Erdogan: A törököknek töröknek kell maradniuk

A török miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan a növekvő németországi külföldiellenességre figyelmeztetett. Ezt a folyamatot Törökországban egyre nagyobb nyugtalansággal szemlélik az emberek, mondta február 27-én, vasárnap egy tízezer fős török hallgatóság előtt tartott beszédében Düsseldorfban.

Német politikusoknak nem kellene ezt az ellenségeskedést tovább szítaniuk. Az egyre fokozódó iszlámellenes hangulatot is kritizálta a török kormányfő: "Az iszlámfóbia egy emberiesség elleni bűntett, ugyanúgy, mint a rasszizmus (más források szerint itt az "antiszemitizmus"- szót használta)".

Erdogan megismételte a három évvel ezelőtt Kölnben, egy hasonló beszéd keretében elhangzott figyelmeztetését Németországban élő honfitársaihoz. Az asszimiláció is egy emberiesség elleni bűntett. "Természetesen integrálódnotok kell a német társadalomba, de én nemet mondok az asszimilációra!" Senkit nem szabad a saját kultúrájától elidegeníteni, elhidegíteni és erőszakkal valami mást rákényszeríteni. A demokrácia azt is jelenti, hogy a különbségekre, mint gazdagságra tekintünk - tudósít a müncheni Tageszeitung.

A beszéd során Erdogan élesen kritizálta ezen kívül a Törökországgal szembeni diszkriminatív hozzáállást az EU-ba való belépési tárgyalások és az egész folyamat során.





Egyenes beszéd!

Várom, hogy mikor jön egy magyar miniszterelnök és mondja el nekünk itt ugyanezt!!! A német liberálisok és a kereszténydemokraták persze már elhűltek és megbotránkoztak, a CSU (Keresztény Szociális Únió-Bajorország) szerint pedig azonnal be kell hívatni a török nagykövetet Berlinbe, elbeszélgetésre.

Vannak, akik tényleg azt gondolják, hogy behozhatnak ide élő embereket a "német gazdasági csoda" rabszolgái gyanánt és aztán az agyukat is kimoshatják büntetlenül? Gátlástalanul lejárathatják, elvehetik a kultúrájukat, belekényszerítve őket egy kultúra és tartás nélküli köztes állapotba és aztán ezekből a zombikból majd globalista egységrobotokat csinálhatnak?

Nem. Azért vannak a világon olyanok, akik ezt nem hagyják szó nélkül, és nem hagyják magukkal megtenni sem.

11 kommentek:

Herne írta...

Erdogan egyike azon kevés hatalmon lévő vezetőknek, akiket tisztelek. Meglehetősen sok törököt ismerek, és általában elmondható, hogy rendkívül büszkék török mivoltukra.

Az elhangzottakkal/olvasottakkal azonban csak részben értek egyet. Az én véleményem szerint egy-egy népcsoport asszimilációja akkor bűn, ha az a népcsoport nem önszántából került egy másik államba. Ha azonba valaki önszántából vándorol ki, akkor szerintem igenis kötelessége legelébb a befogadó ország normáit és kultúráját figyelemben tartani, és csak eztán jöhet a hazai. Ez nem totális asszimilációt jelent, de mondjuk úgy, aki nem akar német lenni, az ne menjen Németországba. Az ilyen típusú tömeges "kultúramegtartó" bevándorlás óriási probléma Nyugat-Európában, amely kikerülhetetlenül éles ellentéteket szül, és oda vezet, ami nálunk a cigányprobléma. Úgy is lehet fogalmazni, hogy békés gyarmatosítás. Tehát véleményem szerint ha valaki önszántából vándorol ki egy másik országba, akkor annak a másik országnak az értékrendjét kell követnie, és nem azt, amit maga mögött hagyott. A bevándorló csoportok kultúrája egészen más, következésképp az értékrendjük is. Elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb emiatt összetűzésbe kerüljenek a többségi társadalommal, éspedig azért, mert pl. megölnek valakit a befogadó ország lakosai közül, mert számukra más az élet jelentősége. A másik probléma pedig a klikkesedés. Egészséges nemzet nem létezhet úgy, hogy az számos elszeparált csoportból áll.
Megpróbálok hétköznapi példát használni. Valami oknál fogva beköltözöm egy ismerősömhöz. Nem úgy fogok indítani, hogy felrakom a lábam az asztalra, rágyújtok egy cigire és megiszom az összes sört a hűtőben, csak mert otthon ezt szoktam csinálni. Lehet, hogy a házigazda nem igazán értékelné a dolgot. Kissé felháborodna. Na és akkor meg már végképp ne nekem álljon feljebb.
A magam részéről kedvelem a török és arab népeket, és az iszlámmal sincs problémám, sőt. De aki török akar maradni, az maradjon Törökországban. Azért van. Egy államférfi pedig ne biztassa a népét arra, hogy elhagyják az anyaországot, és más országokban folytassák ugyanazt az otthoni életvitelt. Hogy a négy fal között hogyan élnek, az az ő dolguk, de amíg még létezik olyan intézmény hogy ország, vagy nemzet, addig azt igenis tiszteletben kell tartani. Aki erre nem képes, az maradjon inkább otthon.

liverpool írta...

Egyetértek Hende !

Radulovic Zsuzsa írta...

Nagyon össze lesznek ám keverve a dolgok:

1) a legtöbben nem tudják, hogy pl. a Franciaországban, Angliában, vagy Hollandiában élö más származású emberek legnagyobb többsége se nem bevándorló, se nem vendégmunkás, hanem ezeknek az államoknak a teljes jogú polgárai, akik még a volt gyarmatokon kaptak állampolgárságot, vagyis nem keverendöek össze a németországi, vagy egyéb országok beli vendégmunkásokkal. A velük kapcsolatos történések sem.

2) a vendégmunkások államközi szerzödéseit MINDEN ország esetében, amelyböl ide vendégmunkások érkeztek, Németország kezdeményezte.

3) a müncheni járás területén, ahol én is lakom, egész Németországban messze a legmagasabb a külföldiek arányszáma, 24%. Mégse itt papol Sarazzin és mégse itt rínak a különbözö szervezetek, mert itt semmiféle ilyen probléma nem létezik. Nem is ide kellett jönnie Erdogannak. Ez az egész ugyanis kizárólag ügyes kormányzás kérdése. Meg, persze a bajorok elfogadóbbak is a többi németnél. Ja és persze pragmatikusabbak is, mert tudják, hogy aki nem szeret kemény, vagy piszkos munkát végezni, annak tisztelnie kell azt, aki elvégzi azt helyette.

Névtelen írta...

Kiegészítésül annyit, hogy miért azonosulnának a törökök egy olyan néppel, amely évtizedek óta nem mer azonosulni önmagával, képtelen fölvállalni, sőt eredendő bűnként kezeli saját identitását? Hogy várhatja el azt egy idegentől, amire önmaga is képtelen?

casablanka írta...

Naná, hogy féltik a helyüket a franciák, az angélusok, mert nem elég, hogy a törökök vagányok, de ráadásul 70 millióan is vannak. AZ EU.-ban pedig nagyon számit a "létszám." Ja és még ráadásúl az egyik legrégibb NATO tagállam is Törökország.

Radulovic Zsuzsa írta...

A franciáknak, ángélusoknak nem a törökökkel van a fö gondjuk. Nekik más nyavalygásaik vannak (ld. elözö kommenetmet!). Ebben az esetben a németek félnek. De majd megszokják elöbb-utóbb, hogy nem csak ök vannak a világon! Törökök nélkül pedig itt már semmi sem müködne, ez a pechjük.

Névtelennek: felvállalják ök azt nagyon is! Csak nekünk van róluk hamis képünk, amit szorgosan ápolgatunk (mármint egyesek, én sose hittem annak a képnek).

Névtelen írta...

Radulovic Zsuzsa: Találkoztam elég némettel életem során, hogy tudjam micsoda öngyűlölő, gyáva népség. Az, hogy van pár kopaszuk akik bátran félholtra vernek egy magyar lányt, ha az véletlenül magyarul szól osztrák barátjához egy berlini csehóban (mert tudja, hogy a srác érti), még nem jelenti azt, hogy dúl a nemzeti identitás remek divatja...

Radulovic Zsuzsa írta...

Nem is erre gondoltam. Csak óriási tévedés azt gondolni, hogy itt kihalt a nemzeti identitás. Talán nem ugyanazt értjük ez alatt a kifejezés alatt. Bár a magyaroknak lenne akkora, mint amekkora itt van!!!

Péter-Pál írta...

A Budiházi Gyuritokat dr. Szikinger István, az ismert balliberális cionista védi... Hát ez hogyan magyarázzátok meg, bides kukaborogatók? Van bőr a pofátokon ezt követően zsidózni?

Gambit írta...

Miért ne lenne, Pityipalkó? Én pl. soha nem voltam elhalva Budaházytól, nem imádtam holmi idolként, mint egyesek. A gazemberre pedig akkor is rá fogom mondani, hogy gazember, ha magával Árpáddal lovagolt be Vereckénél. Továbbra is vallom, hogy egy igazi nemzeti radikális tesz a származásra és tettek alapján ítél. Te, öregem, például könnyűnek találtattál...

Névtelen írta...

Akkor mostmár végre azt is tudjuk, miért ül Gyuri már oly rég és oy hosszan...
Ezek uitán aztán pláne van rá ok.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló