Gond van megint 4.


Gond van megint.

Ismét újabb rendkívüli probléma, mondhatni problémahalmaz vetődött fel.

Most meg a soron következő bécsi Eurovíziós gagyifesztiválra küldött dalunk nem jó.

Nagyon nem.

Csemer Boglárka Wars for Nothing (Háborúk semmiért) című dala ugyanis Ilan Mor, izraeli nagykövet szerint „igen kellemetlen Izrael-ellenes politikai tartalommal” bír, mivel a produkció alatt a háttérben futó háborús áldozatokról megemlékező szövegsorok között a „2014 július - Gáza - az áldozatok kétharmada civil volt, köztük több mint 500 gyermek” felirat is olvasható utalva az izraeli hadsereg, múlt évi gázai, Szilárd Sziklaszirt elnevezésű hadműveletére.

A probléma olyannyira súlyos, hogy a nagykövet a napokban a szerzőhöz és egyúttal a dalverseny magyar részét bonyolító MTVA-hoz fordult azzal a kéréssel, illetve felszólítással, hogy a kérdéses sor ne jelenjen meg a bécsi döntőn, mert az nem más, mint „Izrael-ellenes üzenet”. A hírek szerint az MTVA képviselője ígéretet is tett az ominózus felirat eltávolíttatására, mert „a politikai üzeneteket amúgy is tiltja a versenyszabályzat”.

[nagyításért katt a fotóra]


Azért kíváncsi lennék, hogy ezt más országban is meg mernék-e csinálni a zsidók, vagy csak nálunk érzik magukat annyira nyeregben, hogy még ilyen dolgokba is belepofázzanak. Persze, ha hagyjuk nekik, akkor nincs is mit csodálkozni azon, hogy ilyenek megtörténnek.

Ilan Mor produkciója ugyanis semmilyen normális reakciót nem váltott ki a magyar illetékesekből. Az MTVA képviselője azonnal meghajolt a parancsnak, miközben se közéleti, se kormányzati szintről nem hangzott el olyan nyilatkozat, ami visszautasítaná a nagykövet szavait. Pedig lenne mit, lehetne mit mondani, hisz a kifogásolt felirat tartalma minden tekintetben igaz, úgy ahogy a többi feliraté is, ami a dal előadása során a háttérben olvasható volt.

Mégsem történt semmi reakció.

Mégsem állt fel senki sem, aki belemondta volna a kamerákba, hogy most már elég volt. Mégsem mondta ki senki sem azt, hogy a gázai ártatlan gyerekek legyilkolása nem „kényes politikai tartalom”, hanem egész egyszerűen háborús bűncselekmény.

„Ha tudni akarod, ki uralkodik feletted, elég kiderítened, hogy ki az, akit nem szabad bírálnod.” – mondta egykor Voltaire.

Nagy igazság.





Korábbi Gond van megint bejegyzések:
Gond van megint 1. [2012. február 6.]
Gond van megint 2. [2014. március 13.]
Gond van megint 3. [2015. január 19.]

4 kommentek:

Anna írta...

Elképesztő ezeknek a fordított gondolkodásmódja. De, hogy még az ENSZ is levette megvitatásra szóló pontjai közül ezt a szörnyűséges tettüket, az már mindennek a teteje, vagy inkább alja!
Nem kell sokáig törni fejünket, hogy kik és miért nem mondanak nemet a gyalázatos tettek elkövetőinek megbüntetésére.

Névtelen írta...

Most látszik, milyen hatalmas űr maradt Lendvai Ildikó néni után ....

Kerion írta...

Ez egy megrendezett dolog - szabadkőműves performance - egy magyaros nevű énekesnőt az előtérbe nyomva. Lehet rajta nyámmogni meg szörnyülködni - a cionista zsidó meg jót röhög a háttérben: "na a magyar megint nem a felemelkedésével foglalkozik hanem azzal amit eléje rakunk". Egyébként valódi magyar énekesnő még sohasem indult eurovíziós dalfesztiválon, csakis magyar nevű zsidó. Az igazi magyarok már réges rég ki vannak rekesztve többek között a színpadokról, a médiából is - maradék-Magyarországon - éppenséggel az országfoglaló zsidók leszármazottai által.

Karina írta...

Minden hiábavalóság, még ezek a hülye szólamok " gazdáikkal " együtt is,akik kitalálták és rajtunk akarják alkalmazni mindezeket. Falra borsó, erőszakkal nem megy! De ők még ezt nem tudják!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló