Ez teljesen szándékosan történik


…a görög, az olasz és a spanyol mentőcsomagok mind csak álcái a háttérben folyó műveleteknek. Amit el szeretnének érni velük, hogy kipukkadjon a rendszer. Ahelyett, hogy hagynák, hogy Görögország átszervezze a saját fizetőeszközét, az erőltetik, hogy a görög adósság legyen kimentve Európa által. De ez az adósság teljesen értéktelen. Ugyanúgy, mint ahogy az ír adósság értéktelen, az olasz adósság értéktelen, és a spanyol adósság is értéktelen. Mind teljesen kuka kategória. Monopoly pénz, játékpénz. Tehát erőltetni Európát, mely épp egy pénzügyi összeomlás szélén áll, hogy benyeljen egy visszafizethetetlen adósságot, amit fizikailag képtelenség valaha is kifizetni, azt jelenti, hogy biztosra akarnak menni, hogy ezzel megsemmisítik Európát.

És ez teljesen szándékosan történik, mert senki, de még Barroso sem, aki egyébként teljesen hülye, még ő sem hiszi, hogy a görögöket, az íreket, a portugálokat és a spanyolokat meg lehet ezzel menteni…

11 kommentek:

D. Ágnes írta...

A FÖLD megtelt!

A gazdasági, pénzügyi és kulturális globalizáció elősegítette a munkával megszerzett javak leértékelését, az egzisztenciális bizonytalanságot, a munkaerőben felhalmozott ismeretek és tapasztalatok elvetését, miközben áltatjuk magunkat, hogy jó döntés volt a jóléti állam leépítése, és az Európai Unió létrehozása. Egyre inkább rájövünk, hogy mindez csak álca, megtervezett pusztulásunk egyre határozottabban kirajzolódik. A GULÁG világát megszégyenítő jövő tárul elénk, a Közösség társult tagjaként Magyarország kegyvesztett ország lett, a fenntartható fejlődés célként való megfogalmazása kiüresedett. Az ENSZ 1992-es Rio de Janeiróban lezajlott konferenciája még halványan képes volt emlékeztetni bennünket a globális problémák összefüggéseire-, és megoldásaira, de mára a nyílt népirtással kell szembenéznünk... Ehhez aljas módon hozzájárul a magyar bankrendszer kifinomult pénzügyi politikája, az alapvető emberi jogokat sem biztosító alkotmányunk, a megalázó közmunkára való kényszerítés, és a fiatalok jövőjének teljes szétzilálása. Mindezt fűszerezi az a "tündérmese", amelyet horrorként élünk át. Jól tudjuk, hogy a magyar államnak sem érdeke, hogy munkánk legyen, sőt tudatosan fenntartja a magas munkanélküliséget, önhibásnak minősíti azokat, akik nem találnak munkát. Hazánkban a hagyományos társadalmi rétegződés megszűnt, mivel a nép nyomorban él, az elit pedig élvezi a jólét kellemes forrásait. A népességrobbanás nemcsak a fejletlen országokban gerjesztett éhínséget, nyomort és háborút: ez vár ránk Kelet-Közép Európában is. Úgy tűnik, lassan elérkezik...

lényeglátó írta...

A termék árában 1-3% a munkabér! Ezért nincs vásárlóerő! Megoldás, fokozni kell a hatékonyságra keresztelt kizsákmányolást! Saját kapzsisága fogja a rendszert elpusztítani! Sok nagyeszű barom nem jön rá!

Névtelen írta...

Amit elmondanak a videón, nagyjából tudtuk. Haladás, hogy Nyugat-Európában is egyre többen tudják.

Névtelen írta...

Nem az a cél, hogy az adósság valaha is vissza legyen fizetve. Nem is lesz. A cél az, hogy folyamatosan leemeljék a kamatot. Mint az uzsorásoknál: az uzsorás sem azért ad kölcsönt, hogy visszafizesd, hanem azért, hogy a tartozásra hivatkozva újra és újra elvehesse a pénzedet, a végtelenségig.

Névtelen írta...

Lényeglátó, ez az 1-3% félreértés. Annyiban igaz, hogy mondjuk ha látsz egy farmernadrágot 10 ezer forintért (most a nettó árat mondom, az ÁFA értelemszerűen nem a bolté), abból valóban nem több mint 1-200 forint az az összeg, amit a kínai melós kapott érte. Na, de nem ez a teljes munkabértartalom!! Rajta van a kereskedő árrése, amiben benne van a kereskedő alkalmazottainak a munkabére, benne van a szállító cég költsége, amelynek szintén vannak alkalmazottai, benne van a pláza bérleti díja, amelynek megint csak vannak alkalmazottai, nem folytatom, gondolom, egyértelmű.

Összességében a gazdaságban felmerülő MINDEN költség vagy munkabér, vagy profit. Mivel a profitráta éves szinten többnyire nem haladja meg a 10%-ot, azt lehet mondani, hogy a vételár 90%-a munkabér. Nem az a baj tehát, hogy alacsony a munkabér hányada, hanem az, hogy jó része nem Magyarországon marad belőle.

Névtelen írta...

nagyon bonyolítjuk az egyszerűt! a rendszer a bankok elvonásain,és újratőkésítésén alapul. Az elvonandó a gazdaságtól,a feltőkésítés az adófizetőktől...tuti recept!

Névtelen írta...

Az egyszerűt nem kell bonyolítani, de túlegyszerűsíteni sem szabad a dolgokat. A bank pénze ugyanis megy valahová, nem válik semmivé. Jelen esetben pl. jórészt ingatlanba ment. Csak Spanyolországban több mint egymillió üres ingatlan van, ami mind hitelből épült. Ki lehet számolni, hogy mennyi pénz ment bele ebbe az egymillió ingatlanba, amit a bankok betettek alap nélkül. Ez most hiányzik, értelemszerűen. Írországban ugyanez volt a helyzet, ott is elképesztő mennyiségű üres vagy félkész és elhagyott ingatlan van.

Névtelen írta...

Programszerű eladósításunk folyamata ~ Varga István

Tartalom: A közgazdász vállalkozó televíziónknak adott interjúban a kialakult helyzetet elemzi, ill. elmondja a társadalmi kivezető út lehetőségét is, nemzetközi példákat sorolva. Itt is elmondhatjuk, hogy az információk a "királyi" médiákban nem kerülnek közlésre.

http://www.youtube.com/watch?v=TW6oiWR9E4g&feature=em-uploademail

bolka írta...

Ibolya vagyok Zalából...KÉRDÉSEM a következő 3 műszakban 78-ezer forintot keresve tisztán mi a csodából lesz a vásárló erő és a gazdaság felvírágoztatása...amikor a közművek kifizetése után élelem re sem marad...lassan de biztosan...felkopik az állunk...

Renitens írta...

Sziasztok!Mint egyszerű honpolgár a következő az észrevételem.Kezdjük egy közmondással:aki dolgozik az nem ér rá pénzt keresni.Az egész rohadt rendszer úgy van kitalálva,hogy aki becsülettel dolgozik,értéket tesz le az asztalra az járjon a legrosszabbul.Aki trükközik,kihasználja a másikat,"forgatja" a virtuális pénzt az boldogul.A jelenlegi pénzt mint fizetőeszközt el kéne felejteni és áttérni a cserekereskedelemre.Tudom ez nagyfokú bizalom kérdése,de nincs más út.Az egész rohadt globális pénzügyi rendszer összeomló félben van.Hogy mikor lesz az igazi katarzis nem tudom,de hamarosan eljön.

Névtelen írta...

Remete levele Közreadja a címzett!
Kedves komám, Gábor!

Tudod, írtam már sokat olvasok, mindenféle ócska könyveket. No, el nem hiszed, mit leltem! 1875. november havában, arra kérte az Egyiptomi (Kedive, miniszterelnök féle, a marha,) az angol kormányt, küldjön pénzügyi szakértőt nékije!
Disraeli, angol miniszterelnök, hogy kihasználja a kedive nehéz pénzügyi helyzetét, A pénzügyi kölcsön fejében, rákényszeríti Anglia ellenőrzését, és protekorátusát. A misszióját, Cave főkincstárnok vezette! A kedive megengedte,, hogy megvizsgálja Egyiptom pénzügyeit. De a kölcsön tekintetében, nem tudtak megegyezni! Az államcsőd arra kényszerítette a kedivét, hogy siettesse a bankárokkal a megegyezést! Majd a hitelezők, és a kedive megegyeztek, hogy nemzetközi pénzügyi ellenőrzést, úgynevezett államadóssági pénztárt szervezzenek, és az államkölcsönöket konszolidálják!
A pénzügyi ellenőrzés nem jelentett egyebet, mint Egyiptom bevételeinek teljes kifacsarását! 9,5 millió Font bevételből 7,5 öt fizetett külföldi hitelezőinek! Kihasználták Egyiptom nehéz helyzetét, hogy még nehezebb helyzetbe hozzák az országot. Több minisztérium élére külföldieket neveztek ki! A sajtó azt állította, hogy az ország összes bajai, a kedive önkényéből erednek! Ez a liberális frazeológia, csak a valóságot leplezte! A valóságban a kormány, csak a külföldi bankoknak volt felelős! A parlament, üres fikció volt!
Nubár pasa, aki a hitelezők kielégítésére, több pénzt akart megtakarítani, csökkentette a hadsereg létszámát! Az elbocsátott tisztek lázadása elzavarta! Határtalan volt a bankárok, és a külföldi sajtó felháborodása!
A külföldi ellenőrzés visszaállítása Egyiptom további elszegényedéséhez vezetett! Figyelsz haver! 1882 Alexandriában felkelés tört ki, 50 külföldit megöltek! Válasz: Alexandria bombázása, Anglia Egész Egyiptomot megszállta! Ez lesz a mi jövőnk is? Mit gondolsz errűl? A föd is csak egy tengejen forog, és nincs új a nap alatt! Csak buta rövideszű népség! Kőccsőn kell? Megkapjátok, a cumit meg bekapjátok! Ja a könyv, elolvashatod, Az újkori diplomácia története!lényeglátó

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló