Tibi bejelentkezett


Eseménydúsan  telt  a  hétvége  az  elvtársaknál,  pontosabban  annak  Népi  Platform  nevű  szocialista  brigádjánál.  Volt  dunai  hajó,  hattablettás  kannásbor,  szendvics,  miegymás  és  persze  kötetlen  beszélgetés  a  világ  nagy  dolgairól.  A  hatodik  alkalommal  megszervezett  buli  ugyan  kissé  nehezen  indult,  de  aztán  estére  egész  jól  felbátorodtak  az  elvtársak. A végére pedig igazán komoly dolgok kerültek terítékre. Egyrészt küldtek egy „szimbolikus képeslapot” Orbán Viktornak, másrészt Szanyi Tibi, a szocialista nép hangja és ikonja kijelölte az útirányt, amit a Pártnak a választások során követnie kell… 


Eseménydúsan telt a hétvége az elvtársaknál, pontosabban annak Népi Platform nevű szocialista brigádjánál. Volt dunai hajó, hattablettás kannásbor, szendvics, miegymás és persze kötetlen beszélgetés a világ nagy dolgairól. A hatodik alkalommal megszervezett buli ugyan kissé nehezen indult, de aztán estére egész jól felbátorodtak az elvtársak. A végére pedig a nagy lendületben annyira belejöttek az észosztásba, hogy küldtek egy „szimbolikus képeslapot” Orbán Viktornak, hogy aszongya: „Viktor, miután egyharmadra fogytál, ideje átadni a kormányzást is valakinek.” 

Azért ez már valami, az kétségtelen. Mondhatnánk, ez már komoly dolog. 

Bizony az. 

És komoly dolgokból nem ez volt az egyetlen ezen a jeles eseményen. A legkomolyabbat maga a szocialista nép hangja és ikonja Szanyi Tibi tette hozzá az estéhez, aki lángoszlopként utat mutatott az elvtársaknak a Párt választási stratégiáját illetően és egyben porrá zúzta Medgyessy Péter nemrégiben tett felvetését is, miszerint Bajnai Gordon az egyetlen lehetséges miniszterelnök-jelölt a baloldalon. 

„Az MSZP-nek az elmúlt években különböző karakterű kormányfői voltak, ami a párt sokszínűségét mutatja. Azonban egy biztos, hogy nem kell még egyszer külső miniszterelnök az MSZP-nek, inkább olyan virtigli kormányfő kell nekünk, mint Horn Gyula” – mondta Tibor határozottan. Az elvtársak pedig lelkesen ütötték össze a tenyerüket. 

A gyanútlan szemlélődő pedig ismét megnyugodhat. Az elvtársak a teljes megújulás útjára léptek. Kár, hogy valakinek nem jutott eszébe bedobni Biszku Béla nevét, most hogy elő lett kukázva ismét. Az lett volna ám az igazi megújulás, ráadásul egy pillanat alatt helyre állt volna a kézzel fogható jogfolytonosság is. Persze az is lehet, hogy ezt az ötletet még tartogatják a szegfűsök a későbbiekre. Mert hát sose lehet tudni. 

De legyen majd bárhogy is, egy biztos. Szanyi Tibi megadta az alaphangot a baloldali miniszterelnök kiválasztásáról szóló showműsornak. Ha visszagondolunk a Gyurcsány utáni emberkeresésre, nem kétséges hogy igazán szórakoztató pillanatokban lesz majd részünk a következő hónapokban. És ahogy azt a verebek csiripeléséből hallani lehet, a műsort tovább színesíti majd, hogy Tibor ezzel a kijelentésével nem csak utat akart mutatni, hanem saját magát kívánta helyzetbe hozni. 

Tibi bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek. 

Egyébként meg ha jól belegondolunk, az egész Horn-történet, úgy ahogy van, mély szimbolikával bír. 

Horn Gyula mai állapota hűen tükrözi az MSZP állapotát… 

2 kommentek:

Névtelen írta...

Mesterházi, Bajnai, Gyurcsány? Majd az lesz a vége, hogy Orbánt egy szép napon elviszik a vigyorgóba, és a Fidesznél is megjelenik öt-hat miniszterelnök-jelölt.

Mészáros Csaba írta...

Horn Gyula mint jövőkép?Antall sem volt elég halálos betegen?

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló