Gyerünk liberáltak, gyerünk elempé

Már a nagyvilág se a régi. Rossz idők járnak Kanadában is. Nem megy a bodza. De ez még mind hagyján. Honvágy van. Méghozzá gyötrő. Így aztán az üldözöttek vállalva a rasszista kockázatot, az üldöztetést és a félelmet, hazatérnek. A szív megszakad, szem nem marad szárazon. Cudar ez a világ…

Nyíregyházáról összesen közel 60 ember ment el tavaly, de úgy néz ki, előbb-utóbb valamennyien hazajönnek majd, mert gyötrő honvágyuk miatt nem bírják elviselni a kinti életet – sírta tele a napokban a sajtót Balogh Artúr, a városi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. Majd így folytatta: Nem jószántukból mentek el. Tavaly a cigányok elleni gyilkosságok, támadások félelmet keltettek, a közhangulat rendkívül feszült volt, a Huszár-telepen élők is napokig nem aludtak, rettegtek éjszaka. A munkalehetőségek ezzel együtt még inkább beszűkültek, a szegénység nyomasztóvá vált. Én megértem ezeket az embereket. Nem rablókról, gengszterekről, törekvő családokról van szó, akik megpróbáltak új életet kezdeni, de nem bírták a távollétet feldolgozni. Ezt is meg lehet érteni. Most itt állnak fedél nélkül. Nem hagyhatjuk, hogy az utcára kerüljenek.

Gondolom, most sokakban felmerül a kérdés: Nem ezek azok a retkek, akik tavaly a világban végigköpködték és elmondták Magyarországot mindenféle rasszistának, nácinak meg hasonlóknak, aztán a liberált média ajvékolásának közepette kivándoroltak Kanadába, mondván ezt itt annyira szörnyű hely, hogy itt képtelenség élni?

De igen ők azok.

A rettegők, akik néhány hónappal ezelőtt úgy húztak el, hogy előtte még a nagy félelemben teljes lepusztították és szétlopták a számukra kiutalt szociális lakásokat. Ők azok, akik aztán a tengerentúlon menekült státuszért folyamodtak, majd lekarcolva a kanadai államot, ott is próbálták azt az élősködő életet élni, amire itthon rászoktatta őket a nagyon liberált értelmiség.

Azonban Kanadában mások a játékszabályok, ott nincs vég nélküli ingyenélet, mint nálunk. Ott, ha segélyt kapsz, akkor tenned is kell érte valamit. Ha mást nem, akkor rendszeresen iskolába járni, hogy megtanuld a nyelvet, hogy később tudj állást vállalni, aztán kell egy kis önkéntes munka is, hogy bizonyítsd az elkötelezettségedet az ottani értékek iránt.

Így egy idő után kitelik a cigánybecsület és az ottaniak is rájönnek arra, hogy ezek az „üldözöttek” valahogy se tanulni, se dolgozni nem akarnak. Aztán elindulnak az első eljárások az elkövetett bűncselekmények miatt, majd néhány hónap után - ahogy a bürokrácia malmai őrölnek - eljön az az idő, hogy a menekültügyi bíróság döntsön az ügyükben. Mivel az esetek többségében, figyelemmel az életvitelükre elutasító válasz születne, a retkek kitalálják, hogy ők mégiscsak hazajönnének. Ekkor a kanadai állam felülteti őket egy repülőre, és a kanadai adófizetők pénzén visszaküldi őket, hogy ezután már rajtunk élősködjenek tovább.

A statisztikai adatok szerint a Kanadába menekült cigányok 97 százaléka így jár és egy éven belül visszatér Magyarországra. Azonban azt a vérlázító pofátlanságot, amit most ezek csinálnak, eddig még kevesen merték megtenni. Ezek most azt követelik, hogy az önkormányzat soron kívül utaljon ki lakást a számukra. Hogy miért is? Mert az, nekik jár. Legalábbis szerintük. Sőt még azt is kijelentették, hogy nem ideiglenes szállásra gondolnak, mert azt csak a legvégső esetben fogadnák el, hanem külön-külön önálló lakásokra.

Szerencsére az önkormányzat illetékesét nem nagyon hatotta meg az ajvékolásuk, és közölte velük, hogy mivel annak idején a lakástörvény törvény értelmében nem jelentették be, hogy 60 napon túl el fogják hagyni a rászorultsági alapon kapott bérlakását, ezért a bérlemények állagmegóvása érdekében a lakásokat visszavette a város. Majd a lelakott és igen rossz állapotú otthonok többségét felújította és új bérlőknek adta ki. Így aztán azokat a lakásokat biztosan nem kaphatják meg, de másikat se nagyon, mivel a rendelet szerint öt éven belül új lakásigénylést nem adhatnak be.

Természetesen mindjárt elindult hőbörgés, és Balogh Artúr helyi főretek is nyomban exponálta magát: Nekünk az a célunk, hogy a hazatérő családok valamilyen formában minél hamarabb lakáshoz jussanak és minden demokratikus eszközt meg fogunk ragadni ennek érdekében, fórumot szervezünk, nyilvánosságot keresünk, ha kell, az utcára is kimegyünk.

A történet egyelőre itt tart, de amilyen retekbarát szabályozás van ma Magyarországon, előbb-utóbb biztosan kisírnak majd maguknak valamit és aztán beleröhögve a pofánkba, tovább élősködnek rajtunk.

Nem kérdés, hogy az ügy törvényi szabályozásért kiállt, mert az egyszerűen vérlázító, hogy ilyen megtörténhet, hogy egyátalán eszükbe mer jutni ilyen követelés. Aki mondvacsinált okokból megtagadta ezt az országot és elment innen, az már többet ne akarjon visszajönni. Vagy ha igen, akkor az ilyen tettekért nem lakás meg segély jár, hanem börtön. Hazaárulásért. De a legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy aki megtagadja és ilyen módon, mint ahogy ezek a retkek is elhagyja Magyarországot, az abban a pillanatban veszítse el az állampolgárságot és rohadjon meg ott a világban, ahol akar, de ide már többet nem egye vissza a fene.

Azonban ilyen szabályozás jelenleg sajnos nincsen, úgyhogy más megoldást kell találni. Szerintem az lenne a legjobb, hogyha a visszatérők beköltöznének egy-egy nagypofájú liberált cigányvédő otthonába.

Most lehet bizonyítani.

Elő a farbával Mohácsi Viktória, Gusztos Péter, Kuncze Gábor. Most meg lehet mutatni, hogy Van fény az alagút végén! Elempé. Itt a lehetőség, fel lehet ajánlani egy-egy szobát. Most ne hallgasson Tamás Gáspár Miklós se, meg az a sok antif@sz rettegő se, akik tele szokták sírni a médiát a retkek sanyarú sorsáról. És itt a jó alkalom Németh Sándornak meg a Hit Gyülekezete agymosottjainak is. Most meg lehet mutatni az együttérzést.

Mindegyikőjük fogadjon be egy-egy cigánycsaládot.

Gyerünk, rajta hát!

16 kommentek:

integràl írta...

Nincs nekünk még valami müködö bànyànk? Nevezzük ki ökofalunak, természetes fütés, semmi fagyveszély, Aknaszlatinàn voltam a sobànyàban, nagyon jo a klima is, asztmàra elsörangu, mezitlàb is lehet jàrni, mi kell még? Mondjuk ahhoz, hogy kajàt kapjanak sot kell felküldetni velük, de ennek az az elönye, hogy rögtön több hely is lesz odale. Oda be lehet öket integràlni, hangoskodhatnak is bàtran, ami kifér a csövön. Ott azt lehet rajoskodni, rendör se kell, csak egy, a lifthez. Vélemény?

Névtelen írta...

Na ha ezeket sóbányába viszik,sót indiából kell hozatni.Indiába sóért mezitláb ment Gandhi!!!!!

Névtelen írta...

Nekünk már semmi dolgunk nincs, csak kövessük Sárközy úr( Francia elnök) cselekedeteit, aki nem dolgozik, kitoloncolni! Érdekes, neki miért nem mernek pofázni az ott élő zsidók?

Névtelen írta...

Rendkívül jó cikk, minden sorával egyet lehet érteni.Az állampolgárságtól való megfosztást,az elkövetett bűneik miatt utólag is lehetne gyakorolni, majd kiutasítani őket az országból. Hajrá ügyészség, hajrá bíróság lehet dolgozni! A jövőre nézve pedig nem ártana törvényt hozni, hogy a hazaárulókat, az országot pocskondiázókat meg kell fosztani a magyar állampolgárságuktól.Természetesen csak törvényes keretek között. A liberál-bolsevikok pedig hadd ugassanak.Őket is el lehet ítélni. Bojtorján

Névtelen írta...

Nem akarok kukacoskodni,ki az a hülye aki befogadná ezzeket a mocskokat???el sem lehet zavarni ezzeket,csak az dolguk,hogy saporicsanak.még fizetnek is érte nekik.már a sündőröket is gyilkolásszák,a" nagy kormányváltó" nem unja még ezt,mert mi már nagyon.

házikígyó írta...

A nagy liberális megmondóemberek nem fogják őket befogadni, ez tuti. A Goj Motorosok is kezdeményeztek valamit az iskoláztatással kapcsolatosan,nem jött be.

Ellenben van a parlamentben egy szadesz-képződmény. Ők viszont kezdhetnének példát mutatni. Fogadjunk, hogy nem kockáztatják a kis népszerűségüket, nem vetik föl a témát, nem segítenek embertársaikon.

Böczike írta...

Kis falumban él pár cigány család, akiket jó példának lehet említeni. Egy részüknek van ilyen-olyan iskolai végzettsége, és eljárnak rendesen dolgozni. Vannak páran akiknek max. 8 osztályuk van, és a helyi mezőgazdasági vállalkozókhoz járnak dolgozni feketén. Tudom, hogy a fekete munka sem szép dolog, de legalább dolgoznak a pénzükért, nem lopni-rabolni járnak. Meg mondjuk szerencsénkre Tolna megyében amúgy sem annyira rossz a cigánybűnözés, mint a tőlünk fentebb lévő megyékben. De nálunk sem volt ez mindig így. Jó pár éve, letelepedett itt egy cigány család, az ország másik feléből. Persze tudjátok, hogy a romáknál egy átlagos család nem 4 fő. Hát mikor itt voltak, az volt a poklok-pokla. Mindegy, hogy volt-e itthon valaki vagy sem, jöttek be törtek-zúztak, ha ellen akartál állni, előkerültek bicskák, husángok stb. Egy darabig tűrte a falu, de egy idő után éjszakánként egyre több Molotovkoktél talált be a házukba, több-kevesebb eredménnyel. Végül a falu lakossága összedobott egy kis pénzt, és távolabb vettünk nekik egy tanyát. Egyik falubeli teherfuvarozó, még el is vitte ingyen a motyójukat. Másnap reggelre megpróbáltak visszaszivárogni a faluba, gondolták most már van kettő házuk. Igen ám, de mi pár év alatt már kiismertük őket. Költözés napján, mikor elment velük a teherkocsi, jött a dózer, és a földel tette egyenlővé a már lelakott házukat, így elmentek végleg. Pár év múlva a telekszomszéd megvette a volt romaterületet , parkosította, a terület közepén pedig egy csobogó áll. Nem tudom csak feltételezem, hogy a tulaj ezt esztétikai megfontoltságból tette (már mint a parkosítást), és nem a cigányoknak akart emléket állítani!

casablanka írta...

Tegnap reggel az MR 1 Kossuth rádióban nyilatkozott egy Kanadából hazatért "honfitársunk". A kérdésre, hogy miért hagyta el az országot a következőket mondta: A Hősök terénél laktunk a családdal. Onnan lehetett látni a Gárda, hogy masirozott.Nagyon féltettem a családomat a rasszista kijelentések miatt.Feljöttek a lakásomra és rugdosni kezték az ajtómat.Összecsomagoltunk annyira féltünk, a lakást a bátyámra hagytam a butorokkal együtt. Később a bátyám is kijött utánunnk, ő is félt.A lakást teljesen kifosztották, a bátyám kénytelen volt eladni.Most, hogy "hazajöttünk" itt állunk lakásnélkül.Balogh Artur a következőket mondta (ő volt ugyanis a kérdező):Fideszes képviselő vagyok, mindent elfogok követni, hogy a "hazatérő" romák ne maradjanak lakás nélkül.Aki azt hiszi kitaláltam ezt a történetet kérje az MR 1 Kossuth rádió 2olo.julius 3o. reggeli adásának ismétlését.Kérdezem mi lesz vajon a sok bepalizott devizahitelessel és egyéb lakástörlesztését fizetni nem tudó honfitársunkkal?

Névtelen írta...

A magam részéről én nem is tekintem Magyarország, a magyar társadalom részének a cigányokat. Nem is azok. Elenyésző számban akadnak, akik a magyar társadalom részévé váltak, minden tiszteletem az övéké, de a maradékot, azaz a túlnyomó többséget nem fogadom el a magyar társadalom tagjának. Nem a politikusok és a bürokrácia fogják megmondani nekem, kik magyarok és kik nem, hanem a tettek.

Gatto írta...

Házikígyónak:Ezeket hiába iskolázod,hidd el nekem,amelyik kivakarózik az igyekszik beintegrálódni abba a társadalomba,ahol él.De az csak nagyon elenyésző számú ember.
Tényleg nem fogják kockáztatni a népszerűségüket mert ők is tudják,hogy ez lyukas korsóba vizet önteni vállalkozás.Magyarországon szinte mindent megpróbáltak már ezen etnikum felemelésére de nem lehet tenni semmit mert ezek ilyenek és kész.
Padovától lefelé délre,Róma környékén is ezeket "befalazzák" mivel ott se tudnak velük mit kezdeni-mert lopni ,kurválkodni ölni mennek oda is vagy futtatni-gettószerű telepekre zárják őket,ott nem mernek ilyen bátran ugatni mint itthon mert az azzurik hamar beverik a pofájukat , nem ijednek meg tőlük de ott sokkal egységesebben és erősebben lépnek fel az orkok ellen a rendőrök is és az Északi Liga gárdája is ,ott nem jajonganak ,hanem igénybe veszik a gárda segítségét.

Névtelen írta...

8:40 Az baj,hogy csak ajtajukat rugdosták/persze ez is hazugság/.Félhettek volna jobban is úgy,hogy haza se jöjjenek.Vajon ki volt az a galád aki kifosztotta őket?Biztosan egy magyar házaspár két gyerekkel vagy egy kisnyugdíjas netalán egy pedagógus,mentős......

Névtelen írta...

integrál :Szuper ötlet ,a legjobb amit eddig olvastam.
A Jobbik terjessze elő a Parlamentben!

helmer írta...

Nagyon jó szöveg, megjelent a Nemzeti Hírhálóban is, teljes mértékben elfogadom a leírtakat.
Ha nem lépünk érdemben, végünk van, mert ezek csak a erő felmutatásából értenek. Aki nem áll ellen, azt lesodorják.

helmer írta...

Ja, még valamit: Sarkadon a Tesco majdnem megszűnt, mert már egyszerűen kidobálták a lopott árut bentről az ajtónál várakozónak, és már a látszatra sem ügyeltek. Aztán a bíróság ítélkezett, azóta csend van, és a Tesco megmaradt a vásárlóknak.

Névtelen írta...

ZAMOLY-ciganyok

Na, a franciak mostanaba postazzak vissza a romaniai es bulgariai bunozo ciganyokat, hol van es miert nem tiltakozik Tamas Gaspar Miklos es a 40 "magyar" ertelmisegi??????????

Névtelen írta...

T.G.M.izraelben pihentetti a magyargyűlöletben megfáradt habtestét!!!a siratófalnál ajvékol,ott kiáltja világgá ,a magyarok antiszemiták!!!!!a 40 rabló, Gazsibaba nélkül egy kalap sz@rt sem ér!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló