Egy Holokauszt-emlékmű azért nagyon, de nagyon kéne még…

Hétfőn OV a semmitmondó országértékelő haknija során azt találta mondani, hogy „2011 a megújulás éve lesz”, amely majd lezárja a múltat és „szilárd, végleges alapot teremt Magyarországnak”. De megtudhattuk többek között azt is tőle, hogy „nem kezdhetjük a disznóvágást a disznótoros vacsorával, mindennek megvan a maga rendje”.

Gondolom, aznap este a megújuláson és az őket érintő sajátos orbáni renden Devecser környékén is sokan elméláztak, főleg annak az információnak a fényében, hogy hétfőre már kiderült, hogy mit is akar kezdeni a kormány a Magyar Kármentő Alapban közadakozásból összejött, és már hónapok óta zárolt mintegy 1,8 milliárd forinttal.

Az már biztos, hogy „disznótoros vacsora” a szerencsétlenül járt embereknek nem nagyon lesz se a disznóvágás előtt, se utána. Kivéve természetesen egy kivételezett csoportot, akiket már eddig is hozzászoktatott a magyar állam ahhoz, hogy úgy is arathatnak, hogy nem is vetettek. Csak hogy stílusosan én is egy OVszerű képzavarral éljek.

Történt ugyanis, hogy Lasztovicza Jenő, a kármentő bizottság elnöke bejelentette, hogy a bizottság legutóbbi ülésén, melyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett, arról döntöttek, hogy az összegyűlt pénzből a vörösiszap sújtotta településeken olyan közösségi intézményeket szeretnének létrehozni, amelyek a térség jövőjét a következő 15-20 évben meghatározzák.

Derék gondolat – mondhatnánk elsőre, de aztán Lasztovicza kifejtette, hogy mire is gondol: „A forrásokat európai uniós pályázatokkal, illetve az Új Széchenyi Tervben megjelenő lehetőségekkel hangoljuk össze. Devecserben a katasztrófát bemutató múzeumot szeretnének kialakítani, és létrehoznának egy roma kulturális és oktatási központot is.”

Mint mondhatnánk erre? Ez tényleg a megújulás éve lesz…

Ha jól emlékszem abban a levélben, amit OV küldött minden polgárnak segítséget kérve a vörösiszap károsultjainak, a következő állt:

"A felajánlott pénzekből létrejövő alap révén gyorsabban tudjuk helyreállítani az életet, több segítséget tudunk nyújtani azoknak, akiket tragédia ért, akik elvesztették otthonukat, és most új életet kell, hogy kezdjenek.

Régi mondás, hogy a magyarok összetartása a bajban mutatkozik meg a leginkább. Ezt most százszorosan igazoltuk. A magyarság világszerte megmozdult, itthonról és külföldről egyaránt már eddig is nagyon sok segítség, illetve felajánlás érkezett. Arra kérjük, Ön is cselekedjen, csatlakozzon az összefogáshoz. "

Ehhez képest, mintha kicsit gellert kapott volna az ügy. A jó szándékú adományozók a kormány felhívásának értelmében közvetlenül a károsult családok javára és a helyreállítási munkákra ajánlottak fel pénzüket és nem arra, hogy afelett a kormány bábáskodjon, hogy abból pályázati önerőt finanszírozzanak és legfőképp nem arra, hogy abból roma kulturális központot építsenek.

Arról már nem is beszélve, hogy a cigány károsultak már eddig is igazságtalanul magasabb arányban részesültek a területre érkező adományokból és a kártérítési összegek tekintetében is méltánytalanul jobban jártak, hisz számukra megállapított összegek a sérült házaik valós piaci értékének sokszor többszörösét teszik ki.

Vagy említhetnénk egy másik megoldást, a Dankó-telepi kicscsaládok esetét, akiknek a katasztrófában megsemmisült putrijainak értékére az értékbecslés olyan alacsony árat állapított meg, amiért nem tudnának sem új, sem használt lakást vásárolni. De a „megújulás évében” ez nem gond, mert az önkormányzat felvállalta, hogy a Magyar Kármentő Alap forrásaiból legkésőbb február végéig 16 darab házat vásárol a számukra.

Így aztán nem véletlen, hogy a helyi cigányok ma már csak „aranyiszapként” emlegetik a MAL rájuk ömlő mocskát. Közben pedig nem egyedi eset az sem, hogy az önkormányzattól segítséget kérő magyarok zárt ajtókba ütköznek úgy, mint legutóbb az a devecseri károsult, aki édesanyjának temetéséhez kért támogatást, mivel minden vagyonát elsodorta az ár. A hivatalos szervektől kapott válasz egyszerre volt döbbenetes és felháborító: „forráshiány miatt sem a devecseri önkormányzat, sem a Kármentő Bizottság nem tud segíteni a temetés anyagi részében”.

Azt hiszem ez az egész MAL történet, pontosan leképezi a mai magyar viszonyokat. Szabadlábon flangáló felelősök, a szerencsétlenül jártakra rátelepedő, nyerészkedő ügyvédek, kivételezett kisebbségek, álszent politikai szónoklatok. És persze értetlenül néző, adakozó tömegek, akik úgy érzik, hogy a támogatásuk nem azoknak segít, akiknek szánták.

Vajon ezek után, a következő alkalommal ki fog majd adakozni? Miért jó elbizonytalanítani az embereket?

Miért jó szétrombolni a maradék összetartó erőt is a nemzetben?

De azért itt a végén a korrektség kedvéért jegyezzük meg, hogy Lasztovicza Jenő a bizottsági döntés ismertetésekor közölte azt is, hogy a saját döntéseik mellett a pénz felhasználására „az érintett települések polgármestereitől további javaslatokat várnak.”

A fentiekből kiindulva vajon milyen ötleteket várhatnak még? Esetleg abban bíznak, hogy valakinek még gyorsan eszébe jut, hogy a roma kulturális központ mellé egy Holokauszt-emlékmű azért nagyon, de nagyon kéne még…

10 kommentek:

Névtelen írta...

Adakozó polgártársaim!!!Veletek eggyüt én is megettem, ov "segitsünk az iszapkárosultakon"maszlagát.Sok magyar ember önmagától vonta meg azt a pénzt ,amit bajbajutott embertársainak adott.De nem azért,hogy az eddig is csak élősködő cigányoknak kulturális,és oktató központott csináljanak!NEM!!Ismerjük a cigány kulturát,oktatni meg ezzeket lóval imádkozni.A több ember haláláért felelős gazemberek pedig szabadlábon folytatják azt amit addig is csináltak.Eldöntöttem én ov-nak egy pohár vizet sem adnék.Elgondolkodtam ,ki agyalhatta ki a "disznó vágás",meg a dakota aranyköpéseket.Mert az megérdemli a rendkivűli pihenőt aa O.P.N.I.-ban.lasztovicza,te meg fejezd be az ámokfutásod,az a pénz azoké a magyaroké akiknek szánták,ne ötleteljetek,mert abból már elegünk van!Ez is egy javaslat.Még egy másik is ,ha már javaslatokat vársz:::húzz el a balfenékbe!!!

eSzeL írta...

Én elhatároztam, hogy ha ezután segítség kell valahová, azt vagy én személyesen adom annak akinek én akarom, vagy nem adok semmit. Az pedig nagyon érdekes, hogy ha az én telkemen álló fa kidől egy viharban és összetöri a szomszéd autóját, akkor mindent ki kell fizessek, de a MALháknak semmit nem kell kifizetni, mert nemsokkal előtte időjárás volt. De jól van ez így. Ha Orbán Viktor vágja el a gyerekem torkát az azért más mintha a Gyurcsány Ferenc vágná el nem? Akkor már inkább a Viktor miatt haljunk. Az a szélsőséges Vona és a bandája meg azt mondja, hogy éljünk. Meg, hogy jól éljünk!! Tiszta hülyeség nem?!

Herne írta...

"Régi mondás, hogy a magyarok összetartása a bajban mutatkozik meg a leginkább." Úgy legyen! Vissza a pénzünket az utolsó fillérig, hogy azt személyesen adhassuk át a károsultak két kezébe! Cigány kulturlis központot építsenek a cigányok segílykéjéből meg a bodzaszedésből! Már így is elég adóforintunk megy el rájuk! NEM EZÉRT ADAKOZTUNK!

Ha pedig nagyon jönnének az ügyvédeikkel, bepereljük az egész bagázst ámításért és csalásért, talán még hűtlen kezelésért is, OV-val az élen! Álljunk már a sarkunkra, emberek! Ne hagyjuk őket a fejünk felett dönteni! Nem mi függünk tőlük, hanem ők mitőlünk!

ÉS ELÉG VOLT A CIGÁNYOKBÓL! NEM KÉRÜNK BELŐLÜK!

Herne írta...

Az esetlegesen felbukkanó "rejtélyes betörő rablógyilkosok" parancsnokainak vagy felbujtóinak pedig üzenem, hogy az elsőt aki belép az ajtómon a pokolra küldöm! Köpök én az arányosság elvére! Nem érdekelnek egy olyan ország törvényei, ahol az önvédelem bűncselekmény, a támadó pedig áldozat! Belőlem csak úgy lesz áldozat, ha minél többet magammal viszek!

...és most beveszem a nyugtatóim...

Lütyő írta...

Herne. Ne vegyél be semmit, mert amit leírtál teljességgel stimmel.
Én is adtam, de mi a f@sznak(legközelebb csak személyesen, ahogy eSzeL írta).Ezeknek a tetveknek nem szándékoztam egy petákot sem juttatni. Sajnos ezt a lóvét már b@szhatjuk.
Nyugi, nem vagy egyedül, mivel én sem adom magam olcsón, ha arra kerül a sor.

...és most csőre töltök...

Pfsz írta...

Szerintem pedig kell a roma kulturális központ mellé egy Holokauszt-emlékmű,az én fizetésemből már 10 ezer forinttal hozzájárultam,nem kérdezték elvették.Szívesen látnék egy ilyen emlékművet ott is!Viszont amennyiben lesz roma kulturális központ,akkor kérném a tisztelt Fideszes urakat/hazafiakat azoknak a szegény embereknek legalább Apple számítógépeket vegyenek/ismét adok pénzt/,ne holmi gagyit!A magyarnak már úgy is megvan mindene,nem legyünk fösvények csak a legjobbat mert Európaiak vagyunk kérem!A Holokauszt emlékművet/remélhetőleg lesz/pedig külön városőrség ellenőrizze,és lehetőleg a legmodernebb biztonsági eszközökkel figyelni napi 24 órában!Roppant fontos tényezők ezek hazánkra nézve,mert ezáltal is igazi EU-konform ország képét mutatjuk a világnak.Hende és Martonyi úr látogatása Izraelben is bizonyítja,hogy a zsidóság és a magyarság kiváló kapcsolatokat ápol egymással múltunkban,jelenünkben,és ez bizonyára a jövőben is így történik majd.Ezért is fontos az emlékmű felállítása,illetőleg roma honfitársaink megbecsülése anyagilag és egy modern kulturális központ létrehozásával segíthetünk,hiszen óriási tradicióval rendelkező nép,akik sokat tettek hozzá a magyarság kultúrájához!Ez pedig kérem feltétlen be kell mutatni igényesen,természetesen a legmodernebb eszközöket számunkra biztosítani a felemelkedésük érdekében.

Ne féljünk Európaiak lenni!Tiszteljük meg régi barátainak,ezek a kis dolgok sokat jelentenek számukra!Mi pedig megtehetjük,hogy adunk!Tegyük!

A Nemzeti összefogás jegyében!

Radulovic Zsuzsa írta...

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni! Ma felkeresett egy devecseri hölgy, akinek
van 10 felnőtt disznója és 12 malaca. Az iszap elvitte a takarmányt, a
disznók és a malacok viszont megúszták. Amit az önkormányzattól kaptak
takarmányt elfogyott, a jövőben nem tudnak nekik takarmányt biztosítani. A
család jövedelme nagyon kicsi, nem tudnak takarmányt venni az állatoknak.
Kérlek titeket, aki tud takarmányt adni az írjon, már 1-2 nap múlva sem lesz
mit ennie a disznóknak.

Köszönettel: Mariann

Zéé írta...

A zsidók legnagyobb találmánya a Fidesz és Orbán Viktor. Nemzeti színű zászlóhegyek alatt viszi a magyar birkát a vágóhídra. Az meg bégetve megy utána, mert "há' milyen jól megmonnya már a Viktor! Minden második szava nemzet meg magyar, Hú de nemzeti vezető mán! Hogy megasszonta a multiknak...". Szánalmas nép lettünk.

chabbix írta...

Nem írtam erre semmit?
Csodálkozom magamon!
Pedig ismételten rettentően ütős, igényes, s nagyszerűen ironikus végkifejletet felvonultató cikk.

chabbix írta...

Zéé!

Sajnos igazad van! A "zsidók legnagyobb találmánya" kifejezés egyenesen nagyszerű, ha megengeded máshol is felhasználom.
Az utolsó mondatod nem igaz!
Lásd, közel egymillió Jobbik szavazó még él az országban,a maszopos szavazók lassan a természet törvényeinek lesznek kénytelen engedelmeskedni, az lmp pofája, a háttérhatalom támogatásával nagy, de a mienk, ha végre kitaláljuk a technikát hogyan lehet a "fasiszta,náci büdös bunkó" magyar nemzeti oldalt egy közel azonos szintű akolba terelni, még nagyobb lesz!

Nekem már nincs sok időm ugyan, de tizen-huszon éves fiatalok között dolgozom (nem tízegy-néhány kölökről van szó), hidd el nagy többségük, tudja "mi a dörgés", "honnan fúj a szél" és nagy ívben lesajnálják annak a húsz évnek politikáját, pláne a rohadt, tolvaj, hazug politikusait, amiben felnőttek!
Komolyan, néha vissza kell fogni a fiúkat, hogy ne verjék meg a lányokat, ha netán (mondom, lányok emlegetik), kiejtik pl. a Való Világ vagy az RTL, TV2 nevét!
Erről jut eszembe! A "magyar"1-en ment a Híradó a mai ülésszakról. Tudomásom szerint éles pengeváltás történt Vona Gábor és a zOrbán között. Szerinted? Volt egy szó róla? Nem! Az u.n. évértékelő kapcsán megszólalt a tv-ben azelempé, meg a maszop.

Nagyon remélem, hogy illetékes Jobbikos ogy.képviselők ismételten számon kérik az egyoldalú, hamis tájékoztatást!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló