Guantánamo a börtönön kívül [videó]



A Hunnia-ügy vádlottjai közül jelenleg Somogyi József, Budaházy György és Szász Endre vannak még házi őrizetben. 2012. január 20-án, négy hónappal a házi őrizetre vonatkozó bírósági határozat kihirdetése után, Budaházy és Szász házi őrizetét a bíróság napi két órás időtartamra feloldotta. Ez idő alatt a terheltek a lakóhelyükön belül szabadon mozoghatnak, a község közigazgatási határait azonban nem léphetik át.

Somogyi József a lakása 500 méteres körzetét nem hagyhatja el, a házi őrizet szabályainak enyhítésére irányuló kérvényeit és fellebbezéseit a bíróság folyamatosan elutasítja. A hatóságokkal együttműködő magatartást tanúsít, a kényszerintézkedés szabályait nem sértette meg. Fogvatartása a munkavégzését és pénzkeresetét lehetetlenné teszi, amelynek elsősorban családja, köztük kiskorú gyermeke látja kárát. A szigorú házi őrizet fenntartásának indoklása erősen megkérdőjelezhető, különösen az ügy többi terheltje számára biztosított enyhítések fényében.

A hazai és nemzetközi jog értelmében a Hunnia-ügy valamennyi vádlottja a bíróság esetleges jogerősen elmarasztaló ítéletéig ártatlannak tekintendő.

A Hunnia-ügy bírósági tárgyalásai március 19-én folytatódnak tovább. A tárgyalások a március 19-ei alkalom kivételével bárki számára szabadon látogathatók.



Hunnia blog

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló