Kiállunk egymásért – tüntetés a Szentkirályi utcában

Budaházy György 2009. június 19-e óta börtönben.

2010: kormányváltás.

2011: „Budaházy!", „Ria, Ria, Hungária!" és „Orbán takarodj!" skandálta mintegy hétszáz fő a Szentkirályi utcában azon a tüntetésen, amit Budaházy szabadon bocsátásáért szervezett a HVIM.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budaházy Györgyöt terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel, emberölés előkészületével és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítja.

A nyomozóhatóság szerint Budaházy a cselekményeket bűnszervezetben, annak vezetőjeként követte el. Börtönbeli helyzete a kormányváltás óta is csak súlyosbodott, most már Zagyva Gyula képviselő számára is csak előzetes kérelmek beadásával látogatható bűnözőként tartják fogva.

A tüntetés első szónokaként Budaházy testvére, Edda lépett a mikrofonhoz, és elmondta, hogy szerinte közvetíteni kell a fideszesek felé e fogva tartás hírét, és adni egy esélyt ennek a kormánynak. Megfogalmazott egy utolsó felhívást, mert úgy látja, a narancsos szavazók nagy része nem ért egyet pártjuk e cselekvéseivel.

Ezután Morvai Krisztina olvasott fel egy nyílt levelet a ”fideszes politikusnak” címezve. Ebben figyelmezteti őket, hogy két urat nem szolgálhatnak egyszerre: nemzeti érdekeket és nemzetellenes erőket. „Budaházy és Szaszka soha nem fog megtörni, te viszont igen" – folytatta beszédét. Levelét kislányának gondolataival zárta, miszerint a magyar ember tulajdonsága, hogy soha semmilyen helyzetben nem adja fel.

Erre a kitartásra buzdított Zagyva György Gyula, majd Toroczkai Laci is. Zagyva Gyula poénos történeteivel próbált derűt kelteni a tüntetők arcán. Majd kijelentette, hogy minden Fidesz-székház előtt fognak tüntetni a politikai foglyok szabadon engedéséért.

Toroczkainak újságíróként sikerült Budaházyval két órát eltöltenie a zárkában, ahol még ő kapott lelki megerősítést Gyuritól. Majd elmondta, hogy egy friss élménnyel "gazdagodva" ért a tüntetés helyszínére, mert megszületett az ellene hozott TV-ostrom ítélet, ahol jogerősen megállapítást nyert: a rendőrségi eszközökben okozott károkért egyszemélyben ő a felelős.

Valamelyik fogoly azt kérte, hogy várják meg a köztársasági elnöknek benyújtott Budaházyék elbocsátási kérelmét, ezt Toroczkai, mint utolsó szalmaszálat említette. De ha ezt - mint ahogyan várható - nem kapják meg, akkor „a fidesz székház ablakai nem maradnak sértetlenül”- mondta, előre magára vállalva a következményeket, hisz neki már „úgyis mindegy”, annyi büntetést rónak nyakába.

Gaudi Brüsszelből küldte el levelét, mivel nem tudott a helyszínen lenni. Ezt egy vármegyés szóvivő leány tolmácsolta. Ő szakmájához illően jogi szemszögből közelítette meg e törvénytelen vádemelés- sorozat eseményeit, és elmondta, hogy őt is eljárás alá vonták.

A felszólalások előtt és közben Sziva Balázs adott akusztikus koncertet, aki Budaházyval való szolidaritásként átírta a Börtön ablakában című dal szövegét. A megjelenő gárdisták pedig a már ismert rendőri igazoltatásokban részesültek.


[Mozgóképes beszámolónk ITT]

3 kommentek:

Pfsz írta...

Közben pedig a forradalmárok leskelődtek a székházból,igaz a sötétből.....talán áramszünet volt éppen.

Herne írta...

Arra számítana az ember, hogy ez a robbanóanyaggal való visszaélés, amiről csúfosan kiderült, hogy a rezsim pofátlan hamisítása volt, minimum ejtésre kerüljön. Bizonyíték meghamisítása és hamis tanúzás egy egyszerű embert simán a rácsok mögé juttatna. Hol van most Draskovics elvtárs? Hol az elszámoltatás? A legfelsőbb politikai körökben nyíltan elkövetett bűncselekmények számonkérése hol marad?
Költői kérdések ezek, természetesen.

Nem baj, illetve dehogynem baj, de a világban nagy változások történnek ebben a pillanatban is, és ezek könnyen futótűzként söpörhetnek végig az egész Földgolyón. Figyelő szemetek a Közel-Keletre vessétek...

A zsarnoki tunéziai kormányt a bátor nép elűzte. Az egyiptomit épp most püfölik kifele. Szorul a hurok a hájas nyakak körül, és a rájuk vetett nehéz munkában kőkeménnyé erősödött karok szorítják.

Névtelen írta...

Egy választási hazudozásokkal megkaparintott hatalomnak nincs hosszú élete!Ahogy megvan írva:::ebbűl szerzett hatalom ,ebbűl vész el!!Eljön az ideje ,hogy a választási csalók,a vérszopók,és az ártatlanokat hamis váddal börtönbe zárók kerülnek jól megérdemelt helyükre,a börtönbe!!!A fülkeforradalmárok,halált megvető bátorsággal,és tele gatyával kussoltak a sötétben.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló