Jönnének felszabadítani…


Miközben  Bajnai  Gordon  hahás  hülyegyerekei  Nagyszombaton,  karöltve  Hammer  Ferenccel,  az  ELTE  Média  és  Kommunikáció  Tanszékének  adjunktusával  és  Kőszeg Ferenc  szadesz-alapítóval  csinálták  a  rettegő- és hőbörgőműsort Budapest utcáin, tőlünk néhány  száz kilométerre  nyugatra,  Klaus  Pierwoß  vezetésével  német  és  osztrák  értelmiségiek  kiáltványt  tettek  közzé, melyben  harcba  hívják  a  felvilágosult  európaiakat  „Európa rothadó góca, Magyarország” ellen:













[nagyításért katt a fotókra]

Szítsatok lázadást!

Igen, igen. Vannak felhívások és cikkek, tiltakozó határozatok és levelek, pódiumviták és dokumentumfilmek Magyarország módszeres fasizálódásáról és az ellen, de idáig minden akció hiábavalónak bizonyult. A demokratikus polgári társadalom megszokott tiltakozási formáival már nem lehet semmit sem elérni Magyarországon, illetve Magyarország ellen. Az Orbán-kabinet zavartalanul jobboldali rezsimmé alakítja át az államot. A politikailag intézményesedett Európa pedig mindezt csak tétlenül nézi. Az értelmiségiek megmagyarázhatatlan okokból hallgatnak. Akcióik legfeljebb csak a saját lelkiismeretük megnyugtatására szolgálnak. Legfőbb ideje, hogy a földrész értelmiségijei véget vessenek tétlenségüknek és önfeladásuknak és közbeavatkozzanak Magyarországon, amely a kontinens rothadó gócává válik.

Harc vagy kapituláció?

Javaslat: egy bécsi stratégiai kongresszusról az ellen-nyilvánosság hatalmas lökőhullámát kell elindítani. Az ismert filmcím: „A fegyverek választása“ felhívás a szellem Európájához, hogy együtt gondolja végig a vita eddigi eszközeit és találja meg az új, radikális formákat. Fontos támpontot adhat ehhez a „Kultúra védelmében“ rendezett 1935-ös párizsi konferencia és az 1963-as Kafka-konferencia. Filozófusok és publicisták, zenészek és tudósok, színházi emberek és filmkészítők, képzőművészek és költők, Greenpeace-aktivisták, internet- és SMS-forgalmazók - össze kell fognia mindenkinek, aki demokratikus és köztársasági Magyarországot akar. Összeurópai hálózat keretében az eddiginél hatásosabb sajtókeretekben kell fellépni és korszerű módon fel kell szabadítani Magyarországot.

Azért van abban valami finoman szólva is gyomorforgató, amikor a felvilágosult demokraták a felsőbbrendűségük biztos tudatában, a liberalizmus nevében megpróbálnak egy komplett országot kirekeszteni csak azért, mert ott nem teljesen azon elvek szerint működik az állam, mint ahogy azt ők jónak gondolnák. Ha el akarnánk játszani a naivat, még akár döbbenten meg is jegyezhetnénk, hogy azért kicsit több toleranciát és liberalizmust várnánk el a német és osztrák értelmiségi köröktől.

De manapság már azok sem tesznek ilyen megjegyzéseket, akik csak távolról figyelik a közélet történéseit. Mert ma már szinte mindenki tudja, hogy ez megint nem más, mint egy újabb hecckampány, ahol néhány tucat nagypofájú, ultrabalos ex-68-as teli pofával uszít Magyarország ellen. Ma már mindenki tudja, hogy nem Magyarország a rothadó góc, hanem az egész Európai Uniónak nevezett gyülekezet, éppen az ilyen magukat értelmiséginek hazudó senkiháziak miatt.

Ha visszatekintünk az elmúlt három évre, akkor jól láthatjuk, hogy az nem szól másról, mint a hatalmát vesztett balliberális oldalnak Magyarországot itthon és külföldön is lejárató agresszív fellépésről. Az egész nem más, mint egy jól szervezett sakálkórus, ahol a honi balliberált karmesterek intésére mindig megszólal egy jól időzített ajvékoló hang Berlinben, Párizsban, Brüsszelben, Washingtonban, Bécsben, vagy éppen Rómában.

Mindeközben megy a műsor itthon is. Amerikai pénzből, amerikai kampánytanácsadók tanítgatnak agymosott egyetemistákat arra, hogy miként kell megbuktatni a regnáló kormányt. Egyetemi tanárok artikulátlanul üvöltenek egy semmitmondó tüntetésen így követelve az „európai értékek” betartását. A jelen lévő maroknyi idióta pedig tombolva tapsol nekik…

Értékekről szónokolnak, de addig már nem jutnak el a nagy felvilágosodásban és a mérhetetlen toleranciában, hogy az egész cirkuszt Nagyszombatra szervezték...

Arról már nem is beszélve, hogy mára már vajon miféle ”európai értékek” maradtak, amit annyira követni kéne? Egy dekadens, értékét, moralitását vesztett közeghez vajon miért kéne mindenáron kötődnünk?

4 kommentek:

Gambit írta...

A legnagyobb baj, hogy nem tudja, nem érzi mindenki, hogy miről is van szó... A sok szerencsétlen nagyon is beveszi a cumit, és az után megy, aki hangosabban harsogja, hogy "Orbán takarodj!".

A videóval kapcsolatban egy gondolat merült föl bennem, de az elemi erővel: szégyellem, hogy magam is az ELTE-re jártam, és hogy ilyen tanárok tanítottak, mint Hammer Ferenc. Visszagondolva persze már akkor is nyilvánvaló volt, hogy milyenek ők, mit is képviselnek, és sajnos nem lep meg, hogy a "pártatlan objektivitás" apostolai most álcázott pártpolitikai rendezvényeken fröcsögnek teli tüdővel. Szánalmas, kiábrándító, és elkeserítő, hogy ezért nem rúgják ki őket páros lábbal (ahogy bármelyik jobboldali oktatóval tennék, ha maradt még olyan egyáltalán...).

Nemrég a Magyar Nemzet nagyon szépen megírta, milyen légkör is uralkodott (és valószínűleg uralkodik még) a Btk-n, azon belül is a kommunikációs tanszéken. Ennek kapcsán földerengtek bennem az emlékek, milyen is volt ott nemzeti érzelmű diáknak lenni, és szomorúan kell konstatálnom, hogy bizony ezeknek nincs joguk a demokrácia védelmében hörögni, hiszen az náluk egyenlő a saját kis véleménydiktatúrájukkal. Amit már akkor is konzekvensen érvényesítettek, és minden elhajlást igyekeztek keményen megtorolni.
(Persze akinek volt esze, az elég vicces módokon tudta kijátszani őket, pont az általuk papolt, de nem alkalmazott egyenlő mérce használatával. Jó volt látni a döbbent, bamba fejüket egy-egy valóban objektív beadandó után, amint próbálták kisilabizálni, hogy mi is olyan furcsa számukra az adott irományban. Nem tudtak rájönni, de látszott rajtuk, hogy érzik, valami nem klappol :))

És minden liberális ilyen, nincs kivétel. Ha nem ők fújják a passzát szelet, máris diktatúra van, meg nácizmus, és rohannak lejáratni az országot és a nemzetet. Mert a nyilatkozatokban sosem a Fideszről van szó, hanem mindig Magyarországról, és rólunk magyarokról.

Ezt kéne észrevennie a sok baromnak, de sajnos az emberek többsége akkora menthetetlen, tufa kretén, hogy néha tényleg kedvem lenne emigrálni miattuk, és hagyni, hagy tegyék tönkre az országot úgy, ahogy nekik jól esik... De az igazi hazaszeretet pont az, hogy a nehéz időkben sem fut el az ember, hanem állja a sarat, és próbál valami jót tenni.

Quedra írta...

Ha, és szigorúan betű szerint szemléljük eme kiáltványt/iromány, akkor....
Tessékmondani... esetleg számít az is a nagy forradalmias hangulatban (ott künn idegenben), hogynetán... a helyiek nem is vannak oda annyira a demokráciáért? (Főleg azért a 0.X-es verzióért, ami kicsiny országunkban éppen fut.) Vagy az ilyen apróságokkal nem is köll foglalkoznia eme háborgó szellemi óriásoknak?

(Megjegyzem: Továbbrasenem értem mihóhérér ugat bele mindig mindenbe mindenféle jött-ment fickó? Hát nincs azoknak a arcoknak, saját hazájuk/országuk, saját kis mindennapi meg távolabbi bajaik?
S tán nem nagyon kéne eröltetni ezt a kéretlen segedelmet se. Minekünk átlagnépeknek valahogy nincsenek jó tapasztalataink az ilyesmikkel.)

Hrovatin Rózsa írta...

A legveszélyesebb szó a fentiekben a FELSZABADÍTÁS Isten őrizz!!!

kistutyi írta...

Igen Quedra, nincs hazájuk,nem is volt soha, mindig más-más népek nyakán élősködstek. Nem is lesz soha, mert ez a sorsuk. Erre lettek itélve.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló