Állati szilveszter

Minden év végén kutyák és macskák ezrei szaladnak világgá a petárdáktól megrettenve. Egy részük soha többé nem talál haza.

Ne hagyja, hogy ez az ön kedvencével megtörténhessen!

Szilveszter környékén ne hagyja felügyelet nélkül kutyáját és macskáját. A kertben tartott kutyákat ebben a pár napban, de szilveszterkor mindenképpen engedje be a házba, vagy zárja be valami nyugodt, az eb számára legbiztonságosabbnak talált helyre.

Kijárós, sétáltatott kutyával csak pórázzal, vagy akár hámmal menjenek sétálni. Kellemes a póráztalan séta, ám ilyenkor életveszélyes lehet. Ha a kutya megijed a petárdáktól, azonnal irány haza: felesleges stresszelni – pisilni ijedtében már úgysem fog.

Félős kutyáknak kérjen állatorvosától, vagy vegyen állatpatikában nyugtatót. Ezek megbízható készítmények. Miért rettegjen a kutya, ha nem muszáj?

Ha a kutya chipezett, ellenőrizze regisztrációját a www.petvetdata.hu weboldalon. Ha esetleg nem lenne regisztrálva, állatorvosával haladéktalanul pótoltassa. Ha nincs a kedvencében chip, akkor mindenképpen írja rá telefonszámát a kutya nyakörvére, vagy tegyen a nyakörvre gravírozott bilétát a telefonszámával. Megteszi akár egy filléres kulcstartó is, melyre ugyancsak a gazda elérhetősége kerüljön. Lényeg, hogy bármiképp, de azonosítható legyen az eb!

Ha mégis megtörténne a baj, tegyen ki plakátot a környéken és az állatorvosi rendelőkben, illetve azonnal keresse fel a területileg illetékes gyepmesteri telepet! Ez Budapesten a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepe, melynek címe Budapest, IX. Illatos út 23/a.
A telep weboldala: www.illatosut.hu

További keresési lehetőségek:
www.allatok.info
www.elvesztem.hu
www.kutyakereso.hu
www.gazditkeresek.hu




Fehérkereszt Állatvédő Liga
www.feherkeresztliga.hu

6 kommentek:

Gambit írta...

Sosem felejtem el, amikor még a helyi nemzetőrökkel minden szilveszterkor tettünk egy kört petárda ügyben, hogy meg voltak lepődve, vagy föl voltak háborodva az ész nélkül durrogtatók... Az Istennek se akarták fölfogni, hogy az állatok rettegnek a zajtól, arra meg egyenesen habzószájú indulatba jöttek, amikor azt kezdtük magyarázni, hogy bizony a helyiek többsége sem díjazza a dolgot. Volt aki utána egyenesen minket kezdett el dobálni a vackaival. Ennyit a megértésről...

Herne írta...

De kérdem én, hol van a pintéri lovaghad? Úgy tudom, petárdázni tilos, csak tűzijátékot használni szabad. Vagy már nem csak a cigányoktól, de egyszerű petárdázó hülyegyerekektől is összecsinálják magukat? Vagy túl sok lenne a papírmunka? Vagy őket vonnák felelősségre még egy egyszerű igazoltatás miatt is? Hát hogy lesz így rend, kérem alássan? Ez utóbbi persze költői kérdés volt; a hatalomnak nem érdeke a rend. A rettegő nép a hatalom érdeke.

Névtelen írta...

A proli szereti a durrogtatást, a csillagokat...ennyit engednek meg neki és ennyit megengedhet magának.
házikígyó

Radulovic Zsuzsa írta...

http://hetivalasz.hu/kronika/tuzijatekkal-lotte-szemen-magat-egy-soproni-ferfi-34477

Gambit írta...

Saját tapasztalataim szerint szinte az összes kokeró petárdázik szilveszterkor, azokhoz meg ugye nem mer nyúlni a rendőr...

Névtelen írta...

A fene azt ette volna bele a jó édes anyjába aki kitalálta meg aki ezt megengedi.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló