Rohad a narancs?

Úgy látszik a nagy állásában, mégiscsak kezd berohadni a narancs. Úgy látszik, hogy a fideszes kampányguruk azon próbálkozása, hogy a riválisok elleni személyeskedő fröcsögés mellett alapvetőn elszabotálják a kampányt, kezd a visszájára fordulni. Pedig már-már kezdték elhinni, hogy ez már megvan, hogy konkrét program nélkül is lehet nyerni, és legfőképp, hogy komoly hiba nélkül végig tudják csinálni a kampány heteit.

Tévedtek. Az utolsó pillanatban porszem látszik kerülni a gépezetbe.

Tegnap ugyanis a kuruc.info teljesen váratlanul, de a legjobb időben nyilvánosságra hozott egy olyan hangfelvételt, amin Kubatov Gábor a narancsosok pártigazgatója és kampányfőnöke beismeri, hogy a fidesz egy olyan országos adatbázist épített ki, amelyben lehetőség szerint mindenki pártszimpátiáját rögzítik. [az eredeti cikkért és a felvételért katt a linkekre]

A kiszivárgott beszédben a pécsi polgármester választásra utalva, Kubatov a következőket közli a szűkkörű hallgatósággal: A pécsi választásoknál mind a 36.500 embert személyesen ismertük. Tehát aki ott volt, azt mindegyiket személyesen ismertük. Mindegyikről tudtuk hogy hívják, hogy hány esztendős, hogy milyen erős támogatónk, mi a telefonszáma, mi a mobilszáma, mi az e-mail címe.

Az sem maradt titokban, hogy mára ezt a rendszert országos szintűre fejlesztették, hogy ma már nem csak a narancsos szimpatizánsok vannak nyilvántartva, hanem azok is, akik más pártokkal rokonszenveznek.

A felvételből kiderül még az is, hogy a kopogtatócédula gyűjtés során a narancsos aktivisták, a saját szavazóik mellett felírták azoknak a nevét és címét is, akik nem voltak hajlandóak a fidesznek adni az ajánlószelvényüket. Végül a nap végén minden adatot felvittek egy számítógépes rendszerbe, hogy a központban Kubatovék összesíteni és rendszerezni tudják az adatokat.

Az ügy kirobbanása után az Egyenlítő tévések felhívták a párt sajtóirodáját, ahol az alábbi „beszélgetést” sikerült rögzíteniük:





Aztán néhány óra múlva meg lett Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivőjének a sajtóközleménye, aki mintha mi sem történt volna, egyszerűen "hazugságnak" nevezte azt a feltételezést, hogy pártja szisztematikusan listázza a választópolgárok politikai hovatartozását. A sok rizsa mellett azonban valahogy „elfelejtett” említést tenni a lényegről, magáról a Kubatov-beszédről.

Attól, hogy az egész listakészítés teljesen törvénytelen most egy pillanatra tekintsünk el, és tegyük fel az egyik legfontosabb kérdést: mi változott a Kádár-rendszer óta? Mi a különbség szellemiségében a mostani narancsos „III/III osztály” és a komcsik által működtetett között?

És vajon a választások után majd mire használják fel ezeket az adatokat? Lesznek előnyt élvező narancsosok, meg rendszeren kívüliek? Pont úgy, mint annak idején?

8 kommentek:

Névtelen írta...

A FIDESZ-nek mindig is volt listája. Mint vállalkozónak egy tevékenységemhez szükségem volt az emberek közvetlen elérésére ehhez kaptam akkor a FIDESZ vezetőségétől segítséget egy excel tábla formájában. Minden választópolgár szerepelt benne az adott körzetben, és az is, hogy milyen beállítottságú.
Sajnos ez az adatbázis elveszett egy számítógép halálozással, pedig most szívesen közzétenném. Azért még kutakodok a régi CD-ken.

Egy volt FIDESZ-es.

Szabad Parlamentért MOzgalom írta...

Ez a parlament a kiszolgálók nyája volt - és lesz ismét!
2010. április 07. 16:50
A hírt qdok küldte be.

Mégpedig azért, mert az ajánlás csapdájával kiszorítják azokat, akik alkalmasak lennének változtatni. Csak azok indulhatnak, akik elég jó fiúk és lányok az uralkodó rendszernek.
HunHír (Szolgai-pólók)

Orbán, Dávid Ibolya,Tölgyessy, Szabad, Sólyom, Torgyán stb részüket kivették a választójogi törvény létrehozásában.

Köztudomású, hogy a komonista politikai rendszert a Szovjetunió kényszerítette Magyarországra.(Természetesen Amerika és a Nyugat segédletével, részvétlen kibicelése mellett). A szovjet elnyomók távoztak, de itt hagyták hazai kiszolgálóikat, akiknek volt gondjuk arra, hogyan is tudják folytatni, új módszerrel, megújított politikai elnyomórendszerrel uralmukat, haszonhúzásukat.

Köztudomású, hogy a trianoni határokkal határolt Magyarországnak is van annyi természeti kincse, adottsága, különösen élelmiszer-termelésben, hogy az ország népének nem kellene éheznie. Ma mégis minden 10. vagy 9. felnőtt állástalan, az ország népe nyomorog, a családok embertelen terheket cipelnek, sokak sorsa a nyomor, a tönkremenés, sanyargás..

A kerekasztalozók által az alkotmányos jogok megfojtására kreált (választási és ergo politikai) rendszerben kormányozzák ezt az országot. Ezt az uralmi, elnyomó rendszert, amelyben a népet fojtogató harácsolók kizárólagos hatalombirtokosok -s amely hatalomgyakorlási módot tilt az alkotmány- az ajánlócédulázás megteremtésével érték el, hozták létre.

Az ajánlócédula megfosztja a jelöltként fellépni óhajtók jelentős részét -azokat biztosan, akikből kinőhetne egy másik országos politikai irány, irányzat- attól a joguktól, amit az alkotmány 70.par.(1) rögzít, nevezetesen a választhatóságtól.

Ily módon éri el a korrupt vezetőréteg, hogy azok az új szereplők, akik bekerülnek a törvényhozásba ill. a kormányba, csakis olyanok lehessenek, akik nem jelentenek veszélyt az eddigi elnyomást megvalósítókra. Ez egy olyan rendszer, amelyben a választás nem igazi választás, mivel az ajánlócédulás akadállyal már eleve választhatatlanná, esélytelenné, jogfosztottá teszik az elnyomók számára gondot jelentő embereket, polgárokat. Így azok, "akikre nem is lehet szavazni" kiszorítva, tenni akarásukban törvénytelenítve (kriminalizálva) kell végignézzék, ahogyan azok, "akikre lehetett szavazni", kényük-kedvük szerint tesznek tönkre minden elnyomottat, országot, népet, sorsot és jövőt.

Le az ajánlócetlis rendszerrel! Le az ajánlással!



-------------

Fentiek alapján a kerekasztal-tárgyalások résztvevői, akik felelősek a választási rendszer kialakításáért, egy diktatórikus, elnyomó rendszert hoztak létre, amely polgárok ezreinek idő előtti egészségromlását, halálát okozta. Felelősségüket ennek figyelembe vételével kell megállapítani.

Névtelen írta...

Ugy látszik "széplányok" akadnak a Fidesz házatáján is. De hiszen ez nem baj, hagyjuk örülni a fiukat is!

Névtelen írta...

Sajnos valóban körvonalazódik, hogy a jelenlegi parlamenti pártok egy tőről fakadnak. Egy összefonódott, szövevényes maffia-csoportosulás.
Rettenetes, hogy az LMP-ről csak most derült ki, hogy Kóka János áll a hátterében. Egészségére, aki ezt a yuppie-gazembert választja!

Névtelen írta...

Amennyiben a Fideszesek aktualizálni szeretnék a listájukat ezúton üzenem nekik, hogy engem kihúzhatnak róla - legalábbis a saját szavazóik közül - ugyanis mostantól soha a büdös életben nem fogok többet rájuk szavazni.
És van még jónéhány ember itt az ismeretségi körömben, akik szintén a Jobbikat fogják támogatni. Szerintem lesz itt nagy meglepetés a narancsbrigádnak, azt az igencsak elavult listát meg szépen feldughatják maguknak a választások után.

Névtelen írta...

Én is a "meglepetés emberek" táborát gyarapítom: az ajánlószelvényem megkapták, de a szavazatom nem fogják.

Névtelen írta...

Van aki csak most jött rá, van aki már akkor, amikor az első Fidesz kormány bemutatásra került (Pintér), hogy ezek is ugyanannak a globalizációs lobbynak a kreálmányai, mint az összes többi a parlamentben.

Minden az ellenségük, ami magyar.

Névtelen írta...

Amikor Orbán, vagy Mesterházy, ne adj’ Isten Robinson-Kövér Derusnya László feszít a képernyőn, és az ellenség tevékenységének a megismerése céljából végig hallgatom zavaros szónoklataikat, mindig egy vödröt teszek magam mellé, és amikor már telehánytam, a feleségem kicseréli egy másikra. Amikor Orbánt hallgatom, vagy valamely másik Fideszest, több vödör szokott megtelni.
Az MSZP és a Fidesz pofátlanságához semmi kétség nem fér. Az LMP és a Civil Mozgalom sem tisztább, mint a gödör, ahová a cigánysor szarik.
De ahhoz sem fér kétségem, hogy kétszer annyian fognak a Jobbikra szavazni, mint ahányan ma azt következmények nélkül bemerik vallani, mert Fideszes ellenőrzés alatt vannak például (lásd Kubatov-féle adatbázis), és féltik a munkahelyüket, egzisztenciájukat. A szavazófülke azonban olyan, mint a kert végében lévő budi, oda egyedül megy be mindenki, és csak az Isten látja, hogy szívvel, lélekkel, meggyőződéssel, és nagy megkönnyebbüléssel teszik százezrek az X-eket a Jobbik rubrikáiba. Nagy meglepetés lesz, én úgy gondolom. Már alig várom, hogy lássam Orbán pofájáról lehervadni a gőgösséget, és a felsőbbrendűség hitvány vigyorát.
Válasz

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló