Eljön-e a magyar hajnal? – Molnár Balázs reakciója


Néhány napja az Eljön-e a magyar hajnal? című írásban azon elmélkedtem, hogy mi lett a Jobbikkal, hogy vajon kell-e, szükség van-e egy új radikális pártra, vagy mozgalomra, hogy jó ötlet volt-e így és ebben a formájában a Magyar Hajnalt, mint pártot elindítani a választásokon.

A felvetett gondolatokra pro és kontra jónéhány észrevétel érkezett úgy kommentben, mint e-mailben. Legutóbb pedig Molnár Balázs, a Magyar Hajnal egyik alapítója kérte azt, hogy kifejthesse véleményét a helyzettel kapcsolatban, aminek természetesen helyt adtunk:


A Radical Puzzle április 25-én megjelent Eljön-e a magyar hajnal? című írása több jó észrevételt is tartalmaz, mindemellett néhány pontatlanságot is.

A 2013 júliusi pomázi találkozón, Lenhardt Balázs házában a következő személyek és szervezetek képviseltették magukat Lenhardton kívül: Budaházy György, Kárpát Haza Őrei, Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület (ma már Szebb Jövőért Magyar Önvédelem), Magyar Nemzeti Gárda, Betyársereg, egy neves skin vezető, Kisgergely András, Molnár Balázs. Meg volt hívva Endrésik Zsolt is, de végül e-mailben lemondta a részvételt, sok sikert kívánva.

Valóban, a megjelentek kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy a nemzeti radikális tábor válságban van, mert a Jobbik, különösen a Szegedi Csanád-botrány óta letért az ígért útról, a Fidesszel kollaborál, tömegesen rúgja ki a radikális elemeket, a magyarság helyzete minden téren rosszabb, mint volt, valamit tenni kell. Budaházy és Lenhardt egy mozgalom elindításában látta a megoldást. Mások egy mozgalom és egy neki alárendelt párt elindításában. Lenhardt ugyan egyértelművé tette, hogy pártba nem lép be, az még ráér, de nem zárkózott el annak kívülről történő támogatásától (később ezt is beszüntette és mozgalmat sem szervezett).

Budaházy kifejtette, hogy életműve alapján ő sem kíván pártot, de nem zárja ki, hogy egyszer, az ő tagsága nélkül szükség lehet rá.

Molnár, Kisgergely a mozgalom és neki alárendelt párt mellett állt ki, annak garanciájával, hogy azt a mozgalom technikai eszközeként működtetnék csupán, szigorúan meghatározott, nyilvános célokkal. Úgy mint földvédelem, földvásárlás magyar köztulajdonba, mert csak ebben látják ellenszerét a gyarmatosításnak, ellentétben a hiába való parlamenti szájkaratéval. Fontos, hogy a Szegedi Csanád-gate után a nemzeti mozgalom és párt vezetőinek családfája, származása, vallása nyilvános legyen és ellenőrizhető. Fontos, hogy a mozgalom és párt a megszerzett közpénzek nagyjáról (beleértve a fizetéseket is) lemondjon közösségi célokra (mint pl a földvédelem, önsegélyező szociális mozgalom, a gárdák újraegyesítése és önzetlen anyagi támogatása, és minden magyar átlagpolgár jogvédelme, jogsegélyezése, tekintet nélkül azok szavazási hovatartozására, ellenségként csak a parlamenti pártok felső vezetését nevezték meg).

Bár a 2013-as pártalapítást nem mindenki támogatta, a Betyársereg egyik tagját delegálta a párt alapítói közé, sőt, a helyszínen a Szebb Jövő két képviselője is csatlakozást ígért. Nagyjából a társaság fele rábólintott a dologra (a KHŐ vezetője, Horka Sándor már az elején). Mi azt mondtuk, hogy így is jó, az egyik fele mozgalmárkodjon, a másik fele szervezzen választási pártot, de támogassuk egymást. Utóbbiból kevés valósult meg végül, mert a mozgalom el sem indult.

Horka és a betyár küldött be is váltotta ígéretét, a szebbjövősöket azonban fentről később leintették. Mindazonáltal a jelenlévők mindegyike egyetértett a Magyar Hajnal (a nevet még 2012-ben találták ki borsodi hazafiak) fent vázolt elképzeléseivel, legfeljebb a szervezeti formával nem. Még a pártba lépés gondolatát elutasító MNG vezető is helyénvalónak találta az MH rövid programját, és szerintem ez ellen nemzetben gondolkodó magyarnak nem is lehet kifogása azóta sem. Mi több, még az MNG is delegált végül egy alapító tagot, más kérdés, hogy ezt az első kezdeményt végül nem jegyezték be.

A Magyar Hajnal megszervezése végül az idő rövidsége, a pénzhiány, és a Jobbik Fidesz és média általi teljes védettsége miatt valóban nem volt sikeres, kár szépíteni. Ettől azonban még a Magyar Hajnal igazat állított. Nem annak van igaza, aki hamis propagandával és sok pénzzel sok embert téveszt meg és sok voksot szerez, mert akkor Kim Ir Szennek és Orbánnak is igaza van. Sőt Fletónak is, akit simán aranyéremhez juttatott a nép a 2006-os választáson.

Azt ugyanis vissza kell utasítani, hogy az MH "sarat dobált". Az MH helyzetértékelése és közleményei helytállóak és dokumentumokkal alátámasztottak voltak: a Jobbik valóban balliberálisokat is fizetett, Vona "akadémiája" valóban a Habsburg-pártiak gyűjtőhelye, a Jobbik valóban döntő mértékben szavaz össze a kormánnyal, Brüsszelben pedig egyes esetekben a bevándorlóknak és a deviánsoknak hasznos voksot adtak le stb.

S az idő is sajnos minket igazol: idén már a Jobbik megszavazta a paksi adóssághegyet, névleg is néppárttá vált nemzeti radikálisból, és bejelentette a "konstruktív ellenzékiséget". Miután eddig is megszavaztak tíz fideszes javaslatból hatot-hetet, (vagyis szerintük nincs nagy baj a kormánnyal) képzelhetjük, mi lesz ezután.

Hibázni csak abban hibázott a Magyar Hajnal, hogy valóban vagy sokkal előbb és sokkal nagyobb előkészítéssel, vagy csak 2014 ősze után kellett volna a mozgalom mellé egy pártot alakítani. Nem számolhattunk azzal sem, hogy rendezvényeink többségét betiltják, névhasználatunkat a választások során lehetetlenné teszik, külföldi vendégeinket feltartóztatják, és egységfront alakul ki az izraeli követtől a Jobbikig valamennyi parlamenti erő részvételével ellehetetlenítésünkre. Sem azzal, hogy a Jobbik lesz az egyetlen párt, amivel a kampány során hímestojásként bánik a jobbközép és a ballib sajtó zöme is.

Arról nem tehetünk, hogy a fél éve nyilvános rövid programunkat, ahogy minden hírünket is, az országos média elhallgatta.

Végül, ismét húzzuk alá: a pártalapítás nem öncél, csak olyan, mint egy cég: eszköz. Ahogy a gazdasági életben sem lehet részt venni cégalapítás nélkül, sajnos az országos választásokon sem vehet részt mozgalom vagy egyesület.

A cikk többi részével egyetértünk.



Molnár Balázs



Kapcsolódó írásunk:
Eljön-e a magyar hajnal?

1 kommentek:

Névtelen írta...

Nekem a magyar hajnal egyértelműen az új világrend irányította nemzeti megvezetés. A jelük is beszédes. Nem értem mit akar ez az idétlen 3 ágú valami jelképezni. Kék alapon fehérrel. A kékre és fehérre bármilyen formációban, az izraeli zászlóra asszociálok.
A Jobbiknak nem tett jót a csanádos ügy. De abban a helyzetben nem is lehetett jól dönteni, hisz ha egyből elküldik csanádot, akkor még nagyobb náci rasszistáknak bélyegzik meg a Jobbikot. Így, hogy nem rúgták ki, így meg a nemzeti oldal kezdte el őket köpködni. Két szék közé szorultak és valójában önhibájukon kívül. De a lehetőségekhez mérten megoldották a dolgot.
Nincs jelenleg tiszta gondolkodású magyar nemzeti formáció. De még mindig a Jobbik a legelfogadhatóbb. Semelyik normális érzelmű ember, nem akarja, hogy olyan szervezet emelkedjen ki, akik az erőt az agresszióval próbálják párosítani és azzal igazságot tenni. Ha valaki azt hiszi, hogy egy ilyen elképzeléssel maga mellé tudja az embereket állítani, az ostoba!
Meg kell nézni Putyin politizálását. Úgy tudja a nemzeti érdekeket képviselni, hogy közben nem agresszor és pszichopata. Ez egy követhető minta.
Még csak most kezd kitisztulni az emberek feje és máris rátelepszik erre a nemzeti tisztulásra, az idegen ügynökség. Én ebben a hatvannégy vármegyében is kételkedek kicsit, meg a betyárseregben is. Főleg most, hogy látni az Ukrán helyzetben a nemzeti oldal milyen aljasságra képes és hogy tele van lefizetett, beépített külföldi ügynökökkel.
Kb. 6 éve követen napi rendszerességgel a külföldi és magyar eseményeket. Számomra most leginkább az MNA az a nemzeti szervezet, akik hitelesnek tűnnek. Az összes magyar nemzeti oldal közül, az ő oldalukon (hídfő.net) lehet a legjobb külpolitikai és belpolitikai elemzéseket olvasni. Ők tűnnek a legszervezettebbnek.
És még ők is, bár kételkedve kicsit mégis a Jobbikra mellé álltak a választáskor. Pedig a csanádos ügy kapcsán, ők is elkezdték a Jobbik lehúzását. Tehát valami mégis csak jól működik a Jobbikban, még ha van hogy hibáznak is.
Nagyon nehéz valóban tiszta magyar nemzeti oldalt kovácsolni a sok megvezetett gondolkodású emberből. Csak megfelelő oktatással és neveléssel, generációkon keresztül lehetséges! Ezért is telepedtek rá az oktatásra a zsidók, mert nagyon jól tudják, hogy a jövő kulcsa a gyerekek fejében van és oda kell a hazugságokat elültetni, hogy számukra megfelelő mérgezett gyümölcs fejlődjön!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló