Egyszer mindenért felelni kell [+videó]


Ahogy néztem pénteken este a HírTv Célpont című adását, amelyben a 2006. október 23-i nemzeti ünnepen történt rendőrterrorról szóló, korábban Gyurcsányék által harminc évre titkosított, belső rendőrségi felvételeket is bemutattak, azonnal Alföldi Géza néhány sora jutott eszembe: „Egyszer mindenért felelni kell, egyszer minden számadásra kerül, mert él még bennünk a törhetetlen hit, hogy nem mindég a szemét marad felül...”





„Megdöglötök mind!”
– üvölti az egyik, „innen nyomjad nekik testmagasságban a kurva anyjukat!” - ordítja a másik rendőrállat. A brutalitás és az aljasság pedig nem ismert határokat. A felvételeket nézve még ennyi idő távlatából is ökölbe szorul az ember keze…

És ezeknek a rohadékoknak a nagy része még mindig a rendőrség kötelékében szolgál, vagy a felsőbb vezetők segítségével valamelyik őrző-védő cég alkalmazottjaként éli gondtalanul és nem utolsósorban büntetlenül az életét. Hiába volt kormányváltás, hiába volt narancsos ígéret a visszaélések feltárására, lényegében mindegyik megúszta az elkövetett bűncselekményekért járó felelősségre vonást.

A rendőri visszaéléseket feltáró vizsgálatok eredményeinek fényében azt hiszem, minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a mai narancsos rendőrségi vezetés is ugyanúgy falaz, ugyanúgy védi a bűnösöket, mint ahogy azt korábban Gyurcsányék tették. A topvezetést leszámítva a parancsot adó rendőrségi főtisztek és tiszthelyettesek ma is az állomány tagjai, holott az ő utasításaik is kellettek ahhoz, hogy az utcán fékevesztett módon tombolhasson a droidsereg.

Lassan eltelik a hatodik év is a véres események óta, de előrelépés nem nagyon történt az ügyben, ha csak azt nem tekintjük annak, hogy a vizsgálatok a rendőri vezetők szándéka ellenére is tovább folytatódnak, mivel tavaly nyár végén legalább azt sikerült elérni, hogy az elévülési idő lejárta előtt új vizsgálatok kezdődtek, aminek következtében a felelősségre vonás lehetősége ismét öt évvel meghosszabbodott. Azaz van még remény arra, hogy kiderüljön a teljes igazság, van még remény arra, hogy azok, akik elkövették, és akik parancsba adták a brutális tetteket, elnyerjék a méltó büntetésüket. [az elévülési idő kitolódásáról a Katonai Főügyészség álláspontja ITT olvasható]

Persze azért nagy illúzióink ne legyenek, hisz a jelenlegi vezetés, ha már akart volna érdemben tenni az ügyben, akkor már rég megtette, megtehette volna, de mint látszik, a valószínűsíthető háttérbeli összefonódások miatt nem nagyon igyekeznek az ügy feltárásával. A jelenlegi rendőrségi vezetés morális állapotáról azt gondolom mindent elárul, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a korábbi Célpontos feltáró riport után nem a brutális rendőröket kezdte el keresni, hanem személyes adattal való visszaélés miatt az újságírók ellen indított vizsgálatot, miközben a Készenléti Rendőrség felajánlotta az érintett rendőrállatoknak, hogy ha be akarják perelni a tévét, az Országos Rendőr-főkapitányság ingyenes jogi segítséget nyújt számukra.

Pedig addig nem lesz béke, addig nem áll helyre a bizalom a rendőrség iránt, amíg azok, akik részt vettek az akkori terrorban nem lesznek felelősségre vonva, majd maradéktalanul és bizonyítottan eltávolítva az állományból. Természetesen nem állítom azt, hogy minden rendőr egy utolsó szemétláda, és azt sem gondolom, hogy a rendőrség állománya csak Vágó-, Tinesz-, és Bodnár László-félékből áll, de mindaddig, amíg a többiek, mondjuk úgy a tisztességesebbje a hallgatásával asszisztál ehhez az egész aljassághoz, amíg a rendőrségi vezetők gátlástalanul védik a bűnösöket, addig a nincs, nem lehet megbocsátás és nem lehet felejtés.

Addig csak egy tisztességtelen, bűnpártoló bagázs van, amit éppen Magyar Rendőrségnek neveznek.

3 kommentek:

ember a holdrol írta...

Ezt nem hiszem el.
A magyar ember nem ilyen primitiv.Ráadják a maszkot,és képes mészárolni
testvéreit.Bele szarni a munkások kezébe,mely a kenyeret lerakta az asztalára.

Majd mikor a hajo borul KONCKÉNT KIDOBJÁK névvel cimmel a duhös bosszu éhes népnek.
Igy mentve meg saját böruket a MEGBIZOIK.

Nem hiszem,hogy ennyire palimadarak. NYUGODALMAS JO ÉJSZAKÁT minden pribéknek,
és családtagjaiknak gyermekeiknek.

farkasokkal táncolo írta...

tudjátok mit látok a pribékek szemén igazoltatás közben

félelmet,és büntudatott

a primitivek szemében gögös felsöbbrendüséget.

Az éhes munkanélküliek,kezdenek átvedleni agresziv farkasoká,és a
pribékek körül kéjesen oldalazva sétálni.CSAK A MEGFELELÖ PILANATRA VÁRNAK.

Az okosabb pribékek a 6-ik érzékükkel veszik a jeleket.

Felteszik a kérdést.ÉN VIGYEM EL A BALHÉT A TOLVAJO HELYET.

casablanka írta...

Ja és az akkori főnököknek mi baja lett?Hiszen az ők szavatolták ezeknek az állatoknak a biztonságos névtelenséget, sőt még ki is tüntették őket.A Hír TV. még bemutatta akkor a Köztársaság téri pártháznál, hogy hogyan szálnak ki a provokátorok a kocsikból és adják le a botokat és a pajzsokat amikkel a TV.székház előtt "dolgoztak" és ütötték a saját rendőreiket.( természetesen civilbe voltak. Fehér kapucnis kabátokban több helyen is megjelentek.) A TV. oldalánál meg ott állt a balhéra várva, állig felfegyverezve a híres készenléti rendőrség. Ezt amit csináltak az ártatlan tömeggel, soha nem lehet megbocsátani!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló