Gyurcsány megnyugodhat

Két felvilágosult, liberált gondolkodó sétál az utcán, majd megállnak egy üzlet előtt.
- Te, szerinted odaszarjak a küszöbre?
Mire a másik:
- Áááá, hagyd, úgysem értenék...


Minden bizonnyal valami ilyesmi jelenet játszódhatott le az Ifjú Demokraták azon elnökségi ülésen, amikor a fiatal gyurcsányisták elhatározták, hogy márpedig ők valami nagyszabású akció keretében tiltakozni fognak a kormány felsőoktatási intézkedései ellen. Végül aztán az odasz@rást a történet liberáltjaihoz hasonlóan demokratikusan ők is elvetették, mondván hátha a pusztabunkó magyarok nem értenék meg ezt a nagyszerű és mélyen felvilágosult performanszot.

Azonban valami ”ütős” mégiscsak kellett, így aztán hosszas gondolkodás után a legfőbb ifjú gyurcsányista, Szarvas Koppány Bendegúz fejéből kipattant a nagy ötlet: Ha már nem sz@runk oda, akkor legalább toljuk le a nacit. És ezzel meg is született az utóbbi idők legszánalmasabb és leggagyisztikusabb politikai produkciója.

A nagy terv szerint a Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának tagjai ma, a Deák téri metróállomáson találkoznak, aztán egy jelre levetik a nadrágjukat, majd egy szál alsógatyában utaznak néhány megállót a szerelvényeken, mintegy így tiltakozva a felsőoktatási törvény változása, illetve a keretszámok csökkentése ellen.

Értelmes elgondolás, ez nem kétséges. Mondhatnánk mélyen felvilágosult.

Az ATV-nek adott interjújában Szarvas Koppány Bendegúz biztos volt abban, hogy a demonstráció nem lesz közszeméremsértő, mert akár egy strandon is lengébben öltöznek az emberek, ráadásul nem is lesznek meztelenek, mert az alsóneműt magukon hagyják.

Az ifjú idióta aztán Kajmán Olgának elmondta még azt is, hogy az alapötlet Kanadából származik, amit ők átültettek a honi viszonyokra:

„Egyszerűen csak a szórakozás kedvéért, a jópofaságért flashmobszerűen sokan utaztak az ottani metrón - ha jól emlékszem Torontóban - nadrág nélkül. Valószínűleg a humorérzékkel rendelkező utasok meg is mosolyogták és annyiban maradt. Mi pedig még politikai tartalommal is megtöltjük…” [a teljes interjúért katt IDE]

Megtöltöttétek. Ez nem is lehet kérdés.

Azt hiszem, Gyurcsány megnyugodhat. Aggodalomra semmi ok. A megfelelő minőségű, a hozzá méltó, a hozzá mérhető utánpótlás minden kétség nélkül megérkezett.

2 kommentek:

Névtelen írta...

Ifjú demokraták kiabáltak be Vonának a Pintérrel való vitán, hogy "nácik haza!" - és utána elmentek haza. Így kell ezt csinálni gyerekek. Menjetek haza, de előbb tájékozódjatok, hol a haza.

casablanka írta...

Persze ilyen "szülők" után mit várhatunk a kölkeiktől? Akik a valagukat mutogatják.Legszívesebben bele rúgnék mindegyik seggébe! Ezek nem a küszöbre szarnak, hanem oda ahol esznek!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló