Média - Freiheit


Szombaton délelőtt arra lettem figyelmes, hogy a Frei Tamás hivatalos oldala címet viselő profil a következőt teszi közé a Facebookon: „Íme egy internetes portál mai címe: "K. Lajos Györgyöt azzal gyanúsítják, hogy cinkostársával megölt egy magyar férfit Phuket szigetén." Figyelem már pár napja, hogy mit is kezd a magyar sajtó ezzel a gyilkossági story-val. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem sokat. Érdekes, bulváros gyilkossági történet, ez jön át az írásokon, hogy nahát... már ott is ölik egymást a magyarok. Körülbelül ennyi.”

Bármiféle vitaszándék nélkül, pusztán segítő szándékkal azonnal és legelső reagálóként visszaírtam egy rövid tájékoztatást, hogy az elkövető izraeli-magyar kettős állampolgár, az ilyen vonatkozás újabban forró, ezért van a viszonylagos kussolás. Részemről ezzel le is volt zárva az ügy. Legalábbis azt hittem.


Frei Tamás azonban pár perc múlva visszaválaszolt, Megkért, hogy ne zsidózzak, illetve ne használjak olyan szót, hogy kussolás, ő sváb gyerekként nem szereti az ilyesmit. Válaszul elmagyaráztam neki, hogy egyszerűen ez a valóság minden szempontból. Erre következett a kioktatás. Sajnos nincs fizikai lehetőség a pontos idézésére (okát ld. később) de az volt a tartalma, hogy én az egész esetről csak őtőle értesültem, és honnan is tudnék én ilyenekről Ózdon.

Kicsit mérges lettem, és visszaírtam neki, hogy az esetről már legalább három napja tudok innen az internetről, a témát nem én hoztam elő, hanem ő, tények azok tények, az eredeti kérdésre válaszoltam, és a „zsidó” szót nem én írtam le először, hanem ő.

Közben megkezdtek beérkezni egymás után a többi olvasói hozzászólások, megerősítve azt, amit elsőre írtam.
Kisvártatva azt kellett tapasztalnom, hogy megszűnt minden kommentelési lehetőségem, vagyis egyszerűen kizárt, valamint hogy nyomtalanul eltűnt az első tíz-tizenkét hozzászólás, és attól kezdve csak a cirmoscica szintű álmélkodások maradhattak.

Oúú.

Ha netán valaki nincs képben a vita tárgyát képező gyilkossági esetről, az itt olvashat róla.

A minőségi újságírás és riporterkedés ikonjaként beállított, ma már kevésbé, de tizenöt évvel ezelőtt széles körben ismert Frei Tamást pedig így mutatja be a Wikipédia:
Frei Tamás Pécsett született 1966. május 21-én Frei Péter és Szili Judit gyermekeként. Középiskolai tanulmányait a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumban végezte. Egyetemi tanulmányait az ELTE jogtudományi karán kezdte 1985-1986 között, majd tanult Moszkvában a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (1986-1989), Ausztria és Svájc szakterületen. Washingtonban médiamenedzsmentet, a Tennessee Állami Egyetemen pedig televíziózást hallgatott 1992-1993 között. Az Amerikai Egyesült Államokban forgatókönyvírást és dramaturgiát tanult. Ösztöndíjas volt a svájci közrádióban. 
1988-tól interjúkat készített a 168 Órának, két évig hírt szerkesztett a Danubius Rádió német nyelvű adásának, de 1994-ben elbocsátották. 1991-ben a Magyar Rádió külpolitikai rovatánál kezdte pályáját, mint szerkesztő-riporter. Számtalan háborús helyszínen járt tudósítóként, Szomáliában, Boszniában, a kolumbiai kábítószer-háborúban. 1993-1995 között a Magyar Televízióban Esti Egyenleg című műsorát vezette, majd a Nap TV műsorvezető-riportere lett. 1996-ban indította el Frei Dosszié című műsorát a Magyar Televízióban,ahonnan az RTL Klubhoz igazolt, majd a TV2-ön folytatta a pályafutását. A Dosszié a modern kori magyar televíziózás egyik legnézettebb és legtovább sugárzott műsora volt, 13 éven át 2008-ig futott. Frei Tamás riportfilmjeit számtalan országban vetítették.
Televíziós újságíróként a világ több mint 100 országában járt és interjúkat készített államfőkkel éppúgy, mint hollywoodi sztárokkal. 

Tanulságos életrajz, elemezzem? (Bocsánat az esetleg túl személyes adatok közléséért, de hát a Wikipédia már régóta nyilvánosságban tartja, és ha fényezési célból nem volt kifogásolható a közzétételük, akkor most se legyen az.) Nagyjából érti belőle mindenki, hogy milyen figuráról van szó. Mindenesetre azt képzeltem, hogy ha valaki ennyire a nagybetűs Újságíró és Riporter, az betartja a nyilvánosság előtti vitának és érintkezésnek az elemi korrektségi szabályait, és ha indulatok nélküli és tárgyilagos ellenérvvel találkozik, akkor nem a lekussoltatás és törlés lesz a reagálása. Úgy látszik, még mindig naiv vagyok.

Nomost azt, hogy ki a sváb gyerek és ki nem, megintcsak nem én hoztam porondra. A Metapédia nevű portálon mást olvastam erről, de hát ők biztosan nácik, és ez elegendő tromf bármire. Dehogyis zsidózok. Nem olyan családból származok én – mondaná Bendegúz az Indul a bakterház-ból. Frei Tamás bizonyos tehetségeit meg nem kérdőjelezve azért mégiscsak képet kapunk belőle és az életrajzából arra, hogy valaki hogyan futhat be fényes karriert minden rendszerben, miért reagál hisztérikusan Izrael bármiféle említésére, és miért érzi azt, hogy ő felül van.

Kár, hogy törölt. Szívesen megbeszéltem volna vele néhány kérdést. Indulatok nélkül, racionálisan. Például rögtön azt, hogy miért hangsúlyozza ő is, a köztudottan maximális zsidó befolyás alatt álló RTL, Tv2 és többi gagyimédia is a „magyar ölt magyart” beállítást, miközben Mose Dávid ölte meg Reisz Pétert, izraeli útlevéllel a zsebében, más tálalás még kézenfekvőbb lehetne.

Azt is súlyosan megkérdezném, hogy ha én pl. Ózdon lakom, akkor miből gondolja, hogy itt más internet van bevezetve ahhoz képest, ami őnála Budapesten. Mert ugye valószínűleg ő sem tartózkodik folyamatosan Phuket szigetén, hogy tájékozottsági előnyben volna ebben az adott témában. Pláne hogy rögtön a felvezetésben a saját tájékozatlanságát szidolozta. Tehát miért vindikál saját magának valamiféle eleve való Jobbantudást és kioktatási jogosítványt egy nem budapestivel szemben.

Azóta helyrerázta a világ őszerinte való Rendjét, és utólagosan új folytatással látta el a facebookos posztját. Üzleti szellemben a saját könyveit reklámozva, és lerántva a leplet a magyarok milyenségéről.

Tudván tudom, hogy saját vitát nem illik publikációvá felfújni. De hát annyira végtelenül jellemző ez az egész eset…

7 kommentek:

Névtelen írta...

na ja.én is megkaptam mér hasonlót.inkább privibe irnám le fenti cikk irójának.

Látó írta...

Osztva a felháborodását, azért egy kicsit meglep a cikkíró naivitása.
Ezen "sváboknál" azért alapvető, hogy a kirakat és a valóság elválik.

Gambit írta...

Tényleg jellemző az egész, jót röhögtem rajta.
Remekül mutatja, hogy azok a bizonyos '89-esek (Frei is vastagon közéjük tartozik) milyen keretrendszerben gondolkodnak. Föl nem tudják fogni, hogy bizony, ma már valaki akár Ózdról is többet, vagy minimum ugyanazt tudhatja, mint ők.
Azt hiszik, hogy ez még mindig a '90-es évek, a maga egy állami tévécsatornájával, politikai/gazdasági érdekkörök által totálisan felosztott lappiacával, és állami rádióadóival, mint egyedüli hírforrásokkal. Elhiszem, hogy könnyes nosztalgiával tekintenek ezekre, mert akkor még ők voltak az ászok. A politikusok azt hazudtak, amit akartak, ami a tévében/újságban/rádióban lejött, az az állampolgárok szemében maga volt a megtestesült szentírás. Frei Tamás pedig A RIPORTER lehetett, mert a remek kapcsolatai révén tényleg beláthatott a lapok mögé.
Csak hát ezt az aranykort, nagymenőivel együtt, az internet megölte. Persze aktív résztvevői mai napig visszasírják, nem is véletlen, hogy hamarosan jön az internetcenzúra. Ugyanis nagyon fáj nekik, hogy bárki, bárhonnan megtudhat olyan dolgokat, amiket ők nem szeretnének, hogy tudjunk. (Az se véletlen ám, hogy ilyen botrányosan szar és ótvarosan drága Magyarországon az internetszolgáltatás, és pl. a Jobbikon kívül senki nem merte fölvetni, hogy mi lenne, ha mindenkinek alanyi jogon járna. A rendszerváltóknak az egyenlő lenne egy eddiginél is súlyosabb tökön lövéssel...)

Egyébként csak mellékesen, Frei valószínűleg most épp nem Budapesten, hanem a Francia Riviérán mereszti a hátsóját, ugyanis haza csak olyankor látogat, amikor jó idő van, és akkor se sokáig.

Névtelen írta...

Azért ilyen érzékeny mert ő is ehhez a kaszthoz tartozik. Ilyen egyszerű az egész. Gondolom neki sem okozna problémát Szűz Mária lekurvázása.

kistutyi írta...

Csak 3 napig volt "izraeli-kettős állampolgár "a gyilkos.4. nap kiderült, hogy "hamisitott" volt az izraeli útlevél.Frei Tamás megnyugodhat,nem esett folt a "svábságán". Olyan nincs, hogy "zsidóbünözés" mert az már súlyos antiszemitizmus, az meg legalább 3 év börtön.

Unknown írta...

Moszkvaban vegzett diplomata baratom meselte (nem ellenorzott adat), hogy az oregdiakok talakozot szerveztek, amire svab baratunkat is meghivtak, de o nem ment el. Akkoriban ujsagirassal foglalkozott, es az objektiv ujsagiras szabalyainak megfeleloen masnap meg is jelent a neve alatt a cikk: "A moszkovitak szervezkednek!"
Azert a kamu orosz bergyilkossal keszult kamu riportfilm utan csak kihagyott egy kis idot a mediaszereplesbol.

Névtelen írta...

Köszi az infót Frei-ről ... anno tiszteltem főleg a közel keleti tudósításai miatt ... Meglepett, hogy nem vállalta fel a vitát, hogy kizárta vitapartnerét és az is meglepet hogy azt képzeli más nem kap meg minden infót az internetről, csak ő! :( :D

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló