OV inkább a hazai buzikat vállalta be

Azt gondolom, első reakcióként sokan meglepődtünk tegnap, amikor a hírportálok nyilvánosságra hozták a BRFK azon határozatát, melyben megtiltja a június 18-ára tervezett buzivonaglást a fővárosban.

Az abszurdisztáni tapasztalatokból kiindulva másodikra pedig már azt tippelgettük, hogy vajon mennyi időt kell várni arra, hogy a rendőrség módosítson az elhatározásán, mert azért azt mindnyájan tudtuk: az nem fog megtörténni, hogy a tiltóhatározat érvényben marad.

Mivel csodák nincsenek, nem is maradt abban. Azonban azért arra szerintem kevesen tippeltek, hogy mindösszesen csak alig 24 óra fog eltelni az első tiltó és a második mondjuk úgy, pontosító rendőrségi határozat kiadása között, amiben már szó nincs a provokatív felvonulás betiltásáról.

Az eredeti, hétfőn kiadott állásfoglalás szerint, a hatóság a forgalom aránytalan mértékű korlátozására hivatkozva tiltotta meg a Hősök terétől, az Andrássy, majd a Bajcsy-Zsilinszky úton át a Kossuth térig tartó menet megtartását. A hírre a teljes liberált oldal felnyüszített és a szadeszmaradványok egyenként követelték a döntés felülvizsgálatát.

Az elempé, Schiffer Andrással az élen hátrahagyva a parlamenti vitát azonnal az ajvékolás élére állt és mit sem törődve a folyó alkotmányozási kérdésekkel, legelébb kürtölte világgá bánatát: „Az LMP szerint döbbenetes és elfogadhatatlan hogy a rendőrség mondvacsinált okból próbálja a polgárok szabadságjogait korlátozni” – mondta, majd továbbfűzve Steigler Sándor, a Szivárvány Misszió Alapítvány vezetőjének gondolatát, a rendőrségi határozat megváltoztatására szólított fel.

Mindeközben elindult a külföldi sajtóban is, a már egyébként is csúcsra járatott mocskolódó gépezet. A nagyon felvilágosult európai toleranciabajnokok azonnal az ország köpködésébe kezdtek, ami mint tegnapra kiderült, egész hatásosnak bizonyult.

OV ezt a támadás, ezt a hecckampányt már nem akarta, vagy nem merte bevállalni. Valószínűleg úgy gondolta, hogy inkább az aberráltak Pesten, mint Cohn-Benditek az Európai Parlamentben, bár azért ha jobban belegondolunk, sok különbség nincs a kettő között. Azonban OV mégis az előbbiek mellett döntött, és hogy stílszerűen fogalmazzak meg-, vagy behajolt a honi homokszexeknek.

Ennek folyamányaként tegnap délután már nyoma sem volt semmilyen tiltásnak. Sőt, Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője így kommentálta a történteket: „természetesen nincs akadálya annak, hogy június 18-án az eredetileg engedélyezett útvonalon, tehát a Hősök tere és az Erzsébet tér között megtartsák a melegfelvonulást, mivel a tiltás csak annak szólt, hogy a vonulás a meghosszabbított útvonalon, a Kossuth térig tartson”.

A határozatot jól meg is indokolták mondván, hogy a korábbi tiltás, azaz a hosszabb útvonal azért nem volt engedélyezhető, mert „a vonulás a belváros fő gerincútvonalain történik, ezek forgalmának feltorlódása pedig óhatatlanul magával vonja a keresztező utcák forgalmának feltorlódását is, amelyek alkalmatlanok a nagymértékben megnövekedett gépjárműforgalom levezetésére”. Továbbá „az év utolsó tanítási napja június 15-e, így a 18-i hétvége az első a nyári szünetben, ami még jobban megnöveli a szabadidős programokra érkezők számát”, ráadásul „a soros EU-elnökség miatt is erre halad a hivatásos delegációs útvonal, ezért ezeken az útvonalakon ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek”.

A rendőrségi szöveget olvasva azt hiszem, joggal adódik a kérdés: vajon a rövidebb útvonal esetében ezek az indokok mitől szűnnek meg? Vagy mitől lettek ezek az indokok egy nap elmúltával hirtelen kevésbé fontosak?

És egyátalán, mire volt jó ez az egész?

Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy a narancsos stratégák nem látták volna előre, hogy egy ilyen döntésnek milyen következménye lehet. Akkor meg miért mentek bele ebbe a zsákutcába? Vagy ez megint egy műbalhé a narancsködben tévelygőknek? Hogy látjátok mi megpróbáltuk, de nagy az európai nyomás rajtunk, meg itt az EU elnökség is… és hát sajnos nem lehet mégse…

De legyen bármi is a narancsos háttérben, nekünk radikálisoknak nincs okunk taktikázni. Sőt. Az esemény kapcsán tekintsük kiindulási alapnak a Szema - Liberális Párt nevű, Ungár Klára által jegyzett gittegylet közleményét, melyet az eset kapcsán adtak ki tegnap: „a gyülekezési jog alapvető emberi jog, s éppen ezért a hatályos magyar alkotmány is védi. Az alkotmány előírásainak megfelelően a melegeknek is joguk van felvonulást tartani. Ezt a jogukat nem lehet nevetséges indokokkal megkérdőjelezni.”

Ebből kiindulva pedig, akinek nem tetszik a provokatív magamutogatás, akik úgy gondolják, hogy a szexuális irányultság a hálószobára és nem az utcára tartozik, akik sokallják, hogy öt-nyolcszáz idiótára egy délután alatt az állam elköltsön nagyjából 100 millió forint közpénzt, akiknek elegük van abból, hogy pár száz aljadék vonaglásért háborús övezetet csinálnak egy városból, azok bátran menjenek és tiltakozzanak a deviánsok ellen. Mert nekik, nekünk is van joguk tüntetni, amit majd „nem lehet nevetséges indokokkal megkérdőjelezni”.

Az pedig már előre és bizton látható, hogy június 18-a nem csak a buzifelvonulásról fog szólni. Az a nap ismét meg fogja mutatni, hogy a magát nemzetinek mondó kormány kinek az oldalán áll. Aznap kiderül, hogy csak a homároknak, vagy az ellentüntetőknek is lesznek-e jogaik, hogy a szólásszabadság mindenkié-e, vagy csak egy szűk, jól behatárolható csoport kiváltsága…



Kapcsolódó írásaink:
Az ősz elkezdődött [2009.]
Buzik nélkül + videó [2009.]

9 kommentek:

Névtelen írta...

A gyülekezési jog,emberi jog.A burnyákoknak.2006 okt.23-án valahogy nem igy volt,mikor a sündörruhában csühödő állatok magyar embereket tettek nyomorékká egész életükre.A mai napig nem kapták meg ezért a méltó jutalmukat.100 millió közpénzt ezzeknek az aljadékoknak,és az iszapkárosultaknak gyüjtött pénzzel még mindig szórakoznak.Az ellentüntetők pedig ne kergessenek hiú ábrándokat,mert őket fogják vegzálni a békés emberek ellen vitézkedők!!

eSzeL írta...

FIDESZ - MSZP - LMP - szdsz - mdf egy kutya, ők maguk is elmondták már soxor. Igen, ez egy világgá kürtölt tiltás, majd (nem tudom a tévében modják-e) csendben, suttyomban engedélyezés. Igen, buzi lehetsz, magyar hazafi nem.

Herne írta...

Ez az egész buzimizéria is kiváló példája az egész valóságtól elszakadt világrendszernek és annak, hogy mindez a végét járja és magába fog omlani (sajnos minket is maga alá temetve). Miféle abszurd, magából kifordult világ az, ahol aki természetes, biológiailag veleszületett ösztönének engedelmeskedve irtózik mindenféle ferdétől, az számít gonosznak, sőt, betegnek (homofób), míg a természetes, veleszületett, legalapvetőbb biológiai ösztönök híján lévők az egészségesek?
A homárok is ugyanolyan ferdék, mint a pedofilok, vagy bármelyik másik fil. A különbség csak annyi, hogy a homároknál a másik fél is bennevan (többnyire, mert sokan megdöbbennének, hány férfiak ellen elkövetett nemi erőszak történik). A faj létezése és fennmaradása érdekében jöttek létre bizonyos biológiai törvényszerűségek, amelyek ellen jogvédői maszlagnak és fellebbezésnek helye NINCS. Egy olyan világ, ami megkérdőjelezi a természetet, kiforgatja azt és okosabbnak hiszi magát nála, közel jár a véghez.

Srácok, én már érzem a jövő szelét. Még néhány év, és gonosz pedofóbok leszünk.

Schiffer meg addig mélyen kussoljon, amíg nem áll ki ugyanilyen hévvel a mi megmozdulásaink mégelképesztőbb indokokkal történő betiltása ellen is. András, mikor lesz hát a következő nyilvános Gárda-avatás?!

Névtelen írta...

A melegek propagálása is beleillik abba a folyamatba aminek a célja, hogy kevesebb gyermek szülessen a világban és benne kis hazánkban. Minden ami aláássa a család intézményét illetve az erkölcsi tartást az támogatandó, mert hátsó érdekeket szolgál. Csak sajnos nem a magyarok érdekét. Úgy látszik a 2/3-os "forradalom" sem volt elég a felvonulás megakadályozására. Gondolom a kétharmad többsége nem ezt támogatta szavazatával. Az egyetlen megoldás, hogy a felvonulást teljes érdektelenségbe kell fullasztani. Akit érdekel az nézze, a többiek kerüljék el őket. Így csak a rendőrök és pár elvetemült bámulja majd őket.

Névtelen írta...

Hadraniel
Nem véletlen hogy engedik, hiszen az ov-nak "dajcs tompika" volt a cucusa, tehát közel áll ő is ehhez a fertőhöz, persze, kellett csinálni pár puját, hogy az elhülyített nép tisztességes családnak nézze..... a sok barma meg bevette....azért is jár templomba,. hogy megtévessze a sok birkalelkűt..... akik nem tudatosak és csak a szemüknek hisznek.... gusztustalan. Olyan távol áll tölük a tisztesség mint ide a Plutó

kocsobur1 írta...

A szerző a maga (és pártja) sajátos nyelvezetét használva igyekszik megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.
Ha a Jobbik tüntethet, felvonulhat - akkor ugyanezt miért nem tehetnék meg mások, zavartalanul? A Jobbik hívők gondolkozhatnak máshogy, de fizikailag vagy verbálisan nem támadhatják meg a "homárokat" (homoszexuálisokat). A melegeknek ugyanolyan jogaik vannak ebben az országban, mint Vona Gábor követőinek - azzal a különbséggel, hogy az még soha nem fordult elő, hogy valamelyik párt vagy organizáció rátámadt volna a Jobbik akármelyik rendezvényére. - Akkor pedig az "igaz magyarok" (akik között melegeket, kommunistákat, köztörvényes bűnözőket, prostituáltakat, zsidókat is találhatunk!!) milyen morális alapon támadnak honfitársaikra?

kocsobur1 írta...

Jó hogy megemlítettétek a melegeket... Nem a Jobbiknak a szóvivőjét fotózták le mint meleg fiút Kanadában egy homokos felvonuláson? Egy gárdistátokat pedig amint egy fekete fickóval fetrengett? Az a bizonyos pornós maca...

Névtelen írta...

kocsofos,azt a pornós a..ját!!

casablanka írta...

Az lesz szép nap, amikor a buzeráns védő zsidók a cigányokra lesznek utalva. Már alig várom. Vajon kit fog Schiffer védeni, ha nem lesz magyar akit b@sztasson? Ha már nem élek addigra még kísértet formájában is vissza járok örvendezni.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló