A bűn az csak bűn marad


Érdekes fordulatot vett tegnap a tanúmeghallgatással és iratismertetéssel folytatódó Biszku-per tárgyalása. A védelem ugyanis a bíróság és a jelenlévő hallgatóság nem kis meglepetésére beidézte tanúnak Kádár Jánost. A bíró miután feleszmélt az első döbbenetből, megkérdezte az ügyvédet, hogy valamilyen szellemidézésre gondolt-e?

„Azért tettem az indítványt, hogy rámutassak arra, hogy miért is tisztességtelen az eljárás. A vádlottat a per során megfosztották az érdemi védekezés lehetőségétől azzal, hogy az esetlegesen mellette vallomást tehető emberek halálát követően indították az eljárást ellene. Nincs ésszerű oka annak, hogy 23 évet várt a vádhatóság Biszku Béla bíróság elé állításával” – adta meg a választ a bírói kérdésre a vádlott ügyvédje.

És az egészben a ”legszebb” és a legjellemzőbb az, hogy az indítványt és az indoklást tényleg komolyan is gondolta.

[Biszku Béla és Kádár János a Parlamentben]


Mondjuk, mielőtt közkinccsé tette volna az ügyvéd úr a nagy ötletet, azért kicsit számolhatott volna. Kádár János 1989-ben halt meg, így ha 23 évvel ezelőtt, azaz 1991-ben folytatták volna le a mostani pert, Kádárt akkor se nagyon tudták volna beidézni a bíróságra. De természetesen abban igaza van a védelemnek, hogy ésszerű oka tényleg nincs annak, hogy miért kellett erre az eljárása több mint két évtizedet várni.

De lendüljünk túl ezen a kis apróságon és gondoljuk végig az előterjesztés lényegét. Biszkuék azt állítják, hogy azért nem korrekt a mostani eljárás, mert a véreskezű belügyminisztert nem tudja megvédeni egykori főnöke, aki alátámaszthatná azt, hogy Béla bá igazából jó gyerek volt anno, csak hogy - hogy nem rossz társaságba keveredett és parancsra cselekedett, ami ellen akkoriban nem volt, nem lehetett apelláta. De egyébként tiszta, mint a friss hó, egy ártatlan bárány.

Igazán szép gondolatmenet. Olyan igazi balliberált eszmefuttatás.

Ennyiből meg lehetne kérdőjelezni az összes valaha élt háborús bűnös felelősségét, mondván az XY diktátor, vezér, akárki már halott, így nem tudja elmondani és így bizonyítani, hogy ő adott parancsot a beosztottjainak arra, hogy gyilkolják halomra az embereket. Ergo mindenki parancsra cselekedett, csak az nem, aki a létra legmagasabb fokán állt. Ergo rajta kívül mindenki ártatlan.

Az egész történet, ha jól belegondolunk egy pontos látlelet, egy valós kórkép a mai Magyarországról.

Több mint 20 év kellett ahhoz, hogy elkezdődjön első kommunista gyilkos pere. Aztán amikor végre elkezdődött a ”független” bíróság részéről ott akadályozták az ügy előremenetelét, ahol tudták. Eljutottunk odáig, hogy az Alkotmánybíróságnak kellett döntenie abban, hogy egyátalán lehet-e vizsgálni a kérdést vagy sem. Most pedig ott tartunk, hogy a védelem be akarja idézni Kádárt, hogy ezzel támassza alá a nyilvánvalóan és bizonyítottan bűnös Biszku Béla elleni eljárás tisztességtelenségét.

Döbbenet.

6 kommentek:

Anna írta...

Szerintem pedig 24 évvel ezelőtt kellett volna mindannyiukat elszámoltatni. Akkor még világosan lehetett tudni, ki mi volt s nem lett volna idejük a mosakodásra. Habár az egymás zsarolására szánt dokumentumokat mikrofilmre vették már a ''70-es évek végén, de lehetett azt is tudni, ki, hol tartja.

Névtelen írta...

"Döbbenet. "
Miért az? Következmények nélküli országban?
Fodor Gábor, Gyurcsány a parlamentben? Kóka együtt üzletelhet Orbán sleppjével? Elszabotált rendszerváltás, és 2010-ben igért elszámoltatás után? Ne legyünk már naivak!

Gondor4 írta...

Egymást miért számoltatnák el?Egy tojásból keltek.Ezek mind a "Hazafias Népfront ",hogy úgy mondjam,"úttörői" voltak.Mind.Az ügyvéd jój tudja ezt is.Tolvaj a tolvajt sosem kéri számon.Amikor összedőlt a KGST,nem volt piac.Eladták a gyárakat.Közösen.Hogy el ne felejtsük,nem lenne ma sem per,ha a Jobbik nem tesz feljelentést,és feljelentést mindúttalan.mert nem akartak foglalkozni az üggyel.Mohácsot túlszárnyalta az,amit a kormánypártok az elmúlt 24.év alatt műveltek ezzel az országgal.És még nincs vége!Ezek a kormányok lökték az utcára a magyar dolgozó népet büntetlenül!Fosztogatásunk folyamatos,a biszku ágyban,párnák közt hal meg,lehet,már fel sem fogja a körülötte kialakult megrendezett cirkuszt,ami már nem is róla szól.és nem is az áldozatokról..hanem egymás tisztára mosdatásáról.Csalással viselnek háborút ellenünk.Hóhérok koszorúzzák áldozataik sírjait..Ugyanolyan terrorban élünk,mint nyolc,meg húsz évvel ezelőtt.Kádárt hagyjuk.Ő volt a legaljasabb mind közül.Bezárt egy népet a vidám barakkba,értelmiségét likvidálta.Soha ennyi besúgó még nem volt egy országban,mint hazánkban.Elszámoltathatnánk talán saját magunkat is...megkérdezhetnénk a szüleinket is,miért gyávultak és korcsosodtak Kádárhoz?Mit kaptak tőle?'68-ban még akasztatott..megérte ezért a nyaraló,amit most cigányok herdálnak el,mert arra sem vagyunk képesek,hogy nemhogy a nyaralót,de öreg szülénket megvédjük...Nem ilyen bíróságok kellenek.Hanem ahol fel lehet tenni a kérdést,"Hol a hazánk elherdált pénze,vagyona,Csak húsz év alatt 40 milliárdnyi vagyon tűnt el...Milyen ország az,ahol a "Tenkes Kapitánya"írója Őrsi Ferenc is "Szűcs"néven volt besúgó??Önként.A vidám barakkban.Az ÁVH idején..Én is megidézem Kádárt,az Andrássy-út 60-at.a borzalmak házát.Azt a Kádárt,aki sakkozott előtte a barátjával,Rajkkal,és miután elvitette,egy kémlelőn keresztül nézte,konyakos pohárral a kezében,ahogy László barátja torkán eregetik le a forró kását...Kádárt megidézni?Hóhért a hóhérhoz.Miért nem a halálra verteket,a megkínzottakat idézi meg,ez a szellemi nyomorult?A bíróság pedig természetéből adódóan "elnézi"e játékot.

Névtelen írta...

Egy családi történet meséje egészen a 60-as évektöl .............: Volt egyszer egy Ori nagyfőnök, aki a zenészek körében élet -halál ura volt. S mint mindig, útólag kiderült, ráadásúl még III/ III.ügynök is.Ennek a "nagyembernek" volt egy lánya. Férjhez ment egy dilishez, felvette a nevét.Azután elvált.Majd férjhez ment ment egy filmrendezőhöz. Született tőle egy fia, aki amikor felnőtt, ki tudja hogy,hogy nem, szóvivője lett az "ellenzék" százezreket, milliókat, csaló beszkárt vállalatnak..Ez a "gyerek" ( a nagyember unokája) később vezérigazgató lett, egy " új kormányváltás" után egy" osztódásra szaporodó" hasonló cégnek. Az első dolga volt az" új kormánynak" hogy "kiváló munkájáért" 6 milliós jutalmat adjon ennek a "kisfiúnak", Bár ez az "új kormány" nagyon ragaszkodott még az elején, amikor meg választották, a max. 2 milliós jövedelmekhez, az is igaz a "jutalmazásokról" akkor még nem esett szó. A leányt, a" kisfiú" anyukáját az "új kormány" elküldte az Eu-ba, hogy képviseljen ott minket. Most vége lett a küldetésnek, még nem tudni hová fog kerülni, az anyuka, de biztos vagyok abba, hogy nem marad ő sem jutalom és munka nélkül.Ja és ebben a " nagy családban" volt még egy leány rokon" is , akit kinevezett az "új kormány" valamilyen "kultúrális" izének . Ezek a kapcsolatok a mindig "új kormányokkal" hogyan születhetnek mindig újra és újra azt nem tudom.( Ez lenne a kapcsolati tőke?)Természetesen előfordúlhat az is, hogy mindez csak egy rossz ízű, városi legenda. Lehet, sokan ismernek még hasonló "meséket", amikkel etettek, etetnek minket a mai napig is a következó "új kormányok." Bár az is igaz, hogy ezek még "csak" gumilövedékekkel lőttek a magyarokra a "rendszerváltás "után. Egyszer majd ezeket is elárulja, feljelenti valamelyik haver,.50-6o év múlva mint "szemtanu"!

eSzeL írta...

Arra a megállapításra jutottam, hogy a királyságnak és a demokráciának ugyan az az alapja.
"Meg kell állapítani, hogy mindig több az olyan ember, akinek rosszul működnek az ösztönei, mint az olyan, akinek jól működnek az ösztönei."
Az ösztönei szólaltatják meg az emberben a vészcsengőt. Ha megszólal a vészcsengő, bizalmatlanná válik. Ha bizalmatlan lesz, elkezdi keresni az okát. Így derül ki minden hazugság. Ha nincs vészcsengő, nincs bizalmatlanság, nincs nyomozás és elfogadásra kerül a hazugság.
A király azt mondja: nekem kell irányítanom, mert a többség nem találja meg a helyes utat és önmaga ellen dönt.
A demokrata azt mondja: bizonyos esetekben a többségnek kell átadni az irányítást, mert biztosan nem találják meg a helyes utat és önmaguk ellen döntenek.
Míg a királyság egy alapvetően jóindulatú, de könnyen rossz útra téríthető forma, úgy a demokrácia egy alapvetően rosszindulatú és jó útra téríthetetlen forma.
Az egésznek mégis a hibás ösztönökkel bíró többség az alapja. A hibásan működő ösztönök örökletes úton szaporodnak. Ebből következik, hogy a jelenleg alkalmazott családmodellel van igazán baj. Javítható lenne, ha elég alázatosak lennénk, de sokkal jobban esik büszke ostobának lenni.
Hát ezért van az, hogy az ostoba többség nemhogy tűri, minden esetben megvédi saját gyilkosait.

Karina írta...

Rajk, bezáratta Kádárt. Kádár kivégeztette Rajkot,azután Nagy Imrét,aztán a partizán szövetség főföjét és az elvtársait, majd a következő generáció diszes újratemetést rendezett az előzőeknek. A hatodik koporsó a mi fiatalságunké volt. Igy jött létre a rendszerválás !Tették mindezt a Magyarság érdekébe!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló