Valaki már szólhatna nekik

Hosszú hallgatás után vasárnap újra összeállt a nagy csapat. Az ország legnagyobb patkányai újra elbújtak szemétdombjaik rejtekéből, hogy egy Hillary Clintonnak címzett nyílt levél keretében ismét Magyarországot ekézzék a hazai és külhoni liberált média legnagyobb megelégedésére.

Az időpontválasztás természetesen nem véletlen, hisz a holnap kerül felavatásra Budapesten a Tom Lantos nevével fémjelzett demokrácia intézet. Erre az eseményre játszott rá most az a balliberális sajtóban természetesen csak „magyar értelmiségiek egy csoportjaként” aposztrofált társaság, akikről már a megfogalmazás hallatán tudhatjuk, hogy igazából se a magyarsághoz, se az értelmiséghez semmi, de semmi közük nincs.

De ez láthatólag egyátalán nem zavarja őket, mint ahogy az sem, hogy általuk képviselt eszmékre egy emberként mondott nemet a társadalom, hogy a közéleti támogatottságuk nemhogy alacsony, hanem egész egyszerűen nulla. Mindez azonban számukra nem érdekes, ők küldetést teljesítenek, ahol nincs jelentősége már semminek, csak rombolás legyen, mocskolódás és a magukfajták érdekeinek gátlástalan kiszolgálása.


Hillary Rodham Clinton Asszony
az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere részére

Tisztelt Külügyminiszter Asszony!

Nagy megtiszteltetés, hogy a Tom Lantos Intézet megnyitásakor az Amerikai Egyesült Államok az Ön személyében képviselteti magát. Számunkra, az egypárti, kommunista rendszer ellen fellépő egykori demokratikus ellenzékhez tartozók számára fontos ez az intézet. Tom Lantos támogatta a szabadság ügyét, amikor Magyarországon még diktatúra uralkodott. Mi mindannyian tisztelettel tekintettünk rá, és sokan közülünk élete végéig őriztük a személyes barátságot.

Sajnos, a Tom Lantos védte értékektől a mai Magyarország egyre messzebb kerül. Jó dolog, hogy a Tom Lantos Intézet a magyar kormány és a demokratikus pártok egyetértése alapján jött létre, ám ilyen megegyezésre a kormány ma a demokrácia sorsát meghatározó egyetlen kérdésben sem hajlandó.

Hazánkban az elmúlt egy évben súlyos sebeket ejtettek a jogállamon. A kormányfő, aki jelentős támogatással, a szabadság erősítésének jelszavával jutott hatalomra, ma bevallottan távolodik a nyugati demokráciák értékrendjétől, amelyet idejétmúltnak nevez. Kormányzó koalíciója szisztematikusan lebontja a hatalmi ágak elválasztásának alkotmányos garanciáit, a végrehajtó hatalom fékeit és ellensúlyait.

Hazánkban autokratikus rendszer épül. (…)

George Bush elnök 1989-es történelmi látogatása segített minket, magyarokat, a demokrácia létrehozásában; az Ön látogatása ma segíthet bennünket, hogy megakadályozzuk a felszámolását.
Bizonyosak vagyunk benne, hogy Ön Magyarországon kiáll az ismét veszélyeztetett szabadság mellett.

Tisztelettel:
Ara-Kovács Attila, Dalos György, Demszky Gábor, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, Kenedi János, Konrád György, Magyar Bálint, Mécs Imre, Radnóti Sándor, Rajk László, Szilágyi Sándor, Tamás Gáspár Miklós
[a teljes levél ITT olvasható]



Szép levél és persze igazán sokatmondó névsor. Nem kétséges, ezek itt az ország legalja.

Mondjuk, azért az érdekelne, hogy a nagyon felvilágosult liberált demokraták vajon mire gondolhattak akkor, amikor arról írtak, hogy Clintonné a látogatása során majd segít megakadályozni a honi demokrácia felszámolását?

Mégis mit várnak?

Hillary az avatón belesúgja OV fülébe, hogy Viktorkám mondjá má le, és add át a helyed Tamás Gáspár Miklósnak? Esetleg abban bíznak, hogy Clintonné megkéri OV-t, hogy helyezze vissza Demszkyt valamilyen nokkiadobozos funkcióba? Esetleg azt várják tőle, hogy követelje: Magyar Bálintot azonnal nevezzék ki örökös és leválthatatlan oktatási és kulturális miniszterré?

És mi lesz, ha Hillary nem tudja meggyőzni a magyar miniszterelnököt, ha minden megy tovább? Akkor azonnal haza kell utaznia, konzultálni az elnökkel annak érdekében, hogy az Egyesült Államok csapatokat küldjön a Nagy Szent Liberális Demokrácia visszaállítását és újjáépítését elősegítendő?

Vagy mégis mire gondolhattak ezek a szánalmas kis megélhetési rettegők?

Vajon mennyi idő kell még, hogy felfogják végre: az ilyen nyílt levelek kora velük együtt végleg leáldozott, hogy ma már a váladékozásuk az égegyadta világon senkit, de senkit nem érdekel, hogy mindannyian egy letűnt kor, letűnt alakjai?

Valaki azért már szólhatna nekik, hogy vége, számukra ennyi volt.

Game Over.

3 kommentek:

Herne írta...

Amit ezek nem tudnak, az az, hogy a külföldi politikusok sem most jöttek a falvédőről. Egy Hillary Clinton kaliberű politikus azonnal rájön, hogy magyarországi belpolitikai csatározásokhoz akarják felhasználni. Ezek az ún. baloldali értelmiségiek olyannyira elszálltak már, hogy azt hiszik, másutt is olyan hülyék viszik a politikát, mint ők. Aztán csodálkoznak, hogy Magyarországot sehol sem veszik komolyan.

Orbánékat valóban meg kell állítani, de a magam részéről köszönöm, nem kérem vissza Gyurcsányt és Bajnait helyette, és nem kérek a balliberális áldemokráciából sem. Nem kérek a ballibek felszabadításából, inkább magunk szabadítsuk fel önmagunkat. Viszont az, hogy ezek egymás lejáratásával vannak elfoglalva, nekünk még rendkívül jól jöhet. Két szék közül a harmadikra, szokták mondogatni; azaz pontosítok: a Jobbikra!

casablanka. írta...

Ezek nem az országépítésben, hanem lebontásban és kirablásában segédkeztek.Nagyon helyes, hogy a neveiket aláirják, legalább tudjuk, ki az ellenségünk.20 évben telt mig rájöttek az emberek, kik is ezek. Méghogy ők az értelmiségi elit, ezt csak ők terjesztik magukról.Soha ne lássam őket, a kormányban, csak ne vakúljak meg!

Névtelen írta...

Sajnos az egész világon értelmiségi-diktatúra van, ezért ők a nyerők.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló