Mint cseppben a tenger


Tegnapelőtt este, amikor informálisan kiderült, hogy Falus Ferenc, a baloldal hetekig castingolt főpolgármester-jelöltje visszalép Bokros Lajos javára, a Millenáris környékén lakók egy Horváth Csabára erősen hajazó, megvadult alakot láttak, amint hol a fejét veri a házfalakba, hol a kukát rugdossa fel, miközben torkaszakadtából üvölti: „A kurv@ anyádat, Falus!, B@szódj meg Bokrossal, meg a lovaddal együtt, ott ahol vagy!”


Azért jó kis műsor ez, akárhogy is nézzük.

A baloldal gondosan kiválasztott főpolgármester-jelöltje szinte az utolsó pillanatban visszalép, egy magát jobboldalinak mondó valaki javára, akinek persze valójában köze sincs semmi jobboldali gondolathoz. Azok a szervezetek pedig, akik eddig hetekig mantrázták, hogy Falus milyen remek és alkalmas jelölt, azok most elmagyarázzák az agyhalottaiknak, hogy milyen jó, hogy visszalépett, mert Bokros Lajos még nála jobb választás.

Aztán a tegnapi nap végére kiderült, hogy Lajos azért mégse annyira überf@sza, így aztán a PM közölte, hogy akkor ők mégsem támogatják, az MSZP pedig úgy döntött, hogy a Párt nem, de a budapesti szervezet azért beáll a nagybajszos, politikai prosti mögé.

Így aztán most az fog történni, hogy Budapesten nem lesz baloldali jelölt. A főpolgármestert választó szavazólapon nem lesz fent egyik baloldali pártnak sem a logója, mivel Bokros a saját brigádja, a Modern Magyarországért Mozgalom (MOMA) színeiben indul a megmérettetésen.

Mint cseppben a tenger, olyan ez a történet. Bokros Lajos személye, az ő pajzsra emelése pontosan mutatja a honi balliberált oldal állapotát. A teljes politikai csődöt, a teljes tanácstalanságot, az ötlettelenséget és a múlttól való elszakadás, a megújulás lehetetlenségét.

8 kommentek:

Névtelen írta...

Ez a politikai prosti kifejezés annyira hiányzott a szótáramból! Napok óta próbálom megfogalmazni a véleményem Bokrosról, de most állt össze igazán a kép. Köszi!

Karina írta...

Ennek az "embernek" a visszatérése úgy hiányzott, mint " ablakos tótnak a hanyatvágódás". Ő is pont olyan, mint aki visszahívta!

hofigy írta...

--Azért a Tarlósnál jobb!!!

Névtelen írta...

Miért, nem megnyerő, szimpatikus arc? Süt róla az egyenes jellem... az orráról leginkább.

Attila írta...

Lám, igy 'Bokrosodik' a budapesti szenny.

Attila írta...

hofigy:
Ez az egész demokraturácia itt nálunk a nemzetírtásről szól, nyilt vagy rejtett, alattomos eszközökkel. E szempontból valószínű igaza is van.

göre gábor írta...

Csúszda

A csúszda még az előző vezetés alatt épült. Nálunk minden, ami jó, az a jelenlegi vezetés (kormány) érdeme, ami rossz, az a múlt (a régi vezetés hibája, hozzá nem értése, bűne) stb. a bíráló vérmérséklete és tetszése szerint behelyettesítendő.
Mert hát ez még egy kicsike, zsenge demokrácia kérem. Nem lehet mindenki egyszerre, hírtelen gazdag. Annyi kis engedmény van, hogy most nem egyetlen pártban lehetsz „elvtárs”, hanem többen. De ez rontja az esélyeket is. Mert az egy párt volt az abszolút nyerő. De most melyik a nyerő? Ki tudja? Minden a választáson múlik, a választás meg a félrevezetésen. A választás után meg jön a csúszda. Előzékenyen beleültetnek és siklasz lefelé. Riadtan, kétségbeesetten. Esetleg tesznek alád egy végkielégítés párnát, hogy ne üsd meg magad (és ne ordíts) nagyon. A lecsúszás elkerülhetetlen, és az óhajtott szabadságba vezet. Szabad leszel! Nem kell dolgozni, menned, azt teszed, amit akarsz. Sétálhatsz munkát keresni, felkeresheted a rokonaid, ismerőseid segítséget kérő könyörgő szemmel. Kirándulhatsz a természetbe, ha ismered a gombát, gombát szedni. Megismered a lakókörnyezetedet hullámpapír, üvegbetét után kutatva, végigjárod a kukákat, kocsmákat. Szabad a szabadban éjszakáznod. Nagyszámú új ismeretségre teszel szert. Rájössz, hogy az eddig lenézett páriák sem mind bűnözők, hanem megélni akaró emberek, mint te! Nekik ezt adta a szabadság meg a demokrácia: a korlátlan lehetőséget a megélhetésre.
Az igazi korlátot nem látod meg. Te nem jutsz pártkasszához, szakértői, tanácsadói honoráriumhoz. Pedig igazi gyakorlati-tapasztalati szakértője vagy a nyomornak, és volna néhány tanácsod arra nézve is, hogy vezetőid mit vezessenek (lovat, ökröt, szamarat) ország helyett. Félő, hogy hozzáértésük ott hamarabb kiderülne, mint emitt, mert ha árokba vezették a szekeret az rögtön látható! De ha mindnyájan rajta ülünk a szekéren, inkább féljük, mint látjuk a gödröt.
Csak holmi valuta és költségvetés ostort suhogtat a fejünk felett a felkapaszkodott kocsis,(Bokros?) míg le nem taszítják onnan, mint annyi elődjét.

göre gábor írta...

Különös álom
Választási disznóságok: LÓVERSENY

Különös álmom volt az éjjel. Lóversenyen voltam. Soha nem jártam életemben az ügetőn, talán azért álmodtam ekkora marhaságot.
A zsokék önkijelölés útján válhattak zsokévá. Ehhez megfelelő számú támogatót kellett szerezniük, akik megválasztották Őket. Mivel a befutót és a befutók sorrendjét is a közönség szavazata döntötte el. A választók töltötték be a ló szerepét. Az a zsoké lett a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapta! Magyarul, aki a legtöbb embert tette lóvá! Sok múlott azon is, ki milyen lovat választott. Megtörtént az is, hogy valaki menetközben másik lóra ült és úgy győzött! Az elhagyott ló, azóta is prüszköl, rúgja a port. Az sem elégíti ki, hogy az átülő lova is nagyot bukott a következő versenyen, és a vörös ló győzött. Ez felbőszíti, mint a bikát a vörös posztó.
A régi ló kettévált, mint Münchausen báró lova a kapuban, és mindketten arról ábrándoznak, hogy lesz új bárójuk, aki ágyúgolyón süvít be a következő versenyen. Van, aki a Nemzeti Eszmére próbál felülni, de az úgy le van gyengülve, mint Rosinante. Lovasának SZU-ette kopjáját apróra töri a Vörös Szélmalom sajtoló lapátkereke! Van, aki angyalszárnyú Pegazusra kíván felülni, de elfogytak az igazhitűek, akik hinnék még a felebaráti szeretetet, mert nékik mindig a rosszabbik fele jutott!
A verseny végén a közönség csalódottan távozott, mert a hitét is elvesztette, és nem nyert semmit. Míg a „zsokék” egymás között jót nyerítenek, a „közönség” ostobaságán!
Eddig írtam meg annak idején, majd Szabó Dezsőt olvasva rájöttem, hogy nincs új a Nap alatt, mikor erre a gyöngyszemre ráleltem.
Minden téren igyekeznek az informáló, ügyeket elosztó, híreket adó helyeket elfoglalni, hogy nemes összjátékban minden intézmény erejével szolgálhassák érdekeiket.
Az egyikük egységpárti gerelyt dob, másikuk, egyesült kereszténypárti kelevézt ráz, harmadikuk radikális buzogányt bozontosít, negyedikük kisgazda tőrt villogtatt stb. A parlamenti kirakatban szörnyű bűzcsatákat vívnak egymás ellen a nép bébi elkápráztatására. De az éjszaka hűvös eltűrésében egymás mellett ülve együtt agyalják ki: milyen új nesze semmi fogd meg jól -lal, fizessék ki újból és újból a néppalit. Ezért mondom: Ma minden politikai párt: egyetlenegy párt. Ezért mondom: a magyar megújhodás nem a parlamentből fog kiindulni. Közben azért egymás ellen is, ez az alakulat is, az, az alakulat is: titkos árkokat ásogat a hatalom megszerzésére, az áhított diktátorság elnyerésére.
1. Demokrata Hetilap, 1996 ma is igaz!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló