TGM és a nagy nevek

Dear friends, please sign the petition above, you & your numerous friends. I and three others had been fired from the Institute of Philosophy of the Hungarian Academy of Sciences, 13 more will follow incl. ALL poeple from the Lukács Archives. It is the doing of the right-...wing attack on liberties, livelihood, intelligentsia etc. This protest is aimed at the Academy, it is simple & straightforward. it is in Hungarian, but there is no time for it to be translated now. PLEASE, PLEASE, sign it & make people to sign it quick, of course it would be useful if some big names would appear. Sorry for the hurried message, but I am under attack - press, tv, and so on, there's a huge scandal here.Thank you very much in advance,G M Tamás


Ezt a remek, de nem túl jó angolsággal bíró kis levelet kanyarította az elmúlt napokban Tamás Gáspár Miklós külhoni elvtársainak annak kapcsán, hogy az MTA Filozófiai Kutató Intézetében felröppent a hír, miszerint a továbbiakban nem nagyon tartanának igényt a pótolhatatlannak még véletlenül sem nevezhető gyűlölködőre. TGM ezt kissé a szívére vette. Úgy látszik, nehezen viseli, hogy őt, az igazán felvilágosult baloldali filozófust csak úgy nyugdíjba küldjék.

Pedig sajnos, tényleg csak erről van szó. Tamás Gáspár Miklóst nem két lábbal rúgják ki az Akadémiáról, mint ahogy annak lennie kéne, hanem egyszerűen elküldik nyugdíjba, mivel elérte a 62. életévét, ami után a tudományos fokozattal nem rendelkezők a vonatkozó törvények szerint nyugállományba vonulnak.

Azonban TGM nem lenne a leggusztustalanabb gyűlölködők egyike, ha ezt nem úgy akarná beállítani, mint a személyét, a szabadságot és a magyarországi értelmiséget ért súlyos jobboldali támadást. Így aztán amellett, hogy irományával megint szándékosan félrevezeti a külföldi közvéleményt, még könyörög is a barátainak [PLEASE, PLEASE, sign it & make people to sign it quick, of course it would be useful if some big names would appear.], hogy minél többen írják alá azt a petíciót, amiben tiltakoznak az MTA ezen eljárása ellen. Sőt, kifejezetten kéri, hogy lehetőség szerint „nagy nevek” is csatlakozzanak a tiltakozók csoportjához.

A nevek pedig csak gyűlnek. Mára virradóra a petíciót már 1922-en írták alá. Akik esetleg aggódtak volna, azoknak jelezném, a nagy nevek természetesen ott vannak. Bár a külföldi tiltakozók nem tolonganak egyelőre, a honi nemzetrontók természetesen megjelentek. A teljesség igénye nélkül megemlíthetjük Heller Ágnes, Ludassy Mária, Halmai Gábor, Kis János, Tengelyi László, Bacsó Béla nevét, de természetesen nem hiányzik a sorból Paul Lendvai, Ungvári Rudolf, Bolgár, Gréczy és a sok-sok ”tehetséges” népszavás, 168 tórás, ATV-és bértollnok sem. [a petíciót aláírok listájáért katt linkre]

Mit mondhatnák? Igazán illusztris társaság. A petíció szépen összegereblyézi a legnagyobb mocskot és hazaárulót, akiknek nem kis felelőssége van az elmúlt évtizedek ámokfutásában.

A nagy ajvékolás mellett, azonban azt már egyik nagyon felvilágosult, mondhatnám "köztiszteletnek örvendő értelmiségi" sem említi meg, hogy TGM annyira nagy okostojás, hogy 2000 óta, amióta az MTA alkalmazásában áll még nem sikerült bemutatnia a nyelvvizsgáját, de még az egyetemi diplomáját sem. Tudományos fokozata nincs, a munkaköre által előírt követelményeket nem teljesíti, pedig azok finoman szólva is nevetségesek. TGM-nek, mint a Filozófiai Kutató Intézet főmunkatársának évente egy szakmai tanulmányt kellett volna írnia, és hetente kétszer kellett volna az intézeti napra bemennie, hogy ott beszélgessen a kollégáival a kutatási témáiról.

Sajnos ez sem sikerült mindig neki. TGM-nek az elmúlt időszakból egyátalán nincs se honi, se külföldi értékelhető referált publikációja. Január negyedike óta, pedig pár hete, november nyolcadikán látták először a munkahelyén. Eddig úgy el volt foglalva szegény a baloldal felvirágoztatásával, hogy sajnos nem volt ideje bemenni, azonban a többszázezer forintos, közpénzből finanszírozott fizetését rendszeresen felvette azért.

És mielőtt még valaki elkezdene aggódni, hogy akkor most mi lesz ezzel szerencsétlennel, ha elveszti a megélhetését, annak jelezném: nagy törés nem áll be a filozófus úr életébe, hisz a gyakorlat azt mutatja, hogy az Akadémiáról nyugdíjba menők díjazása közel megegyezik azzal, amit munkatársként kerestek. És ezután már tényleg be sem kell mennie.

Mint jól látható, ez a történet ismét rávilágít arra, hogy a honi baloldal gátlástalansága és aljassága egyszerűen határtalan. Nem csak egy-egy emberé, hanem az egész értelmiségi holdudvaré úgy egészében.

Az pedig egy percre se feledjük: ezeket mi tartjuk el. Ezeknek az embereknek a nemzetrombolását, a mi adóforintjainkból finanszírozzák. Ezek tanítják a gyerekeinket az egyetemeken, és ezek köpködnek minket mindenhol, ahol csak megszólalási lehetőséget kapnak.

Vajon milyen értéket teremtettek a TGM-félék a magyar nemzet számára? Vajon mi az a tevékenység, azaz az eredmény, ami a széles tömegek számára is értékelhető? Mondjuk ki: semmi, nincs ilyen. TGM és társai egy szűk pesti belvárosi réteg érdekeit és értékeit közvetítik mindenek felett álló igazságként, aminek semmi, de semmi köze nincs a magyarsághoz.

Így aztán, ha lenne igazság a világban, ha a tényleg lenne, vagy lett volna forradalom, akkor az ilyeneket nem nyugdíjba küldenék, hanem a jó büdös francba. De a helyzet ma nem így áll. TGM és többi kártevő továbbra is folytatja a küldetését, amit természetesen továbbra is mi, az adófizetők állunk.

Akkor? Mi is változik?

19 kommentek:

HangyaBoy írta...

Szimpla zsidó belháború, kell a hely egy újabb élősködőnek, és mindezt előadják úgy mint a világvégét jelentő antiszemitizmus. Miért? Miért ne.

egykomment írta...

Name Fokozat / beosztás / munkahely
Signatures for this petition must be reviewed and approved by the
petition author or PetitionOnline Staff before they appear on this site.
1927. Hitler! Send Jude back to the Hell
View Current Signatures

Herne írta...

Az ilyen - elnézést, de szó szerint azok - fasszopók miatt nem jutnak be az Akadémiára olyanok, akik valóban előbbrevinnék a tudományt...az én fajtám még ingyen is bejárna, csak folytathassa a kutatásait, lehetőleg ne a csekélyke kis fizetéséből finanszírozva...áh, inkább bele sem gondolok, csak magamnak ártok vele.
Mondjuk egyébként is kétlem, hogy ezek az újkori könyvégetők meghagytak volna bármi olyan tudományos kutatási anyagot épségben, ami a jelenlegi politikai doktrína kárára lehetne, mint pl. emberi alfajok genetikai elemzése, szociáldarwinista elemzések és megfigyelések, vagy kínos történelmi események, mint pl. IzraHell által elkövetett népirtások stb...

Amit javasolni tudok: Napoleon szerint a védekező háború egyenlő a vereséggel. Át kell menni ellentámadásba. Csinálni egy ellen-petíciót, rávilágítva minden disznóságra, és hozzálinkelve az eredeti petíciót, hogy a miénket olvasók majd be tudják azonosítani, mi/ki is a hunyó. Mondjuk így ez az írás tökéletesen meg is felel, csak le kell fordítani angolra. Ha teljesen ki akarjuk csinálni TGM-t, akkor kihagyhatjuk az - egyébként jogos - dühöt és bármi olyat, amit "szélsőjobbos uszításnak" vélhetnek a birkább olvasók. Egy kis demagógia sosem árt, Göbbelsnek is nagy hasznára volt. Ha a hülyéket csak manipulálni lehet, hát tegyük mi is azt. Ezek a mocskok ellen meg használjuk a saját fegyverüket.

TGM, YOU WORTHLESS PIECE OF SHIT! WE'RE GONNA SHOOT YOUR HEAD OFF WITH YOUR OWN FUCKING GUN!
(The above sentence contains material interpretable in more than one way therefore it cannot be subject of any legal action. This disclaimer is part of the original context hence the use of one part or another instead of the whole together is unlawful and a violation of the rights of the author. FUCK OFF ASS CRACK!)

aki már régen volt kislány írta...

Azért néha a Fidesznek is vannak jó huzásai, Heller /alias Lukácsné/ meg takargassa a meztelen Till Attila farkát mikor éppen nem filozófál...

casablanka írta...

Örülök neki, hogy paterolták,ezt az uszitó, szarházi, ingyenélőt, kell a hely a becsületes rendes kutatóknak, akik megfelelő tudással és végzettséggel rendelkeznek. Ezeket meg a süllyesztőbe az állandóan rettegő aláirókkal együtt. Elég volt már belőlük. TAKARODÓ !!

Névtelen írta...

De azért azt se felejtsük el, hogy (pl. Zagyva, a Jobbik részéről) olyan képviselő is van az Országgyűlésben, akinek csak 8 általános iskolai végzettsége van - és így veszi fel a havi sokszázezer forintot az adófizetők zsebéből!...

Jonas írta...

Sőt, a Fidesz MPSZ soraiban is ül egy nyolc általánost végzett "népképviselő": Wittner Mária...
Néha azért nem ártana némi önkritika azok részéről, akik jóformán csak a nevüket képesek leírni! Mert - valljuk be - a Jobbikban sem nyüzsögnek a tanult, értelmes emberek.

Radulovic Zsuzsa írta...

Ti meg vagytok szédülve ezzel az iskolai végzettség-mániával!!!! Nem az számít, hoyg valaki jó képvisélö-e??? Miért fontos, hogy hány általánosa van???
Akkor ezek szerint te egy Heller Ágnest, egy TGM-et, egy Jordán Tamást, vagy egy Alföldit többre becsülöd, mint a Zagyva Gyulát, csak mert ezeknek diplomatájuk van??? Hát akkor ne is csodálkozzunk, ha ök uralkodnak rajtunk!!!
********************************************

Itt látható, hogy TGM mekkora hazaárulást követ el, vsz. nem ez volt az egyetlen eset:

http://www.youtube.com/watch?v=2DSq5ySUXF0&playnext=1&list=PL430C48215B54C4C1&index=40

Bár ez a szó az ö és hasonlók esetében egyáltalán nem alkalmazható, mert ez nem az ö hazájuk. Méghozzá az ö szándékukból kifolyólag! ÖK nem akarják, hogy Magyrarország a hazájuk legyen. Mindent meg is tesznek ezért a "legjobb" tudásuk szerint!

Gambit írta...

Az lehet, de Zagyva nem a magyarság rovására cselekszik minden levegővételével, így máris több joga van a parlamenti keresetre, mint a TGM-féle ingyenélőknek (aki mellesleg a Zöld Baloldallal szintén pályázott politikai babérokra...).
Az eset maga pedig a pofátlanság csúcsa. Ha legalább tényleg kirúgnák, és mondjuk megvonnák a nyugdíját, na igen, az lenne valami, de így!? És még ezért is képes ilyen sipítozásra? A magyar állam helyében azonnal perelném jó hírnév megsértése miatt, és minimum helyreigazító közlemény kiadására kötelezném. De tudom, ez nem fog megtörténni, sőt, fogadni mernék, hogy még az állását is megtarthatja...
(Amúgy a mai napig emlékszem, amikor úgy 4-5 éve egy konferencián találkoztam ezzel a nímanddal. Előadóként a legnagyobb teljesítménye az volt, hogy "bevándorlónak" titulálta a határon túl élő magyarságot, közfelháborodást váltva ki ezzel. A közönség fele - nagyon helyesen - azon nyomban ott is hagyta a hacacárét, Gazsika pedig nem volt képes fölfogni, hogy mivel bántotta meg a publikumot, akik közt szép számmal akadtak az elszakított területekről érkezett testvéreink is...)

Gambit írta...

@Jonas: Írja ezt egy olyan ember, akinek a magyarorszag.ma-ra mutat a nickje... Menj szépen vissza a spiclikhez, ott lehet hódítani az ilyen dumával, mi nem kérünk belőle.

Böszme írta...

Nem Zagyva Gyulát védem, de az ő munkaköréhez nincs előírva semmilyen végzettség, őt beszavazták a Parlamentbe. TGM viszont szinte semmilyen szempontból nem felel meg a vele szemben állított követelményeknek, inkább annak örülne, hogy 62 évet leélt munka nélkül, nem is kis pénzért, amire ráadásul ezentúl is számíthat. És van pofája politikai tisztogatásról beszélni, holott teljesen egyértelmű, hogy neki ott semmi keresnivalója nem volt eddig sem.

Radulovic Zsuzsa írta...

De, védjed csak Zagyva Gyulát, ha magyar vagy!
A többiben teljesen igazad van!!!

Radulovic Zsuzsa írta...

Nem kell azért magyarázkodni, ha van egy magyar képviselö a magyar parlamentben...

Névtelen írta...

Jonas ,na most már elmégy te ninivébe ,vagy a bus pi...ba.Nem mindegy neked,hogy hány osztálya van Zagyvának??Csak diplomásnak lehet nagy pénzeket felszedni??A cethal nyeljen el!!

casablanka írta...

A végzettséggel kapcsolatban: egy-vagy kéthete rendezték meg valahol a főiskoláslányok szépségversenyét. Benevezési feltételek : legyenek szépek és müveltek, tudjanak megfelelően "komunikálni" stb,stb. Háttérhirként hallgattam a TV.-t és csak arra figyeltem fel, hogy a felsorakozott szépségek
közül megkérdezi az egyik benevezett "szépkislányt" egy szemfüles riporter: - mond csak, meg tudnád mondani mikor volt a Mohácsi vész? - a leány egy pár másodpercig megdöbbenve hallgatott, majd kivágta magát, én ilyen kérdésekkel nem foglalkozom, itt nem ez a cél.Ennyit a diplomáról. Zagyváról az a véleményem, lehet, hogy nincs diplomája, de az esze a helyén van, és felszólalásaiban mindig fején találja a szöget. Hellert meg kifejezetten kár volt megemliteni mint diplomást, még ha" polgárpukkasztásból" is csinálta azt amit csinált Till Attilával azt én inkább gátlástalanságnak és ordenáiségnek nevezném, pedig egyáltalán nem tartom magam prűd embernek.

cila57 írta...

Csak az "iskolázott" pénzszagértők lelhetnek okosak?
Észre kéne venni, hogy a belterjességük miatt, egyre több a debil közöttük.
Lásd: a felfogásuk és az intézkedéseik többségét!
Különben is nagyon hiányzik ebben az országban is mindenhonnan a józan paraszti ész.
Na, meg a fizikai munka, az igazi alkotás szeretete, és elismerése.
Van olyan faj, amelyik megsemmisítésének vette, veszi, ha fizikailag dolgoznia kellett, kellene.

Névtelen írta...

proba

Gambit írta...

Éééééés, igen, ki hitte volna? A patkány a helyén maradt...

Zoltán írta...

de kár, hogy lezárták. épp alá akartam írni :)))
de tényleg, ez jól festett volna:

Prof. Cock S. Uckerkike
Hate-monger and liar
University of Michigan

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló