exjobbikosok egyöntetű reagálása. Mérsékelt érdeklődéssel figyelték, hogy a helyükre odatett, felülről kreált, legtöbbnyire maga Csanád által létrehozott kirakat-pártcsoportocskák mit tudnak összehozni ebből az alkalomból.

Felvetődött ötletként, hogy a rendezvényen odaállnak Vona elé, és jól beolvasnak neki. Aztán még ez is hamvába halt, mert legtöbben egyszerűen nem látták már értelmét. Inkább csak egyikük megírt egy cikket, az abban foglaltakkal mindannyian egyetértettek, és slussz.

Érdemes ám elolvasni...

Maga a rendezvény a szokásos hakniprodukció volt. Aki nagyjából figyeli a Jobbik megnyilatkozásait, annak a szónoklatok semmi újat sem mondtak. Unióból kilépés, munkahelyteremtés, közbiztonság, csendőrség, halálbüntetés, a megszokott dolgok. Ezek addig voltak érdekesek, amíg remény mutatkozott rá, hogy a Jobbik csakugyan meg is valósítja. Mostanra, amikor már ki tudja, hányadszorra halljuk, de még mindig csak a duma szintjén, és semmiféle tett sem követi, már nyomasztóan unalmas, és nem kíváncsi rá senki. Frázisok, panelok, mantra.

Annyira elmúlt az érdeklődés az ilyen frázishaknik iránt, hogy a közönség létszáma legfeljebb mintegy kétszázra volt tehető. A Hunhír félezret ír, de ez sajnos nem igaz. Kétszázan voltak.
Illetve annyian sem. Azért, mert a közönség nagyobbik felét a tágabb környékről, az egész megyéből szervezetten idehozott hívek tették ki. Miskolc, Emőd, Izsófalva, Kazincbarcika, satöbbi. Tényleges ózdi érdeklődő – akik számára a rendezvény igazából szólt volna – csupán ötven-hatvan lehetett.
Elgondolkodtató ez a szám annak fényében, hogy 2010-ben az itteni nagygyűlésen nyolcszázan vettek részt.

Szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy a Jobbik a valódi érdeklődést, magát a mozgalmat pénzre alapozva odafuvarozott műközönséggel pótolják. De nem annyira meglepő, hiszen Szegedi Márton annak idején előre megmondta, hogy a lelkes amatőrök helyét át kell vegye a profizmus és a pénz... Hogy ez a gyakorlatban mit jelent, mindenki sejtheti.

Némi érdekességet inkább csak a meghökkentően nagy rendőri jelenlét képezett. A környéket teljesen bekamerázták, hogy visszakereshető legyen minden egyes személy, aki odamegy. Nem mintha balhézás vagy mondjuk cigányokkal szembeni konfliktus lett volna várható – ilyen rendezvényeken nem szokott előfordulni, és ezt a rendőrök is nagyon jól tudják már. A kamerázás felső parancsra történt, és maguknak az érdeklődőknek szólt, hogy hadd érezzék magukat bűnösnek, társadalomtól elrugaszkodott deviánsnak, vagy legalábbis gyanúsnak.

Kriminalizálnak egy törvényesen bejegyzett, sőt a Parlamentben jelen lévő pártot egy előre bejelentett, teljesen törvényes rendezvényét. Ez nem közbiztonsági kérdés, hanem politikai. De annak nagyon súlyos.
Mint belső forrásból megtudtuk, a rendezvényt 358 készenléti rendőr vette körül. Kétszáz résztvevőre 358 rendőr, sőt a nem készenléti normál rendőrökkel együtt bőven kijön az érdeklődők számának a duplája. Mindenkire két rendőr jutott.

Erre van pénz, ember, munkaidő, kapacitás, üzemanyag. Sima hétköznapi bűnüldözésre nincs, erre bezzeg van. Nyilván úgyszintén legfelső utasításra.

Pedig tényleg kár már ezzel erőlködni. A Jobbik eredeti céljait ez a Jobbik már soha az életben nem fogja megvalósítani. Rég túljutott már a csúcspontján, és átkerült a lefelé zuhanó szakaszba. Az országnak azokban a részeiben, ahol soha nem volt működőképes Jobbik, és ahol a nemzeti radikális érzelmű emberek nem tapasztalták meg ezt a pártot a tényleges mivoltában, hanem csak valamiféle ideát vetítgetnek maguk elé Jobbik gyanánt - nos, ott sokan felháborodhatnak ezeket olvasván, és árulást kiabálhatnak. Ők nem tudják, hogy mit beszélnek. Kár vitatkozni velük, mert úgysem győzzük meg egymást. De majd meglátják maguk. Igaz, addigra már késő lesz valami életképeset szervezni a mostani hazug és lerohadt csődtömeg helyett.


14 kommentek:

Gambit írta...

Továbbra is 17%-kal ülnek a parlamentben. A tér-idő kontinuumot még maga Vona Gábor sem tudja úgy hajlítani, hogy választások nélkül, hipp-hopp, egyik napról a másikra ők legyenek kormányon, bárhogy is várják el ezt nagy gúnyolódások közepette az "ex-jobbikosok"...

A "mantra" meg azért megy, hogy előbb-utóbb realitás lehessen a kitűzött célokból. Ezt hívják politikai kampánynak. (Az, hogy ebben nem ígérnek minden héten mást, inkább becsülendő, mint ostorozandó. De ezt nyilván te is tudod, viszont abból, hogy ilyeneket írsz, világosan látszik, mennyire tudod objektíven megítélni a Jobbikkal kapcsolatos dolgokat. Már tényleg mindenbe bele kell kötnöd, mert zabál belülről az ártani vágyás.)

Akárcsak Kárpáti Attila cikkét. Ami egy pletykákra alapozott, nagyon okosan, és főleg perelhetetlenül összerakott ("rossz nyelvek szerint", "állítólag"... stb., mintha a HVG-t olvasnám... csodálom, hogy oda még nem írogattok) gennyfolyam arról, miket terjesztenek Janiczak Dávidról, aki amúgy is egy mocskos lengyel, pfej!, és úgy öltözik, mint egy buzi... Fajsúlyos érvek ám, a javából...

Amúgy igen vicces, hogy a nagyszájú sértődöttek nem mertek oda állni Vona elé, pedig tessék, lehetett volna bizonyítani, vagy törleszteni, ha lenne mit, vagy miért. Könnyű arra hivatkozni, hogy "jaj, már nem lett volna értelme", ami valószínűleg igaz is. Pár ember nem oszt, nem szoroz...

Menjetek csak nyugodtan, játsszátok a hungaristát a Jövőnk.info-n, és inkább ne akarjatok beleszólni a dolgokba, pláne az erkölcsi magaslóról ne, olyan alakokkal, mint a titkosszolga fegyverneppereitek. Lehet jönni azzal, hogy ti akarjátok az igazi jót az országnak, még hihetitek is ezt, de az állandó puffogásotokon kívül semmi értelmessel nem sikerült előrukkolnotok. Csak remélni merem, hogy keleten senki nem fog bedőlni nektek, és súlytalanul fogtok megfőni a saját levetekben.

(Ha jól sejtem, ezt nem meritek majd kirakni ide, és jó eséllyel megint csak a Jobbik gyalázása jelenhet meg, csak nyugodtan, de attól még a tények nem változnak: piti kis méregzsákok maradtok, akiknek halálukig savanyú lesz a szőlő.)

Unknown írta...

Ez egy hasonlat lesz és minden nemű hasonlóság a valósághoz, hááát ....
Én úgy érzem mintha a római katolikus papunk ellopva a hitközség pénzét megkenve egy pár embert, hogy ne szóljanak róla azt kurvákra költötte volna. Mi ezt szóvá tettük és minket gyaláztak volna meg azzal, hogy pogányként cselekszünk. Kitagadtak minket a templomunkból ahová meggyőződésből jártunk!
Ezek után még elvárják, hogy dicsőítsük a döntéshozó egyházi vezetőket és ugyan úgy járjunk ama templomba ahová azóta a más pap került mert közben rabbivá avatták a volt esperest.
Nem a zsidósággal van csak a problémám és azzal a fordulattal amit közben tett az a lelkipásztor aki pajeszt növesztett hanem legfőképpen az, hogy mi az igazság útján járva azt keresve lehettünk kikiálltva árulók!

Névtelen írta...

Tájékoztatásképpen: Miklós Árpád megyei elnök Szegedi Márton keresztapja, akire érdekes módon felnőttkorában került a szenteltvíz... A B-A-Z megyei jobbik vezetésében mindmáig sok Csanád által pénzelt "pártkatona" működik. Szegediéknek nincs már befolyása a pártra?! Ezzel kapcsolatban is lehetne írni egy kis tanulmányt...

liverpool írta...

O.K. rendben.A Jobbik száguld le a lejtőn.De mi lesz a magyarokkal? Alapítanak Nemzeti Nosztalgia Pártokat Londonban, Berlinben, Bécsben, stb..De mi lesz azokkal, akik nem akarják/tudják elhagyni a hazájukat? Értem én, miről szól a cikk, van valós alapja is, csak már illúziónk sincs a jövőt illetően.
Így utólag:-Milyen vicces is belegondolni abba, hogy a hetvenes évek közepén a punkok jelmondata az volt Londonban, hogy " No future".Mi a jelmondat Ózdon? "Színesfém"? ( Colourmetal ? Ja, az Ektomorf az nem ózdi?)

ProliProfil írta...

Kár volt ezt a cikket megírni. Ha segíteni nem tudnak, ártani, miért kellene ?
Különösen így távolról, véleményt alkotni azokról a dolgokról, amelyekről a cikk írója talán nem is rendelkezik konkrét tudomással...
Mert a cikk végkicsengése úgy érzem: nincs senki, semmi, még egy gyengécske formáció sem, aki a magyarok érdekét képviselhetné, még azon az ócska kis fórumon sem, amit ma a magyar parlamentnek hívnak.

Mészáros Csaba írta...

És mégis hogy képzelitek az ötletek megvalósítását?Hahó:2/3 van!

kistutyi írta...

A Fidesz amit művel a Jobbikkal az disznóság. Megértem azt, hogy Orbánéknak a Jobbik ellenfél.
A nagy demokráciá csináló " fülkeforradalmár" és társaik azért azt meggondolhatnák, hogy a közel egy millió adófizető és nem fizető magyar állampolgárt ne becsmérteljék és ne nácizzák, antiszemitázzák, rasszistázzák állandóan. És a nagy"demokratikus" média ne hallgassa agyon a Jobbikról szóló hireket. Szinte szégyenene a kormánynak, az MSZp-ről és az LMP-ről többet lehet látni és hallani naponta, pedig állitólag ők a nagy ellenfél. Pedig érdekelné nyilván a Jobbikkal szinpatizáló ill. rájuk szavazó magyarokat az is, hogy mi történik a Jobbik házatáján. Nehogy megint az legyen mint a Miép idején.Igaz az Csurkán is múlott, hogy elárulták a pártot. Ahogy közelednek a választások majd figyeljük meg, egyre jobban fogják támadni és mindenféle hazugságokkal traktálni a jobbikos választópolgárokat.Freca ne haragudjon, de néha úgy ír, mintha "előretolt helyőrsége " lenne a Fidesznek. Szép és jó dolog a kritika és kell is, de csak módjával. Tanácsokat osztogatni mindig könnyebb mint cselekedni, főleg ha mindenki csak a rosszat látja a Jobbikba, és ott tart be ahol csak tud.Vona Gábor azt mondta: "ami a nemzet érdeke, azt megszavazzák, ami nem azt nem".Ezt viszont be is tartották. Az is bebizonyosodott, hogy az "egyenruhás bűnözőket" nem a Gárdában kell keresni, hanem Orbán rendőrségében! ( Vizovitzki fullajtárjai , és a nyelvvizsgákat árúsítóira gondolok, hogy csak a legfrissebb "egyenruhás bűnelkövetésekre" utaljak.)A párton belüli alakokról már egyszer leirtam, Szegediből és társaiból nem lesz jobb zsidó, mint amilyen Jobbikos volt. Ezek az esetek nem a Jobbik szégyene hanem azoké a tagoké akik elkövették ezeket a tetteket.

Gondor4 írta...

A baj sokkal nagyobb, mint azt gondolnánk.Már megint a pártokért siránkozunk és közben nem vesszük észre az aljasságokat,melyek ellenünk,melyek elborítanak.Bebádogoznak minden ablakot..egyetlen párt sem beszél a bérek tisztességes,Eus. szintre emeléséről,hogy mekkora bajban van a mostani fiatal nemzedék,mert a mai ember azért él,hogy ezeket eltartsa,miközben ő maga azért küzd,hogy fenn tudjon maradni,hogy mérgező szennyet vásároljon, akár a tescoban, akár az iskolában,mert gyáva lett.Itt senki sem felelős senkiért.Miért van az,hogy lehajtott fejjel adják oda a munkájukból megkapott nevetséges és megalázó bérnek titulált Eus fillérből a tizedet,annak,akinek semmi köze ahhoz a megdolgozott éhbérhez?Mi köze van a kazár eredetű banknak nevezett uzsorásnak az én keresetemhez?Én soha nem adtam pénzt nekik,nekem nincs húsz éve bankszámlám..és mégis élek!Nem fizetek adót, mert soha senki nem számolt még el a befizetett pénzekkel!Elég az az adó, amit a boltokban lenyúlnak rólunk.Én nem építek ingyen zsinagógát egy olyan népnek,amely gyűlöli és ha nem látja senki,megöli a gyermekeimet,nem tartom el azt a másik parazitát,amelyik gyűlöli és megöli az én véremből való idős védtelen embereket,akiket még a gyerekeik sem védenek meg.Milyen ország az, amelyik hagyja,hogy fiataljainak milliói kivándoroljanak idegenbe?Milyen célja van egy ilyen lezüllött,sehonnai bitang,elzsidósodott 40 éven felűli gyáva,szolgalelkű népnek?Én nem fogok nyugdíjat kapni,hála Istennek,/már túl vagyok a hatvanon/de segélyért sem fogok sorban állni,sőt,"orvoshoz"se járok.Szántani,vetni a zsidó nélkül is tudunk.Eddig is megismertük a kapát.Együtt fogunk elsüllyedni,ha nem vesszük vissza a dolgainkat ettől a gyilkos néptől.Gondoskodnunk kell magunkról.Igenis,be kell menni az iskolákba és követelni kell,hogy magyar történelmet tanítson a tanár a gyermekeinknek!Önellátóvá kell válnunk,ha kell akkor cserekereskedelemmel!Magyar pénzből magyar bankot,magyar bankossal!Meg lehet tenni,gondoljunk a gyermekeinkre!Hátha még a végén felnéznek majd ránk!Próbáljunk végre egyenes derékkal,megtalálva a gerincünk tájékát tiszta szívvel végre tényleg magyarként viselkedni!Nem nehéz!

Hétköznap! írta...

Egy aprócska megjegyzést hagy tegyek! Egy ilyen kisvárosban mint Ózd, senki ne várja el hogy hétköznap este 7-re tömegek menjenek el. A délutános dolgozóknak nem jó, akik éjszakára mennek azoknak sem jó. Maradnak a nappalos műszak dolgozói, de mivel a családosoknak az este hét annyit jelent, hogy játszótérről haza, fürdés, vacsi aztán alvás így ők sem mentek el. Nagyon rossz volt az időpont. Lehetne egy péntek vagy szombat délután, és tuti nem csak ennyi ember lett volna ott!!

tatacsi írta...

1. A Jobbik egy párt a többi között, illetve több, mert programja van, amiről folyamatosan beszél, ahogy illik. Egyébként ez a 17% a média ellenszél mellett dícséretes is. Azt hiszem, ha ez a média az MSZP-t vagy akármelyik másikat részesítené ilyen bánásmódban, akkor azok mind a 3-5% közé zuhannának.
2. Részben a fentebbiek miatt, a Jobbikra több felöl is különös figyelem hárul. A hivatalos elhárítás, akárminek nevezzük, sok más szervezettel együtt bomlasztó elemeket épít(ett) be, nem tudni még hány "alvósejt" fog életre kelni a választásig, különböző botrányok formájában. A náci "jobboldal" és a nagyon okos IQ 80-as réteg külön tehertétel, ezeknek megfelelni nem fog már sosem (remélem), de nem azért, mert bármiféle paktumot kötött volna akármivel, hanem egyszerűen azért, mert vállalhatatlanok. Jó ha ők is a Jobbikra szavaznak, de pont az értelem okán, ne kérjenek számon rajtuk semmit, amíg maguk csak hőbölögni tudnak; nem azért mert a hőbörgés nem jó ideg levezető, például, hanem mert azzal tervezni, gondolkozni, építkezni éppen nem lehet.
3. 200 kíváncsi ember szerintem Ózdon már tömeg. Nyilván a sör-virsli kombó nagyobb népszerűsítő és mozgosító erő, mint csak egy program beszéd, de pont azt kell megérteni, hogy a rend rendszerességet kíván.

HonTi írta...

Csak a szokásos borsodi sértődöttség, mintha a világ közepe ők lennének és semmi más nem történne egy pártban, és hiába erősödik országos szinten a Jobbik, mégis temetik egyesek. A témák felvállalását és kommunikálást illetően nekem semmi bajon velük, sőt, nem látom azt, hogy bárki más pl. a cionizmus világhódításáról ilyen nyíltsággal beszélne, de a témák ismertek. Azt is tudjuk, hogy ellenzékből korlátozottak a lehetőségek, de a nyomásgyakorlás a kormányra és a társadalom tematizálása a valós problémák feszegetésével azért így is jól működik, remélhetőleg egy év múlva majd még jobban. A belső szervezési dolgok meg nem tartoznak a választókra, nem is érdekel különösebben.

Gondor4 írta...

Ennek az országnak a lakóit nem érdekli sem a saját,sem a gyermekei jövője.Másfél millió fiatal hagyta itt az országot.Menekülünk mi,akik látjuk, hogy mi készül itt a magyarság ellen.Ezek nem adnak sanszot az életbe maradásra.Mese a délutános,éjszakás,stb."dolgozó"távolmaradásáról,egyszerűen annyira analfabéták,hogy nem tudják,ez már a végső felvonás.Én nem várom meg,ma a magyarok nem tudják megvédeni magukat sem,a hazát sem,mi több,nem is érdekli őket,nehogy má'kihűljön a "vacsi".Az én unokáim nem fognak holokamus rémmeséket hallgatni a bübös, mosdatlan szájú zsidótól.

Névtelen írta...

>Másfél millió fiatal hagyta itt az országot.

Mármint most melyik országról beszélünk???
Nagyjából félmillió magyar dolgozik külföldön, és közel sem mindegyikük fiatal, bőven vannak köztük még ötvenen felüliek is.

Névtelen írta...

Milyen középiskolai történelem tanár az, aki hazugságokat mond Trianonról? Tájékozatlan, buta, vagy tudatos hazudozó? Vagy egyszerű, parasznyai parasztgyerek? Valaki, aki személyesen ismeri, tájékoztatta, emlékezését meghallgatta, Trianonról.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló