Újabb 2,7 milliárd a költségekre


Lassan a végéhez közeledik az idei, felejthetetlen Holokauszt Emlékév, de hogy az utolsó hónapokban se maradjunk magas minőségű, mondhatni hiánypótló programok nélkül, Lázár János miniszter úr szeptember végén, a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülésén (ZSKK) még felajánlott Mazsihisznek az eddigi támogatásokon felül egy újabb, 2,7 milliárd forintos tételt a felmerülő költségekre. Csakhogy minden biztosan flottúl menjen.

Azonban - mint mára már kiderült - a történetbe egy egész piciny kis zsidó piszok hullott. 

Lázár János és Tordai Péter


A ZSKK ülését követően ugyanis a résztvevők, Tordai Péter, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnökének vezetésével arról döntöttek, hogy nem újabb megemlékezéseket szerveznek, hanem a nagy vitákat kiváltó Sorsok Háza helyett a hitközséghez tartozó Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában rendeznek be egy másfajta, az együttélésre koncentráló kiállítást a pénzből. Eddig még aránylag rendben is ment minden, de Tordai az ülés után ”véletlenül” elfelejtette tájékoztatni a BZSH többi vezetőjét, így Schwezoff Dávidot is a fejleményekről, aki félve, hogy kimarad az osztásból, egy, a hitközség tagjainak írt levelében kicsit megbillentette a bilit és azt kezdte el fejtegetni, hogy Tordai milyen saját kis bizniszt akart kihozni a beruházásból.

„Tordai úr egészen addig nem konfrontálódott velem nyíltan, amíg remélte, hogy „jóindulatáért” cserébe kicsit oldalra nézek, ha mutyit találok. De annak idején a megválasztásom egyben felkérés és felhatalmazás is volt, hogy a BZSH átláthatatlan hatalmi-pénzügyi dzsungelében rendet tegyek.” – mondta Schwezoff azután, hogy a napokban kirobbant a lenyúlási botrány.

A bili-lötyögtetésre természetesen azonnal jött a válasz. Tordai, akit eddig nem nagyon zavart Schwezoff Dávid transzvesztita előadós és katolikus kántoros múltja, most hirtelen megvilágosodva lemondásra szólította fel az ügyvezetőt mondván a „bizonytalan és zavaros előélete árt a magyarországi zsidóság presztízsének”.

Azt pedig csak halkan érdemes megjegyezni, hogy arról ma már egyik metélt sem beszél, hogy a Mazsihisz még a februári közgyűlésén arról határozott, hogy a Szabadság téri megszállási emlékmű és a Sorsok Háza körüli viták miatt nem vesznek részt a holokauszt-emlékév eseményein és nem használják fel a felajánlott kormányzati összegeket.

De ez a kis apróság ma már a ködbe vész. 2,7 milliárd, az 2,7 milliárd. Elvek ide, kimondott szavak oda, megvan annak a kis pénznek már a helye, meg a gazdája is. Természetesen szigorúan a kegyeletteljes holo-megemlékezések jegyében.

Így megy ez.

6 kommentek:

Russysy László írta...

"Megtalálja zsák a foltját!"

Névtelen írta...

Nem véletlen írta meg világhírű könyvét, a "Holokauszt ipar"-t Finkelstein.
Ez a "nemzeti" kormány pedig annak a nemzetnek a kormánya.

Névtelen írta...

2000 év után tudni kéne, Magyarországon is! Cicero ezt írta:
"A sidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."

Radulovic Zsuzsanna írta...

Hát aztán őket nagyon érdekli a presztízsük, meg hogy mi magyarok mit tartunk felőlük! Úgyis azt csinálnak, amit akarnak és amit nem szégyellnek.

Karina írta...

Az lenne a legjobb ha a Mazsihiszben csinálnák a költségvetést és amit akarnak és úgy gondolják jár nekik, ott helyben,rögtön, kivennék a bukszából. ami marad avval meg szabadon gazdálkodhatna a kormány. Nem kellene annyit "át ,csoportosítani és hazudozni", minek a sok felhajtás ? Úgy is tudja mindenki, Magyar honban csak azt engedélyezik , amire ők rábólintanak ! Egy csomó " közvetítőtől " megszabadulhatnánk (Lázároktól és hasonszörü társaitól) még pénzt is megtakaríthatna a kormány. Ugye, hogy most is mindjárt megbékülnek, ha kapnak egy pár milliócskát? Na tessék!

léneglátó írta...

Magyar népen a fót

Háború árvize elöntötte!
Népét ölte, elüldözte!
Üresek lettek a mezők
Jöttek új beköltözők!
Magyar népen a fót,
Német, szerb, a tót!
Hegyek közt, ormán,
Átszivárgott a román!
Tanult, vagy nem magyarul,
Rontott rajtunk, cudarul!
Más nép, más érdekű!
Idegen, és kétszínű!
Urainknak ez volt jó
Ha elszaporodik a sidó!
Ez lett végképp a vész!
Pusztított, mint penész!
Kölcsönnel töltötte, itatta!
Övé lett, földje, háza!
Doboltak árverő dobok!
Török nélkül is futott!
Nem volt helye, háza,
Széles Árpád hazába!
Nem lelt megélhetést!
Hátába nyomták a kést!
Innen eredj, menekülj!
Földedbe más beleül!
Te puszta koldus,
Innen messzire fuss!
Többé látni se akarnak!
Az új, bitorló urak
2014-11-28

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló