Úgy tűnik, eljött az aratás ideje


Úgy tűnik, eljött az aratás ideje. A Martonyi János-féle harmatgyenge külpolitika sokéves vetése, beérni látszik. Az állhatatos munka gyümölcseként mára már sikerült eljutnunk oda, hogy csak az nem törli belénk a lábát, aki nem akarja.


A múlt hét elején az új, nyugat-barát vezetéssel felálló és ebből adódóan mélyen demokratikus Ukrajna, a hét vége felé pedig az européer Románia gondolta úgy, hogy a nagy barátság jegyében minden további nélkül, magasról lehet tenni a magyar érdekekre, az ott élő magyar kisebbségek jogaira.

Az ukránok július első napján - természetesen szigorúan az európai értékrendnek megfelelően - elfogadtak egy olyan törvényt, amivel lényegében felszámolják a magyar nyelvű felsőoktatást Kárpátalján. A ma már hatályos jogszabály értelmében „Ukrajnában a felsőoktatás nyelve az ukrán”. És kész. Ezzel meg is oldották a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola sorsát.

Aztán pénteken jöttek a románok, akik elsőre minden érdemi magyarázat nélkül elutasították Magyarország több mint egy éve benyújtott azon igényét, hogy Nagyváradon és Marosvásárhelyen konzuli irodát nyisson. Végül, hogy azért legyen valami neve is a gyereknek, indoklás gyanánt közölték: „A kölcsönösség és arányosság elve miatt utasítottuk el, hogy Magyarország bővítse romániai konzuli hálózatát. A döntés során figyelembe vettük, hogy Magyarország már most jelentős konzuli hálózatot működtet Románia területén. Továbbá jelezzük, hogy a román külügyminisztérium nem köteles az elutasítást indokolni, mert az a fogadó ország szuverén joga, hogy engedélyezi a területén új konzulátus létrehozását, vagy sem.”

Egyébként meg húzzunk a vérbe, mert „a romániai magyarok érdekeit az az állam képviseli, amelynek polgárai, vagyis Románia” – tette még hozzá Radu Podgorean, román külügyi államtitkár csak úgy, a mihez tartás végett.

A magyar kormány pedig mélyen hallgat.

Az ukrán ügyben egy szó nem hangzott el hivatalosan, a románok esetében pedig Navracsics Tibor újdonsült külügyminiszter bekérette a román nagykövetet, majd az államtitkára „szóbeli jegyzéket váltott vele”, aminek az eredménye minden bizonnyal egy jó nagy nullával lesz majd egyenlő.

Itt tartunk manapság.

Csend van.

Végülis tényleg kár lenne megsérteni a szomszédos államok érzékenységét…

5 kommentek:

Laci írta...

Talán én gondolom rosszul,de a szóbeli jegyzék,az kb annyit érhet,mint a szóbeli vállveregetés.

ProliProfil írta...

Ha valakinek esetleg kétségei lennének, hogy 1949 óta kik vezetik a Magyarországnak nevezett 93.036 km2-nyi területet, már ebből is okulhat.

Kerion írta...

Ezeknek a provokatív magyar-ellenes dolgoknak már nincs semmi jelentőségük. Azért nincs mert a Földön az éppen időszerű vaskori omegát/véget testileg-lelkileg is túlélő most is mint mindig - a megtáltosodásra is képes valódi magyar. Valódi magyaron persze az a "feltámadó/feltámadt" szeretet-orientált és jóakaratú ember értendő - nemre, fajra, vallásra ecetera való tekintet nélkül - aki végső soron ősi magyar gyökerekkel/vérvonallal rendelkezik a világ bármely táján. Akár tudattalanul a messzi homályba veszően is. Ők az immár eszement illúzióban a Szét/h/-választás során - nem véletlenül - "senkiként" létezve várják a megtisztító tabula rasat. Az Ég és a Földanya un. végső precessziós "aratását" - a végleges konkoly - búza elkülönítést. Megint bebizonyosodott hogy az önmagukkal meghasonlott "valakikkel" nem megy/semmire sem megy a Teremtés. Mert általuk újfent csak tönkre lett vágva az emberiség és le lett tríbolva a Föld - szinte teljes egészében.

Karina írta...

Ezek a hozzászólások, mind a helyén lévőek. Minket magyarokat állandó, örökös megrovásokba, provpkációkban részesítenek ,főként azok, akikkel ugynevezett " szővetségben" élünk, a nagyhatalmak és a kicsik is. Mondják , médiumaik, leirják itthon is és az Eu-ban és még az USA-ban is, hogy nálunk nincs igazi demokrácia, sajtószabadság, tolerancia (türés), integráció,(együttmüködés) a melegekkel, a cigányokkal,a zsidósággal és mindenki mással. Nekik "nem fogadunk szót", nem érzünk velük együtt, nem kérünk bocsánatot azért, ha az életünkre törnek, kiszipolyoznak és lassu de biztos kiírtásunkra törekszenek! Itt van mindjárt egy pár példa:Óriási botrányt keltett pld. az hogy a szerb parlament egyik képviselőjét Pásztort leköpték és ö milyen " nagy lelküen " nem tett ellenünk semmit, nem jelentett fel bennünket. Szeretném azonban meg tudni Pásztor, a szerb parlamentben hányszor szólalt fel például az 60 évre ártatlanul, de hivatalosan elitélt és még most is a börtönben lévő " magyar temerini "gyerekek érdekében és mit tett értük? Vagy itt van példaként egy másik friss eset. A meleg felvonulások "engedélyezése" miatt is állandó vitát és kritikát kapunk, hogy szegény melegeknek " sárba tiporjuk" a jogait. "Neves müvészek" jogvédök" korholnak minket ezért itthon is és külföldön is! De szeretném megtudni, mit szólna Németország vagy itt Európába bármelyik ország, esetleg az USA, ha nemzeti zászójukat egy pénisszel "diszitett" papi ruhában felöltözött, egy" állítólagos meleg" lengetné, lobogtatná? Mi köze a melegséghez egy ország nemzeti zászlajának gyalázához? Vagy bármely említett országban, napirenden volna a cigányok által elkövetett "öregezés" amit a szószaporítás miatt már le sem irok, úgyis tudja a jelentést mindenki! Szerintem ezért, és a napirenden lévő disznóságok,provokációk, kiszipolyázások, valótlan vádak miatt, amik érnek minket nap mint nap tényleg itt lenne az ideje egy igazi és mindent elsöprő ARATÁSNAK!

NaSa_Hu írta...

Elutasítottuk mert megtehettük... Trianon!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló