Elbocsátva, avagy egy újabb szemét narancsos húzás

Azért kíváncsi lennék arra, hogy Gruber Attila, siófoki országgyűlési képviselő az elmúlt napok történései után, vajon mit lát reggelente a tükörben? Vajon felfordul-e a gyomra magától? Vajon eszébe jut-e, hogy átlépett egy határt, ami lehet, hogy jogilag igen, de morálisan semmiképp sem lehet megmagyarázni?

Nem tudom, azt azonban igen, hogy egy ötgyerekes családanyának néhány napja nincs munkája egy olyan pitiáner dolog miatt, amire első hallásra azt mondja az ember, hogy ilyen a hétköznapokban nem tud megtörténni. De sajnos ez nem igaz. Mint látható meg tud.

Történt ugyanis, hogy a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ egyik munkatársa a munkahelyén, néhány selejtezésre váró intézményi dokumentum hátoldalára, egyetlen példányban kinyomtatta a Jobbik programját. Aztán véletlenül a papírt a helyi kórházban felejtette, ahol beteg gyermekével volt kezelésen. A kórházban megtalált, nagy fontosságú iratot valaki azonnal a polgármesteri hivatalba vitte és ott feljelentést tett.

Amikor ez kiderült, Gruber Attila kifogást nyújtott be a választási bizottsághoz, a választási szabályok megsértése miatt. A bizottságnak átadott példány kapcsán előadta, hogy a Jobbik siófoki szervezetének programját a kulturális központ fénymásolóján sokszorosítják. Ez az eljárás – írta – a munkahelyi politizálás tilalmába és a pártok közpénzes, tiltott finanszírozásának szabályaiba ütközik. A jogsértés megállapítására kérte a testületet, és arra, hogy e magatartástól tiltsák el az érintettet.

A beadványnak a bizottság helyt adott, és megállapította, hogy a választási eljárás alapelveivel ellentétes az, hogy az érintett személy egy önkormányzati közintézményben végzett olyan tevékenységet, amely politikai jellegű és az országgyűlési választásokhoz köthető. Ez szerintük sérti a választás tisztasága, továbbá a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elvét. A bizottság továbbá felhívta a Jobbik siófoki szervezetét a választási szabályok betartására és betartatására.

A leselejtezett dokumentumon lévő tartalom könnyedén elvezetett a „tetteshez”, aki elismerte a „bűnt”. A kulturális központ pedig a jegyző utasítására végül közös megegyezéssel megszüntette a „bűnös” munkatárs munkaviszonyát.

Ugye pontosan érti mindenki?

Azért vesztette el egy kétdiplomás, ötgyerekes családanya az állását, mert néhány kiselejtezett papírra, egyetlen egy példányban ki merte nyomtatni a Jobbik programját. Nem ipari méretekben sokszorosította, nem kampányolni akart vele, hanem csak egyszerűen a rendelőben, a sorvárás közben bele akart olvasni.

Az meg már külön szánalmas történet, hogy a választási bizottság ezt az esetet úgy ítélte meg, hogy ez sérti a választás tisztaságát. Persze, ha törvény betűjét nézzük, akkor tényleg megszegte a hatályos szabályozást, hisz abban nincs számszerűsítve, hogy mennyi a határ, azaz egy példány közintézményben készült másolat is törvénysértő.

De kérdem én, miért kellett egy ilyen piti ügy miatt elvenni valakinek a megélhetését? Nem lett volna elég először és utoljára figyelmeztetni, hogy ilyet nem lehet? Vagy, ha nagyon példát akartak statuálni, akkor nem lett volna elég egy fegyelmi?

Még arra is figyelt, hogy egy amúgy is szemétbe kerülő papírra nyomtasson. Vajon mi lett volna, ha esetleg nem selejtpapírt, hanem mondjuk egy 1,50 Ft/db árú, tiszta lapot használ? Visszaállítják a halálbüntetést? Esetleg rendkívüli eljárással Gruber a helyszínen főbe lövi?

Az egész történet egyszerűen megdöbbentő.

Gruber pedig egy szánalmas sz@r alak.

8 kommentek:

Névtelen írta...

Munkahelyeken is be lehetne állítani pénzbedobós fénymásológépet, ahol a dolgozó a saját használatára másolhat. Ennyire egyszerü és akkor nincs félreértés, meg még keresnek is rajta egy keveset.

Névtelen írta...

Világos! A milliókat, milliárdokat elcsaló, ellopó MSZP, SZDSZ-es,MDF-es és FIDESZES politikusok, szimpatizánsok, közülük is az előzetesben lévőkkel és büntetésüket töltőkkel jól kell bánni, sőt...elhányom magam. Vádalkut nem ajánlottak a hölgynek ha tanúskodik, hogy Vona Gábor és Kiss Róbert éjjel egy kihalt telken utasította a dokumentum kinyomtatására, akkor elő is léptetik???

Névtelen írta...

A kommunistáktól minden kitelik. Besnyőn, az állítólag jobboldali (Fideszes) polgármester asszony nem engedi beülni a hiányos képviselőtestületbe a következő képviselőjelöltet, mert az jobbikos. A Fideszews polgármesterasszony ezt az utasítást (tehát, hogy törvényt sértve tartsa távol a megválasztott képviselőjelöltet) magától a kommunista Molnár Tibortól, Ecsődi László fő seggnyalójától, a nagy iváncsai uszodaépítőtől kapta. Hát ilyen a mai törvényesség. De strigulázunk!

Névtelen írta...

Szomorú, de nem meglepő ez a történet.
Csak azt nem tudom, hogy mitől fél ennyire a FIDESZ és a csatlósai , hogy ilyen pitiánerkedésre vetemedik?
A mitelepülésünkön a kopogtató cédula ( JOBBIK ) gyűjtő plakátot tépte le egy üzletben egy "kedves" fideszes "hölgy".

Névtelen írta...

Na, vajon mitől félnek??? Szerintetek?

Névtelen írta...

Valasz lepesnek el kell erni, hogy nehany onkormanyzati dolgozo, akiket a fideszesek befenyegettek allasvesztessel, ha nem a munkahelyukon adjak le a kopogtatot a fidesznek, kiallna a nyilvanossag ele. Ha egy mod van ra meg a valsztasok elott. Az nem kis botrany lenne!
Tiszta kommunista munkamodszer. Nemzeti meg jobboldal mi?

Névtelen írta...

Nyugodtan lehet gyűlölni de tökéletesen megértem. Ha ennyire intelligens a nő hogy két diplomát összetudott szerezni akkor legalább tudná a szabályokat, vagy legalább nem hagyná ott a másolatot..............Mellesleg szerintem nem őt kell félteni az álláskereséstől;)

Névtelen írta...

Ugyan már a Fidesz nem változik.Honnan ered, kinek a fiók pártja? SZDSZ!A titkositást is az MSZP,Szdsz-l együtt szavaszták meg. Ezek nem nagyon szeretnének változást, csak meg kell hallgatni KÖVÉR LÁSZLÓT és mindent megért mindenki.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló