Október 23., ahogy mi láttuk





Kapcsolódó írásunk: A szombati demonstrációk margójára
Mozgóképes beszámolónk ITT.

12 kommentek:

Ungaro írta...

Ave Lazio!

Névtelen írta...

Szabadságot Budaházynak, Szabadságot a Politikai foglyoknak. Éljen a Jobbik!

Névtelen írta...

Niemöller, Martin német protestáns teológus:

Amikor a nácik elvitték a kommunistákat, hallgattam, mert nem voltam kommunista. Amikor elvitték a szociáldemokratákat, hallgattam, mert nem voltam szociáldemokrata. Amikor elvitték a szakszervezetiseket, nem tiltakoztam, hiszen nem voltam szakszervezetis. Amikor elvitték a zsidókat, nem tiltakoztam, hiszen nem voltam zsidó. Amikor engem vittek el, már nem volt, aki tiltakozhatott volna.

casablanka írta...

Ha ebben a hazában egy HAZAFIT bűnösnek tart egy balliberális kormány meg egy úgynevezett jobbközepes kormány nagy egyetértésben, akkor szerintem nagy baj van az i gazságszolgáltatással és a kormányokkal is !

Herne írta...

Most csupán a német teológus eszmefuttatására reagálnék: tipikusan sarkított, idealista szintre emelt érvelés a tények helyett. Ha megfigyelitek, az ellentábor csak ilyesmivel tud előrukkolni. Rendkívül jó szimbolista alkotók lennének, manapság már az absztrakt, sőt egyenesen groteszk irányzatokat is hozzákeverve, de a világ sajnos a realizmuson alapszik.

Ha értenének kicsit a realizmushoz is, nem egy általuk kitalált, szimbolikus képpel harcolnának, hanem megismernék előszöris az ellentábor VALÓDI érveit és céljait is.

Mi sem azért rühelljük a cigányokat, mert kormosak, mondhatni...tulajdonképp az ellenfeleink pontosan olyanok, mint amilyennek minket hisznek és lefestenek. Tudatlanok, fogalmuk sincs arról, mi folyik a felszín alatt, pusztán azért ítélnek el minket, mert másmilyenek vagyunk. Érvekkel nem tudják alátámasztani az álláspontjukat, a mi érveinket pedig meghallgatni képtelenek. Az ún. demokratikus oldal viselkedésmintája gyakorlatilag nem más, mint freudi önjellemzés. A vélt ellenségre vetíti rá saját fogyatékosságát.

Azért az is sokat elmond az ún. demokrácia életképességéről, hogy egy hétköznapi blogolvasó egy pillanat alatt megcáfol nagynevű teológusokat, nem?

Radulovic Zsuzsa írta...

http://hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller
Öt tényleg elvitték, ezért pontosan tudta, hogy miröl beszél.
De 10-re felébredtek a fotelhösök, akik jobban tudják!

Sose a kormányokban van a hiba, azok mindenütt a világon egyformák. A hatalom mindenkit vakká, érzéketlenné és korruptá tesz. A hiba mindig a népben van, amelyik oda ülteti és ott is hagyja öket.

Radulovic Zsuzsa írta...

EZ KELL?


Tényleg ezt akartátok?
Rezignált, steril ünnepet?
Mikor az erõ jelen volt,
Senki nem emelt kezet!

Tavaly vállamon sírt fiam:
„Ma se történt semmi!”.
Tiszta ifjúi lángokat
Hagytak hamvában heverni.

Nem repültek zászlók,
Csak gyûlt, gyûlt a tömeg.
Hervadoznak bús koszorúk,
Estére mindenki hazament.

Fotel, sör, tévé. Ez kell.
Agymosás, lábvíz, pláza.
Kétharmadod megszerezted,
Ablakodban akciós gyertya.

Vezéred eddig sem akadt,
Vasalt ingére jól vigyáz,
Ki nem mondaná: Utánam!
S meghajolnak a kopjafák.


Ferencváros, 2010. október 23.

Névtelen írta...

Niemöller másképpen:

Mikor a zsidók 1919-ben először elfoglalták hazánkat, még tiltakoztunk, és kivertük őket.
Mikor a zsidók 1945-ben az oroszok segítségével ismét elfoglalták hazánkat, hiába tiltakoztunk sok hazafit elvittek, és nem állt mellénk senki.
Mikor ebből elegünk lett 1956-ban ismét fellázadtunk a zsidók uralma ellen, de ismét elárultak bennünket, még több hazafit kivégeztek.
Mikor 1989-ben a zsidók köpönyeget váltottak a hatalom megtartása érdekében, már csak kevesen maradtunk, akik felismertük a lényeget, de ez az erő már komoly forradalomra nem elég.

Radulovic Zsuzsa írta...

Így igaz. És mostmár a zsidók ünneplik ´56-ot, mint az ö forradalmukat!!! Tény, hogy sokan részt is vettek benne (meg kéne már kérdezni öket, hogy ök mit is akartak tulképp akkor elérni???). Lásd: Petöfi Kör és az akkori Írószövetség névsora.
Sztem az a baj, hogy a magyarságnak valaki bemagyarázta, hogy a harc egyszer véget ér. A többség pedig el is hitte ezt. A hatalom elleni harc sose érhet véget!

eSzeL írta...

De igen, a hatalom elleni harc is véget érhet. Ha a Szent Korona Jogrendje alapján működik a hatalom. Ajánlom megnézni ezt az előadás sorozatot : http://www.youtube.com/watch?v=lhNOis0imn8
Nem rövid, mondhatnám hosszú, de megéri. Nem véletlenül nem tanítják az iskolákban. A zsidóknak igazuk lesz egy valamiben. A jövendölésük úgy szól, hogy majd minden nép izraelt támadja, és akkor jön el a megváltó, és elsöpri a izrael ellenségeit. blablalbla...
A lényeg : Míg csak 1 - 1 ország lázad fel a zsidók ellen, addig nincs esély, szinte világméretű megmozdulás kell, szinte egyszerre mert másként nincs esély.

Radulovic Zsuzsa írta...

Ezt teszi az egész világ, söt együtt is! Ez nem jut el hozzátok???

Gambit írta...

Nem kifejezetten...

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló