Nem sok vonó szakadt


Vitéz bácsalmási Mága Zoltán nem sokáig muzsikált a Rendben. Mondhatni nemhogy kilencet, de még egy vonót sem szakajtott el a brigádban. Mégis az egész történet valahol szimbolikus szintre emelkedett, pontos képet festve a honi társadalmi viszonyokról, a naivitásról és a parttalan gyűlöletről...


Abba a kérdésbe azt gondolom nem érdemes, pontosabban felesleges belemenni, hogy vajon Mága mégis mit keresett a Horthy Miklós alapította Vitézi Rendben, mert ennek az ügy lényegi részét tekintve nincs túl nagy jelentősége. Az elmúlt évek történéseinek fényében meg pláne nincs, hisz ha Széles Gábor, Semjén Zsolt és Tarlós István nemrégiben megkaphatta a Rend Jubileumi Ezüst Nagykeresztjét, akkor Mága vitézsége már tényleg nem oszt, nem szoroz azon szervezet mára már jócskán megkopott renoméján, aminek hajdanán azt volt a célja, hogy összegyűjtse és egyben tartsa a nemzet legjobbjait. 

A történet lényege ezért aztán most nem ez, nem a kilencvenegy éves szervezetet elmúlt évekbeli brutális ledegradálódása, hanem az a balliberált reakció, amit Mága cselekedete váltott ki. A Rendbe való belépés után a művész úr a fősodratú média célkeresztjébe került és az addig agyondicsért és egekbe magasztalt prímásból hirtelen „díszcigány” lett, aki a „Horthystáknak bazsevál”. 

Mága naivan azt hitte, hogy büntetlenül átmehet a másik oldalra, naivan azt hitte, hogy az eddig általa és a balliberáltak által szajkózott jól hangzó szólamok az árokbetemetésről, a másik elfogadásáról, a toleranciáról a valóságban tényleg megtehetők és azok nem csak a liberális vakítás részei. „Azzal, hogy elfogadtam a Vitézi Rend tagságára vonatkozó felkérést, úgy gondoltam, újabb hidat építhetek társadalmi csoportok között, hogy egy békésebb, gazdagabb Magyarország megvalósítását segíthetem.” – mondta még az elején, és talán tényleg elhitte, hogy ez így van. Sőt, még az is lehet, hogy ezt gondolja mai is. Legalábbis ott belül. 

Azonban kívül már más a kép. Mágával azóta megértették, hogy nincs barátkozás, hogy nincs árokbetemetés, hogy nincs kézfogás. Nem lehet. „Nem voltam elég körültekintő döntésem meghozatalakor, és szándékommal éppen ellentétes hatást értem el. Akaratomon kívül sok ember érzékenységét megbántottam, s ezért mérlegelve a körülményeket, a kilépés mellett döntöttem.” – magyarázgatta a döntést később. 

Aztán nem telt el fél nap és már öles betűkkel hozták le a hírportálok a Mazsihisz honlapján megjelent hírt: Mága Zoltán nem Horthy katonája
 „Mága Zoltán világhírű hegedűművész, Magyarország egyik legnagyobb filantrópja a mai napon kötetlen beszélgetésen vett részt a MAZSIHISZ székházában dr. Feldmájer Péter elnökkel, Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató úrral és Gordon Gáborral az Élet Menete Alapítvány elnökével.

Mága Zoltán részletesen ismertette azokat az indokokat, amely alapján úgy döntött, hogy visszautasítja a Vitézi Rendbe történõ felvételét, és visszaadja vitézi címét. A hegedűművész az első és legfontosabb érvként említette, hogy a felkérés nem kellően végig gondolt elfogadásával veszélybe sodorta mindazt a rengeteg munkát, törekvését, amelyet jó szándékkal és a segíteni akarás szilárd, rendíthetetlen hitével és meggyőződésével, a felebaráti szeretet hirdetésével és erősítésével végzett közel két évtizede. (…)

Mága Zoltán a beszélgetés alkalmával többször is aláhúzta: egyformán szeretne hegedűjével és szavaival, üzeneteivel mindenkihez szólni, és számára a karitatív tevékenység, a másokon való segíteni akarás a legfontosabb feladata életének, ezért döntött úgy, hogy a szívére hallgat és kilép a Vitézi Rendből. Mága Zoltán a találkozón külön megköszönte a MAZSIHISZ vezetőinek azt a baráti hangvételű levelet, amelyben felidézték az egykori kormányzó által alapított rend történetét. A hitközösségünk által is megbecsült és elismert hegedűművész megerősítette: egész életében azért dolgozott, hogy segítse az emberek közötti együttműködést, az egész magyarság ügyét és elveti a gyűlölet minden formáját!

A MAZSIHISZ vezetői a mai kötetlen beszélgetésen hangsúlyozták, hogy mindig is a magyar zsidóság őszinte barátjaként tekintettek Mága Zoltánra, és biztosak abban, hogy ez a jövőben is így lesz, és továbbra is együtt tudnak dolgozni a szegény, az elesett emberek megsegítése érdekében.” 

A rend helyreállt. 

Mága még időben visszalépett és ezzel megmentette a karrierjét, az egzisztenciáját. A történet pedig újabb ékes példája lett a honi balliberális elit gazemberségének és aljasságának. Talán még sokan vannak, akik emlékeznek Kornis Mihály 1993. december 21-én, a Beszélő című lapban megjelent írására, amiben kendőzetlenül megfogalmazta a Magyarországon élő zsidóság örökérvényű és mindent meghatározó alapérzését a magyarsággal szemben: „Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket.” 

Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket.” 

Minden nap bizonyítjátok. 

9 kommentek:

Névtelen írta...

Sas Jóska bezzeg hogy toporzékolt a Kossuth-díjért. Igaz, azzal pénz is jár...

Névtelen írta...

Cigány ne legyen vitéz? Mi ez, ha nem rasszizmus?

Névtelen írta...

A "Cigány vitézsége," gyávasága közmondásos! A közértelmesség meg "röhejes!" lényeglátó

Névtelen írta...

Csak nem Lázár "János vitézei?" Petőfi nyomán, a nagy "magyar pusztáról"?
Az utolsó hiánycikk

Amióta a piacgazdaság álruhájában a kapitalizmus visszalopakodik, fogynak a hiánycikkek, el kell ismerni. Sok a bóvli, de minden kapható, sőt megkapható. Megvehető a nő, a politikus, szabott vagy alku áron.
Egyetlen hiánycikk, még mindig van, sőt makacsul őrzi pozícióját, a józan, sőt a „józan paraszti ész”. Az utcán, a párt (és mindenféle) irodában, minisztériumban, parlamentben. Sehol fel nem lelhető! Igaz paraszt sincs már! Átképezték TSZ tagnak, az önálló gondolkodás tilalmával. Mert a pesti elvtársak, azt is jobban tudták, a pártiskolán megtanulták, hogy nekeresden, a hazugság dűlőben, hogyan vesd a bukfencet! Szegény TSZ tag, végül azt se tudta, ha nem mondták, fiú e vagy lány? Ha hím tag lett belőle az még a jobbik eset. Mert a nagy hímtag, az ugye dörzsölt, és eligazodik a világ dolgában. A kicsi meg élhetetlen, arra kár a szót vesztegetni.
Mostanság meg farmerségre biztatják a parasztot. Igen, mert csak a far mer. A segg fej bátor. A józanész, elbátortalanodott. Kétszer meggondolja az épeszű ember, hogy vállalkozásba fogjon. Mezőgazdasági vállalkozást, meg négyszer. Ha még maradt józan esze is a híúba, (padláson) akkor meg nemhogy ekébe fogja a lovat, hanem felül rá, és elüget jó messzire, mint Álmos apánk Etelközből!
1992. 10. hó
lényeglátó

Látó írta...

A cigány Mága Zoltán felvételével a Rend bizonyította, hogy (szemben a fősodor hazugságaival) nem rasszista, nem náci, nem nyilas, stb.
Mága kiléptetésével a Mazsihisz bizonyította, hogy (szemben a fősodor hazugságaival) nem magyar, nem toleráns, nem a békés egymás mellett élés híve, stb.
"Az Igazság és az Idő barátok."
Köszönjük minden érintettnek a hasznos közreműködést!

Karina írta...

Na ennek az ügynek a "teteje" nem is Mága, mert őt megfenyegették legalább,( Mazsihisz,+ az áládár a saját fajtája is) de amikor Bencsiket is láttam, mint "diszhuszárt" akkor jött rám az okádhatnék. Nem tudom miért kellenek az ilyen emberek a "kollégistáknak"?Azt gondolják talán, ha többen vannak az javítja a minőséget? Ez egy nagy tévedés! Nem tanultak még az elmúlt választásból? Igy hozták a nyakunkra azt a szégyenletes 8 évet is!

ProliProfil írta...

Kedves gabeebee

Az ilyen írásaiért kedvelem a blogját.
Mert ennél igazabbat, és sajnos hazai állapotunknak tisztább tükrét, nem sokat olvastam.

Tisztelettel üdvözlöm.

Névtelen írta...

De hát akkor meg kell kérdezni az "igaz magyaroktól", hogy minden cigány tolvaj, munkakerülő?
Vagy azok a zsidók, cigányok, kommunisták, akik belépnek a Jobbikba, sőt, gárdisták lesznek - azokkal nincs semmi probléma?
Érdemes végiggondolni azt is, hogy a Hungarista Mozgalom Hírszolgálata utolsó vezetője kik miatt került át a másik oldalra. (Nem ő volt az egyedüli, akinek elege lett az "igaz magyarokból".)
Szegedi Csanádból kik csináltak ellenséget?
A Jobbik homoszexuálisairól, prostituáltjairól, börtöntöltelékeiről - mert ilyenek is vannak - miért nem beszélnek őszintén az "igaz magyarok"?

Gambit írta...

2012. október 5. 21:29 Névtelen:

A szokásos nóta, ismerjük már, hallottuk százszor...

Nem, nem minden cigány munkakerülő, élősködő tolvaj.

Aki valóban nemzeti érzelmű, tenni akaró ember, azt kivétel nélkül várja mind a Jobbik, mind a Gárda.

Ilyen, hogy Hungarista Mozgalom Hírszolgálata sohasem létezett, Szemenyei-Kiss Tamás pedig a legjobb esetben is egy súlyosan beteg ember, akinek semmiféle relevanciája nincs nemzeti kérdésekkel kapcsolatban.

Szegedi Csanád saját magát járatta le, senkinek nem kellett ellenséget csinálnia belőle.

Akkor halljuk, mesélj nekünk a Jobbik "homoszexuálisairól, prostituáltjairól, börtöntöltelékeiről", te, mindent tudó "nemigaz magyar"! Érdeklődve várjuk a tényekkel, adatokkal, forrásokkal... stb. alátámasztott hiteles listát.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló