A szálak Magyarországra vezetnek

A magyar fősodratú média nem szentelt túl előkelő helyet az elmúlt napokban annak a hírnek, miszerint néhány hete a német ügyészség a cég bonni székházának átvizsgálásával egyidejűleg, házkutatást tartott René Obermann, a Deutsche Telekom elnökének lakásán is. Az akció során az ingatlanokat mintegy 70 nyomozó szállta meg, akik az utolsó fiókig átkutattak mindent, majd a dolguk végeztével jelentős iratmennyiséggel távoztak.

Obermann és a Deutsche Telekom kommunikációs részlegének vezetője felháborodottan vették tudomásul a történéseket, és határozottan kijelentették, hogy az ellenük fölmerült vesztegetési gyanú teljesen alaptalan, és ezt természetesen rövid időn belül be is fogják bizonyítani.

Persze most sokan kérdezhetnék: mégis mi közünk van nekünk mindehhez?

Első hallásra úgy tűnhet, hogy semmi, de ha jobban utána nézünk a dolognak, akkor mindjárt kiderül, hogy a szálak a 2005-ös elqrói Magyarországra vezetnek, hisz a nyomozás okát a Magyar Telekom üzleti könyveiben talált szabálytalan kifizetések szolgáltatják. A vizsgálat középpontjában a budapesti cég, valamint annak macedóniai és montenegrói leányvállalatai által kötött tanácsadói szerződések állnak.

Az ügyet a német konszern üzleti könyveit vizsgáló Pricewaterhouse-Coopers emberei robbantották ki, amikor a 2005. évi kimutatásokat átnézve gyanús kifizetésekre bukkantak. A kifogásuk az volt, hogy a jelentős összegű kiadásokkal szemben nem állt megfelelő ellenszolgáltatás. Az eddigi vizsgálatok összességében 24 millió eurónyi nem legális kifizetést tártak fel több mint 20, kétesnek minősülő tanácsadói és lobbitevékenységre vonatkozó szerződés ügyében. Német források egy része ugyanakkor már 31 millió eurónyi összeg jogtalan kifizetéséről beszél, mely a gyanú szerint politikusok és magas beosztású kormányhivatalnokok megkenését szolgálta, elősegítve, hogy a távközlési társaság előnyös helyzetbe kerüljön a piac szabályozása során.

Az ügyben az elmúlt években itthon is több hatósági vizsgálat indult. A magyar Központi Nyomozó Főügyészség nemzetközi kapcsolatban kötelességszegésre irányuló vesztegetés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt indított nyomozást. A honi vizsgálatnak már személyi következményei is voltak, hisz a Magyar Telekom menedzsmentje több vezetőt is felmentett mind az anyacégnél, mind az érintett leányvállalatoknál. A hírek szerint ezen eljárás miatt kellett végül Straub Elek korábbi elnök-vezérigazgatónak is távoznia a posztjáról.

Azonban az ügynek, mint látszik, még távolról sincs vége.

Az eddig megjelent hírekben ugyan még nem nevesítették egyik érintett ország kormányát és annak egyetlen hivatalnokát sem, de gondolom, nem nagyon lepődnénk meg, ha a frissen lefoglalt iratok alapján néhány gyanúsított neve ismerősen csengene. Annak fényében meg pláne nem, hogy Straubot a lemondása után Elqró teljesen véletlenül berlini nagykövetnek jelölte. Azonban a folyó vizsgálatok miatt, ezt végül nem vállalta, de annak már nem volt akadálya, hogy a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara alelnöke legyen, amely posztot a mai napig betölti. [katt a linkekre]

Obermann, aki annak idején, amikor a gyanús kifizetések történtek a német konszern nemzetközi mobiltelefon-részlegének a vezetője, így a kelet-európai leányvállalatok felelőse is volt, egyelőre tagad mindent, és alaptalannak minősítette a megvesztegetés vádját. "A Telekom együtt működik a nyomozókkal. A hatóságok ezen mostani akciója a Deutsche Telekom számára érthetetlen" – mondta.

Mi pedig nyugodtan hozzátehetjük, hogy ezeket az álszent dumákat mi már kívülről ismerjük és igazából akkor lepődnénk meg, ha az elvtársak kormánya nem lenne érintve az ügyben. Azt hiszem, érdemes lesz tovább figyelni a fejleményeket, hisz most majd kiderülhet, hogy ebben a nemzetközivé szélesedő történetben tényleg lesz-e német részről elég elszántság és bátorság megnevezni az igazi bűnösöket.

Vagy Merkel asszony majd valahogy elkeni az ügyet, nehogy véletlenül a kedvenc szemkilövetőjéhez is elfussanak a szálak?

11 kommentek:

Herne írta...

Most mondjátok meg: olyannyira sötét, tehetségtelen, béna banda adja hazánk delegációját Az Elitben, akik még egy nyomorult vesztegetést sem tudnak úgy végrehajtani, hogy ne bukjanak le.
ElQró ideje alatt gyakran gondolkodtam, hogy ezek most vagy nagyon hülyék, vagy nagyon okosak. Mára már tudom, hogy ebben nincs semmiféle kiszámított manőverezés, ezek tényleg ennyire sötétek, tényleg ennyire nem értenek semmihez. Elefántok a porcelánboltban. Kisgyerekek, akik megtalálták apu pisztolyát. A klasszikussá vált "böszme" kifejezéssel a főböszme megtalálta a legkiválóbb kifejezést önmaguk jellemzésére.

Az agyam eldobom, még Az Elitben is szégyent hoznak a magyar népre. Ezek a nyomorultak lassan az egész világ szemében megváltoztatják a legendás magyar IQ-ról alkotott képet.

Előre is elnézést kérek a tőlem ezen a fórumon igencsak szokatlan, nyers hangvételért, de:

HOGY A TÚRÓS FASZBA' KERÜLTEK EZEK OLYAN MAGASRA?!?!?!

Hacsak nem Az Elit valódi nagykutyáinak gondolkodásra képtelen idiótákra van szüksége. Ez igencsak valószínű, ezekkel könnyedén elvégeztethető a piszkos munka pármillió euróért meg egy nyaralóért a Riviérán, és ha borul a bili, rájuk lehet verni az egész balhét. ElQróék nagyjából ugyanazt a szerepet töltik be Az Elit köreiben, mint a pitiáner sarki drogdíler a Cosa Nostránál.

eSzeL írta...

Na hogyan??!! ElQró milyen nemzetiségű is? Ebből pedig adódik a többi. A nem zsidó nem ember. Azt szabad becsapni, attól szabad lopni, azt meg szabad(kell!) ölni. Tehát 1: ellenség az egész világ; 2: az ellenség ostoba, tehát lebecsülhető 3: ha 1 zsidó és egy nem zsidó a bíróság előtt szemben áll egymással, a zsidónak van igaza ( a bíró pedig rendszerint zsidó)
A zsidó isten kiválasztott népe, akinek minden más nép alárendeltje. De van 1 hiba a gondolkodásukban, ha valóban úgy lenne, mindent tehetnének nyíltan, hiszen mindenki önként hajtana fejet a magasabb rendű szellemiség előtt. Az, hogy titkolóznak és hazudoznak bizonyítja a legjobban, hogy ők maguk sem hisznek a saját felsőbbrendűségükben.

Névtelen írta...

Mózsiék mindenüt ott vannak, ahol az ördög a f@szát köszörülgeti.Kiagyalták,hogy az Isten nekik adta a világot.Az ők beképzelésük szerint,aki nem zsidó,az ő seggüket kell ,hogy nyalja!Az nem Isten teremtménye,büntettlenül be lehet csapni ,kifosztani,megölni.Vérszopók!

Névtelen írta...

"minden meggyőződés ostoba, minden ostoba meggyőződéses!" ezek pártokba tömörülnek, és még ostobábbak megválasztják megválasztják őket! Eljen, és emeljen,a demokrácia újabb barmokat hatalomba! lényeglátó

Névtelen írta...

Már megint te vagy az vakegér,még hányszor sütöd el ezt a marhaságot??Feltünési viszketegséged van??

casablanka írta...

Elit?Combinó,Metrókocsik franciáktól,most a Cargó (mikor eladták a 2000 vagont ócskavasnak akkor még az anyjukat is letagadták) ezek nem bakik, nyiltan csinálnak mindent mert megtehetik. Budaházyra meg ráhúzták a vizeslepedőt mert lemerte irni, hogy a kormányt el kell kergetni, nem elkergetni kellett volna őket hanem 100 évig talpig vasban tartani és egy kis "a bőrnek nem ártó" piros iszappal locsolgatni a helikopteres,libás, széfes egész bagást. Ők juttatták ide az országot miattuk kerültünk ekkora csődbe. 70 évet megéltem 36 évet ledolgoztam, de még ilyen tetves, bandát nem láttam.Itt soha senk nem felel senkiért,semmiért itt csak mi b@szunk rá mindig.

Névtelen írta...

A Kínai büntetőjogi gyakorlatot már régen honosítani kellett volna-kufárokkal,multikat kiszolgáló janicsárokkal,gazemberekkel,újgazdag elftársakkal benépesült-kishazánkban.De sajnos ma nincs Magyarországon egyetlen feddhetetlen politikai erő,akik nem zsarolhatók,nem megvesztegethetők,hiszen az elmúlt 20 év alatt
az az összes politikai szereplő kisebb-nagyobb mértékben besározódott.Hiába!Túl békés volt az úgynevezett rendszerváltás.Nekünk Mohács kell!

Névtelen írta...

Öcsi! Nem unod még a "szemkilövetőt" emlegetni?
Te magad is tudod, hogy a sokat emlegetett sérüléshez a miniszterelnöknek (aki a helyszínen sem volt) semmi köze. - Másrészt: a tomboló csürhe ellen sok országban fegyvert használnak a rendőrök, még az sem ritkaság ha a kivezényelt rendfenntartóknak sortüzet vezényelnek.
Aki pedig olyan szituációba keveredik egy tüntetésen, mint a szemsérült, az csak önmagának tehet szemrehányást: senki sem hívta oda és ha eleget tett volna a rendőri felszólításoknak, akkor nem esett volna baja.
Irhatnám úgy is: ez a provokátorok sorsa.

Radulovic Zsuzsa írta...

Mint tudjuk, volt olyan is a pesti szemsérültek közt, aki nem is vett részt a tüntetésen, hanem a vendéglöjét zárta be épp és egyszerüen csak haza szeretett volna menni, csakhogy az egész zóna le volt kerítve és elözönölve rendörrel, stb.
Most akkor te a rendörség és az államhatalmi eröszak oldalán állsz, ha provokátornak nevezel egy tüntetöt? Ezek szerint helyesnek is tartod az ilyen eljárásokat? Ezt kell eldöntenie mindenkinek, hogy hol is áll ö tulképpen.

Névtelen írta...

Öcsizőnek!!!röviden ,velősen, more kuss!!irány vissza a c-pressbe.

Radulovic Zsuzsa írta...

http://www.ketesaruk.hu/elelmiszer-biztonsag_fogyasztovedelem/penicilines-nemet-serteshus---lefoglalva

http://www.staph-infection-pictures.com/mrsa-pictures.php

A túlságos antibiotikumfogyasztás pedig MRSA-hoz, vagyis multirezisztens staphilococcus aureus fertözésekhez vezethet, amelyek gyakran végzödnek halállal, hiszen rezisztensek több, vagy minden antibiotikumra, innen a nevük. Nyugat Európa és Amerika már el van fertözödve ezzel a kórral. Az amerikai intenzív osztályok pacienseinek 50, a német intenzív osztályok pacienseinek 30-35%-a fertözödik a kórházban ettöl. Tendencia növekvö!!!!!!!!!!!!!!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló