Gyűlik a szemét


Egy cigány családnál vajúdik az asszony, ezért orvost hívnak.
Az orvos belépve látja, hogy tök sötét van. Hát szól a cigánynak, hogy csináljon fényt.
A cigány behozza a dinamós biciklit, és elkezdi tekerni. Pár perc múlva megszületik a gyerek, a cigány fáradtan abbahagyja a tekerést.
- Ne hagyd abba, jön a következő! - kiáltja a doki.
Újra elkezd tekerni a cigány, s kibújik a következő. A cigány lógó nyelvvel ül a biciklin, mire az orvos:
- Tekerd! Jön a következő!
Így megy ez, mire az ötödiknél a cigány abbahagyja a tekerést és így szól:
- Doki, én már nem tekerek, nem látja, ezek a fényre jönnek!


Nagyjából ehhez hasonló a helyzet kezd kialakulni a liberáltak háza táján is. Elkezdtek előjönni a fényre. Néhány hete megjelent Kuncze Gábor és az ő Szabadelvű Polgári Egyesülete, aztán kivakarta magát a semmiből a Szabad Emberek Magyarországért című formáció is Ungár Károly, leánykori nevén Ungár Klára vezetésével és most itt van legújabb liberált brigád, aminek ugyan még nem ismert a neve, de az már biztos, hogy Fodor Gabriella Gábor áll majd az élén.

A nagy hírt a párt jövendőbeli vezetője múlt szerdán, a Belvárosi Liberális Klubban jelentette be, ahol elmondta azt is, hogy tervei szerint a párt tavasszal állhat a nagyközönség elé.

Szépen alakul a baliberált oldal, az kétségtelen.

Miután Fodortól megkérdezték, hogy mégis miért most gondolta elérkezettnek az időt az újabb színre lépéshez, ő csak szerényen így válaszolt: „Most érett meg az idő, hogy belevágjunk egy liberális párt megteremtésébe (…) mert az a félmillió szavazó, akit hellyel-közzel minden közvélemény kutatás kimutat, akik liberális értékeket vallanak, ők képviselet nélkül vannak.”

Hogy Gabriella honnan szedte a félmilliós nagyságrendű számot nem tudható. Az SZDSZ legutóbb 2009-ben, az EP-választás során indult önállóan országos megmérettetésen, ahol egészen pontosan 62.527 darab szavazatot sikerült besöpörnie. 2010-ben már a Magyar Demokrata Fórum listáján próbálkoztak, aminek eredményeképp együttesen nagyjából 137 ezer szavazatot szedtek össze.

Azonban ne akadjunk fenn ezen a kis apróságon, hanem inkább vegyük észre azt, hogy a másik oldalon milyen erők mozdulnak meg annak érdekében, hogy a legszélesebb körben be tudják gyűjteni a balliberált szavazókat. Elsőre persze joggal gondolhatnánk azt, hogy minél több formáció van a azon a térfélen, az a mi malmunkra hajtja a vizet, hisz a szavaztok majd elaprózódnak. De ne legyünk naivak, ne higgyük azt, hogy a másik oldalon teljesen hülyék vannak, hogy ők ne lennének tisztában ezzel a veszéllyel.

A választások előtt egy évvel meg akarnak szólítani mindenkit, aki valaha is szimpatizált az általuk hirdetett törekvésekkel, el akarnak érni mindenkit, akinek hányingere van a narancsos kormányzattól. Mindenkinek, aki kicsit is fogékony a liberális szövegükre tudnak mutatni alternatívát a jelenlegi hatalommal szemben. Ez pedig kiegészülve az elvtársakkal, a gyurcsányistákkal és Bajnaiékkal, így együtt, azért már számottevő nagyságú tömeget jelent, vagy jelenthet.

A végén persze majd a kényszerű összefogásra, a kormányváltás biztossá tételére hivatkozva egyesítik az addig különálló brigádokat. Minden pártvezető majd biztos befutó helyet kap, így aztán az egyes pártok szimpatizánsai is el fogják fogadni a kialakult helyzetet. El fogják hinni, be fogják látni, hogy csak így váltható le a narancsos kormányzat. És hiába utálták addig külön-külön Gyurcsányt, Fodort, Kunczét, vagy Bajnait, rá fognak szavazni a közös listára, mert azon rajta lesz ő emberük neve is, aki természetesen szükségszerűségből, az ország érdekében köt kompromisszumot a régi haverokkal, mondván „még mindig több az, ami összeköt minket, mint az, ami elválaszt.”

Így áll majd össze a sok apró darabból a régi nagy hazaáruló csapat.

Úgyhogy jó lesz figyelni, mert a balliberált oldalon most nagyon elkezdték tekerni azt a bizonyos biciklit.

A hazátlanok pedig jól láthatóan gyűlnek a fényre.

7 kommentek:

Névtelen írta...

Pontosan! Ezek a kamu-pártocskák egyedül csak ezt a célt szolgálják. Pluralizmus... közröhej.

Maci írta...

kedves Gabeebee! Amit leírt, sajnos nagyon benne van a pakliban. Ennek ellenére visszafelé is elsülhet a dolog szerintem. Lehet, hogy sokan rosszallani fogják azt, hogy csak választás előtt lépnek színre ezek erők, amikor meg tenni kellene valamit, akkor úgymond illegalitásban rejtőznek. Ha valaki gyűlöli Gyurcsányt és az akkori sleppjét, és visszaemlékszik az akkori történésekre, lehet, hogy inkább úgy dönt, az utált Orbánra adja a voksát, mintsem egy olyan konglomerátumra, amely a gyűlölt Gyurcsányt (is) tartalmazza. Különben eddig is nagyon jellemző volt ez a szemlélet a magyar választásokra. Az emberek sosem arra szavaztak, akit szerettek - mert ilyen nem volt - hanem arra, akit kevésbé gyűlöltek. Ez bizony eléggé szomorú.
Sokan találgatják, mi lesz majd 2014 eredménye. Szerintem bejutnak Bajnaiék, de most is a Fidesz fog nyerni. A Jobbik hozza a 2010-es eredményt, vagy egy kicsivel jobbat. Ezzel együtt azt mondom, hogy a sok versenyző közül, győzzön a Jobbik! :D

Egy szegény nyugdijas írta...

Igen ez bizonyítja azt, hogy ezek teljesen hülyének nézik a magyar népet, hogy megint elő merészkedtek a sötétségből. Azt hiszik, akkora mnéziába szenvedünk, még 2 évre sem tudunk emlékezni, mit tettek az országgal. Sőt,már előre be harangozzák, mindent megváltoztatnak, ha újra hatalomra kerülhetnek.Nem, ez nem igy van,ebből már bőven elegünk van, menjetek innen a jó büdös fenébe Gáborkástól és Gordonkástól egyűtt a tolvaj, liberális anyátokba! Boldogítsatok most már másokat, minket meg hagyjatok élni!!!

Gambit írta...

Én is félek valami ilyesmitől, de azért ne engedjük, hogy a pesszimizmus teljesen úrrá legyen rajtunk! Korántsem annyira rózsás a helyzet ballibáék háza táján, mint azt ők láttatni szeretnék. Az a csomó töketlenkedés, ami az egyeztetések körül ment az elmúlt hetekben, nomeg az egész Bajnai-bohózat elcsúszása az LMP-s banánhéjon ad némi reményt. Mégpedig arra, ami a sorok közt olvasni tudó emberek számára nyilvánvaló: sok bába közt könnyen elvész a gyerek, bábából pedig aztán nincs hiány, lassan az utolsó SZDSZ-es takarítónő is pártot alapít.
Nekünk ez azért jó, mert véges számú begyűjthető ballib szavazat létezik, a sok kisebb-nagyobb gittegylet pedig egymás elől szipkázza el ugyanazokat az embereket. Ugyanazon a pár millió hülyén rugózik már Isten tudja hány formáció, ez a jövőben pedig csak fokozódni fog. És ugyan meg van a veszélye egy nagy, hajrábeli összeborulásnak, de nézzük meg a felméréseket, rögtön látni fogjuk, hogy egyrészt az új mikropártok szinte 0%-on állnak (a valódi potenciál tehát a nagyok kezében van, a helyzet így - közgazdász nyelven szólva - igazi politikai oligopólium), a nagyok szavazóinak pedig bizonyos része ellenzi a szövetséget a többiekkel, vagy legalábbis bizonytalan azt illetően. Ergo egy olajfázás során mindenképp lesz lemorzsolódás, míg nagy tömegű új szavazó beáramlására aligha lehet számítani (külön-külön pedig semmi esélyük egy kormányváltásra).
A "bizonytalanoknak" ugyanis csak egy része rejtőzködő balos, van ott rejtőzködő jobbos is bőven (zömmel jobbikosok), de többségük teljesen érdektelen, passzív, valószínűleg szavazni se fog elmenni, ha a feje tetejére áll a teljes magyar politikai skála, akkor se.

ProliProfil írta...

Azért, lassan gyülik a szavazótáboruk...
Figyelik a híreket, sőt, mivel aktív közvetítő résztvevők voltak a "menekülés"-ben, érdekeltekké is váltak.
http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/kanada-segit-hazakoltozni-1132819

És a Haha, meg a többiek... Be fognak jutni.
Kis pártként, de biztosan. Komoly hátországuk is segíteni fog, kell a képviselet.

És oly rövid az hígagyú emlékezet.

Névtelen írta...

Fodor Gábor egy balfácán, amihez hozzányúl, abból más nem lesz, mint kudarc. Sejthető volt, hogy nem fér a bőrébe, nem vonul vissza végleg a politikától. Inkább örüljünk neki, mert garantált, hogy bukni fog a pártocskájával.

lényeglátó írta...

Agyficam

Tisztelt férfitársaim. Gondolom heves tíltakozást váltana ki Önökből, ha közölnék önökkel, hogy ezentúl a szomszéd, vagy valamely ismeretlen ember gyermeke után gyerektartást kell fizetnie!
Pedig fizet. Nemcsak gyerektartást, de még szülőtartást is! Csak családi pótlék, és munkanélküli segély, jövedelempótló támogatás, rendszeres szociális segély, nevelési támogatás, stb. címen fizeti a mások által csinált gyermek után Önre lőcsölt gyerek, és szülőtartást! Miért? És meddig? Csak. Állampolgári fegyelemből és államvezetői bölcsességből. Már amennyire ezt bölcsességnek lehet nevezni. (Én inkább ostobaságnak nevezném!) Mert mások valamikor kitalálták, hogy olcsóbb az alacsonyan tartott (éhbér) mellet családi pótlékot adni a gyermeket vállalónak, mint tisztességes bért adni valamennyi dolgozónak. Csak a bűn mindig elnyeri büntetését! Mert a magyar így saját gyereket nem vállal, csak egyet-kettőt, vagy egyet se, mert kevés a jövedelme. Mért kevés? Mert elvonják, hogy odaadják annak, akinek se munkája, se munkakedve, de van gyerekcsináló kedve, és bátorsága! Az állam a „más farkával veri a csalánt” Ő meg a sajátjával veri meg a magyart!
A magyarok pénzén, a magyar államvezetés segítségével, él és virul a magyarság sírba tevője! Ezt, így kitalálni, ehhez tényleg szocialista szakértelem kellet!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló