Bagóleső


Onnan indult, hogy munkahelyet teremtenek a mozgáskorlátozottaknak. Eredetileg ez volt a magyarázat a trafikokra, semmi egyéb. Aztán kitalálták, hogy akkor már lottóterminál is legyen benne, hogy bevétel szempontjából megálljanak a talpukon. Utána felismerték, hogy ez kevés, és lehessen árulni benne ezt meg azt meg amazt is. Az ötlet elkezdett elszabadulni. Mostanra eljutottunk oda, hogy nem lehet tudni, mi lesz a vége.


A dohány kivételes téma. Egyrészt óriási haszon van rajta az állam számára a jövedéki adóval. Másrészt szabadon lehet drágítani, mert ott van bunkósbotnak az az érvelés, hogy védik az egészségünket. Harmadrészt messzemenően a biciklitároló-effektus hatálya alá esik. Mint tudjuk, az atomerőmű megtervezésének szakmai vitája során a sok agyonfizetett tökfej sunyin hallgat, mert gőzük sincs a témáról, de amikor arra kerül szó, hogy az épület melletti biciklitároló fala milyen színűre legyen mázolva, hirtelen mind felélednek, és végeérhetetlenül elkezdik osztani az észt, mert ahhoz ők is hozzá tudnak szólni, és az okoskodásukkal megindokolva látják, hogy ott ülhetnek a posztjukban. A dohányzással kapcsolatos hercehurcák is tipikusan ilyenek, a botcsinálta, de nagyon tekintélyes politikusok végre kiélhetik magukat valamiben. Nem véletlen, hogy a saját országbeli politikából kiutált, mindenkinek csak terhet jelentő, felfelé buktatott csonthülye politikusok, akik az EP-ben gyűltek össze, imádják az ilyen témákat. Pótcselekvés.

Figyelemelterelésnek is remek. A jónép imádja az ilyen gumicsontokat, a dohányzók és a nemdohányzók örök vitája kimeríthetetlen, az egészségvédelemre hivatkozással korlátlanul lehet szabályozgatni, és amíg az emberek erről beszélgetnek, addig sem a valóban lényeges dolgokra irányul a figyelem.

(Apró érdekesség: ha egy tolómércével – sublerrel – megmérjük egy cigaretta átmérőjét, azt az eredményt kapjuk, hogy 7,62 milliméter. Háborús helyzetben egy óra alatt átállíthatják a gépet, és az nem dohányt tölt papírba, hanem lőport rézhüvelybe, és filter helyett acéllövedéket nyom a végébe.)

Jelen pillanatban azon megy a rugózás, hogy kik hozták a döntéseket a koncessziók nyerteseiről, valóban politikai és/vagy haveri alapon válogattak-e, és hogy az esetleges korrupciót mennyire lehet bizonyítani. A Fidesz keményen tagad, de azt elmaszatolni igyekszik, hogy ki, mikor és miért éppen ő döntött. De hát ez előbb-utóbb fokozatosan úgyis kiderül. Az is, hogy ki kinek az embere. Máris halljuk az egyelőre dokumentumokkal nem bizonyított, de rendkívül életszerű híreket megyei főorvos 15 traikjogot elnyeréséről a retyerutyáján keresztül, vagy Heves megyei fideszes főatyaúristen haveri körének nem meglepően eredményes szerepléséről. Személyesen egyelőre annyit tudok, hogy nálunk itt a kisvárosban az önkormányzati képviselőtestület tagjait teljesen kihagyták nemcsak a döntésből, hanem minden információból, továbbá egyes személyek gyanúsan sok koncessziót kaptak meg. Hogy ők kicsodának a kicsodái, meg fogjuk tudni...

Ebben a felderítésben biztos számítani lehet a zsidó csicskamédiára. Végre kivételesen valami hasznukat láthatjuk. Nagyon be vannak indulva, mert a maszopszadi-köröknek és a gazdáiknak egyfelől politikai érdeksérelmet okoz egy tőlük független, sőt konkurrens vazallushálózat térnyerése, másfelől kiváló szörnyűlködési és támadási lehetőség számukra a már javában folyó választási kampányban.

A Facebook máris tele van kamu trafikkárosulti profilokkal, amelyek jól érzékelhetően a Maszop kreálmányai. Sunyin, ahogy szokták...

Na, majd meglátjuk.

Hogy mégis mi várható a cirkuszból, az alábbiakban vázolható:
  • Óriási hiszti a zsidó csicskamédiában.
  • Maszopszadis politikusok álszent, képmutató nyilatkozatainak tömege, mintha bizony ők másmilyenek volnának.
  • Töketlenkedés és káosz a Nemzeti Trafikok kialakítása körül.
  • Dohányáruk felvásárlása, bespájzolása a lakosság részéről, emiatt esetleg helyenként cigarettahiány.
  • A cigaretta áremelkedése az árrés 10 százalékra emelése miatt. Ennek kihatása a Fidesz maradék népszerűségére.
  • A dohányáruk feketekereskedelmének fellendülése.
  • Ellátatlan területek kialakulása azokban a falvakban, ahol nem éri meg külön trafikot fenntartani.
  • A mostani szabályok fokozatos felpuhulása, a dohányáruk visszaszivárgása oda, ahol eddig is árusítani lehetett.

Mi szükség volt erre az egészre? Pár ezer vazallus meggazdagítása? Azt egyszerűbben is megtehették volna. Valójában az egész felhajtás értelmetlen. Lehet, hogy már maguk is rájöttek.

Egy ilyen tehetségtelen banda kormányoz.

1 kommentek:

a boltunk írta...

Javasolnám,hogy a jvőben nyissanak "állami kenyér boltokat". Kenyeret mindenki eszik!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló