Gátlástalanok, rohadékok

Erste-vezér a kormánynak: "nem tehettek meg mindent velünk"
Ismét kemény kritikával illette a magyarországi bankadót Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója a Financial Times-nak adott interjújában. "Mérgesek vagyunk a túlzott bankadó miatt, szükségtelen lépés" - mondta Andreas Treichl az interjúban. Bár kiemelte, nem lát semmilyen körülményt, amely mellett kivonulnának Magyarországról - hisz Magyarország az Erste "hazai piaca", úgy fogalmazott: "többféle módon is meg fogjuk mutatni, hogy nem tehettek meg mindent velünk. Vannak más országaink is, ahol többet tudunk befektetni" - mondta.
Portfolio.hu
2010. október 11. – 11:49
[Az eredeti hírért katt a linkre]


Az iszap áldozatai: hitelüket vesztik, állásukból kirúgják
Több lakos arról panaszkodott, hogy mivel megsemmisült a háza, a bank arra figyelmeztette: jelzálog-hitelét felmondja, mivel a fedezetérték megsemmisült, így egy összegben kell majd kifizetnie tartozását.

Gazdasági Rádió
2010. október 10. - 23:03
[Az eredeti hírért katt a linkre]


A két fenti hír alig félnapos eltéréssel látott napvilágot a különböző hírportálokon. Két hír, melyben benne van minden, ami a honi bankszektorra manapság olyannyira jellemző. Pofátlanság, gátlástalanság, pökhendiség, érzéketlenség. Határtalanul. Minden mennyiségben.

„Nem tehettek meg mindent velünk”- ajvékol a bankvezér a jogos bankadó kapcsán, miközben a másik oldalon a fajtársai a leggusztustalanabb módon járnak el a mindenüket elvesztőkkel szemben. A szerencsétlenül jártak közül még senki nem tudja, hogy mi lesz holnap, még senki nem tudja, hogy hogy fog majd tovább folytatódni az élet, még el sem temették a halottakat, de a bankok már a pénzükért toporzékolnak, már fenyegetik a károsultakat.

Milyen világ ez? Ma már tényleg semmi nem számít? Hol van az együttérzés, a szolidaritás? Vagy ezek a szavak ma már csak a szótárban léteznek? Milyen ember lehet az, aki kiküld és aláír egy ilyen felszólító levelet?

Ma már látható, hogy a MAL nem fog tudni kibújni a felelősség alól. Ma már látható, hogy az összes felmerülő költséget ki fogják fizettetni velük, ami egyes számítások szerint a 20 milliárd forintot is elérheti. Ebben biztosan benne vannak azok a kártérítések is, ami a katasztrófát elszenvedetteknek jár majd. Ha azt még pontosan nem is lehet tudni, hogy ki, mikor jut pénzhez, de az bizton kijelenthető, hogy lesz fedezete a fizetési kötelezettségeknek.

Ezt pedig úgy, ahogy az átlagember látja, úgy láthatják a bankok vezetői is. Akkor meg mire volt jó ez? Miért volt jó beletaposni azokba, akik amúgy is a padlón vannak? Milyen épeszű indok lehet erre? Vagy az kötelező érvényű magatartás, hogy aki bankárnak áll, abból ki kell vesznie minden emberinek, minden értéknek és érzésnek?

Arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen helyzetben miért csak az adóstól várják el, hogy viselje a következményeket? A bankok miért nem vállalnak kockázatot? Milyen alapon terhelik rá az összes kárt, a hitelt felvevőkre? Jelen esetben nem arról van szó, hogy valaki a saját hibájából nem tud törleszteni. Egy katasztrófa helyzet állt elő, melyről a károsultak nem tehetnek, mégis mindent rájuk akarnak verni. Mégis hol itt a tisztességes üzlet?

Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy mely bank, vagy bankok lépték meg ezt a semmilyen módon nem indokolható lépést, de gondolom ez is hamarosan kiderül, meg talán az is, hogy ki volt az, aki aláírta ezeket a leveleket, vagy ki volt az, aki kiadta az utasításokat erre a patkány lépésre.

Figyeljük a híreket, és az illetékes vezető, valamint a bank nevét jegyezzük meg majd jól... Hogy tudjuk mi is, hová érdemes menni… mondjuk úgy, "befektetni"…

Rohadékok.

10 kommentek:

Névtelen írta...

Ma már látható hogy a Mal nem fog tudni kibujni a felelősség alól.
Kis gyermekien naiv Radikal Puzzle

Herne írta...

Az elit, a bankárkaszt szociopatákból áll. Ez párosuihat szadista hajlammal. Ha nem lennének magas pozícióban, és hétköznapi emberek volnának, belőlük lennének a családjukat terrorizálók, sorozatban nőket és gyerekeket erőszakolók, hobbiból gyilkoló sorozatgyilkosok.

Ami azt illeti, szerintem így is űzik ezt az ipart, csak a pozíciójuk fedezi őket.

Ezeknek az anatómiailag emberszerű lényeknek gyakorlatilag ez szexuális örömforrás, valószínűleg elélveznek tőle.

A legkomolyabban mondom.

eSzeL írta...

Tökéletes hozzászólások! A gazdagság hajszolása egyrészt az elmebetegség egy típusa másrészt pedig szellemi önkielégítés. Ennek törzsfejlődési okai vannak. Egyre több ilyen ember van és egyre szélsőségesebb elhajlások figyelhetők meg.

eSzeL írta...

Ja, annyit még : a helyes sorrend az, hogy kiveszik belőle minden emberi ezért bankárnak áll.
Fajta jellemző. :-)

Névtelen írta...

“A pénz nem eszköz lett, hanem cél. Ezért omlik össze a gazdaság.”

Névtelen írta...

Nos ,majd kiderül a vallatásnál,ki a gyermekien naiv!Jó neked,hogy előre láttod ,hogy a MAL,nem bujik ki a felelőség alól.

Névtelen írta...

A biróság szabadlábra helyezte az egyik gazembert,te aki gyermekien naivnak nevezted ezt a Radical Puzzlet,csókold meg a Nagy Fülke Forradalmár hátsóját!Azt amit láttni,hogy nem értel te semmit,a szemeden még rajta ül a narancsszinű köd.

Radulovic Zsuzsa írta...

"Az elit, a bankárkaszt szociopatákból áll. Ez párosuihat szadista hajlammal. Ha nem lennének magas pozícióban, és hétköznapi emberek volnának, belőlük lennének a családjukat terrorizálók, sorozatban nőket és gyerekeket erőszakolók, hobbiból gyilkoló sorozatgyilkosok."

Ez nagyon jó és igaz is!!!

Névtelen írta...

Minden élő, élősködő! Csodálatosan meg van teremtve! Csak vedd észre! Reklamálj istennél, aki szabad akaratot, lehetőséget adott Sztálinnak, Hitlernek! Kisszerű becsületes téged ver meg!

nihilista írta...

Hozzászoktam a pénzhez .Szeretem a jo aztokat a szép nöket a szorakozást ÉS EZT MIND MEG AKARJÁK VONNI TÖLEM.
Olyannaktekinem a pénzt mint a drogot pénz fugö vagyok ugyérzem ha nem kapom meg a következö adagomat ölnöm kell a pénzért.

ÁTBASZTATOK BANKÁROK NEKEM NINCSENEK ELVEIMDE HA BEVADULOK EUROPA SZERTE KURVÁRA SZERVEZZÉTEK MEG A VÉDELMETEKET.

Minapis azt álmodtam egy bankvezérnek felvágtam a hasfalát és csak huztam ki a beleit az aszfaltra mikor felébredtem azt vettem észre nedves az alsonadrágom akkor láttam elélveztem a gyönyörtöl azért vgyok veszélyes mert europában 200 millio társam van

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló