Lakást adnak szinte ingyen


Győzelmi jelentéseket zeng a kormánypárti média: már majdnem négymillióan dolgoznak, és a foglalkoztatottság huszon-valahány éves rekordot dönt. Persze ez a közfoglalkoztatottság miatt van. Amikor az átlagbér alakulását emlegetik, akkor bezzeg nem számolják bele a közmunkásokat, akik harminc-negyvenezer forintból nyomorognak Afrikát idézve.

Pedig a közmunka eredetileg és elvileg annak az általános népakaratnak a kielégítése volt, hogy ne lehessen munkakerüléssel pusztán csak segélyből élősködni. Aztán valahogy félrecsúszott az egész. A paraziták továbbra is vidáman élősködnek, míg a jóhiszemű tényleges munkanélküliekkel óriási a kicseszés, mert a megalázó és abszurd fizetésű árokparti kapirgálásukkal a kedves Munkaügyi Szakemberek végképp letudottnak pipálják ki a sorsukat, és nem is bízhatnak tényleges javulásban. Maga a közmunkási bérezés és foglalkoztatási konstrukció közben csendben alapértelmezetté kezd válni, legalábbis itt nálunk Kelet-Magyarországon. Egyéb hátulütőkről már szóltunk.

Eredeti megközelítésben hasonlóképpen logikusnak és konstruktívnak tűnik az a felvetés, hogy a hajléktalanok és a nagyon rossz lakáskörülmények között élők számára, valamint a munkaerő földrajzi mobilitásának serkentésére olcsó bérlakásokra van szükség. Ráerősített ennek sürgősségére a kilakoltatott devizahitelesek elhelyezésének szükségessége, amihez az ócsai mutyilakótelep vajmi kevés. De mindezek nélkül is beláthatjuk, hogy nem rendjén való, ha egy országban egyfelől emberek élnek fedél nélkül, másfelől kihasználatlan ingatlanok állnak üresen. Legalább az állami vagy önkormányzati, tehát végső soron közösségi tulajdonlású ingatlanokat mozgósítani kell ennek a problémakörnek az enyhítésére.

Akár örülhetnénk is tehát annak, hogy október 24-én megjelent a Magyar Közlönyben az immár hatályos, 368/2013. (X. 24.) kormányrendelet, ami mozgást hoz a helyzetbe. A lényege: mostantól bárki kérhet lakást, aki rászorul. A lebonyolítást a Nemzeti Vagyonkezelő végzi, illetve az önkormányzatok. A felhasználható ingatlanállomány az, ami elsősorban önkormányzati, vagy egyáltalán valamilyen állami tulajdonban van. Lakások, de nemcsak azok. Nyilván szóba jöhetnek gazdasági vagy kommunális célokra épült, de használaton kívül került egyéb alkalmas létesítmények.

Jelképes bérleti díjért, szó szerint pár ezer forintért.

Tehát örülnünk kellene.

Nekünk itt Borsodban azonban jeges kéz ragadta meg a torkunkat – vagy a legújabb trendi kifejezéssel élve agyfaszt kaptunk.

Mi is lehet ebből a gyakorlatban?


Kik azok, akik messzemenően rossz lakásviszonyok között élnek? Kik vannak bejelentve harmincan egyetlen putriba? Kik a nyolcgyermekesek? Kiknek van virtuóz tehetségük a követelőzéshez? Kiknek van óriási tapasztalatuk és gyakorlatuk a juttatások megszerzésében? Kikhez gravitál minden szociális segítség és támogatás? Kiknek van ebben hátszelük a TASZ és egyéb patkánybandák irányából? Kik vannak kiokosítva, védelmezve, protezsálva? Kik azok, akik ellen nem lehet nyikkanni sem? Kik alá adja a lovat a zsidócsicskamédia és az alamuszi, képmutató Nyugat?

Kiktől nem szeretnénk azt hallani, hogy szevasz, szomszéd?

Kazincbarcika után mostanra már Miskolcon is beindult az az agyrém, hogy a városszéli telepekről beköltöztetik a központba a romákat, morékat és egyéb cigányokat. Miskolc már többszörösen megbánta ezt, mert a fészekrakós cigányinvázió nem ám az első volt a sorban, hiszen a hetvenes években az akkori vezetőség nagyarányú elcigányosítással tette tönkre a legnagyobb főutat, a Széchenyi utcát, elemi csapást hozva a városra. És úgy látszik, még mindig nem volt elég! Ózd pedig hiába zavarta el a Cigánysátor projektet, a lakosság a saját szemével tapasztalja a folyamatos cigánybeáramlást, ami rafinált módokon folyik. Mindenki ideges miatta, teljes joggal.

Nos, ezeknek a folyamatoknak adhat új, minden eddiginél nagyobb lendületet az egyébként pozitívnak tűnő új jogi szabályozás.

Ahogyan a közmunka is lehetne jó dolog, ugyanúgy ez a lakáshoz juttatás is lehetne az. Nem tudom, hogyan lehetne elejét venni, hogy megficamodjanak. Tényleg nem tudom. Aki tudja, ismertesse.

2 kommentek:

Zéé írta...

Ez már régóta megy itt, az Alföldön is. A lakásokat, házakat "természetesen" kizárólag cigányoknak adják. Magyar embert kiröhögik az önkormányzatnál, ha szociális alapon próbál ingyen-lakáshoz jutni. Ugyanis ez csak a halmozottan hátrányos helyzetűeknek jár, ami a cigány hivatali megnevezése.
Az önkormányzat állami pénzből felvásárolja az eladó házakat, és abba cigányokat költöztet. Ezt az állam dotálja, milliárdok vannak erre elkülönítve. A cigány persze semmit nem fizet, a rezsit az önkormányzat fizeti helyette. Miután lepusztulásig lelakta az ingatlant, bejelentkezik az önkormányzat lakásosztályán, hogy ő nem hajlandó ilyen körülmények között élni, adjanak neki egy másik házat. És természetesen adnak. A kiköltözéskor hogy-hogynem a nyílászárók, fali kazán, vízcsap, stb...mind eltűnik. A kör pedig kezdődik elölről. Csak mindig több a cigány, mivel szaporodnak mint a nyulak.

Mindez a degenerált nemzetiek tapsvihara mellett. Az ostoba csürhe békemenetel, miközben a saját pénzén szorítják ki a saját hazájából. Tervszerűen szisztematikusan, a helyükre lassan cigányokat telepítve. De ő tapsol, és menetel, a cigány meg boldog, dicsekszik, hogy a faszából él, és röhög a hülye paraszton, aki az orráig sem lát.

A többség tehát elégedett, a demokrácia sikeresen működik...

Névtelen írta...

Ha Ócsa nem telik meg, a tisztességes, bepalizott, kilakoltatott emberekkel, ugyan így fog kinézni pár év múlva.Szegin cigányok fogják" belakni ."

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló