Vajon hány áldozat kell még?

Megint meghalt két magyar katona Afganisztánban.

Megint elvesztettünk két magyar fiatalt, egy értelmetlen, tőlünk teljesen idegen háborúban a világ másik felén.

A Honvédelmi Minisztérium hivatalos verziója közlekedési balesetet jelölt meg a szerencsétlenség okaként. Hende Csaba miniszteri beszámolója szerint kedden, egy öt járműből álló magyar katonai konvoj tartott Mazari-Sarifból Puli-Humriba.

Az út során egy mellékútról hirtelen egy afgán jármű hajtott a konvoj elé, amit a magyar katonák járműoszlopa balról előzni kezdett. A konvoj harmadik gépjárművének vezetője eddig ismeretlen okból balra rántotta a kormányt, aminek következtében a jármű az útpadkán megperdült és felborult.

A balesetben Dálnoki András szakaszvezető, toronylövész, valamint Róth Orsolya őrmester, a jármű parancsnoka életét vesztette. A gépjármű sofőrje, egy szakaszvezető válságos állapotban került kórházba, míg egy katona súlyos, de nem életveszélyes, két társuk pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A hírt olvasva gondolom sokakban felmerült a kérdés: vajon hogy tud összetörni ilyen mértékben egy páncélozott katonai jármű, ami elvileg képes ellenállni bármilyen pokolgépes támadásnak? Hogy lehet az, hogy egy rutinos és kiképzett sofőr csak úgy, látszólag ok nélkül ilyen súlyos hibát vét?

Tényleg nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, de ez a közlekedési baleset történet nekem valahogy nem túl hihető. Annak fényében pedig pláne nem, hogy az iráni PressTv az esetről úgy számol be, hogy a konvojt bombatámadás érte. [az eredeti hírért katt a linkre]

Vajon mi lehet az oka az ellentmondásnak?

Vajon előfordulhat az, hogy a Honvédelmi Minisztérium csak azért állítja be közlekedési balesetnek a történteket, hogy ne kellejen kimondani azt, hogy a katonáink tűzharcban haltak meg idegen érdekekért? Vajon lehetséges az, hogy a HM szándékosan félrevezeti a közvéleményt csak azért, hogy ne növekedjen tovább a társadalmi elégedetlenség az értelmetlen afganisztáni szerepvállalással kapcsolatban?

Nem tudom, nagyon zavaros ez az egész. Azonban legyen bármi is a háttérben, legyen bármi is az igazság, a lényegen ez mit sem változtat. Megint meghalt két magyar katona egy olyan háborúban, amihez nekünk magyaroknak semmi, de semmi közünk. Megint elvesztettük két honfitársunkat egy olyan hadjáratban, ami a cionista izraeli és az amerikai érdekeken kívül más célt nem szolgál.

Persze lehet azt mondani, hogy a minek mentek oda, hogy zsoldosok voltak, lényegében hazárdjátékosok, akik a pénz miatt tették kockára az életüket és most rajtavesztettek. És lehet mondani bármi hasonlót, de azt hiszem nem ez a dolog nyitja, mert ezt a kérdést nem ezen, nem a katonák szintjén kell, pontosabban kéne kezelni.

Az igazi felelősök azok, akik asszisztálnak a cionisták agressziójához, akik kormányzati szinten továbbra is támogatják a magyar szerepvállalást úgy, hogy igazából a semmitmondó pr-szövegeken kívül egyetlen értelmes indokot, egyetlen értelmes magyarázatot sem tudnak adni arra, hogy mit is keresünk mi ott a világ másik felén, hogy mi az a magyar érdek, amiért Afganisztánban magyar katonáknak kell meghalniuk.

Vajon hány áldozat kell még, hogy kiszálljunk végre ebből a mocskos kis háborúból?

4 kommentek:

Névtelen írta...

Ez az ára, hogy Brüsszelből is hívhassanak tankokat, ha politikusaidat, elakarnád zavarni! Mit nem lehet ezen érteni,"szövetségi hűség!" Az utósó csatlós büszke cíym kell ma is! lényeglátó

Herne írta...

Ez a baleset-sztori nekem is bűzlik. Egy ilyen borulástól még egy egyszerű városi kisautó sem törik össze, nemhogy egy páncélozott katonai járgány. Esetleg arra tudok gondolni, hogy a parancsnok nem volt bekötve, a lövész pedig nem tudta elég gyorsan elhagyni a pozícióját és biztonságos helyzetet felvenni, de még így is sántít. Főleg az iráni információk ismeretében. Na meg ott a többi sérült is. Itt valami nem stimmel, de hogy mi, azt még sokáig nem fogjuk megtudni.

Afganisztánról egyébként néhány hónapja derült ki (hivatalosan), hogy egy óriási drágakőbánya. Ezért vagyunk hát ott: biztosítani, hogy a cionisták méggazdagabbak legyenek. Hogy mi ezért mit kapunk? Semmit. A politikusaink kapnak csak, ne elégedetlenkedjünk. Legyünk büszkék politikusainkra és örüljünk velük a jutalmuknak. Ennél többet nem adhatnak, mi alsóbbrendű nép vagyunk, a haszon a kiválasztottakat illeti. Nekünk életünk árán is biztosítanunk kell a hasznukat. Feláldozhatóak vagyunk. Így működik ez a világ.

1776 írta...

Akiknek ez gyanus javaslom a Pat Tillman sztori tanulmányozását.

casablanka írta...

Afganisztánban van gáz is, a ruszkik azért mentek oda.Belátták, hogy soha sem győzhetnek, igy 10 év után leléptek. A jenkiknek sokkal olcsóbb igy a háborúzkodás ha az Eu. is beszáll. Na meg Iránt is szemmel lehet tartani.Nem elképzelhetetlen, hogy ha bekeményitenek a" rendvédelmisek "akkor majd ide is jönnek idegenek. Pintér tett is utalást valamilyen román rendőrségre.Mindenesetre én sajnálom a katonáinkat mert magyarok voltak, az is lehet hogy a lakás kölcsönüket akarták kiegyenliteni,azért mentek oda, hogy ne kerüljenek az utcára.Nem hiszem, hogy valaki szórakozásból menne háborúzni.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló