Látlelet


Az egyre durvuló antiszemita támadások közepette”, tegnap azért ismét kiholokausztozhatták magukat a honi politikai elit tagjai, karöltve a megélhetési rettegők népes seregével. Ismét lehetett ajvékolni, ismét lehetett terjeszteni a holovallás téziseit. Az iskolákban ment az agymosás, a médiában pedig egymást érték a beszámolók a megemlékezések képeivel. Pártszínektől függetlenül mindenki ott tülekedett valamelyik rendezvényen, csakhogy látszódjon a kamerákban, csakhogy lássák a helytartók, hogy igen, ott vannak mindannyian, akik fenntartják és működtetik ebben az országban a cionisták elvárta rendet.


A hódolat már reggel megkezdődött. Alig ébredt még fel a város, amikor a kamerák kereszttűzében Navracsics Tibor és Pokorni Zoltán már a Duna-parton, a bronz cipők előtt toporgott. „Nemcsak a holokauszt áldozataira emlékezünk az emléknapon, nemcsak azokra, akiket akkor elveszítettünk, hanem azokra is, akik a vészkorszak idején történtek miatt nem születhettek meg” – adta meg az alaphangot Navracsics. Aztán jött Pokorni és kijelentette: „a holokauszt miatt ma több nemzedéknyi kiváló ember, tehetség hiányzik a magyar nemzetből”.

Amikor először olvastam a hírt, hirtelen az jutott eszembe, hogy vajon kire, kikre gondolhattak?

Konrád György, Eörsi Mátyás, Dániel Péter, Steiner Pál, Feldmájer Péter, Paul Lendvai, Kertész Ákos kaliberű figurák sokaságára? Vagy esetleg Kun Béla, Péter Gábor, Szamuely Tibor, Rákosi Mátyás, Lukács György szintű nagyságokra?

Jó, tudom. A fenti felsorolás azért eléggé leegyszerűsíti a kérdést, de arra a nyáladzásra, arra a gyomorforgató megfelelési kényszerre, amit a narancsosok műveltek és bemutattak reggel a Duna-parton, egész egyszerűen nem lehet más a válasz.

Akkor azt hittem, hogy ezt a műsort - a korai időpont ellenére -, a nap folyamán már nem lehet tovább überelni. De tévedtem. Ez még csak a kezdet volt.

Délutánra előkerült Hende Csaba, aki Hódmezővásárhelyen áldozott a holovallásnak: „Ahhoz, hogy megértsük a tragédia súlyát, mindenekelőtt arra kell emlékeznünk, kik és miként tudták megszaggatni a nemzet és a benne élő zsidók történelmileg kialakult kötelékét. Nem feledjük a magyar állam felelősségét, azt, hogy nem védte meg polgárait a jogfosztástól és a fizikai pusztulástól. Ha akkor a magyar államot képviselők minden lehetséges eszközzel elszabotálták volna az embertelen parancsok teljesítését, nem lehetett volna végrehajtani a népirtást. Így aztán a holokauszt tragédiája után nem tehetünk mást, mint - amennyire az lehetséges - megpróbáljuk begyógyítani a sebeket, elsősorban azzal, hogy emlékezünk, és tisztelettel hajtjuk meg fejünket a nemzet bizonyára legnagyobb tragédiájának áldozatai előtt.”

Igen, jól érti mindenki.

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint az egész magyar történelmet tekintve ez volt „a nemzet legnagyobb tragédiája”.

Mielőtt valaki félreértene. Természetesen nem kétséges az, hogy a II. világháború során zsidókat (is) vittek el táborokba, az sem, hogy ott szerencsétlen emberek haltak meg ezerszám, és az sem hogy ez egy embertelen dolog volt. De azért vegyük azt is észre, hogy ezen kívül hány ilyen és ehhez hasonló kegyetlen dolog történt és történik még most is a világban. Ráadásul ennek nem kis részét pont a zsidók követik el. Attól, hogy Magyarországról a negyvenes évek során fogolytáborokba vittek sok ezer ártatlan embert, attól még nem ez ennek az országnak a legnagyobb tragédiája. Bárki tudná sorolni azokat a történelmi eseményeket, ahol jóval több emberáldozat volt, ahol a nemzet jóval többet vesztett.

Néhány éve voltam Oświęcim-ben, megnéztem mind az auschwitz-i, mind a birkenau-i tábort. Igen, embertelen. Pont olyan, mint amilyeneket a Gulágon, vagy még keletebbre a Kwai-folyó mellett működtettek, vagy éppen manapság Guantanamón fenntartanak. Ugyanolyan kegyetlen, mint a srebrenicai mészárlás, ugyanolyan fájdalmas lehet az áldozatok hozzátartozóinak, mint ahogy nekünk a Don-kanyar elesett katonái, és ugyanolyan elfogadhatatlan számukra, mint nekünk Trianon.

Nincs legfőbb bűn. Nincs bűnök bűne. Nem a holokauszt az emberiség legnagyobb tragédiája. Csak egy bűn a sok közül, amik végigkísérik a történelmet.

A holokauszt áldozatainak magyarországi emléknapja nem más, mint pontos látlelete a honi holokauszt-iparnak. Egy kórkép, amiben benne van minden, minden, amitől még annak is felfordul a gyomra, aki egyébként együttérezne az akkori szenvedőkkel. A tegnapi rendezvények és a hétvégi Élet Menete nevű showműsor ismét valós képet adott, illetve ad majd arról, hogy hol tart manapság a világ, hogy milyen átlátszó és velejéig rohadt az a színjáték, amit a cionisták mindennap játszatni akarnak velünk.

9 kommentek:

Névtelen írta...

Nem kellett volna relativizálni a személyek felsorolását. Jó volt az úgy önmagában.
Mellesleg a délvidéki magyarirtás során sokkal több magyart öltek meg, mint ahány bosnyákot Srebrenicában. Ez már bizonyított tény.

kistutyi írta...

Csak annyit tudok leirni, hogy Önök még nem éltek az 50-es években, volt itt ünnepség "Sztálin elvtárs, Rákosi pajtás 6o. születés napjára", "Sztálin elvtárs halála volt a legnagyobb tragédiánk" az ország sirt, zokogott, aki nem tudott könnyezni az benyálazta a szemét,vagy eltakarta az arcát, hogy ne lássák a besúgók, ha nem sir, elvigye a "fekete autó".Senki nem gondolta, hogy ennek egyszer vége szakad.Akik akkor legjobban "reakciós országoztak, kapitalistáztak, ma azok leszármazottai holokauszoznak, fasiztáznak antiszemitáznak.Zászló vivői, "eminens tanulói az EU-nak, csontig". Nem véletlen, ki volt most az első aki a Dunaparton emlékezett... Pokornyi úr, akinek az apukája szintén besúgó volt, szegény csak "40 évesen tudta meg" és most vezekel. Ennek is vége lesz egyszer, türelem, csak túl kell élni!

Unknown írta...

Emberek, nők és gyermekek állatimódon történő legylkolása minden korban és időben az emberiség szégyene volt és lesz! A történelem során,mindig akadt egy nép,amelyik felsőbbrendünek tartotta magát! És mindig megtalálta az okot arra, hogy más népek kírtását, leigázását "legálissá" tegye! lásd az afrikai négerek amerikába hurcolásától kezdve, a jugoszláviai népírtásig!Hitler,2. világháborus eszettlen népírtása, csak egy,a sok közül!A zsidók kiirtása után, következett volna,még más népek kiírtása! A felsőbbrendü árja faj, minden alacsonyabb rendü nép kiirtását is tervezte! Szerencsére ez már nem jött össze! De megkérdezem: ISTEN választott népe, nem ugyan ezt csinálja a Palesztinokkal? A holokauszt emléknapján,ez a téma is megérdemelne, néhány mondatot! Ha Ők,nagy hangon kiabálják,hogy soha többet, akkormiért csinálják gyakorlatilag ugyanazt? Ráadásul a demokrácia és az egyenlő emberi jogok legfőbb védelmezője az USA támogatásával? Ugyanakkor kérdezem, miért mi akikinek legtöbbje abban az időben még nem is élt, kérjünk bocsánatot az áldozatoktól és miért a mi adónkból finanszirozza az ÁLLAM, az áldozatok hozzátartozóinak kártérítési igényét? Ezen az alapon Mi is kövtelhetnénk kártéritést Törökországtól, Szulejmán szultán népírtásáért!

Névtelen írta...

Nem kisebb a csinnadratta, mint hazánk "felszabadulásának", április 4-ének az "ünnepén" volt nemrég...
A 2013-as év Pelikán-elvtársai és társaik tisztogatják az ülepeket, derekasan - a vörösről kékre festett és eggyel megtoldott ágú csillag előtt.
Európa legalja kormánya(i). Ennyi aljasságot a volt szocialista országok egyikében sem tettek kormányok nemzeteik ellen! A rendszerváltás után Magyarországot 22 év alatt elsőből sereghajtóvá tették - a négymillió koldus országává.

Tölgy írta...

Igazságtalan ez a megemlékezés a hiányzó ötmillió-négyszázezerről szó sem esik. "Arra kell emlékeznünk, kik és miként tudták megszaggatni a nemzet és a benne élő zsidók...." Benne? Ha igaz, a Duna partján nem "szaggatás" történt, hanem lövetés. Talán az sem véletlen, hogy az elkövetők magyarok voltak. Csak gondoljunk vissza, a történtek alapján már Rákosi pajtás is úgy ítélte meg, hogy "tíz millió.." Mindenesetre fura, hogy a borzalmakat túlélő sorstársak jóvoltából, egy bolsevik propaganda film nyomán, elnyűtt "lábszagos" cipők szimbolizálják az életüket elvesztők emlékét, kegyetlen sorsukat. Ennél azért többet érdemelnének.

Gondor4 írta...

Kínának hat ezerkoncentrációs tábora van.Érdekli valakit is a világon?Netán a halottaikból éldegélő hlokamusokat?

Gondor4 írta...

A Nemzet legnagyobb tragédiája Trianon.Hende-Bende elv.!Mohács!1867!1956!Hazánk elvesztése!Semmi közünk ehhez a népírtó néphez!Még a saját halottaiból is üzletet csinál.A magyargág mindíg is undorodott tőle.

eSzeL írta...

Ha utálják a zsidókat, az csak a zsidóknak rossz. Ha utálják a németeket az csak a németeknek rossz. Manapság meg beleverik a lágyabb fejekbe, hogy aki a zsidót nem szereti, csak rossz ember lehet. A többi nem számít. Arról pedig, hogy kik kiket lövettek hova és kik kiket akartak kiirtani arról pedig talán nem az agyunkba rágott mondatokat kellene ismételni, hanem utána járni olyan helyeken, amiket nem tekintenek hivatalosnak a hivatalok. Ha egy történelmi esemény megkérdőjelezését, felülvizsgálatát törvény tiltja, illetve törvény jelöli ki, hogy mit gondolhatok felőle, az annak elismerése, hogy az az esemény nem vagy nem úgy történt.

Radulovic Zsuzsanna írta...

PONTOSAN!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló