Váltópártok

Valljuk meg, első ránézésre azért van abban valami igazán szívet melengető, ahogy a honi baloldal szépen leszalámizza magát. Jó a cirkusz, szórakoztató az előadás. Azonban a nagy örömködés mellett talán arra is érdemes figyelnünk, hogy a most zajló folyamatok minden valószínűség szerint azért nem ok nélküliek. Azt pedig pláne nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy bármennyire is nem értünk egyet a túloldalon állókkal, azért az ő soraikban sem tök hülyék üldögélnek. És ez így van akkor is, ha pillanatnyilag úgy látszik, hogy a baloldal kifulladt, akkor is, ha az ismertebb szereplők most teljesen hiteltelenné váltak.

Talán nem kell politikai elemzőnek lennünk ahhoz, hogy gyanakodni kezdjünk a most zajló folyamatok őszinteségét és spontaneitását illetően, hogy feltegyük magunkban a kérdést: vajon a balliberáltak tényleg nincsenek tisztában azzal, hogy az osztódás nem jelent automatikusan összességében több szavazatot? Nagy valószínűséggel biztosan tudják ezt, de minden bizonnyal azzal is tisztában vannak, hogyha ügyesen csinálják, azért jónéhány embert meg tudnak majd szólítani a politikától elfordult tömegekből.

Az elvtársak, mármint a Párt elvtársai ugyan még mindig ”váltópártként” hirdetik magukat, pedig ez már akkor sem volt igaz, amikor néhány hete, a látszólagos egység közepette kirakták a szónoki emelvényre a feliratot. Manapság pedig már leginkább a röhejesen szánalmas kategóriába tartozik az egész. A baloldali váltópártok ugyanis mint jól látható, gombamód szaporodnak. A gyanútlan szemlélődő pedig csak kapkodja a fejét és lassan már nem is nagyon érti, hogy ki kinek, a kije.

Az még nagyjából mindenki számára világos, hogy az elempé és az emeszpéből kivált Gyurcsány-brigád hová tartozik. Mondjuk ez utóbbinál csak el kell olvasni a Top 10 névsorát - Vadai Ágnes, Molnár Csaba, Varju László, Vitányi Iván, Baracskai József, Ficsor Ádám, Kolber István, Szűcs Erika és Oláh Lajos és persze Gyurcsány -, de a többiek, mint az "Egymillióan a magyar sajtószabadságért" nevű fészbúkcsoportból kialakuló 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom és a szakszervezeti tüntetések mentén szerveződő Szolidaritás Mozgalom, azért már sokakat megtéveszt. Tegyük hozzá bármily meglepő is, hogy még itt a radikális oldalon is.

Az emberek egy jelentős része az új formációkról azt gondolja, hogy azok tényleg alulról szerveződő fiatalos csoportok, hogy azoknak nincs semmi közük az elmúlt évtizedek politikai csatározásaihoz. Pedig ez egyátalán nincs így. Ha jobban megnézzük, hogy milyen arcok állnak a háttérben, hogy milyen támogatók vannak az egyes gyülekeztek mögött, akkor azért világosan kiderül, hogy mindegyik ezer szállal kötődik ahhoz a sajátos belpesti körhöz, akik korábban az eszdéesz szellemi hátterét is alkották.

„Nem tetszik, hogy egyre szarabbul érzem magamat a hazámban, nem tetszik, hogy a nevemben hülyeséget csinálnak. Nem tetszik, nem tetszik, nem tetszik a rendszer” – mondják bele a kamerákba az új váltópártok főszereplői abban a videóklipben, amely egyre többször jelenik meg a nagyobb közösségi oldalak radikális csoportjainak üzenőfalán is. Mert sajnos közülünk is vannak jónéhányan, akik elhiszik, hogy ez a civil csoport tényleg független, hogy lényegében ezek is azt akarják, amit mi, radikálisok.

Aki ilyen gondolatokkal kacérkodik, annak azért jelezném, hogy nézze meg jobban a klipet, hisz abban olyan régi szadeszos kövületekkel lehet találkozni, mint Bródy, Kulka János, vagy Spitzer Soma. Ők biztatnak minket arra, hogy tartsunk velük. Azért ha más nem is, ez azért elgondolkodtató kéne, hogy legyen.

Arról már nem is beszélve, hogy vajon hol voltak ezek a jókedvű fiatalok öt éve?

Akkor miért nem aggódtak a szabadságért, amikor a felvilágosult baloldaliak az ünneplő emberek közé lovasrohamot vezényeltek, akkor miért nem aggódtak az emberi jogokért, amikor ártatlan embereket ítéltek el hazug rendőri vallomások alapján? Vagy annak idején, a 2002-es narancsos bukás után miért nem tiltakoztak az ellen, hogy a hatalomra került szocliberált bagázs lefejezte a teljes budapesti és vidéki kulturális vezetést, és a maga embereivel rakta tele a fontosabb posztokat? Az nem volt antidemokratikus?

Vagy akkor tetszett a rendszer?

Szóval, ne tévedjen el senki. A liberáltak most osztódásnak indultak, de a lényeg ettől függetlenül nem változott. A cél továbbra is a hatalom megszerzése, illetve a meglévő befolyás megtartása. Aztán ha majd fordul a világ, és az érdekeik úgy kívánják, újra egyesülnek, hisz a fő gondolat és a fő törekvés most is ugyanaz: mind kulturálisan, mind gazdaságilag uralkodni rajtunk a saját hazánkban.

Ezért aztán mielőtt bárki bedőlne a „nem tetszik a rendszer”-nek, jól nézzen körül. Jól nézze meg, hogy kinek a propaganda filmjét linkeli tovább, jól válogassa meg, hogy kinek a kormányellenes tüntetésén szaporítja a tömeget. Bármilyen megtévesztő is a máz, bármilyen jól hangzóak is a szlogenek azért egyet, a lényeget semmiképp nem feledjünk: az összes baloldali-liberális pártot minden további nélkül egyesíteni lehetne a MAZSIHISZ-ben.

Ez az alappont. És innen érdemes elkezdeni az egyes tömörülések megítélését.

6 kommentek:

liverpool írta...

" az összes baloldali-liberális pártot minden további nélkül egyesíteni lehetne a MAZSIHISZ-ben."
Ez a lényeg, minden más bla-bla.És ne tévesszen meg senkit a fidesz nemzeti retorikája.Ugyanaz a liberális banda, csak egy másik oligarcha.

Herne írta...

Ezeknek nem a rendszer nem tetszik, hanem az, hogy nem ők uralják. Egyetlen szóval sem említették, hogy más rendszerben gondolkodnának, mint a rendszerváltás utáni demokratúra. Már ez önmagában elég árulkodónak kéne, hogy legyen. Szomorú belegondolni, hogy még mindig vannak köztünk olyanok, akik bedőlnek ilyesminek.

casablanka írta...

Ha jól körülnézek a fletó- féle bulikon, mindig ki lehet szúrni egy pár ős Szdszes komát. Azért van ennek még most is akkora pofája, mert maga mögött tudhatja az egész zsidó bagázst, anyosostól, pártostól, mazsihiszestől. Ahol a zsidók vannak, ott a pénz is megtalálható. Fognak ezek még egyesülni ha a Fidesz ilyen málé módon intézi az ügyeit, azaz "elszamárkodja"! Kiváncsi vagyok Kövér ki meri-e "függetlení hat hónapra őket?

antiszemét írta...

A különféle netes fórumokon is nyüzsögnek a szarházi judeokomcsik és próbálják "függetlenként" illetve "civilként" eladni magukat. Nagyon kellene már egy igazi nemzeti-jobboldali kormány, hogy végre helyére tegye ezt a söpredéket.

redriding írta...

...na ezért tart még mindig itt az ország, mert akkora a széthúzás és az irigység egymást közt. Ujjal mutogatnak egymásra, hogy ez jobbos, az meg balos... Nem tök mindegy, mindannyian magyarok de ami még fontosabb, emberek vagyunk!

Gambit írta...

Most ugyanaz megy, ami a 2010-es választások előtti másfél évben. Gombamód szaporodnak a ballibsi csoportosulások, a háttérhatalom próbálgatja, hogy a már lejáratott formációk helyett kit nyelnének be az emberek. Az világosan látszik, hogy a MASZOP-ban megrendül a kampós orrú bizalom, az LMP pedig nem vált be, mivel senkit nem volt képes megszólítani (hála az égnek, tehetjük hozzá). Úgyhogy most jönnek az eddig tartalékban dédelgetett formációk, meg az álcivil baromságok (pont mint anno a Humanista Párt és a hasonló alakulatok, érdekes, ezekre már valahogy senki sem emlékszik, pedig 2009-2010-ben nagyon mocorogtak...).
Csak remélni tudom, hogy a társadalom többsége nem veszi be ezt az undorító színjátékot, és kifejezetten szomorú vagyok, hogy közülünk is sokan bedőlnek a hangzatos jelszavaknak, de még a Dopeman-féle színvonalon aluli trágárkodásnak is.
Egyet kell látni nagyon világosan: Az összes ilyen gittegylet egyetlen párttól és egyetlen eszmerendszertől határolódik el nagy erőkkel, a Jobbikétól. Ez az egyetlen irányvonal, amire kánonban kígyót-békát kiabál. Ez a legárulkodóbb jele annak, hogy mennyire radikálisok és hazafiasak ezek a csoportok (hiába tűzi ki némelyik a patrióta címkét magára)...

@redriding: Persze, szabadság, egyenlőség, testvériség... vadbaromság! Lehetőleg az ilyen rablódumát hanyagoljuk, mert a 'szeressükegymástgyerekek'-ből már mindenkinek elege van. Mi nem fogunk hazaárulókat, magyargyűlölőket, idegenszívű hontalanokat, agymosott idiótákat a keblünkre ölelni, csak mert nekik is két kezük, két lábuk, meg egy fejük van. Aki nem a nemzetért és a hazáért él és tesz nap mint nap, az ne akarjon beleszólni a nagyok dolgába, bámulja a Való Világot, meg a Győzikét, és maradjon szépen csöndben, az ország dolgait meg bízza a felelősen gondolkodni tudókra.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló