Legalja


Az, hogy a futballszurkolói csoportok és a Csányi Sándor vezette Magyar Labdarúgó Szövetség viszonya manapság mondjuk úgy, nem túl felhőtlen, köztudott. Mint ahogy a foci iránt kicsit is érdeklődők előtt az is ismert, hogy az MLSZ hozzáállása a szurkolói kérdésekhez lényegében nélkülöz minden realitást, a józan észről már nem is beszélve. Azonban ami szombaton történt Helsinkiben, a finn-magyar meccs előtt, az túlmegy minden határon.

A magyar csapatot rengeteg szurkoló kísérte el a finn fővárosba, azonban jelentős részük nem tudott beülni a magyaroknak fenntartott vendégszektorba, mert az MLSZ a neki kiutalt magyar jegyeket csak azoknak volt hajlandó eladni, akik rendelkeztek arcképpel ellátott szurkolói kártyával. Az így diszkriminált szurkolók végül úgy döntöttek, hogy az ott élő magyarok és a finn szövetség segítségét kérik és kikerülve a honi szövetség ”kártyajátékát”, beülnek a semleges szektorokba.

Az elképzelés megvalósulni is látszott, a belépőket a szurkolók a mérkőzés előtt megkapták. Minden rendben is ment egészen a beléptetésig. Itt kiderült, hogy időközben Csányi Sándor az UEFA-hoz fordult és sikeresen elérte azt, hogy a magyaroktól vegyék el a nemzeti színű zászlókat, mondván a semleges szektorba nem lehetnek az egyes csapatokhoz köthető nézők. A finn szervezők eleget tettek az UEFA utasításának és minden magyartól elvették a piros-fehér-zöld lobogót, amit aztán bezacskózva tároltak a beléptető kapuk mellett.

Magyar zászlók bezacskózva
[Fotó: Ultras Liberi]


Szép volt Sanyi, szép volt MLSZ!

Büszkék lehettek magatokra. Ennek aztán volt értelme. Igazi pitiáner f@szkalapok vagytok.

Sikerült jónéhány magyarnak megtiltani, hogy a nemzeti jelképeinket használják egy külföldi sporteseményen, és mindezt csak azért, mert nem értenek egyet itthon a dolgaitokkal.

El tudja azt valaki képzelni, hogy az angol, a német, vagy bármelyik labdarúgó szövetség vezetője ilyen módon utánanyúl a saját szurkolóinak? El tudja azt valaki képzelni, hogy aki ezt esetleg ezt megcsinálja, vagy csak megpróbálja megcsinálni az más országban továbbra is a pozíciójában maradhat?

Nem hinném. Ez csak nálunk, Abszurdisztában történhet meg, ahol a csányisándorok még mindig tényezők lehetnek.

3 kommentek:

Névtelen írta...

A csányi, egy cigány.

Karina írta...

Nagyon örültem, hogy a magyarok nyertek1:o-ra, de ezt az eredményt a labdarúgóink érték el, nem Csányi, v.Orbán még ha magukról ezt is hiszik!Még emlékszem Platiniék szégyenletes döntésére a román-magyar meccsel kapcsolatosan, ahol szintén " intézkedtek" politikusaink. Tökéletesen igaz, az ilyen döntéseket más országgal szemben nem lehetne elkövetni! Minket már leirtak, legyen az sportesemény vagy bármi más. Észrevétlenül elvették a lehetőségeket tőlünk, sokat igérgettek, mindent elloptak a "megélhetési politikusok" csak abban reménykedek, hogy fiataljaink egyszer majd haza jönnek és más lesz az élete annak aki még él. Meg kell nézni, mi történt most a nagy frázis puffogtató szoc. találkozón? Kb. 40-50 évvel ezelőtt hangzottak el ugyanezek a nagy jelmondatok. Az volt az érzésem, hogy. Tóbiás talált egy régi brossúrát , felolvasta, és ez lett a nemzetközi nagy, mi, is? Van még valaki aki ezeknek hisz?

Anna írta...

Ha nem itt olvastam volna, el sem hinném!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló