Adjátok vissza a gyárainkat!


…szükség volna az adósság rendezésre, az államadósság újratárgyalására, amit nem lehet úgy elintézni, ahogy Orbán Viktor szokta, hogy erről még ne is beszéljünk. Nemhogy beszélni kéne róla, tenni kéne érte. És engem nem érdekel, hogy nem beszélünk róla itt a parlamentben, csak tudnám azt valahol, csak sejteném, hogy valamelyik szobában, titokban ezen dolgoznak. Mert minél hamarabb meglépjük ezt, minél hamarabb tárgyaljuk újra az államadósságot, annál jobb Magyarországnak. És nem azért, amit mondanak, hogy Görögország sorsára juttassuk Magyarországot, hanem pont azért, hogy elkerüljük a görög sorsot…

…miért nem állítjuk talpra a mezőgazdaságot, az élelmiszeripart, az erre épülő feldolgozóipart? Hogyan akarjuk a magyar gazdaságot talpra állítani úgy, hogy mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a feldolgozóipar romokban hever? Mondhatnám akár úgy is, hogy adjátok vissza a gyárainkat!


2 kommentek:

Kistutyi írta...

Úgy látszik, hogy mi nem tárgyalhatunk semmiről, mert nekünk diktálnak. Vonáék a kezdet óta erre hivják fel a figyelmét a t. vezetésnek, akik ezt mindig mereven vissza utasítják különböző jelzők mellett. Arra már régen rájöttem, cukrázdát sohasem fogunk venni Bécsben, de legalább ami a mienk volt azt miért kellett privatizálni, konszolidálni? És annak hová lett az ellenértéke? Erre a mai napig nem kaptunk választ egyik EU-t ajnározó párttól sem.Vagy ez azért van, mert mi voltunk az un. "keleti blokk"? Ettől függetlenűl a ránk eső "kötelező részt" mi mindig befizettük, akármilyen nagy bajban is volt az ország, amit az EU. még soha sem utasitott vissza.

Maci írta...

Kistutyinak - Nem az volt a baj, hogy privatizáltak, hanem az, ahogy. Ráadásul a kommunizmusban is olyan embereket ültettek az igazgatói székekbe, akiknek közük nem volt ahhoz a szakmához, amit csináltak. Így lett pl. egy suszterből egy acélöntöde igazgatója, csak azért, mert "jó elvtárs" volt. Nem csoda, hogy akkor is veszteségesek voltak. Csak éppen nem kellett volna "ingyér" odaadni külföldieknek a gyárakat, és méghozzá úgy, hogy még költőpénzt is kaptak a mi adónkból. Ráadásul mindent eladtak. Az az ország (vezetők), aki pedig a stratégiai fontosságú vállalatait, közműveit eladja, bolond.
A cikkel kapcsolatban pedig annyit mondanék, hogy teljesen igaza van Vona Gábornak, és nem elfogadható az az indok, hogy erről a témáról nem szabad beszélni. Mert mind az MSZP, mind a Fidesz így reagál. - Pszt! Csak halkan! Nehogy meghallják! Mert akkor jaj mi lesz!
- Miért? Mi lesz?
Nem kellene állandóan hason csúsznunk, ennek az országnak hason csúsznia mások előtt. Ha már pénzünk nincs, legyen legalább gerincünk, tartásunk.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló