Ezért nem jó, ha külföldre írogatunk…

Az elmúlt hetekben több honlapon is megjelent M. Szabó Imre újságíró nyílt levele, melyet Luxemburg miniszterelnökének, Jean-Claude Junckernek címzett annak kapcsán, hogy a nagyhercegség szocialista külügyminisztere volt az, aki szinte elsőként, nyíltan és élesen bírálni kezdte a magyar médiatörvényt. [az eredeti hírért katt a linkre]

M. Szabó levelében többek közt, az alábbiakat írja: [a teljes levél ITT olvasható]

„Ez nem Lukasenko országa- amint azt kedves balliberális médiahatalmaik, a "szocialista kórus” sulykolt.
Ez a demokratikus Magyarország.

A hibákat, tévedéseket, netán túlzásokat ki lehet javítani. Akár konszenzussal!

Sajnálatos, ez a magatartás rendszeres, a vesztes párt részéről. Ma is hol a bíróságba, hol pedig az ügyészségbe rúgtak bele, az Ön által Orbán Viktort európai léptékben gyalázó média közvetítésével.

Kedves Claude Juncker úr, Luxembourg miniszterelnöke!

Mint a magyar média egyáltalán nem kegyelt tagja, arra kérem Önt: mielőtt a magyar sajtó szabadságáért aggódó politikusok, vezető liberális szocialista európai, uniformizált sugallatát - véleményét sajátjaként éli meg, legyen körültekintő.
Vizsgálódjék, nem ugorjon be szocialista blöffökbe. Ha most mégis megtette, gondolja végig, milyen hamis a szocialista média! Amelyről eddig itten irkáltam. Ön nem olvasta el, mi is a konfliktus lényege.
Egyszerűen átvette budapesti testvérpártja vádjait.

Ez méltatlan

Még akkor se, ha Ön ennek a politikai pártnak a miniszterelnöke.”


Ezért nem jó ez, ha külföldre írogatunk, mert pl. - most attól eltekintve, hogy ez az egész irat egy orbánbarát slejm -, látszik rajta, hogy M. Szabó Imre abszolút nem ismeri ki magát a nemzetközi helyzetben, és ezzel többet árt, mint használ. Ugyanis: a szocialistáknak rendkívül nagy érdemeik vannak és a támogatottságuk nyugaton legalább 50%-os. Itt senki nem utálja őket, hanem tisztában van vele, hogy szinte az összes szociális juttatást, ami manapság létezik, nekik köszönhető és ezért megbecsülik őket.

Ezért nem is értené meg itt senki, aki ezt olvassa, hogy miért ront rá a szerző pont a szocialistákra így általánosságban.

A másik dolog, amit pedig a magyar szerző nem ért meg: az itteni szocialisták tényleg azt hitték és hiszik még máig is, hogy a Gyurcsány-kormány valóban szocialista (holott távol álljon tőle!) és eszerint is kezelik. Ők nem látnak bele a magyar belső világba, hogy ott a szocializmus nevét lejáratva egy neoliberális eszmeáramlat űzi átkos tevékenységét.

Ha a szerző valóban jót akart volna tenni, akkor szitkozódás helyett inkább ezt kellett volna az illetőnek elmagyaráznia. De legelső sorban előbb tájékozódnia a nemzetközi helyzetről, mielőtt bármit leír, és főleg elküld! Mert ő meg aztán abszolút nem lát bele az itteni világba, az ezek után nyilvánvaló! Legalább annyira nem, mint a luxemburgi miniszterelnök a Magyarországiba.

Félő, hogy ez után a levél után sem fog jobban!

5 kommentek:

Herne írta...

Amúgy kik azok a luxemburgiak? Ez valami nép? Honnan jöttek?

Elnézést, de nem tudtam kihagyni... :-)

Rákerestem a wikin, és ezt írja: Luxemburg hivatalosan a Római Birodalom utódállama.

Ez valami vicc?

Baldrick írta...

M. Szabó Imre legalább megpróbálta. Akiknek meg a dolga lenne, nem tesz semmit. A luxemburgi nem magától találta ki,mert szegényeknek azon a tájékon már nem sok saját gondolatuk van. 1000 éve csak gyarmatosítanak és képtelenek leszokni róla.
Egyébként is kellene egy törvény a kironhangálások és ovis panaszkodások büntetőjogi szabályozására. Mert ezek nem fáradnak el ne reménykedjünk.

házikígyó írta...

"hogy ott a szocializmus nevét lejáratva"

Hát ja, itt is ezt mondja egy fiatal partizánosztag, épp a napokban jelent meg róluk valami szösszenet. Kérem jönnek az igazi kommunisták, enyhébb változataik a szocik....Az lesz a jóóóóóóóóóóóóóóóóó.

Jut eszembe, Radikális úr melyik szocializmusra is gondolt?!

Radulovic Zsuzsa írta...

Ez az egész arról szól, hogy az ellenséget sose szabad lebecsülni. Honnan tudnák ök ott Luxemburgban, hogy mi miket éltünk át Magyarországon? Egyébként is lehetetlen egy másik nép lelkébe belelátni, de ettöl a levéltöl aztán semmivel sem lesz tájékozottabb, aki olvassa.

Tamás írta...

A Gyurcsány Feri- féle szocializmus, köszönő viszonyba sincs az igazi valóban az embereket szolgáló, humanista eszmékkel, sajnos ezt Ők ott külföldön nem tudják ,vagy nem akarják tudni és jó lenne ha ezt valaki el is magyarázná egyszer végre világosan és érthetően is ezeknek a hölgyeknek és uraknak, talán elgondolkodnának.
tothtomi

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló