Megnyugtatásképpen…

Ha netán valaki véletlenül azon kezdett volna aggódni, hogy az elmúlt hetekben nem fejlődtek megfelelő ütemben Magyarország és Izrael kapcsolatai, azokat meg tudom nyugtatni: minden a legnagyobb rendben. Nyári szünet ide, politikai uborkaszezon oda a zsidóknak való csontig nyalásban egy pillanatnyi zavar nincsen. Arcunk a ”helyén”, bő nyál, lendületes nyelvcsapások.

És hogy egy szemernyi kétség ne legyen a dolgok menetét illetően, a teljesség igénye nélkül ideidéznék néhány eseményt az elmúlt pár hétből, csak úgy megnyugtatásképpen:
[az eredeti hírekért katt a linkekre]

2011. július 2.

A Budapesti Corvinus Egyetem díszpolgári címét adományozták Aliza Bin-Noun budapesti izraeli nagykövetnek. A diplomata az ünnepségen azt mondta, Magyarországot és Izraelt nagyon különleges kapcsolat fűzi össze. Mint a nagykövet székfoglaló beszédében hangsúlyozta: Magyarországon él a negyedik legnagyobb zsidó közösség Európában, ez hozzájárul ahhoz, hogy a két ország között baráti a viszony. A magyarországi zsidók „egyedülállóan sokat tesznek a társadalom fejlődéséért”.



2011. július 5.

Odaadó és hatékony munkájuk elismeréseként Izrael Állam magyarországi nagykövete, Aliza Bin-Noun elismerő okleveleket és emlékplaketteket adott át a magyar rendészeti szervek képviselőinek. A rendezvényen elsőként Pintér Sándor belügyminiszter úr vehette át az elismerő oklevelet és az emlékplakettet.

[nagyításért katt a fotóra]

Ezt követően számos további kitüntetés került átadásra, így köszönve meg azon rendészeti szervek munkáját, akik nagyban hozzájárultak Izrael Állam budapesti Nagykövetségének kiemelkedő biztosításához.


2011. július 7.

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal és Izrael Állam budapesti Nagykövetsége közös szervezésében emléktáblát avattak Efrájim Kishon magyar származású izraeli író, forgatókönyvíró, dramaturg és filmrendező tiszteletére a Nagymező utcában, a Budapesti Operettszínház előtt. Az avatóünnepségen beszédet mondott és szalagot vágott át Aliza Bin-Noun, Izrael Állam nagykövete, valamint Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A család képviseletében Rafi Kishon, az író fia mesélt édesapjáról, míg Renana Kishon az író lánya saját versét olvasta fel.

[nagyításért katt a fotóra]

Az avató ünnepséget fogadás követte, amelynek az Operett Színház adott otthont. A színházban Csomós Miklós oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes mondott pohárköszöntőt.


2011. július 26.

Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára júliusi amerikai látogatásának tapasztalatairól számolt be egy háttérbeszélgetésen. Három célja volt a látogatásnak: a nemzetpolitikai kapcsolatok erősítése, Magyarország országmárkájának megújítása és kapcsolatfelvétel az amerikai magyar zsidó közösségekkel - fogalmazott az államtitkár.

A magyar kormány célja, hogy felvegye a kapcsolatot az amerikai magyar kötödéssel rendelkező zsidó szervezetekkel. A zsidó közösségek üdvözölték az új egyházi törvényt, az ortodox felekezetek kiemelt szerepét. A találkozókon szóba került a magyarországi zsidóság helyzete, valamint a restitució is. A magyar kormány az 1947-es békeszerződésben vállalat kötelezettségeinek kíván eleget tenni, és minden esetben tárgyalni szeretne az érintettekkel - tájékoztatott az államtitkár.


2011. július 29.

Lázár Jánossal, Semjén Zsolttal és Hiller Istvánnal is tárgyalt Budapesten Dore Gold, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök tanácsadója, aki a Hetek gondozásában magyarul most megjelent, Harc Jeruzsálemért című könyvének bemutatójára érkezett Magyarországra.
A látogatás kapcsán a HVG újságírója készített interjút Golddal:


- Több magyar vezetővel is találkozott. Miről tárgyalt Lázár Jánossal, a Fidesz frakcióvezetőjével?

- A részletekről nem számolhatok be, de azt kell mondjam, nagyon eredményesek voltak a megbeszélések, és elképesztő nyitottságot tapasztaltam Izrael irányába tárgyalópartneremtől. Mind a kormánypárti, mind ellenzéki tárgyalópartnereim a meleg barátsággal viszonyultak Izraelhez.

- A Palesztin Hatóság szeretne elfogadtatni egy határozatot az ENSZ Közgyűléssel a palesztin állam elismeréséről. Izrael szeretné ezt megakadályozni. Ezzel kapcsolatban elhangzott-e valamilyen ígéret magyar partnereitől?
- Nem az izraeli kormány tagja vagyok, így ilyen ígéretekről nem tárgyaltam, nem is azért jöttem Magyarországra, hanem a könyvem kiadása alkalmából. De még egyszer mondom, nagyon komoly támogatást, nyitottságot tapasztaltam Izrael irányába, mind a kormány, mind az ellenzék részéről. Kivéve persze a szélsőjobbot, amelyről tudom, hogy parlamenti erővel rendelkezik Magyarországon, de velük nincs mit kezdenem.

- A magyar-izraeli kapcsolatokban vannak nyitott kérdések?
- Magyarország fontos szerepet játszhat abban, hogy meggyőzzön más uniós tagállamokat is az említett palesztin indítvány támogatásának abszurd voltáról. Azt kell mondjam, ebből a szempontból nagyon korrekt hozzáállással találkoztam az önök részéről Budapesten – nem biztos, hogy néhány más országban is ez lett volna a helyzet.


Mint látszik miden a legnagyobb rendben. Remélem mindenki megnyugodott. A kormány és a demokratikus, felvilágosult ellenzék helyén van. A cionista érdekek maximálisan képviselve és zsidó részről csak dicséret, dicséret, dicséret.

Akiben pedig esetleg, netán, véletlenül felvetődik az a kérdés, hogy mondjuk mi a f@szért kell egy zsidót, aki momentán magánügyben, a saját könyve megjelenése miatt tartózkodik Magyarországon a miniszterelnök-helyettesnek és a kormányzó párt frakcióvezetőjének kormányszinten fogadni, az szégyellje magát és nézzen jó mélyen tükörbe. Hogy lehet ilyen kérdést feltenni? Ez átlépi a jóizlés határát. Ez súlyosan antiszemita, nácifasiszta, rasszista megnyilvánulás. Ezt már Lázár János frakcióvezető úr ezerszer megmondta…

Azt hiszem, kimegyek hányni…

5 kommentek:

Cséki Csaba írta...

Támogatnám a magyarországi zsideszeket 1 odaútra Izraelbe,abban az esetben ha soha nem teszik be a lábokat magyar földre.Sokkal kevesebb magyar kapna dühében agyvérzést és hányingert

Házikígyó írta...

Nem kell támogatni, nincs értelme, de többször kellene vetíteni "A harag napja" c. filmet! Különösen az utolsó jelenetek miatt....

Van egy hasonló című régi "magyar" film is a dicsőséges tanácsköztársaságról, nem erre gondoltam. Bár ezt is szívesen megnézném. /mi változott azóta/

Névtelen írta...

Szánalmas,hogy ezek az emberi mivoltukból kivetkőzöttek,milyen szolgai módon tisztitják a zsidók ülepét.Minél nyiltabban,szemérmetlenebbülül csinálják ezt,annál nagyobb lesz az utálat irántuk,meg a kényeztetteteik iránt.Minden ilyen nyalakodás ,csak azt a mérhetetlen gyülöletett növeli,amit ez a tisztességes emberekből kivált.Plusz még a zsidesz választás hazudozásaival rászedett ,becsapott emberek dűhe.A mindenek feletti zsidóimádatnak pedig nem lesz jó vége.Csak a hülyék nem veszik észre ezt,meg akik nem akarják.Undoritó,és hányingerkeltő ez az egész.(neheb)

casablanka írta...

Minden napra jut egy holokamu ünnep.Sokan mégis csodálkoznak, hogy mások meg a karjukat lengetik.Addig örüljenek mig csak a karjukat, s nem a pofájukra lengetnek egy jó nagy taslit.

Herne írta...

Visszatértem én is, szépen sorban végigmegyek majd minden írásotokon, de azt hiszem, egészségem védelme érdekében jobb, ha egyenként, jókora időközökkel teszem ezt.

Lássuk csak: a jelenlegi magyarországi vezetés számára a világban semmilyen más állam, nép, kultúra nem létezik, csak Izrael és a zsidók. Tele van a világ egyéb népekkel, de ezekről a magyar vezetés tudomást sem vesz. Csak a Fidesz mintájára csak a zsidók. Ez pedig már önmagában elgondolkodtatja, és kissé felbosszantja az embert, mindenféle ún. "antiszemita" ideológiák ismerete nélkül is.

Aliza Bin-Laden mi alapján vált díszpolgárrá? Mit tett ezért az országért, ezért a népért? Mivel szolgált rá a díszpolgári címre?

Pintér kitüntetése tökéletesen szemlélteti, mi a magyar rendfenntartó szervek feladata. Az izraeli érdekek védelme, nem több. Ha ezt a feladatot jól végzik, jár a kitüntetés. A bűnözés lényegtelen.

Magyar származású izraeli írók mellett rengeteg egyéb országban élnek és éltek magyar származású írók és egyéb művészek, tudósok, gondolkodók, nagy emberek. Őróluk is avatnak emléktáblát a munkásságukhoz kapcsolódó intézmények előtt? Nyilván nem, hiszen akkor nem férnénk oda az épülethez az emléktáblák erdejében.

Az amerikai és egyéb országbeli magyar közösségekkel is ugyanígy foglalkozik az ún. magyar kormány? Én úgy tudom, a magyar kormány feladata elsősorban a magyar néppel történő foglalkozás, minden más 1947-es blabla csak eztán következik a rangsorban. Vagy a Fidesz szerint tévednék?

"nagyon eredményesek voltak a megbeszélések, és elképesztő nyitottságot tapasztaltam Izrael irányába tárgyalópartneremtől."
Ebben sajnos teljesen biztos vagyok. Le is cidázta az író urat Jánosunk, vagy elég volt neki egy új Audi?

Összegzés: miért csak a zsidók? Miért mindig a zsidók? Miért csodálkoznak, hogy ez felbosszantja az embereket?

A másik: hogy jönnek ahhoz ezek a senkiházi politikusok, akiknek a mi érdekeinket kéne képviselni, a mi akaratunkat végrehajtani, hogy minket meg sem kérdezve döntsenek bel-és külpolitikai kérdésekben? Ki engedte meg Lázárnak, hogy az én nevemben támogassa Izraelt a palesztinokkal szemben? Én ugyan nem!

"Magyarország fontos szerepet játszhat abban, hogy meggyőzzön más uniós tagállamokat is az említett palesztin indítvány támogatásának abszurd voltáról."
Márpedig mi, hétköznapi gójok, akiknek nincsen Audijuk, épp az ellenkezőjén fogunk dolgozni, te felsőbbrendűségtudatú öntelt szemétláda! Annyi embert győzünk meg a palesztinok igazáról, amennyit csak tudunk! Remélhetőleg eleget ahhoz, hogy a népek már nyomást tudjanak gyakorolni a nevükben dönteni akaró kormányokra!

A könyv kiadásának rendkívül örülök, tökéletes lesz rituális égetés céljára, ezúton szeretném kifejezni hálámat az író úrnak, aki még fáradtságot nem kímélve ide is utazott, csak hogy ezt a lehetőséget tudtomra adja. Köszönöm! Ha anyagi helyzetem engedi, egynél több példányt is vásárolok. Nem tábortűz a tábortűz, amíg nincs minimum három ember magas!

Na megyek én is okádni, aztán bedobok pár szem nyugtatót, mert a dühtől nem beszámítható állapotba kerültem.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló