Disznóság 2., avagy milyen húst adnak 4,99-ért Münchenben?

A képen látható illusztráció a sertés-felsált magyarázza, amely a hentes szaknyelvben a német Oberschale-ból lett magyarítva.
[a linkért kattints a fotóra]

Tegnapi bevásárlásom alkalmával betértem a hozzám legközelebb fekvő egyáltalán nem olcsó szupermarketba, ahol többnyire vásárolni szoktam.

Meg is vettem az akciós ajánlatban sovány sertés-felsálként kínált, fóliába gondosan behegesztett, de nem fagyasztott, valamivel kevesebb, mint másfél kilós darabot. Kilogrammonkénti 4,99-ért, végösszegként 6 euró 64 centet fizettem érte. Ami itt valóban nem sok ennyi húsért.
Mivel nagyon gyakoriak az ilyen akciók, ezért ebben még nem volt semmi gyanús.

Az üzlet szórólapján kívül már a bejáratnál óriási színes plakát is hirdette ezt az ajánlatot.

Kívülről nem volt rajta semmi feltűnő, hiszen manapság már szinte minden hús egyformán egészségtelenül néz ki. A hentespultnál is csak gyanús külsejű és szagú dolgok rémisztgettek, ott sem találtam semmi ehetőt. Ezért megvettem és örültem, hogy több napra tudok belőle egy szép darab fokhagymás sült húst csinálni. Amikor sok a munka, akkor jól esik, hogy az ember csak levág pár szeletet és hidegen is élvezheti.

Na persze, teljesen mindegy, milyen húsról van szó, azzal számolni kell, hogy mire elkészül, addigra nagyítóval kell majd keresni a tepsiben, mert csak annyi marad belőle. De már edzettek vagyunk és ilyesmin nem akadunk fenn. Bármilyen hús halízén sem, mert itt már minden állatot halliszttel etetnek, a parasztgazdák is. Azon meg aztán főleg nem lepődünk meg, hogy egyszeri húsfogyasztással tíz évre szóló antibiotikum-szükségletünk is fedezve van. Árukapcsolás a javából! Innentől pedig már az sem okoz senkiben különösebben sokkos állapotot, hogy az európai civilizáció országaiban félelmetes tempóban terjed a Staphylococcus aureus baktériumok minden antibiotikumra rezisztens változatával való fertőződés, amely gyakran halálos is lehet, hiszen antibiotikummal nem gyógyítható. Röviden MRSA-nak hívják a kicsikét. Ennek a mutáns baktériumnak a kialakulásához pedig az vezetett, hogy mindnyájan túl vagyunk telítve antibiotikummal. Nemcsak mi, hanem az állatok és az egészből következően a talajvíz is a is, amiből aztán iszunk. A baktériumok pedig, mint rendkívül kreatív lények, ezúttal is túljártak az eszünkön.

Visszatérve a fenti tárgyhoz: húsomat gondosan meg is spékeltem fokhagymával (szintén a német Spicken szóból véve), megsóztam, tetejét hasaszalonna szeletekkel borítottam, vizet alá és már ment is be a sütőbe. Egy idő után kezdett gyanússá válni a dolog, mert semmiféle sertésillat nem terjengett az éterben. Na persze a szalonna szagán kívül, de azt jól meg lehet különböztetni a sülő hús illatától. Ekkor belenéztem a sütőbe és azt láttam, hogy a hús még jobban összement, mint vártam és bár a felsál tényleg sovány, inas darab, azért ami a szemem elé tárult, az még annál is sokkal inasabb, izmosabb, szárazabb volt. Egyenként kidagadtak a szálak. Akkor már sejtettem, miről is van szó. Mindenesetre visszatoltam és megvártam, amíg elkészül. Rögtön, még azon forrón megkóstoltam és beigazolódott a gyanúm: egy iszonyatosan kiöregedett pulyka mellét adták el nekem sertésfelsál-címszó és -ár alatt.

Attól eltekintve, hogy utálom a pulykát, ez legalább még ehető, ha sok örömöm nem is lesz benne.

Legutóbbi ilyen kalandomnak sokkal gyászosabb vége lett. Disznóevő magyar létemre pár hónapja nagyon megörültem a friss darált sertéshúsnak, amit véletlenül árultak az üzletben, hiszen errefelé többnyire darált marha-, vagy legföljebb kevert darálthúst lehet kapni. Nem akciós áron, teljesen normális kilónkénti disznóárban. Csodálatosan nézett ki, friss volt és persze azonnal becsomagolták. Rögtön bolonyai spagetti szaga lett a dolognak. Még tojással készült spagettitésztát is találtam a boltban. Ami véletlen, hiszen nem elég, hogy itt minden tészta grízből készül, többnyire az olasz, tojás nélküli tésztákat árulják. Ó, borzalom!
Szóval a körülményekhez képest kitűnő tészta (az ember idővel szerénnyé válik), bio paradicsomsűrítmény, a legjobb fűszerek, rengeteg hagyma, stb. Ez mind együtt volt. Már a boltban kiszíneztem magam előtt a gőzölgő spagettit a legjobb hozzávalókkal és azt, hogy mekkorát fogok enni, ha hazaérek. Hiszen igazán nem tart soká ennek az ételnek az elkészítése. Ilyen előzmények után rendesen meg is éheztem.

Hazaérve azonnal hagymát vágtam, sokat! Majd sertészsírban üvegesre pirítottam. Szerencsére a zsír nem volt avas, mert, bár a város legnagyobb nevű hentesénél veszem, már ez is előfordult. És bele a húst, fűszerszámokat, hadd szóljon! Kezdetben a hideg húsnak nem lehetett semmilyen szagát érezni. Pár másodpercnyi rotyogás után gyanús, de kellemetlen szag kezdett úrrá lenni a konyhámban. Rossz érzéseim támadtak, főleg, hogy egyre éhesebb is lettem idő közben. Ahogy teltek a másodpercek, mind egyértelműbb disznóólszag vette át a terepet a lakásomban. Aminek az lett a vége, hogy az egész csodálatos ételkölteményemet kénytelen voltam a szemétbe dobni és hetekig rá se bírtam nézni semmilyen húsra. Ivaros kandisznók húsát darálták le és adták el a balekoknak jó pénzért! Még jó, hogy a paradicsomszószt már bele se tettem. A szagot csak napok múlva sikerült teljesen kiszellőztetni a lakásból.

A fenyegető éhhalált végül is sajtos kenyérrel győztem le, mert még a virslit se tudtam volna megenni, amit a hűtőben találtam. Hogy abban mi minden van és mi minden nincs, azt itt most inkább ne is taglaljuk. Megtették már sokan.

Az EU-s vajhegyeket, vagy a dioxinnal fertőzött élelmiszert már nem is említem, mert végképp elmegy az étvágyam és az életkedvem.

Egyszóval: az EU szeméttel eteti a polgárait és ilyen körülmények között még megengedi magának, hogy az állattenyésztőkkel így elbánjon. Meg azt is, hogy az osztrák Négy Mancs magát állatvédőnek tituláló szervezete egész Nyugat-Európából kibojkottálja a kitűnő minőségű és főleg kitűnő ízű magyar baromfit. Állítólag a libatömések miatt. Csakhogy a franciák vígan tömnek tovább, az ő szemetjüket mégis mindenütt lehet kapni.

Kellett nekünk Európához való tartozás!



[Kapcsolódó írásunk: Disznóság]

16 kommentek:

eSzeL írta...

Jól sikerült írás, köszönjük. Hozzátennem, mára már idehaza sem lehet panaszunk, elérkeztünk ahhoz az állapothoz, amire oly régóta vártunk. Utól értük a NYUGAT-ot. Már nálunk is van ilyesmi. Van aztán még 1 hónapig használható cipő és egyszer használatos biciklipumpa. A magyarba átvett szavakon kicsit fenn akadtam, bár én már régen olvastam először a következő idézetet.
1825:
BERZSENYI DÁNIEL "Régóra gyanús előttem az a régi előítélet, amely szerint többnyire azt hittük, hogy mindazon szavaink, melyek az idegenekhez hasonlítanak, kölcsönzöttek és idegenek, arra határoztam magamat, hogy némely szavaink származattját minden figyelemmel megtekintsem, s nyelvünk becsületét e részben is oltalmazzam. Bukdozásaim haszon nélkül nem maradtak, sőt örömmel tapasztaltam, hogy mindenütt többet találtam, mint kerestem, elannyira, hogy csakhamar általlátám azt, hogy a magyar nyelv tán az egész óvilág nyelveinek gyökere és anyja, mert nyilván tapasztalám azt, hogy a legközönségesebb természeti tárgyoknak nevezeteit nemcsak az igen rokon déli és keleti, de még az egészen idegennek vélt európai nyelvekben is általában magyar gyökerekből lehet származtatni. Több nézettel együtt ez itt : http://www.lelkiismeret88.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=167:a-magyar-nyelvroel&catid=77:altalanos&Itemid=67 található. Aztán ha még felkeressük Varga Csaba honlapját, utána nézünk a boszniai piramisoknak vagy a tatárlakai korongok jelei után is utána olvasunk nézünk, akkor kiderül, hogy ősibb és gazdagabb nyelv a magyar annál, hogy mi vegyünk át másoktól. Inkább mi adunk másoknak.

Herne írta...

Az USA-ban is ugyanez megy. Sőt, még a növényeket is genetikailag manipulálja egy óriáscég, aki engedélyt kapott erre anélkül, hogy a szükséges teszteket elvégezték volna. Namost a génmanipulált növények pollenjeit nem fogja meggátolni a telephely körüli kerítés és ordas biztonsági személyzet, hogy beszennyezze a környező földek termését is. Több ismerősöm szabály szerint hónapokra betárazott - egyelőre még kapható - egészséges élelmiszerekből, konzervekből stb., mint anno a bunkerláz idején, az atomháború lehetőségének árnyékában.
Hogy miért jó ez, hogy gyakorlatilag szándékosan mérgezik a nyugati lakosságot, nem tudom. Említett ismerőseim még nálam is inkább hajlamosak az összeesküvés-elméletekre, őszerintük drasztikus népességcsökkentést tervez Az Elit. Megvallom őszintén, látok benne rációt. A világot már felépítettük nekik, nincs ránk többé szükségük, csak egy minimális számú rabszoplgarétegre, akik megtermelik az élelmiszert, karbantartják a luxusvilláikat stb. Ettől eltekintve nem vagyunk más a számukra, mint felesleges, etetni való szájak, akik még bele is pofáznak abba, hogyan merik élvezni a mi vérünkön és verítékünkön felépített luxusukat. Hát kell ez nekik, hogy magyarázkodhatnak, miért tehetnek meg ők mindent? Ha nem is konkrét, azonnali népirtást terveznek, akkoris elképzelhető, hogy hosszabb távú, alattomosabb elképzeléseik vannak. Ha ezekkel a mérgekkel tömnek minket, nem fogunk azonnal meghalni. Szépen eléldegélünk 40-50 éves korunkig, tehát addig, ameddig még erőnk teljében vagyunk, és hasznot tudunk nekik hajtani. Akkor aztán szépen egymás után lerobbannak a szerveink, jön a szívroham, az agyvérzés, és így nem kell majd nyugdíjat fizetniük az elhasznált rabszolgának. Ne feledjük, kapitalizmus van, a kapitalizmus vezetői pedig üzletemberek, üzleti alapon gondolkodnak.
Más okot nemigen tudok elképzelni. Kiszorítani a gazdákat? Ki lehetne őket szorítani úgy is, hogy normális étellel teszik ezt, nem lenne egy vaszisztdasz, hogy stílusosak legyünk. Az agrármultik ugyanúgy elintéznék a gazdákat, mint az ipari multik a városi vállalkozókat. Nem értem tehát, milyen logika alapján etetnek bennünket méreggel, hacsak nem szándékos mérgezés a cél.
Az EU tilalmaira, amivel meg akarják semmisíteni a konkurenciát, pedig már csak annyit mondok: nyalják ki a törvényen kívüli, nem modern és nem európai seggem. Én ugyan nem az agrárszférában dolgozom, de ha kijönne valami öltönyös ficsúr bezáratni a boltom, csőre töltött puskával kergetném el. Azért a puska mégiscsak erősebb, mint a papírok, amiket lobogtatnak.
A disznóhús egyetemes üldöztetésén viszont nem kell meglepődni: tiszteletben kell tartani a zsidó kultúrát. Ez úgy néz ki, hogy mindent azsidó kultúrának megfelelően kell csinálni, mindent a zsidó kultúrának kell alárendelni.
Már legalábbis őszerintük.

Radulovic Zsuzsa írta...

Sok mindenben egyet értek. Azon kívül, hogy az alacsony életkort támogatnák. Épp ellenkezöleg: itt tömegesen rászabadítottak a népre nagyon magas életkorú, ápolásra szoruló embereket, akik már csak szenvednek saját maguktól is. A demográfiai grafikon már rég megfordult, egy atombomba füstjéhez hasonlít. Az öregápolás nagyon nagy üzlet lett, természetesen nem annak, aki végzi, hanem a menedzsmentnek. Az egész ország úgy néz ki, mint egy öregotthon, az utcák is tele vannak járókeretes, tolókocsis emberekkel.

A dioxinos táp sokkal olcsóbb, ezért adják azt az állatoknak.

casablanka írta...

Valamivel a kóser állatot is kell etetni. Bekeriteni nem lehet a gmo. elöl azt a növényt ami nem az, mert ráfújja a szél a polleneket.(ahogy fenntebb irtátok.) Tehát ők is megeszik: konklúzió, ők is beledöglenek. Tudom sovány vigaz, de igazságos.

Névtelen írta...

Én nem élek Németországban,de amit ez a némber leír,az tömény hazugság !
Ahogy a német mondja "Ich möchte Ihre sorge haben !" Tapasztalatom szerint,bár csak nálunk lenne ilyen minőségű az ellátás.Sztem meg anno a "Gamelfleisch",meg most a dioxinos botrányt is bizonyos érdekkörök fújták fel.Az meg,ahogy az idős emberekről kommentel,egyenesen gyalázat !Remélem,ha megvénül,gyorsan felfordul és nem szabadul rá senkire !

Radulovic Zsuzsa írta...

Tisztelt uram!
Jöjjön ide és nézzen utána! Nem fújt fel senki semmit. A Gammelfleisch-ügy ugyan nyilvánosságra került évekkel ezelött, de valójában nem vetett véget neki senki. A dioxin-ügy tavaly novemberben derült ki, hogy már tavaly március óta (ennyit vallanak be) folyik. Azóta sem történt semmi komoly érdemi intézkedés az ügyben, senki nem adott ki közleményt se arról, hogy megszünt volna és esszük tovább, amit addig is. Meg, amit még nem is tudunk.
És az illegálisan itt foglalkoztatott, aztán egyszerüen kivágott magyar és székely hentesekhez mit szól?

És ahhoz, hogy az említésre egyébként sem nagyon méltó német gasztronómia már évtizedek óta haldoklik és a vendéglök 80%-ában húsleves címszó alatt egy zacskós levest fognakl magának feltálalni. Attól is el lesz ájulva, merthogy az német???

"Bár itt lenne olyan ellátás..." Bár itt lenne olyan ellátás, aminek még a nyomai Magyarországon megtalálhatók, amíg még nem hagyják maguktól elvenni azt is!!!

Továbbá kérdezze meg azokat a 98 éves embereket, akik már 20 éve iszonyatos fájdalmak közt ápolásra szorulnak, hogy örülnek-e az életüknek.

Lehet, hogy az ön családjában némberek élnek, az enyémben nem.

Legföbb ideje lenne már felébredni a beteges Németország-imádati mániából minden magyarnak.

Radulovic Zsuzsa írta...

"Remélem,ha megvénül,gyorsan felfordul és nem szabadul rá senkire" - ezt én is remélem! Köszönöm a jókívánságot!

Névtelen írta...

Mivel anno évekig éltem ott,azt kell mondanom,hogy a német házikoszt semmivel sem rosszabb a magyarnál.Amit a vendéglőkben főznek,azt itthon se nagyon ismerem/fogyasztom.A magyar régen is,most is sztrájktörőnek kellett külföldön,ez tény és ezen nem tudunk változtatni.Az Anyósom 85 éves.Fölnevelt 6 gyereket,bele rokkant,megöregedett,mára már csak akkora,mint egy kis madárka,mégse gondolnám,hogy meg akarna,vagy meg kéne halnia.Az egyik lánya gondoskodik róla a legnagyobb szeretettel,bearanyozva utolsó éveit.
Nálunk ezen a télen,bevallottan több mint 400 ember fagyott meg a saját lakásában fűtés híján,ellátatlanul.
Én egyáltalán nem vagyok német imádó és sajnos az én családom se mentes a némberektől,de igyekszem magam távol tartani tőlük.
A keresztényi könyörületesség pedig kizárja,hogy tisztes,munkába megrokkant idős emberek halálát kívánjam,pláne,hogy talán még én is megöregszem egyszer.

István írta...

Nem „bolonyai spagetti szaga", hanem bolognaispagetti-szaga.

Névtelen írta...

névtelenke,ápr.1. 17:42,ahogy a német mondja ,du bis blőd!!!Unglücklich Viech . v. Falke.

Laci írta...

Nem kötelező abban a fránya Németországban szenvedni senkinek.Haza lehet jönni,megélni az itthoni béreket,viszonyokat és utána majd lehet fikázni.Ha nem égetett föl mindent maga után,1 hónap múlva négykézláb menekülne vissza a bajorokhoz.Én mindig büszkén viseltem,éltem meg a magyarságomat,de nem szeretem a hazug,demagóg beszédet.Itthon,az itthoni fizetésből magyarkodjon és aki az idősek halálát kívánja,az az én szememben továbbra sem ember !

Radulovic Zsuzsa írta...

De kötelezö. Ha nem szereted a hazug demagóg beszédet,akkor miért müveled? Én nem írtam egyetlen szó hazugságot sem és nem vagyok demagóg. Egyébként örülök, hogy otthon a képességek addig terjednek, hogy egymást fikázzák. Miért nem csináltatok magatoknak egy jobb országot, ha ennyi eszetek van???

Laci írta...

Van egy német humorista,ő szokta mondogatni : D.B.D.D.H.K.P. - remélem ismered.
Én befejeztem veled,na csá !

Radulovic Zsuzsa írta...

Meg fog szakadni a szívem az ürtöl, amit hátrahagysz. Ez a megoldás hazánk jövöjére nézve: kritikátlanul bele kell bújni a németek seggébe! Akkor majd bizonyára boldogok lesztek. Az elmúlt 20 év kormányai úgyse tesznek mást. Íme, megnézhetitek az eredményét. De akkor ne ríjatok! Ti akartátok így!
Ha már itt tartunk, van egy német mondás: "Egyél szart, hatszázmillió légy nem tévedhet!"

Radulovic Zsuzsa írta...

Lehet, hogy te vagy a kevesek egyike, akiknek mégis sikerült Bécsben kávézót nyitniuk???
A németek seggébe való kritikátlan bújkálásnak ezeréves hagyománya van Magyarországon. Korábban is igen sokra mentünk vele, manapság is. Lehet, hogy mégis tévedhet az a hatszázmillió légy?

Névtelen írta...

A németek seggébe bújkálásnak sohasem volt jó vége.Az ezeréves hagyományról,Orseoló Péter megesküdött a szeme világára Vatának,nem hozza másodszor is az országra a németet.Eskűjét megszegte,ezért az a szemét kitolatta.Ez is egy jó ezeréves hagyomány,vissza kellene hozni az eskűszegőkre!!!Mindjárt meggondolnák a hazaárúlást.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló