Így ennek nincs semmi értelme


Nem mintha könnyeket akarnék hullatni a narancsos kormányzatért, de azért az jól látszik, hogy valami félelmetesen nincs rendben fideszes berkeken belül. Olyan az egész, mintha a kapitány elvétette volna az irányt, de a tisztek nem érnek rá arra, hogy figyelmeztessék, mert egymással és azzal vannak elfoglalva, hogy a még fellelhető értékeket miként tudják a zsebükbe tömködni. A legénység már látja, hogy ebből nagy baj lesz, viszont az ő hangjukat nem hallja, pontosabban nem akarja meghallani senki sem, ezért aztán ők meg elkezdik tömegesen elhagyni az egyre inkább nyikorgó fedélzetet, miközben az egész hajó kezd irányíthatatlanul elveszni a semmibe.

És ez valljuk meg, nem jó.

Nem jó, mert azért akárhogy is nézzük a dolgot, egy országnak - legyen az bármelyik - az az érdeke, az lenne az érdeke, hogy az éppen regnáló kormányzat normálisan, a többség által kijelölt úton, a többség által meghatározott prioritások mentén, biztos kézzel vezesse az országot. Lehet egyetérteni, vagy sem a kormányzati célokkal, lehet vitatkozni egy-egy döntésen, de lényeg mégis csak az, hogy ha már megválasztott, ha már kijelölt a szavazók többsége valakiket a kormányzati feladatra, akkor az a brigád kormányozzon és határozottan tegye a dolgát. Ne bénázzon, ne találgasson, ne tétovázzon, hanem haladjon előre az úton. Aztán majd a következő választásokon az emberek eldöntik, hogy jó-e az irány.

Nincs rosszabb egy bizonytalan, önmagának kétnaponta ellentmondó, egyhelyben toporgó, széthúzó tagokból és csoportokból álló kormányzati erőnél. A fideszes csapat azonban mára ilyenné lett. Ilyenné tették a belső ellentétek, a hozzájuk kapcsolódó holdudvar, az új karrieristák gátlástalansága, a régi motorosok gyengesége és persze az a felkészületlenséggel vegyes pökhendiség, ami manapság már szinte minden megnyilatkozásnál tetten érhető.

A narancsos szimpatizánsok úgy tűnik, már látják, hogy nem igazán jól mennek a dolgok. A kérdés így már csak az, hogy maguk az érintettek rájönnek-e arra, hogy baj van? Hogy észreveszi-e OV, hogy kikkel is vette körül magát újabban, hogy rádöbben-e végül arra, hogy ami most van az már ebben a formájában tovább nem tartható.

A labda most a narancsosok oldalán pattog. Változtatni kell, mert így ennek már nincs nagyon értelme.


2 kommentek:

Ernő írta...

Nem volt értelme rájuk szavazni sem, hiszen nemzetpusztítás, hazaárulás, amit művelnek és most már egyre nyiltabban.

Névtelen írta...

Ez tanulságos lehet a Jobbiknak is

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló