Ferenc csókoltat minket


Egy  egészen  rövid,  de  annál  sokatmondóbb,  mondhatni  látlelet  értékű  bejegyzés,  látott  napvilágot még  a  múlt  csütörtökön  Gyurcsány  Facebook-oldalán:

A  Lincoln  filmet  nézem. Az  elnök  mondja:  Euklides  szerint  ha  bizonyos  dolgok  egyformán  egyenlőek  valamivel,  akkor  ezek  a  dolgok  törvényszerűen  egyenlőek egymással  is.
Azaz, ha mindőnk Isten képet hordozza, és ebben egyenlőek vagyunk, akkor valamennyi ember egyenlő - fordítom le én a gyengébbeknek.
Csókolom a magyar jobboldalt:))))

[nagyításért katt a fotóra]


Ez aztán a gondolat.

Ezt mindenképpen, halaszthatatlanul fontos és szükségszerű volt megosztani a hívekkel. Ráadásul a moziból. Filmnézés közben. A bejegyzés tanúsága szerint ugyanis Ferenc ezt korszakalkotó meglátását Angyalföldről, így minden bizonnyal a WestEnd mozijából küldhette a közösségi oldalra. Vagy B lehetőségként, valahol azon a környéken nézte valakinél, de akkor meg illegális verzióról lehet szó, hisz a Lincoln című filmet január 31-től kezdték el vetíteni a hazai mozik, a DVD kiadás időpontja pedig még nem is ismert.

De legyen bárhogy is, a történet így is, úgy is necces. És akkor még nem is foglalkoztunk magával a bejegyzés üzenetével, ami finoman szólva is a józan ész határait feszegeti.

Gyurcsány az elmúlt hetekben magára aggatta már a cigány vagyok, a zsidó vagyok, a hajléktalan vagyok táblákat, most pedig előszedte a legújabbat: teológus vagyok. Persze ezzel sincs semmi baj, hisz aki rendszeresen bérmálkozik, mint Ferenc, annak már simán kijár egy ilyen… Főleg egy ilyen magasröptű eszmefuttatás után, amiben sikerült egy egzakt matematikai összefüggésből, konkrétan Euklidész első axiómájából levezetni azt, hogy kivétel nélkül, mindenki egyenlő mindenkivel, csak mert „mindőnk Isten képet hordozza”. És innen már csak tényleg egy egész piciny gyurcsányi lépés kell ahhoz, hogy az egyenlőségjelekkel játszva kiderüljön a végén az is, hogy Ferenc = Istennel.

Nem tudom, mennyire leszek népszerű ezzel a kijelentésemmel, de kezdem megérteni, kezdem elfogadni azt a véleményt, hogy mégiscsak jó ötlet volt Gyurcsányt egyelőre szabadlábon hagyni. Ha bezárták volna, a balliberált média már rég mártírt csinált volna belőle, így viszont egy szabadon járkáló futóbolond, aki minden megnyilvánulásával gyengíti és hitelteleníti a másik oldalt. Persze ez nem jelenti, nem jelentheti azt, hogy el lehet feledni a bűnöket, de lássuk be, Gyurcsány jelen állapotában több politikai hasznot hoz, mintha az egyébként jól megérdemelt börtönéveit töltené.

Csókolom a magyar jobboldalt – írja aztán bejegyzés végén.

Mit mondhatnánk, mit üzenhetnénk erre?

Tartjuk a hátsónkat…

7 kommentek:

Névtelen írta...

Amúgy Lincoln lenézte a négereket, és az volt a véleménye, hogy nem szabad, hogy keveredjenek a fehér lakossággal. Leginkább vissza akarta őket telepíteni Afrikába. Abszolút nem gondolta, hogy a négerek egyenlőek lennének a fehérekkel.

Névtelen írta...

Tett ő magasról,a négerekre! Egyszerűen a rabszolgák olcsóbb munkaerő volt,így a déli államok jóval nagyobb előnyben voltak az északi fizetett munkaerővel bíró államokkal szemben. Szó sem volt igazából egyenlőségről,csak piaci versenyről. A hátsómat én is tartom,fletó....

Névtelen írta...

" Vagy B lehetőségként, valahol azon a környéken nézte valakinél, de akkor meg illegális verzióról lehet szó, hisz a Lincoln című filmet január 31-től kezdték el vetíteni a hazai mozik, a DVD kiadás időpontja pedig még nem is ismert."

Érdekes, mert a filmet 3 részletben adta az ATV is. Én is ott láttam

Névtelen írta...

Az ATV egy másik Lincoln filmet adott, nem a Daniel-Day Lewis-félét.

Szokásuk a tévéseknek, hogy amikor megy valami a moziban, akkor leadnak egy hasonló filmet, vagy mondjuk a mozis film előzményét, hogy ezzel növeljék a nézettséget. Az is lehet, hogy van valami együttműködési megállapodásuk a mozis forgalmazóval.

Az nem igaz, hogy a déli államok előnyben voltak az olcsó munkaerő miatt. Délen ugyanis lényegében nem volt ipar, a gazdaság főként gyapot és dohány termelésén alapult, arra kellettek a rabszolgák. Északnak szüksége volt az olcsó fekete munkaerőre (bérmunkásként nem voltak sokkal drágábbak, mint rabszolgaként).

Végső soron a polgárháború az Unió egységéről vagy felbomlásáról szólt, nem a rabszolgaságról. Lincoln maga is így látta.

Maci írta...

Egyetértek. Lincoln és az Északi Államok harcának mozgatórugója nem az emberszeretet volt, hanem gazdasági, pénzügyi okok motiválták őket. Mellesleg az északi államok 99%-ban éppen olyan szigorúan büntették a szökött rabszolgákat ill. azok segítőit, mint délen, arról nem is beszélve, hogy az északon dolgozó, Európából bevándorolt munkásoknak sokszor sokkal embertelenebb körülmények között kellett élniük, mint a déli rabszolgáknak Nem állítom, hogy olyan fene jó dolguk volt délen a rabszolgáknak - nem lettem volna a helyükben - de legalább enni kaptak, ruhát kaptak és fedél volt a fejük felett. Ha szerencséjük volt, és rendes emberhez kerültek, akkor még akár kellemes helyük is lehetett. A "szabad" munkásokat ezzel ellentétben pedig irgalmatlanul kizsákmányolták az északi gyárosok és üzletemberek.
Tehát ennyit az északi emberbaráti szeretetről. A parasztvakítás már akkor is ment. Az USA történetében ez volt az első olyan háború, amit nemes, emberbaráti érzelmekre hivatkozva vívtak. A trendi aztán folytatódott, hiszen ugyebár az USA hadserege a demokrácia védelmében rohan le más országokat manapság.

Maci írta...

Ja, és Ferencünk csókját Én még a hátsómra sem kívánom, mert arra sem méltó.

kistutyi írta...

Még az 5o-6o-as években sem csípték túlzottan a feketéket.Most vetítik a Kenedyéket, ott világosan látszott, hogy "Tamás bácsiék" mennyire voltak népszerűek.(még ma sem azok). A jenkik igazmondására meg a legjellemzőbb az, hogy oroszok rakétái miatt ölték meg Kenedyt, amit sikerült becsempészni Kubába,de nagyon közrejátszott,hogy a maffia aki hatalomra segitette őket, már terhes lett a számukra, azok meg követelték a nekik járó ígéretek betartását. Legalább annyit hazudnak, ha nem többet, mint a ruszkik és még meg is játszák magkat.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló