„Orbán takarodj!” helyett


Mindenhol az emberek beszélgetéseiben, de az interneten aztán végképp mindent ellep Orbán csúfolása. A hajdani gúnyrajzok mostani megfelelői, a photoshopos és egyéb torzított képek és hozzájuk a néha szellemes, de sokkal inkább bárgyú és primitív feliratok tömegeitől a szemlélő hasfájást kap, és felidéződik, hogy egyszer ugyanezt már átéltük gyurcsányos változatban, és bár a Pojáca nagyjából eltakarodott, de előbbre jutottunk ezzel?

Annyira egyszerű volna, hogy itt egy gonosz és hülye hazaáruló, és ha elzavarjuk valahogy, akkor minden jóra fordul? Kergessük el, jöjjenek vissza a szocik, vagyis tekerjünk még egyet azon a mókuskeréken, amit húsz év óta tekerünk? Nem kell Orbán hívének lenni hozzá, hogy gyanakodni kezdjünk: ki van ez találva, megint a primitív ösztönökre játszanak, mi pedig becumizzuk.


Az Orbán-kormány és a Fidesz-uralom eddigi két és fél évéről nemigen lehet reális, nyugodtan elfogadható összefoglalással találkozni. Lehet, hogy van, de én nem láttam. Pedig ott a rengeteg média. Igen ám, de a kormánypárti tulajdonlásúak eleve kiesnek, mert agitprop, reklám, benyalás, hazudozás. Az úgynevezett „balliberális” (fából vaskarika), igazából zsidó és zsidóbérenc tulajdonlásúak talán még jobban kiesnek, mert ha lehet, még a fideszeseknél is manipulatívabbak. A szólásszabadság jegyében el- és túlburjánzott blogok és egyebek némi reményt nyújthatnának, de ott meg rossz és egyre rosszabb a jel/zaj arány a mérhetetlenül nekiszabadult sok elmebeteg miatt, és ez nagyrészt diszkreditálja az egészet.

Tehát azzal kell szembenéznünk, hogy kevés és megbízhatatlan az információnk. Nézzünk is szembe vele, és ne nagyon képzeljük magunkat annyira Okoskának. Mindez aközben, hogy valósággal belep bennünket az „információ”özön. Marad a vakhit, marad a gyermetegség és velük a korlátlan manipulálhatóság.

Senki sem gondolhatja komolyan, hogy Orbán eleve tönkre akarta tenni az országot. Egyrészt már az is tévedés, hogy az ország gazdasága az utóbbi két év során ment volna tönkre. A folyamat nagyon régóta (vita tárgya lehet, hogy mióta) kezdődött, csak hát sokan csak most fogták fel. Másrészt hiába a miniszterelnöki poszt és a kétharmad, Orbán mozgástere sokkal kisebb, mint azt hiszik, sőt annál is kisebb, mint amit maga Orbán gondolt róla az elején. Harmadrészt Orbán igenis megpróbált lépni. Jól vagy rosszul, mennyi hibával, kikre támaszkodva, kik ellenében, az mind-mind társadalmi vita tárgya kellene legyen. Normális vita helyett egyre csak hazudozás és lakkozás van kormánypárti részről, primitív anyázás és hülye karikatúrák, illetve ócska demagógia ballib részről, és egyre inkább lakossági részről.

A nemzeti radikális oldal meggyőződésem szerint hibát követ el ennek egy elemével kapcsolatban. Alapvetően tévedésnek tartom Orbán hazaárulónak és a zsidó gyarmatosítók kiszolgálójának való kikiáltását. Látványos és népszerű beállítás, és jól illeszkedik az általános tudatlansághoz – viszont kétélű fegyver, mert a butaság további táplálásából hosszabb távon nem sülhet ki semmi jó.

Nos, nem véletlenül ekézik annyira az Orbán-kormányt Nyugatról és a belső hazaárulói kaszt részéről. Mert Orbán igenis komolyan gondolta a nemzeti-gazdasági szabadságharcot, a gyarmati státusból való kiszakadást. Csak hát belebukott. Úgy bizony, egy idő után belebukott. Ennek a belebukás tényének a közhírré tétele nem volt érdeke sem neki és a Fidesznek és a kormánynak, sem pedig az ellenségnek nem volt érdeke. Rebesgették néhányan, de igazából nem került be a köztudatba. Utána aztán az orrára koppintottak. Kilotonnás erővel. Hogy konkrétan kik, mikor és mit mondtak neki, azt persze nem tudhatjuk, nyilván megvan a kialakult módja. De az biztos, hogy azóta behúzta fülét-farkát, és túlélésre játszik. A zsidóknak a látványos ajnározása és az egyre gyakrabbi megalázkodás is ennek a része. Nem őszinte, hanem kényszer. Ezt most a védelmében mondom, mert ebből látszik, hogy nem az a fajta áruló, mint némelyek gondolják, hanem stratégiát váltott. Igaz, jobbára már csak öncélból, magáért a hatalomért, illetve azért, hogy a zsidó gyarmatosítókat nem érdeklő területeken azért mégiscsak véghezvihessen néhány még megvalósíthatóként megmaradt műveletet. Amik persze ilyenek is, olyanok is…

Fontos még megemlíteni ezzel kapcsolatban, hogy a magyar gazdasági helyzet és életszínvonal 2013-as különösen nehézre fordulása már csak azért is nem kenhető kizárólagosan, de még nagyrészt sem Orbánra, mert döntő arányban a belső hataloméhes hazaáruló kaszt (na de mondjuk ki: budapesti zsidók) által ránk uszított nemzetközi karvalyhatalom kezdett intenzív kiéheztető offenzívába.

Dehogyis Orbánt, pláne a Fideszt kívánom védeni ezekkel. Hanem van néhány nagyon is gyakorlatias oka annak, hogy végiggondoljunk minden ilyesmit.

Egyik az, hogy ha a nemzeti radikális oldalról valakik netán azt képzelnék, hogy mi mindent lehetne és kellene tenni, amiket Orbán nem tett, azok valószínűleg nagyot csalódnának, mert Orbán bizony megpróbálta. Adósságátütemezés kérésétől kezdve sok mindent. Nem nyilvánosan, de nyilván megpróbálta. Csak belebukott, és most nyüszítve kussol. Lehet ám, hogy helyettünk teszi, mert mi is így tettünk volna, és mi is ugyanígy jártunk volna…

Egy másik végiggondolnivaló pedig az lehet, hogy okuljunk a tevékenységéből, és arra figyeljünk, melyik elemben mit hogyan lehetne még a mostani paradigma szűk keretei között is másképp csinálni.
Ostoba anyázás és photoshopos gúnyolódás helyett, mert azzal csak a férgek malmára hajtjuk a vizet.

Orbán pedig azon gondolkodhatna el, hogy mi lenne, ha hirtelen hozzákezdene őszinte lenni. Óriási fegyver lehet a kezében ezzel. Kérhetne kétórás élő-egyenes műsoridőt a köztévében, és elmondhatná, mi mindent élt át a karvalyokkal folyatott huzakodásban. Történelmi erejű volna. És mit tehetnének vele? Lelövik?

Nem teszi meg. Mert gyáva hozzá.

17 kommentek:

Névtelen írta...

Egy saját magára, azaz saját köréből származó újgazdagokra hagyott nép saját magát dönti romlásba azoknak a pártharcoknak következményeként, amelyeket a hatalomért és méltóságokért való versengés valamint az ennek nyomában járó zavarok idéznek elő. Alkothatnak-e néptömegek megfontoltan és kicsinyes féltékenykedéstől mentesen ítéleteket, intézhetnek-e országos ügyeket, amelyek nem választhatók el személyes érdektől? Ennyi a gyökere gondjainknak!

Gambit írta...

Ritkaság, hogy ilyen mértékben egyetértünk, de most szinte 100%-ban igazad van kedves Freca. Főleg ami az őszinteséget, mint fegyvert illeti. Bár az is lehet kétélű, még egy ilyen szituációban is, de egy valóban tökös ember meglépné (számolva azzal, hogy egy ilyen igazságbeszéd után szerintem tuti mindenki végleg náci vezérnek bélyegezné Orbánt, sőt lehet, hogy még az országot is lerohannák a "szent demokrácia" védelmében...).
Az egyetlen dolog, amit én kicsit másképp látok, az a lehetőségek legmesszebb menő kihasználása. Szerintem vannak olyan lépések, amit Orbán egyszerűen nem vállalhat be. Egyrészt, mert olyan politikai körökhöz tartozik nemzetközi szinten, amilyenekhez, másrészt meggyőződésből sem. Egész egyszerűen eszébe sem jutna egyes dolgokat meglépni. (Ez pl. az elbaltázott keleti nyitás kapcsán figyelhető meg a legjobban; azért megy ilyen nyögvenyelősen az egész, mert dacból tett lépések sorozata a dolog, fogcsikorgatva, kényszerből láttak neki, mint a matekházinak, és egyelőre olyan is. Mert Orbán a Nyugat kedvence szeretne lenni, ő azt szeretné, ha az amerikai elnöktől /tök mindegy melyiktől/ kapna végre valahára buksisimit, nem Nying-Nyang-Nyungtól, vagy Abdullahtól...)

Látó írta...

Nagyon ritkán dícsérek meg cikket, de most le a kalappal...

Sztanó írta...

Most akkor az sem igaz , hogy "egy banda ez mind , fidesz , mszp , szdsz , egy tőről fakadnak , ugyanazok az erők mozgatják őket , csak a hatalom megszerzése , megtartása , és a saját zsebük megtömése a céljuk " ? Orbánék tényleg különböznének az elődeiktől-társaiktól ? Nehéz elhinni . Tényleg nem azért nincs valódi elszámoltatás és felelősségre vonás , mert abba ők maguk is belebuknának ? Tényleg nem az szdsz kistestvéréről beszélünk , hanem nemzeti pártról ?

Karina írta...

Egyik éjjel a Tv.-ben két "tényfeltáró" - a Biszku üggyel is ők foglalkoztak - elindultak, hogy az olaj,"olajszőkités", az Energol témát is ismertessék velünk végre. Jóformán mindenkivel beszéltek aki valamennyire is ismeri, ismerte a történteket.Gondolom ez az "olaj dolog" most az "egyenruhás bűnözök" letartóztatása okán került újra napvilágra.Aki hallott valamit is az ügyről, az tisztán érzékelhette, mi is történt magyarhonban az elmúlt 23 év alatt! Ez az egész történet lehet Magyarország állatorvosi lova. A szoclib politikus hiénák ennél az olaj esetnél gazdagodtak meg,javarészt és itt fonódtak össze az alvilággal. Megtörtént Magyarország "újrafelosztása" renszerváltoztatás és privatizáció cimen. Létre hozták az "olajbizottságot" a kisgazda Pallaggal az élen, aki tényleg igyekezett kivizsgálni a bűntetteket. Mi lett a vége? Pallagot jól megbüntették azt hiszem kb.l,5 millióra, szegény már azóta meghalt és minden maradt a régiben.Egy jó pár politikus a szoclib kormányból még ma is boldogan él és virúl. Valószinü, hogy ugyan az lesz a vége az olaj "tényfeltárásnak" mint a Biszku ügynek. Úgy-hogy ne nagyon várjunk csodát az Orbán kormánytól, mert ők csak 4+2 évig voltak, vannak hatalmon. Inkább arra ügyeljünk hogy most már kezdenek vissza szivárogni a volt Szdsz és Mszp korifeusok is.(Kunce, Bajer, Bajnai,Gyurcsány). Ezeket kell mindenképpen elhajtani! Sajnos Orbánnak nem csak ezekkel a belső ellenségeinkkel kell megvívni a harcát, ha egyáltalán győzi,meri és akarja megtenni, hanem az EU-s Kohn Bendit félékkel is. Láttuk mi ment Brüsszelben. Az utóbbiakkal valószinü nem fog sikerülni, mert ebben az esetben is mint minden másban, az" erősebb kutya megy a járdán" esete áll fenn! Láttuk mi történik még ma is, ha valamit ezek a jómadarak félre akarnak magyarázni, alig várják az alkalmat hogy végre antiszemitázhassanak,rasszozanak, fasiszázhassanak. Ne gondoljuk, hogy nem tudták miről is beszél Gyöngyösi, nem olyan hülyék ők, ez az egész csak elterelés volt a tulajdon képpeni lényegről: hány kettősállampolgár ül a parlamentben és igazgatja az országot?Erre még ma sincs válasz.Orbán azt mondta: megvédünk minden zsidó és cigány polgártársunkat, vajon a magyarokat miért felejtette ott az árokszélen?

Névtelen írta...

Az harc lenne, ez sunnyogás. Én várnék a helyébe még egy évet a 2 hetente jelentkező realityvel, és akkor megint meglenne a 2/3.

hcsaba írta...

Egy Kossuth-téri szemével-Kedves Freca-Borsodinak:

" hogy mi lenne, ha hirtelen hozzákezdene őszinte lenni."
???
Újabb 2. öszödi beszéd?
Megint Kossuth tér-szemkilövéssel?Többen lennénk?
1317 napig tartott és semmi eredmény-gyurcsotány vigan oszthatja az észt szervezkedik...
Volt elszámoltatás???
A moszados kettős állampolgárokkal szemben.?Tényleg lelőnék-
(lásd mint az osztrákoknál)

Névtelen írta...

Lehet Orbánt védeni.

Már csak azt nem értem, hogy miért nem első kormányzása idején szabadságharcolt, amikor még több mozgásterünk volt, amikor még jobbak voltak az ország kondíciói?
Nem volt akkor támogatottsága mint most. De nem is nagyon beszélt szabadságharcról! Utána sem!

Szerintem ő csak a jobbikos húrokon játszott!

Egyáltalán nem így kellett volna elkezdeni, mint ahogyan elkezdte.
Óvatosabban, és a hátország megteremtésével...

A két kormány, mintha nem ugyanaz volna! Nem hiszek neki!

Kerecsenyi Tibor

ProliProfil írta...

Gyáva népnek nincs hazája.
Csak gyáva miniszterelnöke ?

Tegyük fel, hogy ami a cikkben elhangzott gondolat, következtetés, az mind helyénvaló.
Csakhogy, a sok százezernyi kitántorgó fiatal, középkorú és annál is idősebb munkakereső, a századszor becsapott, mezőgazdasággal kényszerből, vagy hivatástudatból foglalkozó kisvállalkozó legalább a törvényekkel való megsegítése és még sok más elmaradt igéret beteljesítése vajon orbán azonnali likvidálását vonta volna, vonná maga után ?
Vagy, mi szükség volt a Munka Törvénykönyve ilyenfajta változtatására ?
Valóban merénylet áldozata lenne orbán, ha a színesfém kereskedelem szabályozása NORMÁLIS módon megtörténne ?
Azért írom, hogy NORMÁLIS módon mert, általában amibe belenyúlt a fidesz, az mára ismert módon megszenvedett, abnormálisan csavarodott, értelmetlen törvényhalom lett.
Mintha kizárólag hülyékből állna a törvényhozó csapat.

Az elv kezd kirajzolódni : működjön az ország a gyurcsányi, horni törvényektől megrokkantan, de rontsunk még rajta, ahol lehet. Tegyük mindezt magyar köntösben.

Az agyonajnározott kisebbség által, sok agyonvert, bestiálisan meggyilkolt, megfélemlített vagy megnyomorított,idős, védtelen ember (szinte mára már NEM IS HÍR) , vajon ha volna lehetőségük, mit nyilatkoznának orbánról ?

A média korábról bebetonozott, ókori cion ballib irányítás alatt van továbbra is. TV, rádió, sajtó, mind-mind. Mára már teljesen eltüntek a véleményüket több oldalról is kinyilvánító emberek közötti vitaműsorok. Élőben meg végképpen nem lehet látni, hallani semmit, aminek köze van az ország valódi problémáihoz. Itt is csupán az akarat hiányzik. És valószinűleg ebbe sem halna bele orbán. Csak néha kiderülhetne az igazság.

A holokamú törvényt, nem kormányzati pozicióban hozta az orbán csapat, ha emlékszünk még rá. És a többi...

Igen, kedves magyarok, elég lenne csak emlékezni tudni.

eSzeL írta...

Mi lenne, ha orbán őszinte lenne??? Addig élne, nem tovább.

Névtelen írta...

"Orbán pedig azon gondolkodhatna el, hogy mi lenne, ha hirtelen hozzákezdene őszinte lenni. Óriási fegyver lehet a kezében ezzel. Kérhetne kétórás élő-egyenes műsoridőt a köztévében, és elmondhatná, mi mindent élt át a karvalyokkal folyatott huzakodásban. Történelmi erejű volna. És mit tehetnének vele? Lelövik?"

Ezekről a gondolatokról Antall József esete jutott az eszembe. Amikor megzsarolták. És ezután megkötötte az MDF-SZDSZ paktumot. Úgy, hogy nemhogy a párttagok, de a közép- és felső pártvezetők sem tudtak róla.... Csak már utána. Miért is nem tette meg? Ld. a cikk utolsó mondatát

És mi lett ennek a következménye?!
Jelen helyzetünk....

Névtelen írta...

Orbánnak sokmindent meg kellett volna lépnie. Sokat lépést megtett. ám ezek nem azok voltak. Amiket megtett, azok az adóemelések és egyéb sarcok növelése. A gazdasági ballépések, a zsidók seggének tökéletes kinyalása. A kormányzása elejétől fogva.
A legjobb lenne ha őszintén elmondana mindent és a Moszad kinyírná. Akkor ugyanis az Orbán hívők egy része is felháborodna és az országnak is jobb lenne.
Sajnos ő nem annyira fontos egyén mint Haider.

akárki-bárki írta...

Aki Sorosnak kötelezte el magát- az nem lehet őszinte soha a goyokkal. Vagy ha igen, a goyok ölnék meg!

Maci írta...

Annyiban teljesen igaza van Freca, hogy nem mindenért Orbánt kell szidni. Nyilván neki, és a pártjában található, ill. ahhoz kapcsolódó "gazdasági" lobbiknak is részük van az ország tönkretételében, az azonban igaz, hogy korántsem olyan mértékben, mint például a háttérben a "Bábmester" szerepét játszó Kovács Lászlónak, vagy Gyurcsánynak, vagy akár Bajnainak.
Régen más, számba jöhető párt nemigen akadt. Volt az MSZP és a Fidesz. A két nagy rivális. Az emberek többsége ezek között jojózott. Sokan azért is nem szavaztak, mert nem volt értelme. A kedves választópolgár döntse el, hogy felakasszák, avagy villamosszékben végzik ki? Nem mindegy? Úgy is meghal. Azonban most más a felállás. Ki lehet lépni az ördögi körből, csak nem kellene bedőlni a nácizó-rasszistázó szövegeknek.
Az azonban biztos, hogy a két rossz közül (Fidesz és MSZP) jelen pillanatban még mindig a Fidesz a kisebbik rossz, mert Gyurcsány és sleppje, valamint az őt előretoló erők alaposan leszerepeltek. Egy-pár anyagilag érdekelt DK-s (mondhatnám Fletó baráti köre és szűkebb családja) és néhány megvezetett, kétségbeesett, fűbe-fába kapaszkodó emberen kívül szerintem nem sokan vannak ebben az országban, akik hányinger nélkül képesek visszagondolni a Gyurcsány érára.
Egyébként a cikk levezetése szerintem nagyon jó és nagyon sok mindenben egyet is értek a tartalmával ( Gambit nagyon fején találta a szöget azzal az utalással, hogy Orbán bizonyos dolgokat nem lép meg), szerintem azért lehetne tenni egy, s mást. Kiegészíteném azzal, hogy a Jobbik által szorgalmazott és tőle "átvett" Keleti nyitás ötletét is kissé félreértelmezte a Fidesz (mint ahogy sok mást is), mivel kizárólag az oroszokat és Kínát környékezte meg. Ennek az lett az eredménye, hogy Kínától kaptunk egy kis zsozsót kölcsön - ezzel azonban nem sokra megyünk - ill. az oroszokkal teljesen elbaltázta a dolgot.
Úgy gondolom, hogy az egész kérdés és minden probléma megoldásának az a gyökere - amit a Jobbikosok is mindig mondanak - hogy a magyar adósságállomány megfizethetetlen, hiszen mesterségesen generálják úgy, hogy soha ne is lehessen visszafizetni, éppen ezért ezt kellene mindenek előtt rendezni, újratárgyalni és a megmaradt adósságra 5 vagy akár tíz éves moratóriumot kérni. Onnantól kezdve pedig lesz pénz a fejlesztésekre, csak nem a kecskékre kell bízni a káposztáskertet.

Guerilla írta...

A kedves cikkíró alapvető tévedésekben van.
Fidesz és Orbán a haza szolgálatában? Még viccnek is rossz.
Vágjunk a közepébe.

"Egyik az, hogy ha a nemzeti radikális oldalról valakik netán azt képzelnék, hogy mi mindent lehetne és kellene tenni, amiket Orbán nem tett, azok valószínűleg nagyot csalódnának, mert Orbán bizony megpróbálta. Adósságátütemezés kérésétől kezdve sok mindent. Nem nyilvánosan, de nyilván megpróbálta. Csak belebukott, és most nyüszítve kussol. Lehet ám, hogy helyettünk teszi, mert mi is így tettünk volna, és mi is ugyanígy jártunk volna…"

Megy az általánosítás, a mellébeszélés, a ködösítés, a fideszes mantra. Nehéz letagadni, hogy a cikkíró kedvenc gyümölcse nem a narancs.
Hol van ebben az objektivitás?
Tényeket kérünk kérem, tényeket. Nem volna, meg ha, talán, esetleg. Ezt ismerjük már. Ez az orbáni retorika eszköztárába tartozik.
A kétkulacsosság, a kettős mérce, a mellébeszélés, az adatok manipulálása, stb.

Térjünk ki kicsit a "hazáarulós" részre is.

Az, hogy lezüllesztették az országot, kiárusították a megmaradt részét, szabad prédává tették a földünket és vizünket, minden szinten a zsiráfok seggnyalói, nem hogy közbiztonságot nem teremtettek, hanem még bátorítják is az ork hordák erőszakoskodásait. Ha csak ezt az egyet nézem, hogy lehet ilyen férgeket szerecsen mosdatni?
Nem sül le a bőr a képéről az igen tisztelt cikkírónak?
Külhoni testvéreink magasról leszarása és kiszolgáltatott helyzetbe hozása, a multik és bankok maximális kiszolgálása, a korrupció burjánzása, az oktatáspolitika és a nemzeti identitástudat amortizálása nem elég?
A tömeges kivándorlások és a magyar emberek tömeges elszegényedése mind azt mutatja, hogy de fasza gyerek ez az Orbán, ugye?

Persze, a felsorolást napestig lehetne sorolni.
Már megbocsáss, de ki a faszt érdekel, hogy te mit gondolsz, hogy Orbán minden tény nélkül mit gondolt magában? Feltételezed, hogy ő feltételez valamit.
Gratulálok, ez aztán a vaslogika.

Ezeknek nem újabb esélyt kell adni, hanem elzavarni a bánatba őket.
Igenis rövid idő alatt látványos és mélyreható változásokat lehet elérni, ha a szándék megvan hozzá.

Most nem térnék ki a történet egyéb összefüggéseire és ezzel a világ és a világban elfoglalt helyünkre. Csak e módon utalok rá, hogy rengeteg összetevője van.
De alapvetően abból kell kiindulni, hogy a nemzet érdekében cselekszenek, avagy ellene. Az ábrázolt példa azt mutatja, hogy utóbbi.
Így elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, mikor kijelenthetjük: Hazaárulók.

Örvendtem

Szabó József írta...

Sok igazság van a bevezető kommentben,azonban magyarázhatatlan az állami szintre emelt hazudozás és az a tény,hogy választási igéreteiböl egyet sem tartott meg!

Látó írta...

Miért? Jörg Haidert sem lőtték le...

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló