Vasárnapi visszanéző – 40. hét

A vég kezdete? [2010. október 1.]
A héten minden valószínűséggel a honi népesség száma tízmillió alá csökkent, pedig a kutatások szerint Magyarország az egész világon élen jár a gyerekek értékét tekintve. Érdekes mód nálunk gondolják a legtöbben azt, hogy gyerek nélkül nem élet az élet, viszont ehhez képest a legrosszabbak között vagyunk a születések számát illetően. Ma Magyarországon a tervezett gyermekek száma 2-2,2 körül mozog, míg a teljes termékenységi arány csupán 1,3 körül ingadozik…>>> tovább


Egy korszak véget ért [2010. október 4.]
A tegnapi nappal lezárult egy négyéves korszak. Ez idő alatt szinte a nulláról sikerült felépíteni azt a nemzeti radikális oldalt, ami ma már a politika minden szintjén, az EU-ban, a magyar parlamentben és a helyi önkormányzatokban is képviseli azokat az érdekeket és értékeket, amiket mi, ezen az oldalon lévők a magunkénak vallunk.

Mindannyian tudjuk, nem volt könnyű idáig az út. Ellenszélben, csapdák és alattomos támadások közepette kellett lavírozni, míg eljutottunk oda, ahol most tartunk. Az elmúlt másfél év pedig kifejezetten egy őrült rohanás volt. Kampányok és választások érték egymást, sokszor arra sem volt idő, hogy a sorokat rendezzük, hogy minden szempontból átgondolt döntéseket hozzunk… >>> tovább


Gróf Batthyány és az idegenek [2010. október 6.]
Batthyány Lajos pere az újkori magyar történelem első premeditált, előre eldöntött koncepciós peres eljárása volt. A felségsértés vádját azonban nehezen tudták összetákolni. Agyonlövetése előtti „Éljen a haza!” felkiáltása után saját maga adta ki a vezényszót gyilkosainak.

Szinte minden közjogi vagy reformjavaslatát jobbról vagy balról bírálták és bírálják is. Pályájának megítélése sok vita tárgya, de a politikai magatartásában egy nézeteihez töretlenül és haláláig ragaszkodó államférfi némely nyilatkozata aktuális még ma is.

Az idegenek honosításáról szóló felszólalásában kifejtette nézeteit a Magyarországra betelepülők magyar állampolgárságának megadásával kapcsolatban…>>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló