Kutyaviadal szombat este Bánszálláson

Most szombat este kaptam a megbízható személytől érkező bejelentést Centerből, hogy odáig hallják, mi megy Bánszálláson éppen. Sajnos, egyértelműen kutyaviadal, verekedtetés.

Azonnal hívtam az ózdi Rendőrkapitányságot, és a Szervezet valamint a magam nevében bejelentést tettem, majd kértem az ügyeletes hölgyet, mielőbb lépjenek valamit. A rendőrhölgy egyébként jóérzésű volt, háromszor kérdezett vissza a valóban iszonyatos mondatra: "Centerig hallani, hogy Bánszálláson kutyaviadal van???" Megígérte, hogy - ahogy szabad autó lesz... - járőröket küld ki a helyszínre.

Pontosabb információt nem tudtam ekkor még adni, hogy Bánszálláson belül merre zajlik ez a borzalom, de mint ahogy a hölgynek is kifejtettem, általában ilyenkor a cigánytelepeken egy helyen gyűlnek össze az "emberek". A rendőröknek csak ezt kell keresni, ráadásul Bánszállás nem egy túl nagy településrész.

A rendőrhölgy végig hallgatott, vissza-visszakérdezett, majd adataim felvette és megbeszéltük, hogy bárhogy is alakul a történet, értesíteni fog telefonon. A bejelentést követően még hosszan lehetett hallani a velőtrázó sikolyokat, ezt a bejelentőktől tudom...

Ők nem láttak rendőrkocsit ez időszakban kifelé menni, és a Rendőrségről sem kaptam semmilyen visszajelzést eddig...

Vajon ez azt jelenti, hogy a hatóság semmit sem tett, és hogy a feltételezett borzalmas vérfürdő zavartalanul véget érhetett? Még bízom benne, hogy nem, hogy történt valamilyen érdemi, gyors lépés az ózdi Rendőrkapitányság részéről, és hogy végre kimondják: Ózdon és környékén a cigányság körében rendszeresek a kutyaviadalok.

Én már több feljelentést tettem viadal-, illetve áldozati kutyák ügyében, tavaly minden általam összegyűjtött infót elküldtem a Parlamentnek is, újságban, rádióban, internetes portálon, helyi televízióban többször beszéltem a témáról, mégsem állt mellém soha senki, aki érdemben tehetne e szörnyűség ellen. Aki megvédené a harci kutyának vagy keverékének született négylábúakat a gyilkossá vadítástól, és aki megvédené a semmiről sem tehető, ártatlan, - utcáról befogott, ellopott, eleve e célra "megrendelt", mit sem sejtőktől kicsalt, illetve háznál szaporított - áldozati kutyákat az iszonyatos haláltól.

Vajon létezik-e egyáltalán valahol az az ember, aki végre meg merné védeni a világot ettől a - egyesek szerint szórakozásnak számító - földi pokoltól?

Mit tudnak ezek a szörnyek arról, hogy a kutya az ember legjobb barátja, és hogy majd mindegyikük kitűnően érzi magát falkában, és eszében sincs bántani, pláne elpusztítani a másikat, inkább még öregen is a játék az, ami felhevíti a kutyák vérét. És nem az ölni akarás.

Szeretném hinni, hogy a törvény nem fog örökké kihátrálni ebből az egészből...

Ha bármi fejlemény lesz, jövök vele. Még várom a telefonhívást, mert az nem lehet, hogy következmény nélkül megtörténhessen a 21. század Magyarországán az, hogy Centerig hallani, hogy Bánszálláson kutyaviadal zajlik...


Ózd, 2011. április 3.

Fazekas Ildikó
HEROSZ Ózdi Szervezete elnök
http://heroszozdiszervezete.gportal.hu

5 kommentek:

Névtelen írta...

Kedves Ildikó legközelebb ha telefonál nekik,azt mondja a gárdisták fenyegetik a cigányokat.Meglátja erre a varázsszóra rögtön rajzani fognak a sündőrök,mint a felriasztott darazsak.O.V. 2 hét alatt rendet teszünk,de melyik az a 2 hét??? Éljen Mindenidők Legnagyobb Kormányváltó Fülkeforradalmára!!!! Közöttük!!!!

Gambit írta...

Oh, drága, gyermeki naivitás... Itt a cigányoknak mindent szabad, a rendőrségtől ne is várjon senki segítséget.

Névtelen írta...

Ezt a szent naivitást,segitséget várni ezzektől!!!Mikor részeg cigányok elveszik a fegyvert tölük,megverik őket,saját magukat is képtelenek megvédeni.A mocsok cigányok rabolnak,fosztogatnak,gyilkolnak,a magyar nép adójából fizettet rendőrök meg a magyarokat vegzálják.Miért??? Ne várjatok csodát!!!!

casablanka írta...

Valahányszor ilyen "viadalokról" hallok, összeszorul a gyomrom és ökölbe a kezem. Még ezeket az aljadékokat sértegetjük avval, hogy "vadállatok".Soha többet nem bántom meg az állatokat, hogy ilyen szemetekhez hasonlitsam őket.

Herne írta...

Teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Ezektől a vicc-rendőröktől semmit sem várhatunk, főleg, ha cigányokról van szó. Gyanítom, hogy amikor a bejelentést tevő hölgy megemlítette a cigányokat, egy pillanatra kínos csend állt be a vonal túlsó végén. Én a magam részéről már régen elhatároztam, hogy ha valami történik, nem hívok rendőrt, mert csak én szívnám meg. Elintézném a dolgot magam, vagy ha egyedül nem megy, hívnám a Gárdát, vagy a polgárőröket (na nem a bűnőrséghez hasonlóan tehetetlen színjátszó-társulatokat, hanem a Szebb Jövőért járőrözőket).
Az írásban elemzett helyzetre egyetlen megoldás jutott eszembe. Sokáig tanulmányoztam a különféle gerillaszervezeteket. Egy kis létszámú rajtaütő egység váratlanul lerohanja a helyszínt, a közönséget szétriasztja néhány, a levegőbe leadott lövéssel (revolverrel - nincs töltényhüvely; bár ezek a sündőrök úgysem találnák meg a hüvelyeket sem), vagy kis hatóerejű bombák, gránátok, molotov-koktélok felrobbantásával, majd a kutyákat összeereszteni a szervezőkkel, a "gazdáikkal". A végkimenetelt meg sem kell várni, pillanatok alatt kámforrá kell válni, és mire ez a rendkívül hatékony sündőrség kiérkezik a helyszínre, kihányta magát a látványtól, és felfogja mi történt, a rajtaütő egység már több megyére van onnan. Sőt, ezek az agyoniskolázottak lehet, rá sem jönnének mi történt, és betudnák az egészet annak, hogy rossz volt a rendezvény biztosítása, és a kutyák nekitámadtak a szervezőknek.
Ejj, ez a fantáziálgatás, ideje bekapkodnom a délutáni gyógyszereimet.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló