Nem attól félek…


Az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának legújabb, gyomorforgató határozata néhány hete már megszületett, de a testület döntése csak a napokban került a nagyobb nyilvánosság elé. Hogy miért e késlekedés, hogy miért az eddigi elhallgatás még nem derült ki, azonban az biztos, hogy a hírportálok okkal, vagy ok nélkül, de a közzététellel megvárták az adventi időszakot, és ezzel az egész történet még szimbolikusabbá, még felháborítóvá vált.

Az, ma már szerintem senki előtt nem kétséges, hogy a világ ”felvilágosult” nyugati felének gondolkodása már rég letért a józan ész vezette útról. És az sem nagyon vitatható, hogy egy törpe kisebbség degenerált világfelfogásának a ráerőltetése a többségi társadalmakra, megdöbbentő eredményességgel működik. Azonban az a szellemiség, az az aljasság, ami ENSZ Gyermekjogi Bizottsága által kiadott legutóbbi jelentésből árad, az azt gondolom, túlmegy minden határon.

A testület ugyanis most azt szorgalmazza, hogy az Európai Unió országaiban tiltsák be a babamentő inkubátorokat. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a jelenlegi állapotok szerint „sérül az újszülötteknek az a joga, hogy megismerjék a szüleiket.” 

Az európai országokban hosszú évekre visszanyúló hagyománya van a kórházak előtt elhelyezett babamentő inkubátoroknak. Csak Magyarországon az elmúlt évtizedben közel negyven gyermeket sikerült így megmenteni a szinte biztos haláltól. A magukat jogvédőnek nevező bizottsági tagok ezt, lényegében az utolsó esélyt akarják elvenni azoktól a csecsemőktől, akiket a szüleik nem tudnak, vagy nem akarnak felnevelni. Teszik ezt ráadásul egy olyan indokkal, aminél cinikusabbat nehezen lehetett volna kitalálni.

A gyereknek sérül az a joga, hogy megismerhesse később a szüleit – mondják az ENSZ illetékesei, azonban az nem jut eszükbe, hogyha egy ilyen szerencsétlen sorsú gyerek nem kerül, nem kerülhet egy babamentő inkubátorba, akkor nem lesz lehetősége sem arra, hogy később egyátalán elgondolkozzon azon, hogy kik is lehettek a szülei. Ha pedig durvábban akarnék fogalmazni, akkor feltehetném a kérdést: akkor nem sérül a gyerekek joga, ha az inkubátorok helyett majd a kukákba, vagy a WC kagylókba kerülnek?

Hogy egy szülőt mi visz rá arra, hogy eldobja magától a gyermekét, hogy vannak-e, lehetnek-e olyan indokok, amivel ez megmagyarázható, azon hosszasan el lehet filozofálgatni, de az nem lehet vita tárgya, hogy némelyeknek a babamentő inkubátor az egyetlen esélyük arra, hogy életben maradjanak. És még mindig humánusabb dolog egy gyereket inkubátorba rakni, mint megfojtani vagy kidobni valahová.

Mára eljutottunk oda, hogy az a szervezet, akinek a gyerekek érdekeit kéne képviselnie arra szintre süllyedt, hogy egy teljesen értelmetlen és ebben az esetben lényegében értelmezhetetlen jogot helyez az életben maradás esélye fölé. Mára eljutottunk oda, hogy azok a szervezetek, akik anno az egyetemes emberi értékek képviseletére szerveződtek, manapság egy degenerált eszme értékrendjét erőltetik az európai társadalmakra.

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ilyenkor mindig az az interneten terjedő fotó ugrik be, amin egy kislány ijedt arca látható, amint egy kenyérdarabot szorongat a kezében. Mellette pedig a felirat:

Nem attól félek, hogy a világ véget ér 2012-ben… Hanem attól, hogy minden megy tovább változás nélkül.

6 kommentek:

Névtelen írta...

Alig hiszek a szememnek. Ez igaz?!

Maci írta...

Erről a cikkről nekem az a nagy port felverő publikáció jutott az eszembe, amit egy liberális, olasz szerzőpáros jelentetett meg az angol orvosetikai lapban. Szerintük tulajdonképpen nem csak a meg nem született gyermekeket, csecsemőket, de akár egy több éves gyermeket is likvidálni lehetne, amennyiben a család anyagi helyzete nem megfelelő a gyermek felneveléséhez. Persze a lényeget sokkal szemérmesebben írták körbe és nem a likvidálás szót használták. Ez az ENSZ indoklás hasonló, undorítóan cinikus megjegyzés. Az embernek fölfordul tőle a gyomra. A liberalizmusnak anno talán volt értelme, de ma már nincs. Teljesen torz és elmebeteg világfelfogásba ment át, amikor követői átléptek egy határt. Mert az ilyesfajta megnyilvánulások szerintem a liberalizmus helytelen magyarázatából, felfogásából adódnak. Hiába! Soha senki nem tudja eltalálni annak a kurva lónak a közepét? Mindig át kell esni a túloldalra?

kistutyi írta...

Világvége? Nekünk akkor kezdődött mikor ezek a bibsik nyakunkra telepedtek! De mikor lesz ennek tényleg vége?

ProliProfil írta...


Mindenütt ott vannak ezek.

A médiában, a politikában, "nemzetközi" szervezetekben, "jogvédő" szervezetekben, a legkülönfélébb intézetekben, a kultúrában, és az összes olyan formációkban, ahol DOLGOZNI NEM KELL.
Az adófizetők pénzén élősködnek. Az államok csicska vezetőinek kivételezettjei. Emiatt, mindig jut "üzemeltetésükre" javadalmazás.

Cserébe nem adnak mást a társadalom fenntartóinak, ami a sajátjuk, ami az ereikben csörgedezik. A Sátán földi képviselői ők.

Elég nekik a Földön 500 millió rabszolga. Ez az intézkedés is ezt szolgálja. Mással nem magyarázható.

Névtelen írta...

Cak amikor az utolso tetvet is felakasztottak...

Névtelen írta...

akkor lesz majd remeny

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló